Verdrietig (droom)

afbeelding van PoemLover

Vlak voordat ik ontwaakte vanmorgen droomde ik dat ik verdrietig was. Ik was verdrietig omdat ik niet meer van haar hield! Maar ik weet niet helemaal zeker of dat het was; het kan ook zijn dat ik droomde dat ik niet meer verliefd was, en dat het nodig is een periode van verliefdheid met elkaar mee te maken voor liefde om enige kans te hebben: er was dus geen kans meer dat ik haar ooit nog terug zou zien behalve als gewoon iemand die ik gekend heb. Het was in feite een afscheid, een vorm van onvermijdelijk afscheid. Het is eigenlijk hetzelfde als iemand nooit meer zien, omdat deze nooit meer onderdeel zal zijn van je leven.

afbeelding van hortensia

@poemlover

jezis kristus poem ik moest het drie keer lezen , het was alsof mijn brein elke keer in een grijze vlek belande...
Prachtig toch als ze gewoon als vriend weer in je leven zou terug komen , misschien was dat de kern van je droom wel, dat je onbewust opzoek bent naar vriendschap

afbeelding van PoemLover

@Hortensia

Grijns Bedankt voor het lezen, Hort! Grijns (Zo moeilijk te lezen is het toch niet? Grijns )

Ja, ik heb nooit een relatie met haar gewild, dat klopt. Als het goed is heb ik dat ook nooit beweerd. Glimlach

En ja, ik ben op zoek naar vriendschap, dat heb je goed gezien. Knipoog Maar dat ik haar ooit nog zie is erg onwaarschijnlijk. Om praktisch te zijn, vat ik het gevoel op als 'afscheid'. En ook: ze is niet de persoon om vriendschap mee te hebben vind ik.

afbeelding van hortensia

@poemlover

Maar soms is het zo , hier verlies je wat en daar win je wat, dus wie weet Knipoog

afbeelding van PoemLover

@Hortensia

Het is trouwens droomtaal hè? Dus een beetje mistig mag het wel zijn hè? Grijns (Voor mij is het 90% kraakhelder overigens)

Wat ik verlies is haar aanwezigheid in mijn leven en wat ik win is dat ldvd praktisch achter me ligt (denk ik).

Wat ik wel merk is dat ik meer van haar houd als ze niks met me wil. Ik denk omdat ik niks met haar wil, en omdat ik van haar houd om wie ze is en niet omdat ik haar wil bezitten, helemaal niet. En nu is me dat wat makkelijker gemaakt door deze droom (of eigenlijk: de vorderingen die ik blijkbaar gemaakt heb); het is nu namelijk precies geworden wat het altijd had moeten zijn.

Ze is geen persoon om vrienden mee te zijn. Dat accepteert ze niet, mannelijke vrienden. Ze wil altijd spelletjes spelen. Dat kan met echte vriendschap niet wat mij betreft. Dus dat is geen optie.

Ik weet nu waarom ik mijn gevoelens voor haar kan koesteren zonder problemen: Ik weet dat ze me niet meer lastig kan vallen. Erg rare redenering, hoor ik je denken. Maar misschien als ik zeg dat ik haar een mooi mens vind, maar niet voor mij, dat je snapt wat ik bedoel. Knipoog

afbeelding van hortensia

@poemlover

het houdt je in de ban omdat ze onbereikbaar is letterlijk en figuurlijk?

afbeelding van PoemLover

@Hortensia

Dat zou goed kunnen, maar dan zonder verlangen. Je kunt iemand gewoon waarderen om wie hij of zij is, toch?

afbeelding van hortensia

@poemlover

verlangen doet hierin niet zo heel veel ter zake denk ik ...het gaat om het onbereikbare wat intrigerend is voor jou denk ik.
je hebt haar gezien toen en dat heeft ergens impact op je gehad en door de tijd heeft het zich gaande weg een interne podium verschaft in het persoon poemlover

Heb jij nooit een plaatje gehad bij je naam ?? zit ik ineens naar te kijken Grijns

afbeelding van PoemLover

@Hortensia

Ja, je hebt een punt. Onbereikbaarheid is veilig voor me.

Ik weet niet welk plaatje ik moet nemen haha Grijns

afbeelding van hortensia

@poemlover

jeuh poem...kies gewoon wat uit zeg Lachen