verliefd op vriendin, zij niet op mij wat moet ik doen met de vriendschap?

afbeelding van anoniempje87

Hallo iedereen,

Hier mijn verhaal over mijn liefdesverdriet.

4 jaar geleden had ik me ingeschreven op een gay dating site. Ikzelf ben lesbisch en was op zoek naar een leuke vrouw. Zij sprak mij aan want ze vond mijn profiel wel leuk en wilde me beter leren kennen. Zo gezegd zo gedaan en we hadden leuk contact. Zij wilde daten maar ik had het idee dat ze niet mijn type was maar wilde haar een kans geven. Net een week voordat we zouden daten kwam ik iemand tegen die ik leuk vond en zij wilde daten. Ik was niet verliefd maar het klikte leuk, dus had ik de date met haar gecanceld en haar eerlijk verteld dat ik iemand ontmoet had.

Dat vond ze jammer maar ze wilde graag vrienden blijven. Dit hebben we ook gedaan. We zijn via de chat in deze 4 jaar hele goede vriendinnen geworden. We hadden elkaar nooit gezien maar ze vertelde mij alles en ik haar. Als ze verdrietig was vroeg ze of ik met haar kon chatten en dan kon ze haar hele verhaal bij mij kwijt en andersom. Ik weet zelfs dingen van haar die haar beste vriendinnen nog niet eens weten. We hadden het over alles, liefde, seks, grappige dingen, we troosten elkaar. Vaak duurde die chatsessies uren! Ik zag haar al die tijd als een goede vriendin die ik gek genoeg nog nooit ontmoet had (ook al woont ze 40 minuten maar bij mij vandaan). Ik vond het wel prima zo.

Een paar maanden geleden had ik problemen met mijn vriendin, ze behandelde mij totaal niet goed en ik was kapot van verdriet iederes keer. Ik kon het niet meer. Zij heeft me opgepept, naar me geluisterd. Toen mijn vriendin weer eens in de kroeg zat zonder iets te laten horen terwijl ik met griep in bed lag, was zij er wel. Ze bleef de hele avond met mij op de chat om me te troosten en me op te vrolijken.

Opeens zei ze dat ze mij wel eens zou willen ontmoeten na al die jaren. Ik heb daar even over getwijfeld, was bang dat dan de magie weg zou zijn. Maar ik dacht is wel eens geinig om te zien wie ze in het echt is en het was goed voor als afleiding. Misschien klikt het wel even goed in het echt en kunnen we hele goede vrienden worden.

Ik sprak met haar af in een cafe en ik herkende haar gelijk van de foto's. We kletsen en lachten heel wat af en het was net zo vertrouwd als in de chat. Ze vroeg even later of ik mee ging naar haar huis, dat hebben we gedaan en daar verder gekletst tot 4 uur s'nachts en we hadden om 8 uur s'avonds afgesproken! Na die avond zaten we iedere dag te sms-en. Kreeg lieve berichtjes of ik lekker geslapen had en ze wenste me weltrusten en zij dat ik veel beter verdiende dan die stomme muts.

Vervolgens zagen we elkaar ieder weekend. Gingen we allemaal leuke dingen doen en na de 3e afspraak was het raak. Ik was tot over mijn oren smoorverliefd! Heb me nog nooit zo gevoeld bij iemand. Voel me zo fijn als ik bij haar ben, als ik haar niet zag miste ik haar. Het klopte gewoon allemaal. Heb toen ook mijn relatie beindigd. Ik dacht dat het wederzijds was. Ze had me zelfs gevraagd of ik met haar uit eten wilde op valentijnsdag. We hadden zoveel gekletst dat we bijna niets gegeten hadden en de serveerster vroeg of het wel lekker was. Iederes keer als we samen waren lachte ze en voelde ze zich op der gemak en werd het weer tot diep in de nacht. Ze zei opeens dat we misschien maar friends with benefits moesten gaan worden. Hier heb ik niet op geantwoord want ik klapte dicht.

Ze is heel onzeker over zichzelf en ik vrolijkte haar dan op. Als ze pijn had in haar rug gaf ik haar een massage, heb voor haar gekookt en ze was een keer met griep toch naar mij thuis toegekomen en ze was echt flink ziek. Heb ik haar verzorgd. Heeft ze bij mij in bed gelegen, vroeg ze of ik erbij kwam liggen onder de dekens en lag ik lekker tegen der aan terwijl we een romantische film aan het kijken waren. Zelf werd ze ook heel beschermend naar mij toe, zo wilde ze me niet alleen laten op de parkeerplaats want ze was bang dat mij iets zou overkomen, terwijl de auto een paar meter verder op stond. Om maar een voorbeeldje te noemen.

Heb haar uiteindelijk verteld wat ik voor haar voelde. Helaas is het niet wederzijds. Ze zei dat ze zo graag verliefd op mij wilde worden, dat ze daar echt haar best voor aan het doen was omdat ze mij als de ideale partner ziet. Ze vertrouwd vrouwen bijna niet meer want al haar exen bedrogen en gebruikte haar en mocht ze haarzelf niet zijn. Maar bij mij voelde ze zich zo vertrouwd en ik had alles wat ze zocht in een vrouw. Ze vind me aantrekkelijk en zou best het bed met mij kunnen delen. Maar ze voelt het bij mij niet en daar baalt ze van. Helaas voor mij heeft ze dat gevoel wel bij een andere vrouw. Ze is nu met haar aan het daten, ik ga er stiekem kapot van.

Ik hou zo ontzettend veel van haar dat ik tegen haar heb gezegd dat ik hoop dat het wat gaat worden want ik wil dat ze gelukkig is en als dat met haar is en niet met mij dan is dat maar zo. Heb ook gezegd dat die vrouw goed moet zijn voor haar anders kan ze bij mij op het matje komen. Want ze verdient alleen het allerbeste.

Zij wil mij niet kwijt als vriendin want ze is heel veel om mij gaan geven en ze is heel beschermend over me. Ze vind het verschrikkelijk dat ze mij pijn doet en heeft wel 10x sorry gezegd maar ik neem haar niets kwalijk. Het is zoals het is.

Ik wil haar ook niet kwijt als vriendin maar ik weet niet hoe ik hiermee moet omgaan. Heb gezegd dat ik even afstand neem maar dat ik haar echt niet zomaar laat gaan, dat ze daar niet bang voor hoeft te zijn. Ik wil er uiteindelijk weer voor haar kunnen zijn en leuke dingen doen met haar en haar opvangen als het minder gaat. Ze weet dat ze bij mij met alles terecht kan en dat doet ze ook. Als het iets word tussen haar en die meid dan moet ik gewoon denken dat ik blij mag zijn dat we vrienden zijn en er voor haar zijn als ze me nodig heeft. Ik weet zeker dat als die meid niet goed voor haar zal zijn dat ik de eerste ben bij wie ze troost zoekt.

Ik hoop gewoon dat ze ooit hetzelfde voor mij gaat voelen en dat ze dan voor mij gaat kiezen. Ik kan niet anders doen dan haar laten zien hoeveel ze voor mij betekend en haar steunen door dik en dun. Dan zal ze misschien vroeg of laat gevoelens krijgen voor mij. Dit is ook gebeurd met 2 van haar exen. Daar was ze eerst bevriend mee terwijl hun verliefd waren en dat wist ze en uiteindelijk had ze zich nog nooit zo gevoeld bij iemand, maar hun hebben haar uiteindelijk ook het hardste gekwetst. Ik zou haar die dingen nooit aandoen maar ik hoop dat ik die kans ook ga krijgen. Het is het wachten in ieder geval waard als dat zo zou zijn.

Ik weet niet wat ik moet doen. Is alle hoop voor mij verkeken? Of is dit een gevalletje van de aanhouder wint en moet ik voor haar blijven vechten en gewoon haar vriendin blijven. Moet ik haar uit mijn leven zetten wat ik niet wil maar dat dit misschien het beste voor mij is. Wat denken jullie? Zou het kunnen dat ze het nu niet voelt maar het wel kan gaan voelen als we langer met elkaar omgaan. (we gaan nu 2 maanden met elkaar om) Sorry lang verhaal. Glimlach

afbeelding van Sen

@anoniempje87

Dus jij hebt jouw vriendin laten staan omdat je gevoelens hebt gekregen voor je "chat" vriendin? Stel dat je had geweten dat je chat vriendin toen geen gevoelens voor je had..had je het dan uitgemaakt met jouw vriendin toen?

Als je mijn mening wil horen; Je had nooit je relatie mogen stoppen omdat je gevoelens kreeg voor een ander, zeker als je niet wist dat het wederzijds was, en dan nog. Het kan iedereen overkomen dat een relatie minder gaat en dat je "troost" zoekt en vind bij een ander en je plots verliefd kan worden. Uiteindelijk problemen in een relatie hou je binnenshuis...had jij nou eens met je eigen vriendin gepraat toen de relatie minder ging ipv uiteindelijk naar een "vreemde" te gaan..want hoe je het ook draait of keert, die chat vriendin was een vreemde toen.

Had je met je eigen vriendin de problemen besproken, dan kon je er samen uit komen..en je "verdorde stukje gras" had terug groen kunnen worden. Hoe zou jij je voelen, moest het omgekeerd zijn? EN waar sta je zelf nu..je had een relatie, die weliswaar minder ging..maar daar had je kunnen uitkomen..nu heb je geen relatie en je chat vriendin heeft gevoelens voor een ander..je hebt dus geen van beide vrouwen.

Wat betreft die chat vriendin van je; die had al veel eerder moeten aangeven dat het gewoon vriendschappelijk was voor haar, dan had jij al wat eerder afstand kunnen nemen en niet gaan hopen.

Wat je nu moet doen, geen idee..ik zit namelijk zelf in zo kutsituatie..mijn vriendin gaf onze relatie ook op omdat ze met gevoelens kreeg voor een collega..toen ze daar troost vond..
Mss dat andere hier op de site jouw een "beter" antwoord kunnen geven..
Veel succes alvast

-Sen-

afbeelding van anoniempje87

@ sen: Nou, niet zo gauw oordelen.

Nou, niet zo gauw oordelen. Als je goed had gelezen had ik geschreven dat zij niet goed voor mij was. Ze had gevoelens voor iemand anders en zat die persoon constant op te zoeken. Als ze bij diegene was liet ze niks horen en mocht ik niets laten horen want dan voelde ze zich gecontroleerd. Ze was er niet voor mij, zij liet mij stikken. Bovendien vroeg ze me of ik ze met diegene naar bed mocht want dat vond ze wel kunnen. Ik ging kapot van de pijn. Het was nooit mijn bedoeling om verliefd te worden daar was ik niet op uit. Feit is wel dat zij (chatmeisje) er wel voor mij was. Ik vond wat ik nu geschreven had niet relevant voor het verhaal. Het gaat niet om mijn ex maar om haar.

En om je vraag te beantwoorden..ik wilde het uitmaken, ze was niet goed voor mij en mijn liefde voor haar was toch al bijna over door alles wat ze geflikt heeft dus ja ik had het evengoed uitgemaakt ook al was ik niet verliefd geworden. Ook al had ik nog niet eens met dat chatmeisje afgesproken.

afbeelding van verdrietig79

@anoniempje

stel je voor dat je straks allemaal verhalen krijgt te horen dat je goede vriendin een geweldig spetterde liefde heeft en dat ze samen heel veel leuke, gezellige,romantische dingen hebben gedaan..
zou jij dat gevoelsmatig aan kunnen??
dat is de grootste vraag die je jezelf moet stellen.
het kan namelijk ook zijn dat JIJ er ontzettend verdrietig van wordt (die kans schat ik heel hoog in)
soms is afstand nemen het beste om je gevoel een beetje te laten varen en dat wordt moeilijk als je contact houd.
dit zeg ik niet zomaar,zit zelf in de positie dat ik mijn ex elke dag zie en hoor en kriebels in mijn buik krijg maar deze liefde is op dit moment even niet wederzijds.. Verdrietig
bij ons is afstand nemen heel erg moeilijk omdat we heel dicht bij elkaar wonen en mijn ex zegt dat "ons" even op een laag pitje staat door omstandigheden.
ik ben hierdoor heel erg in de knoop komen te zitten met mezelf (hoop niet dat jij dat door moet maken)
heb uiteindelijk de knoop voor mezelf doorgehakt dat ik mijn gevoel niet de loop mag laten.
dit omdat mijn leven op een laag pitje stond en ik zat te zwelgen in zelfmedelijden en maar hopen dat het goed kwam..
uitzichtloos want als je zo verdrietig bent en jezelf opsluit staat je leven "on hold"
en uhh dan ben je ook niet aantrekkelijk meer..

hoe dan ook volg je gevoel en als je er kapot aan gaat afstand nemen!!!

knuffel van verdrietig79

afbeelding van mrpither

Re:

Voor alles is een tijd en plaats..
Geduld dus... en weet je? vriendschappen zijn voor altijd, partners zijn voorbijgangers...

Ik heb mijn ware ook ooit ontmoet... is nu mijn beste vriendin, voor altijd en eeuwig (Pooh)

afbeelding van torn

Vriendschap of relatie

Totally agree met mrpither here

Een relaties lijken een stuk lastiger in stand te houden dan vriendschappen.

En van relatie naar vriendschap is een stuk makkelijker, dan van vriendschap naar relatie terug naar vriendschap. Gaat het mis zit er een kans in een waardevolle vriendschap kwijt te raken. En wie weet ga je nog kanten van iemand leren kennen die helemaal niet zo prettig blijken te zijn.

Neem er even de tijd voor om het allemaal een plek te geven. Je vriendin zou je daarin kunnen helpen door gepaste emotionele en fysieke afstand te houden en duidelijk naar je te zijn. geen gesprekken met jou voeren waarin zij je verborgen worteltjes voorhoudt met uitspraken als: nu niet maar wie weet ik de toekomst, je bent perfect maar... etc,etc

Als de basis van de vriendschap goed genoeg is vind je elkaar vanzelf wel weer,........i know. Glimlach

Het blijft natuurlijk wel aan jezelf om te gaan ontdekken wat en welke weg hierin het beste voor je is.