Verscheurd door onzekerheid

afbeelding van M.B

Hallo, ik heb al redelijk wat verhalen gelezen op deze website en zo ook de reacties bekeken van mensen. Ik hoop hier wellicht ook de mogelijkheid te krijgen mijn probleem van me af te schrijven. Het gaat bij mij dan niet om een ellenlange relatie die op de klippen is gelopen maar het doet er niet minder pijn op.

Ik zal zo goed mogelijk proberen te beschrijven wat er is gebeurd. Misschien dat iemand mij advies kan geven wat ik het beste kan doen om er overheen te komen.

Ik ben onlangs een oude jeugdliefde tegen het lijf gelopen waarmee ik weer meteen de klik van vroeger had. Zij ervaarde dat op dezelfde manier. Echter was er nu een probleem. Zij heeft al sinds 6 maanden een vriend waarbij het in de relatie niet zo heel goed gaat. Ik wilde geen misbruik maken van de situatie dus ik heb de boot steeds een beetje afgehouden. Maar toch zocht ze steeds weer contact met mij. Natuurlijk krijgen op een gegeven moment bepaalde verlangens de overhand en wil je je gevoel volgen. Ik ben haar dus gaan zien, bellen, smssen. Het was gewoon weer als vroeger, lekker gezellig over alles praten en lachen. Op een gegeven moment gaf ze me te kennen dat ze toch ook wel wat voor mij voelde en vroeg hoe ik zou reageren op een zoen van haar. Ik vroeg haar of het wel zo verstandig was dit te doen en of ze dat ook echt wilde. Voor ik het wist was het al gebeurd en zijn er daarna dingen gebeurd die wellicht helemaal niet hadden mogen gebeuren. Ik ben net voor het moment dat we de daad zouden gaan verrichten weggegaan bij haar omdat ik het niet kon. Ik wilde haar en mijzelf dit niet aandoen. Ze heeft immers nog een relatie lopen waarvan ze niet weet wat ze er mee moet doen. Zo goed ik mijzelf bij haar voelde, zo verscheurd was ik toen ik thuis kwam. Wat had ik gedaan, waar was ik mee bezig. Dit is niet goed. De volgende dag voelde ik me als een gezonken steen op de bodem van de zee. Verstikkend werkte het. Ik voelde me een wrak. Totdat ze me weer belde, dat ze het erg fijn vond de vorige avond en of ik weer langs wilde komen. Ze mistte me. Ik was in dubio. Ik zei nee, ik kom niet want dit gaat ons teveel pijn doen. Toen is er een heel lang gesprek geweest waarin ze me duidelijk maakte dat ik toch wel heel speciaal voor haar was en dat ze zou willen dat het weer zo als vroeger was. Na veel twijfelen ben ik toch weer naar haar toe gegaan. Het voelde gewoon alsof ik compleet was toen we in elkaars armen lagen die avond. Samen genieten van mooie muziek. We hoefden elkaar maar aan te kijken om elkaar een voldaan gevoel te geven. Echter schijn bedriegt. De volgende dag kreeg ik weer net zo'n gevoel als de dag ervoor. Wat zeg ik, nog heviger. Zij had me nogsteeds niet de bevestiging gegeven dat ze voor mij zou gaan terwijl al haar woorden van die avond daar wel op duidden. Toen heb ik de telefoon gepakt en het proberen uit te praten. Zij moest een keuze gaan maken voordat wij elkaar weer konden zien of horen. Dat kon ze niet. Zij kan hem niet in de steek laten, en mij wil ze ook niet missen. Daar sta je dan. Tegen een muur en je kan niet weg. Het gevoel dat een ander over je lot beslist is niet fijn. En dat is nog zacht uitgedrukt. Ik weet dat ik verliefd op haar ben geworden, anders zijn deze gevoelens ook niet zo hevig. Zij beweert dat ze ook verliefd is, maar ze houdt ook nog van die ander.

Elke dag denk ik aan haar, haar stem, haar lach, haar ogen die mij voldaan aankijken. En dat maakt een deel van binnen kapot in mij. Ze kiest niet voor mij, en wil toch bij me zijn. Dat kan niet. Ik heb haar gezegd dat ze eerst moet uitzoeken wat ze nu zelf wil. Met wie ze een toekomst ziet. Ik vind het zo moeilijk en probeer me al voor te bereiden op een slechte afloop van het verhaal.

Ik heb haar vandaag nog een brief geschreven. Een brief waarin ik al mijn gevoelens heb geuit in de hoop dat ze snapt dat ik echt het beste met haar voor heb en haar geen pijn wil doen. Toevallig (en dat zal je dan net weer zien) stond ze beneden toen ik de brief in de bus wilde doen. Ze pakte me vast. Ik wendde me af en werd emotioneel omdat het voelde alsof ik voorgoed afscheid van haar ging nemen. Toen hebben we toch weer gezoend, wat ik eigenlijk niet wilde omdat het pijn deed, maar aan de andere kant ook weer wel omdat mijn verlangen naar haar nogsteeds aanwezig is. Nu zit ik weer thuis, geen puf om iets te doen. Leeg, verslagen zit ik hier als een zielig hoopje ineengedoken.

Normaliter sta ik altijd te boek als de vrolijke noot en grappenmaker, waar nu geen spaan meer heel van is. Ik vraag me af wat ik moet doen. Ik denk het enige wat ik kan doen is wachten, wachten op het verlossende woord. Wat misschien nooit komen gaat...

afbeelding van djaanam

Moeilijk

Hey M.B.
K vind dat ze het moet begrijpen hoe jij je voelt en rekening moet houden met je gevoelens.Het is goed dat j haar hebt gevraagd om te kiezen,want voreg of laat moet dat toch gebeuren.Jullie kunnen zo niet verder.Z moet j wel begrijpen.Misschien vind ze het moeilijk een eind te maken aan haar relatie,want ja misschien houdt ie echt veel van haar.Z wil hem die pijn niet aandoen.Maar als jullie zo doorgaan krijgen jullie zelf ook pijn en als die ander het te weten komt wordt het erger.Als ze wil of niet,ze moet toch kiezen.De vraag is nou van wie ze houdt.Geef haar een beetje tijd,maar doe niets waar je later(als z misschien kiest voor die ander)alleen pijnlijke herrinneringen aan kunt over houden.Nou k zou gewoon zeggen als ze voor jou kiest en alles opbiecht aan hem is het goed.Maarr als z niet kan kiezen zou k zeggen laat haar maar gaan,hoe moeilijk het ook klinkt.Want wat heb j aan iemand die niet kan kiezen tussen een van jullie.Succes !!!

afbeelding van M.B

Hoi Djaanam. Bedankt voor je

Hoi Djaanam. Bedankt voor je medeleven, het doet me goed dat er mensen zijn die mij begrijpen. Ik heb namelijk het gevoel dat zij mij niet helemaal begrijpt of niet wil begrijpen waarom ik dan geen contact meer met haar kan hebben.

Ze belde me net weer. Of ik vanavond langs wilde komen. Want ze dacht aan me en wilde mij weer bij haar hebben. Ik heb geweigerd. Hoe moeilijk het ook is. Ik kan me niet langer kwellen met deze gemengde gevoelens. Ik heb haar gezegd, zodra ze het weet en mij kan vertellen dat ze mij wil, dan pas kan ik toegeven aan mijn gevoelens (die ik eigenlijk al veel teveel ruimte heb gegeven waardoor alles nu zo'n pijn doet).

Ik heb het er al zo moeilijk mee om geen contact met haar te willen hebben, maar ze blijft me steeds bellen. Ik heb al een aantal keren de telefoon gewoon over laten gaan maar daar neemt zij geen genoegen mee. Ze wil me horen, maar ik wil haar keuze horen. En ik wil haar niet onder druk zetten dus daarom wil ik dat contact ook niet.

afbeelding van panic

ai

Wat een hele lastige situatie. Je kiest er niet voor op wie je verliefd wordt. Maar ja, liefde hoort toch leuk en spannend te zijn? En dat is het voor jou niet, vanaf het begin niet.
Ik vind het heel knap van je dat je vanavond hebt afgeweerd! Ik hoop ook echt dat je dat blijft doen. Want zij zal inderdaad een keuze moeten maken. Klinkt trouwens ook niet best dat zij een relatie van 6 maanden heeft die (nu al) niet lekker loopt. Ik weet niet wat daar de oorzaak van is. Ik bekritiseer het niet hoor, dat zij binnen 6 maanden problemen heeft in haar relatie. Bij mij was dat na 4 maanden. Maar dat soort dingen zijn wel een teken aan de wand. En zij moet wel heel goed beseffen wat dat betekent en het feit dat zij nu al verliefd is geworden op jou. Maar dat is iets wat zij moet uitzoeken, en niet iets wat op jouw bordje moet liggen.
Ik hoop echt dat je sterk genoeg bent om haar eerst een keuze te laten maken!

afbeelding van djaanam

Goed van je

J hebt geweigerd en dat was heel goed van je.Want ze is niet gelukkig met die ander,en dat geluk zoekt z bij jou.Maar ze begrijpt niet he,dat jullie niet gelukkig zullen worden zolang het zo doorgaat.Hte kan dat ze echt van je houdt(en jij ongetwijfeld ook)maar ja,z kan die ander niet zo pijnigen.Beseft z niet hoe pijnlijk het voor hem zal zijn en hoe schuldig jullie j zullen voelen als die ander het te weten komt.Als ze echt van je houdt wil ze toch verdergaan met een schone lei.Niet met een schuldgevoel.En ja jullie zijn elkaars jeugdliefde,maar de situatie is nou eenmaal anders,dus daar moet z rekening mee houden.En vind jij haar nog wel zo leuk,k bedoel hoe j ziet dat z niet kan kiezen voor jou?En wat denk jij zelf,van wie houdt zij?
Geen dank hoor,we zijn hier om elkaar te helpen ! Glimlach

I really thought that our love was meant to be,I guess not 'cause you're not in love with me

afbeelding van M.B

Zoals ik het zie is het zo

Zoals ik het zie is het zo dat die ander haar niet gelukkig maakt. Maar dat hij toch wat heeft waardoor ze niet zomaar bij hem weg wil. Ik denk dat ze de onzekerheid niet echt aandurft om weer een nieuwe relatie aan te gaan. Bovendien zegt ze dat ze het er moeilijk mee heeft om hem pijn te doen (aan de andere kant doet ze mij nu pijn, dus het maakt het er niet prettiger op). Ik denk dat ze mij echt wel ziet zitten, anders blijft ze niet proberen om contact met me op te nemen. Of misschien ben ik alleen wel een toevlucht, een illusie voor haar. Ik hoop dat ze snel kan kiezen, want ik ga hier aan onderdoor.

afbeelding van panic

niet gelukkig

Jij zegt dat haar vriend haar niet gelukkig maakt. Toch blijft ze bij hem... Dat klinkt in mijn oren echt als iets wat zij moet uitzoeken. Op wat voor manier dan ook, daar zal zij een oplossing voor moeten zoeken. En dat doet ze niet door verliefd op jou te worden en met jou vreemd te gaan.
Nu maakt ze jou niet gelukkig.
Nogmaals: petje af dat je inziet dat zij moet kiezen!! Ik weet het, het is een schrale troost, maar ik vind dat heel erg knap en dapper.
Je bent nu met je kop onder water, aan het spartelen, maar ik weet zeker dat je niet zal verdrinken.
Grijp alle reddingsboeien om je heen aan!

afbeelding van M.B

Ik hoop gewoon dat ze voor

Ik hoop gewoon dat ze voor mij zal kiezen. Ik zou haar alles willen geven wat ze nodig heeft. De keuze is echter aan haar, afwachten dus maar. Volgens de horoscoop in de veronicagids ziet het er echter niet veelbelovend uit voor de Leeuw. Ik hoop maar dat het deze keer niet klopt. We'll see...

afbeelding van Hardtokeep

Oh jee

Beste M.B.

Als dit meisje na 6 maanden al haar interesse verliest in haar huidige partner dan hoop ik niet dat dit met al haar relaties zo is.
Dat belooft dan niet veel goeds.
Ik hoop dat ik het mis heb...
Sterkte en ik duim voor je!

E.

It's not hard to get....
...but hard to keep.

afbeelding van M.B

Het grootste probleem op dit

Het grootste probleem op dit moment is dat ze geen afstand van me doet wat ik wel van haar vraag om zo de pijn niet te gaan rekken. Ik blijf haar zeggen dat ze even rust moet nemen om goed na te denken wat ze wil maar ze blijft me bellen of komt langs. Als ik dan blif weigeren dan word ze emotioneel en daar kan ik niet tegen. Dan ga ik toch weer toegeven aan haar wens dat ik bij haar ben. Op die manier kan ik niks verwerken en zij ook niet. Ik denk dat ze het niet wil snappen maar ik wil haar ook niet teleurstellen door zomaar de hoorn erop te gooien of de deur niet open te doen. Het is nu zo moeilijk. Ik heb haar dus gisteren weer gezien, waarbij ze me allerlei toezeggingen heeft gedaan. En hoe graag ik zoiets zou hebben van "eerst zien, dan geloven", ben ik ook weer zo zwak om het meteen aan te nemen. Als ik dan weer naar huis ga komt er weer dat pijnlijke moment, dat wij elkaar aankijken en eigenlijk geen afscheid willen nemen van elkaar. Ik word dan boos, dat ze nogsteeds niet kan kiezen en probeer dat dan niet te laten merken maar ik ga er wel weer kapot aan. Ze heeft me gezegd dat ze zaterdag met hem gaat praten. Maar ik ben zo bang dat het na een gesprek tussen hem en haar het zogenaamd "allemaal weer goed is gekomen" en dat ik hier als het lijdend voorwerp overblijf. Was het maar makkelijker...

afbeelding van jaspera

Erg complex deze situatie.

Erg complex, deze situatie. Er zullen altijd verliezers zijn. Kiest ze voor hem, dan breekt jouw hart, kiest ze voor jou dan zien we waarschijnlijk haar vriend hier volgende week op deze site verschijnen. Of misschien zien we haar zelf hier wel verschijnen, als haar vriend erachter is gekomen wat er tussen jullie speelt en haar gedumpt heeft.

Maar goed, jij weet wat je wilt, je kan slechts afwachten tot zij dat ook weet. Het is goed van je dat je haar op afstand probeert te houden. Dat is de enige manier om haar een beslissing te laten nemen. Mocht die beslissing voor jou verkeerd uitvallen, dan is het voor jezelf ook beter dat je nog niet al te dik met haar verbonden was. Dat maakt het verwerken wellicht wat makkelijker.

Hoe het ook afloopt, ik hoop dat je snel weer die vrolijke kerel wordt die je eens was!

Sterkte!

Jaspera

afbeelding van marc81

Heel herkenbaar

Heel herkenbaar ...

Ik zit nu zelf ook in zo'n situatie. Het meisje in kwestie is al geruime tijd een goede vriendin en haar vriend (met wie het dus ook niet super loopt) is een vriend van me. Door omstandigheden (haar relatie liep niet lekker, wij voelden ons al langer aangetrokken tot elkaar, etc.) zijn wij naar elkaar toe getrokken en zien we elkaar in het geheim. Ook zij kan geen keuze maken, hoewel ze zelf aangeeft gelukkiger te zijn bij mij.

Ik kan je alleen maar gelijk geven over het feit dat je hier aan onder door gaat. Er zijn dagen dat ik me ?¢‚Ǩ?ìgoed?¢‚Ǩ¬ù voel (meestal na haar gezien of gesproken te hebben), maar het overgrote deel van de tijd voel ik me eenzaam en extreem klote. Ook komt er soort van schuldgevoel om de hoek kijken t.o.v. ?¢‚Ǩ?ìde vriend?¢‚Ǩ¬ù. Echter als ik soms zie of hoor hoe hij met haar omgaat, dan wil dit schuldgevoel nog wel eens omslaan in haat. Ik houd zoveel van die meid en kan het niet aanzien als iemand haar pijn doet. Niet dat hij een klootzak is, maar hij kan haar soms erg veel pijn doen, verbaal dan. Hij stelt zich nogal hard op.

Zij is nu (nadat het al een aantal keer uit is geweest tussen die 2) bij hem. Doordat het mensen uit mijn vriendenkring betreft, zie ik ze vaak in gezelschap van elkaar. Bv. als we uitgaan, of gewoon bij andere vrienden hangen. Het doet echt zo ontzettend veel pijn om de persoon waarvan ik meer houd dan wat dan ook op deze aardbol te zien met iemand anders, te weten dat ze straks met hem mee naar huis gaat, naast hem wakker wordt ...

De twijfel over wat zij moet doen, voor wie zij moet kiezen, vreet ook aan haar. Het is dan ook niet dat ze me bewust confronteert met haar ?¢‚Ǩ?ìrelatie?¢‚Ǩ¬ù, het is meer om ervoor te zorgen dat haar vriend geen argwaan krijgt (waar ik ook echt geen behoefte aan heb). Zij houdt van hem maar is vaak ongelukkig bij hem. Ze zegt dat ik haar gelukkig maak en dat ze erg veel van me houdt, maar niet weet wat ze moet. Dat ze niet durft te kiezen. Toch wordt me iedere keer weer verzekerd dat het goed zal komen tussen ?¢‚Ǩ?ìons?¢‚Ǩ¬ù en iedere keer weer wil ik dit z?ɬ? graag geloven. Zij ?¢‚Ǩ?ìkan het zich niet voorstellen dat wij uiteindelijk niet bij elkaar zouden komen?¢‚Ǩ¬ù ... zucht!

Het advies dat hierboven gegeven wordt (het niet meer zien tot zij een keuze heeft kunnen maken) heb ik vaak overwogen en kan naast heel pijnlijk te zijn misschien wel goed werken. Jammer alleen dat als ik hiervoor zou kiezen, ik nog bijna dagelijks met haar (en haar vriend, aldan niet in combinatie met haar) geconfronteerd wordt. De pijn, het verlangen, de onmacht blijft gewoon. Ik krijg geen kans om me er over heen te zetten. En weet je wat nog erger is; ik WIL me er geeneens overheen zetten. Ik wil bij haar zijn ... damnit!

Ik durf er met niemand over te praten (behalve met haar), aangezien mijn vrienden, ?¢‚Ǩ?ìonze?¢‚Ǩ¬ù vrienden zijn. Ik houd zowiezo veel voor mezelf, omdat ik bang ben anderen er mee lastig te vallen. Of als ik er over praat dat zij van die hapklare, op ervaringsregels gebaseerde conclusies en adviezen aandragen; ?¢‚Ǩ?ìZe kiest nu niet voor jou, dus zal ze wel niet van je houden?¢‚Ǩ¬ù, ?¢‚Ǩ?ìZe is je niet waard?¢‚Ǩ¬ù, ?¢‚Ǩ?ìGenoeg andere leuke meisjes?¢‚Ǩ¬ù, ?¢‚Ǩ?ìZet je erover heen?¢‚Ǩ¬ù ... pff. Het voelt alsof niemand me begrijpt.

Zoals je misschien begrijpt M.B, snap ik heel goed hoe jij je voelt. Sorry voor het gedeeltelijk hijacken van je topic, maar dit is het eerste topic dat ik hier tegenkom dat zo erg lijkt op mijn eigen situatie, vandaar mijn verhaal. Hopelijk kiest ze uiteindelijk voor jou.

Marc

afbeelding van M.B

Het is inderdaad precies mijn situatie

Ze blijft me verzekeren dat het goedkomt, dat wij bij elkaar horen. Dat ik haar gelukkig maak. Al die dingen die jij schrijft kloppen. En inderdaad, ik wil helemaal geen afscheid van haar nemen. Bovendien blijft zij me ook bellen en smssen dat ze me mist. En dan dat gevoel dat hij naast haar wakker wordt dat vreet me gewoon op. Omdat ze op een of andere manier toch niet bij hem weg kan.

afbeelding van Speler

Hey MB, Ik heb kruiselings

Hey MB,

Ik heb kruiselings door je blog gelezen en ik moet zeggen, dat ik het erg sterk van je vindt dat je een bepaalde beslissing hebt genomen en in mijn ogen de juiste, maar wie ben ik om te oordelen.
Persoonlijk hoop ik dat je bij dat standpunt dus blijft en zoals er al eerder werd verwezen het is niet gemakkelijk om dat te doen, vraagt heel veel moed en je kiest niet op wie je verliefd wordt!
Weet je als de klik er nog is na zoveel jaren, wel dan zal de klik er wss ook nog zijn na nu een nog andere lange tijd. Als ze dan vrij is en jij vrij bent, wat is dan het probleem h?ɬ©, ga er dan voor. Jij weet als geen ander wat ldvd doet en je wil het zelf wss ook niet meer meemaken, wel haar vriend ook niet, daar kan je vanop aan.
Nogmaals, ik loop hoog op met je hoor!!

Sterkte en veel moed joh

Speler

@Marc81: wat betreft het hijacken van de blog, mooi gedaan Tong, maar probeer toch ook te doen wat MB gedaan heeft. Het zal je sterken!

Life is what you make of it...or not!
Don't let my nick fool you.
Don't be a rabbit, let the hunters see what you think of them!

afbeelding van M.B

Ik wil wel, maar het kan niet (en eigenlijk wil ik het ook niet)

Je zegt wel dat ik dat standpunt heb ingenomen, maar doordat ze steeds contact blijft zoeken hebben wij elkaar toch weer gezien. Dan voel ik mij nu weer een slappeling, op dat moment probeer ik het van me af te wenden en zeg ik dat ik niet kom. Als ze dan emotioneel wordt en dingen zegt als "als je om me geeft, dan kom je langs" of "houd je niet van me dan?" en dan ben ik weer overgeleverd aan mijn schuldgevoelens omdat ik haar niet verdrietig wil zien. En dan geeft ze me weer hoop. Als we dan samenzijn dan voelt alles goed, totdat ik weer moet gaan en verscheurd in mijn eigen bed lig aan haar te denken. Ze smst me dan nog dikwijls dat ze op dat moment aan me denkt en hoopt dat ik lekker kan slapen. Nou, verre van! Ik lig dan dikwijls nog uren te piekeren over zaken. Wat als zij hem nou weer ziet (want ze wonen niet samen) Gaat hij het dan weer proberen goed te maken? Of maakt ie weer ruzie en misdraagt ie zich weer. Van een kant hoop ik dat, dat ze eindelijk inziet dat ze beter verdient. Maar ik verdien ook beter dan deze ellende. Hele dagen probeer ik het af te sluiten. Mijzelf alle dingen op te sommen wat ik niet aan haar mag, om het makkelijker te maken om los van haar te komen. Alleen blijft dat lijstje leeg. Ik kan niks bedenken behalve dat ze me zo laat wachten, en zelfs daar kan ik nog enig begrip voor opbrengen al voelt het wel vervelend. Als ik nu naar mijzelf kijk heb ik de afgelopen dagen alles laten schieten. Ik had me ziekgemeld (omdat ik simpelweg gewoon niet meer kon werken, zweten, koud, misselijk, hoofdpijn). Ik heb al een week geen boodschappen gedaan, geen wassen gedraaid, alles is hier een puinhoop. Omdat ik mijzelf niet meer ben. Alles staat in het teken van haar, komt het goed of moet ik mijn wonden gaan likken...

afbeelding van Speler

Hey MB, Ik kan me

Hey MB,

Ik kan me voorstellen dat je het niet gemakkelijk hebt en zeker niet als ze je steeds blijft contacteren. Helemaal ben je de pedalen kwijt indien ze emotioneel begint te doen, maar hier even dieper op ingaand, neem dat je een relatie met haar begint en ze blijft je emotioneel zo manipuleren, ben je dan gelukkig? Op korte termijn wss wel, maar je zal denk ik problemen hebben op langere termijn. Wat ze eigenlijk doet is psychologische terreur.
Het nare is dat je zelf weet dat je beter verdient dan dit.
Zij haar keuze jij de jouwe, wat ze er ook mag van denken. Als ze om jou geeft zal ze rekening houden met je en niet emotioneel beginnen te doen met vraagstellingen als "hou je nog wel van me".
Kies voor jezelf! Sterkte.

Speler

Life is what you make of it...or not!
Don't let my nick fool you.
Don't be a rabbit, let the hunters see what you think of them!

afbeelding van onzeker meissie

Hey MB

Ben het helemaal eens met Speler!ik las je verhaal,en dacht meteen zo ga je niet met iemand om!
Ik vind ook dat ze jou manipuleert!ze weet denk ik als de beste dat als ze verdrietig doet,en zegt:Hou je dan niet van mij,dat jij weer voor de bijl gaat!
Ik vind dat niet kloppen,en vraag mij ook af of een relatie tussen jullie wel zou werken!
Klinkt hard he?Maar kies voor jezelf MB,want hier ga je aan onder door!
Groeten van een onzeker meissie

afbeelding van M.B

Zoiets mag ze eigenlijk niet zeggen nee.

Gisteren en vandaag zijn de eerste dagen dat we beiden geen contact meer hebben gehad met elkaar. Waarschijnlijk omdat ze vandaag haar "vriend" weer zou zien. Ik dacht dat het ergste gevoel het afscheid nemen was, maar ik vind dit bijna net zo erg. Ik zou haar het liefst willen smssen of bellen om te zeggen hoeveel ik om haar geef en dat ik aan haar denk. Maar ik weet dat dit niet slim is om te doen en dat dat meestal een averechts effect heeft. Ik ben ook bang dat er op een gegeven moment een drempel ontstaat om nog contact met elkaar op te nemen. Ik kan ook nog niet verwachten dat ze nu al een keuze maakt. Maar wachten is echt moeilijk. Ik probeer de hele dag dingen te doen zodat ik bezig blijf maar ik denk voortdurend aan haar. Ook maakt het me kwaad dat ze nu met hem is en het misschien erg gezellig heeft (mij misschien al weer vergeten is), hoe ego?ɬØstisch dat ook mag klinken, zo voelt het. Ik hoop dat ze aan me denkt.

afbeelding van panic

niet egoistisch

Je bent absoluut niet egoistisch! Je steunt haar eigenlijk al meer dan zou moeten. Ik kan me wel aansluiten bij bovenstaanden dat zij jou manipuleert. Zij zal echt aan zichzelf moeten werken en keuzes moeten maken.
En wat betreft dat het jou kwaad maakt dat zij bij hem is... hoe kan je DAT egoistisch vinden. IK zou gek worden als ik wist dat mijn ex nu bij een ander was. Dat je dit al kan, kan ik me niet voorstellen.
Ik hoop zo dat ze jou nu met rust laat. Laat ze haar energie nu maar steken in het nadenken wat zij wil. En als ze dan bij jou wil zijn.... als jij dat dan nog wilt, maar jij daar nog over nadenken.

afbeelding van jaspera

Dat je kwaad wordt wanneer

Dat je kwaad wordt wanneer je bedenkt dat ze nu bij hem is en dat het best eens heel gezellig zou kunnen zijn klinkt inderdaad ego?ɬØstisch, maar in feite is het dat niet. Het is gewoon een gevoel. Je verzet je tegen pijn. Wanneer zij niet bij hem zou zijn zou je ook een stuk minder pijn hebben. Het is daarom niet gek dat je liever hebt dat ze niet bij hem is. Ik heb precies hetzelfde. Ik word helemaal gek wanneer ik me bedenk dat mijn ex het momenteel wel eens erg gezellig zou kunnen hebben met haar nieuwe lover. Ondanks dat ik haar al het geluk van de wereld gun, zou ik voor mezelf het liefst hebben dat ze niet met hem om zou gaan. Dat zou mijn pijn minder hevig maken. Zoals je ziet klinkt die bewering op zichzelf ego?ɬØstisch, maar dat is ie niet, omdat het puur tegen de pijn is die ik voel en het niets met haar te maken heeft. Want ik hoop echt dat ze heel gelukkig wordt en als hij haar gelukkig maakt, so be it. Maar pijn doet het wel!

afbeelding van M.B

dubbel

Ik heb het een beetje dubbel, want ze beweert dat hij haar niet echt gelukkig maakt. Hij wil zijn vrijheid niet opgeven, gaat op vakantie met vrienden en laat haar thuis zitten met haar kind. Neemt haar nooit mee naar zijn ouders. Maakt haar vaak aan het huilen. Bovendien, als hun relatie zo goed was, dan zou ze toch niet vreemdgaan met een oude jeugdliefde? (ik dus) Ik bedoel, ik heb haar wel laten doorschemeren dat ik haar leuk vond, maar heb steeds alle signalen van haar, om het initiatief van mijn kant te laten komen, proberen te negeren totdat ze me vroeg hoe ik zou reageren op een zoen. Toen wist ik dat zij het ook echt wilde. Misschien had ik dat ook moeten weigeren, maar toen was het al gebeurd. Ik wilde haar vriend dit ook niet aandoen, maar ik kan niet zeggen dat ik er op aangestuurd heb.

Ik gun haar alle geluk van de wereld, dat is het niet, maar ik weet gewoon dat ze het niet vind bij iemand die haar niet respecteert en niet behandeld zoals een man een vrouw zou moeten behandelen in mijn ogen. Maar ze beweert dat ze heel haar leven al op de verkeerde "foute" mannen is gevallen. (en dat pleit niet voor een 2e kans tussen haar en mij). Bovendien heb ik van een tante van haar begrepen dat zij ook adviseerde om haar huidige relatie op te geven en voor mij te gaan. "Ze verdient een betere vent dan die ze nu heeft, die maakt haar alleen maar ongelukkig. M is veel beter voor haar". Natuurlijk klinkt mij dat als muziek in de oren, draag ik dat graag aan, en hoop dat ze naar haar "wijze" tante zal luisteren, maarja... het blijft haar keuze.

afbeelding van melancholie

Speciaal

Heel speciaal om zo het verhaal 's van de andere kant te zien. Heb weinig begrip voor vreemdgaande vrouwen zoals mn ex. En inderdaad zijn het dus vrouwen die aan allebei de kanten manipuleren. Of ben ik dan heel sarcastisch?

'k geef het toe, mijn commentaar is wel nogal gekleurd.

Ik zou zeggen. Laat het haar lekker uitzoeken.

afbeelding van Chriske

Ben het geheel met je

Ben het geheel met je eens!

* When does the hurting stop.. *

afbeelding van M.B

Ik denk dat het er ook mee

Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat ik al heel lang geen relatie meer heb gehad voordat ik haar weer tegenkwam. Daardoor ben ik eigenlijk overspoeld met emoties omdat ze zei dat ze om me gaf en van me hield. Ik heb er gewoon niet meer in geloofd de afgelopen jaren. En als er dan ineens weer iemand is die aan je denkt en om je geeft, dan voel je je ineens weer compleet, gelukkig, enz. Daarbij komt nog eens dat ik echt 100% open ben geweest naar haar (wat me nu toch een beetje in mijn "trots" gekrenkt doet voelen als man) en ook al hoort dat in een relatie, ik heb geprobeerd echt alles te vertellen wat ik dacht en voelde en meegemaakt heb. Nu voelt het alsof dat hele "vertrouwen" is geschaad omdat ze feitelijk nu vreemdgaat met haar "vriend".

Ik wil en ga haar ook de tijd geven om na te denken, maar dat wil niet zeggen dat ik mij er fijn bij voel. Laten we zeggen dat het voelt alsof je onder een aambeeld ligt, maar dat hoef ik jullie natuurlijk niet uit te leggen. Ik hoop dat het snel overgaat, en dat het wellicht allemaal snel goedkomt...

afbeelding van Droopie

Hey M.B en de anderen die in

Hey M.B en de anderen die in hetzelfde schuitje zitten.
Wil met jullie mijn ervaring delen. Ik weet dat elke situatie specifiek en anders kan zijn.
Mijn ex had precies hetzelfde. We hadden daardoor een soort van stroboscoop relatie. Mede ook doordat ik steeds mijn zelfbescherming liet spreken en er dus vandoor ging. Maar dat kwam voornamelijk doordat zij geen keus kon maken.

Ze zocht schijnbaar de voor haar ideale man die volledig voldeed aan haar verwachtingen. Door dat zoeken en niet kunnen vinden kwam ze steeds weer terug bij mij. En door mijn onvoorwaardelijke liefde voor haar ging ik er natuurlijk weer in mee. Het voelde zo verrot dat ze nooit eens de keus kon maken om alleen voor mij te gaan. Zoals ik voor haar ging, zelfs door het vuur. Tja liefde maakt blind en doet onverwachte dingen met je. Ze manipuleerde mij ook en viel met open ogen in haar valkuilen.

Heb het zelfs weer geprobeerd met haar, op mijn aandringen. Helaas weer een klap. Wist al tijdens die periode dat het niet ging lukken. Die tel. op trilstand die steeds afging. Wist dat ik niet de enige was. Ze was toch nog niet veranderd. En ik denk dat ze lang zoekende zal blijven. Ach mss vindt ze wel iemand die aan haar totale verwachtingen voldoet en die net als mij compleet en alleen voor haar gaat?

Ook al mis ik haar, ik weet dat ze nooit voor mij zal kiezen.
Leg me daar bij neer en ga verder.

Ik hoop voor jou M.B. dat jouw vriendin wel de keuze voor jou maakt.

Wens je in de tussentijd heel veel sterkte!!

afbeelding van M.B

Dank voor je commentaar

Die telefoon op trilstand ja, ik ken het. Dat ze als ze met jou is toch even dat schermpje openklapt om te kijken wie het is. Dan klapt ze hem weer dicht en gaat dan zogenaamd verder met waar ze gebleven was. Als ik dan vraag, was dat hem dan zegt zij "doet dat er toe dan?" Maargoed deze situatie zal voorlopig even niet meer voorkomen. Ik ben bang in deze stilte. Bang voor 2 dingen. Dat ze nooit meer van zich zal laten horen of bang dat ze me volgende week vrolijk zal opbellen om te vragen hoe het met me gaat (zo van ik zal die stakker eens opbellen), en dan weer op de oude voet verder wil gaan. Ik weet dat hij nu bij haar zit, en dat kwelt me. Hij kan zich wel in het openbaar met haar vertonen, waar wij altijd bij elkaar thuis afspraken omdat familie en vrienden het (nog) niet mochten weten. Behalve die ene tante van haar die er zelf al achter gekomen was toen ze een keer onverwacht langskwam. Ik denk ook dat zij opzoek is naar iemand die er niet is. Dit van die en dat van die en een beetje van maggie. Ik heb vandaag voor het eerst in een lange tijd weer wat dingen in huis proberen te doen. Ik vind dan weer dingen die mij aan haar herinneren, zoals een t-shirt wat nog een beetje naar haar parfum ruikt. Een kussen van de bank waar ze vaak vasthield of op ging liggen. Dan schieten die flashbacks even door mijn hoofd en probeer ik dat te verdringen. De afgelopen dagen ook minimaal muziek voor mij. Normaliter heb ik altijd muziek aan, muziek is mijn leven maar op dit moment triggert het de verkeerde gevoelens en zak ik weer in die put. Ik heb dagen met liedjes van marco borsato of anouk in mijn hoofd gezeten (want die stonden bij haar op). Ik kan dat nog even niet handelen. Er zijn mensen die dan doelbewust dat soort nummers gaan opzetten om het eruit te trekken om het kwijt te zijn, maar ik wil daar niet meer aan gaan beginnen. Ik wil verder, maar blijf nog met een naar gevoel zitten. Wil ik dit ooit nog wel. Vind ik nog wel een vrouw die voor mij gaat? Mensen om mij heen zeggen allemaal van die clich?ɬ©'s om me op te beuren. Dat ik zo weer een nieuwe meid zou vinden. Nou, ik geloof er niet meer zo in.. en misschien wil ik het niet eens omdat ik er nu zoveel pijn van heb ondervonden...

afbeelding van M.B

Verder in mijn blog.

Ik ga met mijn verhaal verder in mijn Blog, anders wordt dit gebruikt als blog, en dat is denk ik niet de bedoeling. Dus jullie kunnen daar verder lezen. Tot dusver bedankt voor jullie begrip en advies, het doet me echt goed te lezen dat er mensen zijn die mij begrijpen.