verwart

afbeelding van henkdezwart

Tja waar begin ik me verhaal.

laat ik bij het begin beginnen maar tien jaar geleden verloor ik me hart aan in mijn ogen het mooiste en liefste meisje dat ik maar ken.
We kregen een relatie en waren 4 jaar samen toen besloot zij dat we uit elkaar moesten gaan.
Dit was erg zwaar voor mij ze was me alles en ik hou van haar, ja ik spreek in tegenwoordige tijd want ook al zijn we zo lang uit elkaar ik hou nog steeds van haar met iedere vezel in me lichaam.

Nu maart 2014 stond ze opeens voor me deur en vertelde me dat ze zo dom is geweest dat ze me had laten gaan, en dat ze ondanks alles wat er in het verleden is gebeurt en er is veel gebeurt ( hier gaat ik het dan ook niet over hebben) dat ze altijd van me heeft gehouden en dat ze dat nog steeds doet.

Nu is het geval dat zowel als mijn en haar moeder tegen mij zeggen dat ik haar niet terug moet nemen.
Mijn eigen verstand zeg dit ook maar me hart en gevoel zeggen geef haar toch een kans.

Ik ben zo verwart en in tegenstrijd met me zelf dat ik erg gek van wordt.
Ik kan er in mijn omgeving niet overpraten want dan hoort één van onze moeders het en krijg ik weer te horen dat ik het niet moet doen.

En aangezien ik me ei toch kwijt moet ben ik maar gaan google en kwam hier terecht.
van daar dit verhaal het lucht al een heel stuk op dat ik het hier ff kwijt kan op deze manier.

Voor hen die dit lezen bedankt voor hen die reageren met reactie en advies super bedankt.

afbeelding van Fro

luister naar jezelf

ik geloof niet dat anderen, zeker moeders niet, kunnen bepalen wat jij wel en niet moet doen. Het gaat vooral om wat jij wil. Maar ik begrijp dat je hoofd en je hart elkaar tegenspreken. Neem de tijd om hier eens goed over na te denken. Blijkbaar is er genoeg gebeurd wat jou laat twijfelen. Maar gaan voor je gevoel van houden van en de sprong wagen, hoeft geen verkeerde keuze te zijn. Jullie zijn beide vele jaren ouder en misschien ook wijzer Glimlach Wat er toen gebeurd is, hoeft geen obstakel te zijn. Maar je hoeft nu niet te beslissen ala minuut toch...geef jezelf de tijd (ohhhh wat is het toch makkelijk om dit tegen iemand anders te zeggen......moet dit advies voor mezelf ook in mijn hoofd prenten!!! Verlegen )
Sterkte met je denkproces...

liefs Fro

afbeelding van henkdezwart

@ Fro

Bedankt voor het advies

ja ik zou niet moeten luisteren naar beide moeders maar das nou net het probleem ik heb van beide altijd goed advies gehad.

Maar ik snap wat je bedoel en ja ik hoef niet nu meteen te beslissen.

afbeelding van 2 Love 2

?

Heb je 6 jaren lang geen contact met haar gehad?

afbeelding van henkdezwart

@2 Love 2

o ik heb er door de jaren wel eens gezien maar eigenlijk niet echt gesproken dan hoi en dag

afbeelding van 2 Love 2

Heeft ze in die 6 jaren

Heeft ze in die 6 jaren weleens gezinspeeld op een doorstart?

afbeelding van Jester

@ Henkdezwart

Lastig, adviezen van moeders, misschien is het een idee om eens na te gaan wat de redenen van de moeders zijn, is dit bezorgdheid, of bescherming naar jou toe, heeft het iets met het meisje in kwestie te maken, iets wat zij misschien wel weten, en jij niet?
Kennen de moeders elkaar, of niet?

En dan je eigen gevoel en liefde voor haar, waarom staat ze na 6 jaar voor de deur, wat is er tussentijds gebeurt, met haar, maar ook met jou?

(de praktische kant)

Allemaal vragen, die ik zou stellen aan de betrokkenen, zonder er een studie van te willen maken, of er teveel over gaan nadenken, want dat werkt averechts.
Schrijf voor jezelf de dingen op, de vragen en mogelijke problemen, en ga dat eens rustig bekijken, en de informatie verzamelen...

(de gevoels en emotionele kant)

Wat doe het met jou, hoe sta jij hierin, en probeer dit vanuit jouw diepere zelf te doen, voel je gevoel, en dat in combinatie met de info, zou je bijvoorbeeld kunnen beslissen om weer te gaan daten, als twee mensen die elkaar net kennen, opnieuw opbouwen, en samen kijken hoe dat voelt...

Want ongeacht alle adviezen en raadgevingen, kunnen jullie alleen zelf, of samen bepalen of er voldoende is om iets te (her)starten...

Sterkte in dit stukje leven van jou en haar...

Groet
John.

afbeelding van henkdezwart

@ Jester

Ik weet wel waarom onze moeders het zeggen ze heeft me toen de tijd veel pijn gedaan met de acties die ze deed, en vinden dat ik beter verdien.
Maar we waren jong en als je jong ben maak je wel meer verkeerde keuzes daar weten we beide van.

Wat mijn gevoelens betreft ik hou na al die tijd nog van haar. wat haar betreft tja ze zegt dat ze dom is geweest maar ja zo als ik zei we waren jong. En wisten niet van houden van.

afbeelding van petals

ik zou wel willen weten

ik zou wel willen weten inderdaad, zoals Jester ook schrijft, waarom die moeders dat dan zeggen.
Als het puur is omdat ze het toen heeft uitgemaakt, en nu weer terug is, tja... die dingen kunnen gebeuren, mensen maken de ene keer beslissingen waar ze later oprecht van terugkomen als de omstandigheden anders zijn. Misschien heeft zij wel belangrijke levenslessen geleerd, en hierdoor meer inzicht gekregen. Jouw moeder zal je wellicht willen beschermen tegen pijn. Maar waarom zegt haar eigen moeder dat? Die kent haar wellicht het beste? En waarom zegt jouw verstand dan dat je haar niet terug wilt?

Neem de tijd, ga eens rustig praten met haar en evt. ook met haar moeder, duik er niet meteen midden in, houd nog wat afstand. Begin van mijn part weer even wat meer als vrienden met elkaar om te gaan en luister naar je intuïtie. Het zou niet fijn zijn als je straks door haar terug te nemen weer gekwetst wordt als blijkt dat er nog van alles aan de hand is of dat ze jou om de verkeerde redenen weer opzoekt, maar het zou ook niet fijn zijn als zij nu helemaal oprecht is, en je haar dan laat gaan. Heeft tijd nodig.

afbeelding van Thomson

volg je hart

Kan begrijpen dat deze situatie moeilijk is. Mijn relatie is recentelijk ook verbroken en heeft veel gelijkenissen met jouw verhaal. Het allerbelangrijkste is dat jij je eigen keuze maakt en je niet laat beïnvloeden door familie of vrienden want die weten het altijd beter en staan wat mij betreft aan de zijlijn. Het is niet hun gevoel wat spreekt. Het kan natuurlijk altijd zijn dat je vorige relatie nieuwe inzichten in het leven heeft gekregen. Het is niet naïef om te nieuwe ontstane situatie opnieuw te beoordelen. Je kunt altijd het verhaal van de ander aanhoren tijdens het nuttigen van een bakje koffie of thee. Het is wel raadzaam om het besprokene enige tijd op je te laten inwerken om daar op een later tijdstip terug op te komen. Hierdoor creëer je voor je zelf een time window. Ik zou zeggen volg je hart cq gevoel. Doe dit wel met gepaste bedachtzaamheid.

Ik hoop dat je iets aan deze info hebt. Denk er aan je leeft maar eens. Het is jou leven.

Groetjes Thomson

afbeelding van henkdezwart

@ thomson

Bedank voor je reactie Thomson het grappige aan jou advies is dat ik tot de zelfde conclusie ben gekomen.

En ik heb haar vandaag ook bericht dat ik toch contact rustig aan wil opbouwen om verdriet en pijn te voorkomen voor ons beiden.

Maar ook dat onze omgeving er aan kan wennen dat wij weer contact opnemen met elkaar.

Als er uit dit contact blijkt dat het echt niet gaat hoop ik ieder geval dat we weer vrienden kunnen worden.
Dit waren we voor dat we een relatie kregen ook en dat viel na de breuk ook weg.