Verwijderd ivm geen zin in onnodige discussies

afbeelding van Carrie07
afbeelding van hortensia

@Carrie07

Carrie07,

Het is natuurlijk hartstikke fijn dat jij er baat bij hebt gehad , maar we hebben het hier wel over drugs .
De thee wekt sterke hallucinogene en lichamelijke effecten op: de waarneming verandert (mensen beschrijven vooral sterke visuele effecten), de bloeddruk en hartslag stijgen, gedachtes en emoties worden anders ervaren, en oude herinneringen kunnen weer boven komen. Sommige mensen ervaren contact met andere wezens of hebben het gevoel met de ayahuasca te kunnen communiceren. Sommige mensen hebben het gevoel buiten het lichaam te treden of ervaren dat ze dood gaan. Veel mensen worden misselijk, geven over of krijgen diarree.
Mensen beschrijven de ervaringen soms als therapeutisch of spiritueel, anderen als beangstigend en verwarrend.

Fijn dat het bij jou goed heeft uitgepakt , maar om andere (jonge) mensen die enorm veel verdriet hebben hier op attent te maken, ik weet niet of dat zo handig is .....

afbeelding van Carrie07

Grappig dat je het zo ziet...

Grappig dat je het zo ziet... Denk namelijk niet dat je het in die categorie kan scharen, maar ieder daarover zijn mening natuurlijk Glimlach. Feit is ook dat het alleen onder begeleiding gaat van therapeuten en dat je onder de 18 niet wordt toegelaten.

afbeelding van mrpither

Re:

Ik geloof niet dat je snapt wat Hort bedoeld.
Je bewustzijn dempen is niet de manier om dingen te verwerken.

Misschien moet je op zoek naar een eigen wil.

afbeelding van Carrie07

Haha, je bewustzijn

Haha, je bewustzijn dempen...? Volgens mij begrijp jij ook niet helemaal waar het over gaat. Maar goed, helemaal niet nodig hier een discussie over te voeren naar mijn idee!

Just fyi: er is bewezen dat dit middel depressie volledig kan genezen, en je juist een hoger level van bewustzijn geeft op de lange termijn. Zelfs harvard gebruikt dit om mensen die door een ernstig trauma zijn gegaan, weer de zin van het leven te laten zien. Het is niet een leuk avondje trippen hoor Glimlach.

We zitten hier wel mensen te adviseren oxacepam etc te nemen, wat verdovend en verlammend kan werken.

Hieronder een klein fragment uit harvard business om bovenstaande enigzins te onderbouwen.

Contrary to the government's claims, members of ayahusca-based sects have long attributed positive effects on their well being to the drug. Recent studies on ayahuasca seem to support the notion that the entheogen may in fact have beneficial health effects. Charles Grob, a psychiatrist at the UCLA School of Medicine, studied members of UDV and found that its adherents were healthier, both psychologically and physically, than controls. He discovered that members of UDV actually had greater numbers of serotonin receptors. Because of this, Grob argues that ayahuasca may be a better way to treat depression than selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs), which can actually cause neurons to lose their serotonin receptors in order to compensate for the artificially high levels of serotonin. Indeed, UDV adherents who previously suffered from addiction, depression, or anxiety overcame their disorders and none had experienced remission. (Atheists looking for some relief from such afflictions can turn to tourist agencies that lead shamanistic ayahuasca "cleansing" rituals in the Amazonian jungle, like the one Salak attended.

afbeelding van mrpither

Re:

Nooit twijfelen aan professor Google...... Tong

afbeelding van mrpither

Re:

Ben nog wel benieuwd naar dat bewijs dat het depressies zou genezen.
Denk dat de wereld op zijn kop zou staan als dat het geval is.

Zou ook graag even willen weten wie hier pillen adviseerd.

afbeelding van Carrie07

@mrpither

Hi,

Ayahuasca is geenzins een easy / quick fix voor het genezen van depressie, maar de bewijzen zijn er weldegelijk. Ik kan je hiervoor verwijzen naar diverse documentaires, meeste hiervan zijn ook te vinden op Netflix (The last Shaman, the reality of truth, DMT - the spirit molecule, Stepping into fire, Metamorphosis). Verder is google inderdaad je beste vriend als het hierop aankomt, en dan zeg ik niet dat je moet geloven in Wikipedia, maar je kan ontzettend veel materiaal vinden van Amerikaanse universiteiten, alsmede artikelen uit toch wel betrouwbare nederlandse bronnen (althans zo zie ik deze).

Op new scientist staan ook een aantal interessante artikelen met goede bron vermelding: https://www.newscientist.com/article/2127802-psychedelic-drug-ayahuasca-...)

Zelf heb ik gelijke ervaringen, ik heb pas drie keer gebruik gemaakt van dit "medicijn" maar het heeft mij geestelijk zeker positief beinvloed.

Als je verder interesse hebt in wie hier medicatie adviseert kun je de topic van bijvoorbeeld Sonja lezen, en het commentaar daaronder. Ik denk echt dat de verschillende "pammetjes" in vele grotere maten schadelijk voor ons zijn dan het gebruik van thee gemaakt uit diverse plantensoorten uit het amazone regenwoud. Iedereen daar natuurlijk zijn eigen mening over. Ik probeer ook geenzins te zeggen wat goed of fout is, het enige wat ik wil uiten is dat voor een ieder iets anders werkt, en dat ik zowel bij mezelf als bij andere de helende werking van dit middel heb gezien.

afbeelding van mrpither

Re:

Toch graag een wetenschappelijke onderbouwing, met aantoonbare resultaten.
Artikeltjes die via internet gevonden worden zijn niet echt betrouwbaar.
Als je "peer" intoetst zul je waarschijnlijk dezelfde geneeskrachtige kwaliteiten vinden.

Het is vaak wat je wilt lezen.

Als dit werkelijk zo is dat dit depressies geneest zou ik maar snel de grote media benaderen zodat de hele wereld kan profiteren van de genezing van de ziekte depressie!

afbeelding van Carrie07

@mrpither

Wat verwacht je nu dan precies van me? Volgens mij zijn wij twee anoniemen mensen die achter een scherm zitten te typen. Jij hebt blijkbaar heel veel behoefte aan wetenschappelijke onderbouwing die ik je nu op de best mogelijke manier probeer voor te leggen. Ik heb hier geen hersenscan waar ik je resultaten op kan laten zien, echter als je er echt in geintresseerd bent dan ga je daar toch naar opzoek ipv hier afgeven op artikelen die zowel online als in print zijn uitgebracht. Ik zal eens proberen peer in te typen en kijken wat ik kan vinden, maar wat een ontzettend rare vergelijking. Als je het niet wil geloven dan doe je dat toch niet?

afbeelding van mrpither

Re:

Zoek de media op , tv, krant.
Je zult de wereld er een dienst mee bewijzen.
Is wereldnieuws!

afbeelding van En_weer

Ik heb de topics van Sonja

Ik heb de topics van Sonja doorgelezen en ik zie niemand die een vorm van medicatie als advies heeft gegeven, laat staan om maar oxazepam te gaan nemen.

Ik vind het jammer dat je zo defensief reageert, zo komt er geen gesprek op gang.

afbeelding van Carrie07

@en_weer

Hi, ik probeer niet defensief te reageren, helemaal niet juist. Alleen het enorme sarcasme bij Mrpither valt natuurlijk niet helemaal te ontkennen, ik ben puur op dit forum om steun te zoeken/ geven. Als ik mijn "hulpmiddelen" dan alleen maar wetenschappelijk moet onderbouwen dan ben ik snel uitgechecked Glimlach

afbeelding van torn

Ayahuasca & snitchen. :-)

Kan mij wel vinden in de opmerking van En_weer dat je op een site als deze beter wat voorzichtiger om kan gaan met het enthousiasmeren van mensen om hallucinerende middelen te gebruiken om liefdesverdriet te verwerken. Ik ben er zelf niet bekend mee, maar heb wel uit verhalen begrepen dat het voor mensen die al jarenlang worstelen met onverwerkte traumatische ervaringen, vaak de oorzaak van depressies, een heilzame werking schijnt te hebben.

Dus waarschijnlijk geen aanrader of hulpmiddel voor mensen die daarmee even snel van hun liefdesverdriet af denken te zijn. Uiteindelijk raad je die mensen ook niet aan paddo's of lsd te gaan nemen.

Misschien dat de informatie in deze artikelen je wat ondersteuning bieden in je uitwisseling met Mrpither:
https://www.ggznieuws.nl/home/gezondheidsrisicos-populaire-drug-ayahuasca/
https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/wat-is-ayahuasca/

En voor de mensen die liever beeld hebben is er een video, gepubliceerd door de UNI van Amtserdam te vinden op Youtube.

Carrie07 schreef:

Als je verder interesse hebt in wie hier medicatie adviseert kun je de topic van bijvoorbeeld Sonja lezen, en het commentaar daaronder.

http://www.betekenis-definitie.nl/Snitch

afbeelding van En_weer

@verwijderd

Wat zonde dat je je topic hebt verwijderd. Lijkt me een leuke, interessante en leerzame topic.

Ik weet dat Ayahuasca niet is om je gevoelens te dempen en hoor er veel positieve geluiden over. Met name van mensen die al wat verder zijn met hun zelfinzicht om nog wat laatste "demonen" aan te gaan.
Het is mooi dat iedereen tips en adviezen kan delen op basis van zijn/haar eigen ervaringen. Dat geeft dit forum ook zoveel meerwaarde.

Tegelijkertijd denk ik dat we op ldvd.nl naast de gemiddelde mens met een gemiddeld gebroken hartje ook mensen hebben die ernstig getraumatiseerd zijn door hun relatie. Ook zitten er hier mensen met (chronische) GGZ klachten en een lager IQ. Dit is een kwetsbare groep en daarbij is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met adviezen.

afbeelding van hortensia

@Carrie07 #En_weer #Vriend mr Pither

En_weer , zegt het goed .
Het gebruik van ayahuasca wordt afgeraden bij mensen met een psychiatrische stoornis, of met directe familieleden met een psychiatrische stoornis. Het drinken van ayahuasca kan problemen verergeren of triggeren. Als er in je directe familie psychiatrische stoornissen spelen kunnen deze door ayahuasca bij jou naar boven komen. Bij psychische problemen kan het drinken van ayahuasca gevaarlijk zijn, ook in combinatie met medicijnen . De ervaring kan beangstigend of verwarrend zijn. Het is belangrijk dat je geestelijk stabiel bent.
Je verliest totaal de controle en dat niet eventjes maar uren lang .

Ik schreef mijn reactie aan jou niet als kritiek of als een veroordeling , wat ik ermee wilde zeggen is dat je heel voorzichtig moet zijn hiermee .Hoe je het ook went of keert dit is geen spul wat je thuis even in je eentje moet gaan uitproberen wanneer je er even flink doorheen zit en alles wilt aangrijpen om je maar "beter"te voelen. Het is geen jointje, waarbij als het niet bevalt, je met een suikerklontje weer van het gevoel af bent .
Als je dit hebt ingenomen kan het 2 tot 6 uur duren en de nawerking kan 8 uren aanhouden ,
Er zit DMT in en DMT valt staat op lijst I van de Opiumwet en het middel wordt gezien als een harddrug.

Ik zeg niet dat ik erop tegen ben , zeer zeker niet . Het is niet verslavend en ik zal de laatste zijn om te zeggen dat je hier verre van moet blijven als het onder zeer goede begeleiding mensen ook kan helpen . Dat is alleen maar toe te juichen toch. Maar ik heb wel deze kanttekening erbij ....

afbeelding van Mariah-2

Hort ayuhuasca

Helemaal waar, Ayuhuasca is niet voor iedereen geschikt. Het is heftig en het kan heel veel los maken. En als je het drinkt bij mensen die weten wat ze doen. Goede begeleiding is essentieel.

afbeelding van mai1

Wat een onzin. We zijn toch

Wat een onzin. We zijn toch geen robots die geen pijn mogen voelen. Pijn hoort nou eenmaal bij het leven. Daar moet je maar door heen vind ik en geen drugs innemen .

afbeelding van Mariah-2

carrie

Ikzelf heb ook heel veel baat bij Ayuhuasca gehad.
En voel dat ik weer wil drinken om mijn verslavingsgevoeligheid te bekijken.

Ik heb diepe trauma’s kunnen helen dankzij Ayuhuasca.
Het is niet voor iedereen geschikt, het vasten is heel belangrijk, En ook daarna niet te snel normaal eten.Ik ken iemand die na een reis in een psychose is beland. Die voelde achteraf van te voren dat hij het niet moest doen maar deed het toch. Uiteindelijk heeft hij daar veel aan gehad door niet meer klakkeloos te luisteren naar wat anderen vinden en heel goed naar zichzelf te luisteren.

Ik snap jouw enthousiasme, en ook de andere reacties.

Groet Mariah

afbeelding van Carrie07

@mariah-2

Ik mag gelukkig morgen weer Glimlach. Het brengt mij echt alleen maar waardevolle inzichten en helpt mij dingen te helen die ik nooit verwacht had ooit te kunnen helen.

Ik heb in Oktober ook een Iboga ratraite staan, ben daar ook erg benieuwd naar.

X