Vraag over gedrag ex

afbeelding van Aurelio

Hallo iedereen,

Ik heb een vraag met betrekking tot mijn ex vriendin. De relatie die wij hadden is eind 2013 op de klippen gelopen, het gevoel was weg bij haar gaf ze aan. We hebben in 3.5 jaar relatie veel meegemaakt, lastige start van onze relatie, huis gekocht, miskraam gehad, toch koester ik geen wrok of haat naar haar. We zijn netjes en menselijk uitelkaar gegaan, na onze breuk nog wel een aantal keer contact gehad om alles af te handelen met de woning, maar dat was puur zakelijk, en zo gedroeg ze zich ook. In tussentijd ook geen contact meer gehad.

Nu schets mijn verbazing dat ze uit het niets mijn oma heeft bezocht twee weken geleden. Ze heeft oma netjes gebeld en gevraagd of ze mocht langskomen, oma vond het geen probleem maar vond t wel apart. Ze hebben gekletst en thee gedronken. Volgens oma was ze niet bezig om haar uit te
horen en vroeg ze niet speciaal naar mij. Aparte is dat ze nooit alleen (ook niet tijdens de relatie) naar oma is geweest. Ik vind het wel aardig van haar, maar vraag me af wat er achter zit.

Bijna precies een week later na het bezoek had ik een foto geliked van een vriendin die zij ook in haar facebook heeft, prompt krijg ik een vriendschapsverzoek van haar. Ik heb een dag gewacht met accepteren, maar bedachte me dat ik met iemand buitensluiten ook niet beter word dus heb ik haar geaccepteert.
Ze had mij zelf twee maand na onze relatiebreuk verwijderd.

Iemand die dit ook eens meegemaakt heeft?

Groeten.

afbeelding van waterman

Hoi Aurelio

Beetje onduidelijk, he.... Wat wil jij? Weet je dat? Wil je als vrienden met elkaar omgaan? Misschien doet ze voorzichtige pogingen dat contact te herstellen. Misschien ook niet.

Wil je uiteindelijk dat ze terug komt bij je? Pas dan nu heeeeeeeeel goed op, want dit kan heel goed alleen maar valse hoop zijn. Wees dan een beetje terughoudend. Kijk maar of zij werkelijk stapjes zet.

Maar volgens mij zit de kernvraag bij jezelf. Wat wil jij nog van haar?

Waterman

afbeelding van Aurelio

Ja best wel, ik zou graag

Ja best wel, ik zou graag willen weten wat de achterliggende gedachte is van haar bezoek. Het is toch niet raar om te vragen wat ze bij mijn oma te zoeken had?. Ik zit nu wel in een dase waarin ik een leuke date heb, alleen toen ik het hoorde kreeg ik wel een gevoel van dat ze misschien mij toch een beetje mist, maar dat lijkt me vrij normaal. Heb geen idee of wij maatjes zouden kunnen worden, ik zou er in principe wel open voor staan. Maar ze zou dan toch ook gewoon een privè bericht kunnen schrijven waarom? Nu ik dit type merk ik hoeveel me dit nog bezig houd, ben ik er wel ècht klaar mee?? Vind t lastig!. Nee ik heb niet de hoop dat het misschien een poging is dat ze meer wil.

afbeelding van waterman

Hoi Aurelio

Citaat:

Het is toch niet raar om te vragen wat ze bij mijn oma te zoeken had?

Nee, het is zeker niet gek om te vragen waarom ze bij je oma op bezoek was. Maar waar ik een beetje voor waarschuw is dat je zelf moet uitkijken of jij er mee om kunt gaan. Wat doet dit met jou, geeft het jou valse hoop? Als dat zo is kun je beter een beetje afstand houden, kijken of zij meer van dit soort stapjes zet.

Zou jij er geheel neutraal instaan, dan was er natuurlijk geen enkel probleem. Dan vraag je gewoon wat zij bij jouw oma deed. Dan is het voor geen van beide kanten bedreigend, voor geen van beide kanten confronterend. Sta je er niet helemaal neutraal in, dan moet je even bij jezelf naar binnen kijken. Wat wil jij, waar hoop jij op, en wat is daarvan allemaal wensdromen, en wat is reëel. Het is soms moeilijk in andermans hoofd te kijken (waarom doet zij dit), het is soms ook moeilijk in je eigen hoofd te kijken (en wat doet dit met mij).

De vraag die je jezelf ook altijd kunt stellen is: Wat zou ik tegen een goede vriend zeggen die met dit verhaal naar mij toekwam?

Sterkte!
Waterman

afbeelding van Aurelio

Bedankt voor de heldere

Bedankt voor de heldere uitleg Glimlach

afbeelding van InDeMaling

reden

Wat waren de redenen van het op de klippen lopen van jullie relatie? Ook belangrijk om te weten.

afbeelding van Aurelio

Volgens haar had ze geen

Volgens haar had ze geen gevoelens meer voor mij, ze vond t broer en zus worden. Dit kwam ongeveer een half jaar na de miskraam die wij gehad hebben. In tussentijd zijn we nog op vakantie geweest naar portugal, dit was een tijd om nooit te vergeten. Het kwam voor mij dus wel als een donderslag, want ik dacht dat we juist naar elkaar groeiden door de gebeurtenissen. Echter vind ze het lastig om over gevoelens te praten, dus ik vermoed dat ze er al best lang mee liep. De precieze reden weet ik niet.

afbeelding van Hetlevenismooi

@Aurelio

Dat is zeker apart.
Heb je dan niet gewoon gevraagd wat deed je bij mijn oma?
Lijkt mij heel normaal. Glimlach

afbeelding van Aurelio

Naja ik dacht juist dat ik

Naja ik dacht juist dat ik dan een gesprek aan wakker, en voelt ze zich misschien aangevallen. Maar zou natuurlijk kunnen zeggen van: Goh wat leuk dat je oma bezoekt hebt! Misschien komt ze dan zelf met een verhaal, vind het lastig dit te benoemen. Denk wel dat ik het haar ga vragen, misschien is het ook wel dat ze een reactie wil uitlokken?

afbeelding van mrpither

Re:

Ik denk dat je er sterk rekening mee moet houden dat al haar handelingen niks met jou te maken hebben.

afbeelding van Aurelio

Okay, bedankt voor het advies

Okay, bedankt voor het advies Glimlach

afbeelding van Hetlevenismooi

@Aurelio

Je weet nu niet wat het is.
Je bent hier gekomen omdat het natuurlijk in je gedachten blijft ronddwalen. Nu ben je met scenario's in gedachten bezig. Is het dit, of is het dat?
Wat is erger, vraag jezelf af, hier mee rondlopen of het vragen. Wat geeft minder onrust?
Beiden kanten geven je onrust maar 1 kant wel duidelijkheid.
Maar misschien wil je dat juist niet. Het blijft pijnlijk omdat jij nog niet helemaal los bent?

Doe wat je intuïtie je ingeeft.
Hou je taai!

Sterkte!!!

afbeelding van Blauw

Wil je dit echt uitklaren of

Wil je dit echt uitklaren of ben je er klaar mee ? Heb je er na al die jaren een streep kunnen onder trekken ? Ben je klaar om er mee verder te gaan ? Wat verlang je of wat verwacht je ? Verlang je terug naar een relatie waar ze geen toekomst in zag ? Wat betekent dit voor je toekomst ? Je hebt samen heel wat doorgemaakt ... dit laat sporen na.
En je nieuwe date ? Hoe zit het daarmee ? Een kans voor een nieuwe start zonder een beladen verleden ? De kans op een propere lei om mee te starten ?
Heel wat vragen ... maar ergens in je hart ligt het antwoord.
Veel succes !