Waar blijft die nieuwe liefde?

afbeelding van Qtie

Soms kan je van die nachten hebben dat je erg diep slaapt en heftig droomt, met als gevolg dat je er de hele dag niet goed van loopt. Begrijp je wat ik wil zeggen?

Vannacht was zo'n nacht... Ik droomde dat ik de liefde van mijn leven vond, en het was zooo fantastisch... Tot ik wakker werd. En ik zin kreeg om te huilen.

Ik verlang echt naar een nieuwe liefde in mijn leven, echt. Ik ben er helemaal klaar voor, al een tijdje, maar het komt niet... En dan is er mijn omgeving die met een belerend vingertje denkt mij te kunnen vertellen hoe ik nu die ware voor eens en voor altijd kan vinden. Het is misschien lief bedoeld maar zij gaan er zo licht over, en het zijn dan net die personen die hun vriend of vriendin als vanzelf hebben gevonden. Meestal dan ook nog diegene die nog nooit pech hebben gehad in de liefde. Erg gemakkelijk gezegd allemaal.

"Je moet meer daten". Echt, dat zinnetje, ik kan het niet meer aanhoren... En steevast moet ik mijn antwoord herhalen: "hoe kan ik nu daten als ik nog niet eens leuke mannen tegenkom waarmee ik wel eens wil afspreken?". Ik ga echt mijn tijd niet verspillen door te daten met iemand waarvan ik op voorhand weet dat het niks wordt. Dan kunnen we de boel blijven forceren in de hoop dat het toch maar iets wordt: "ahja, die man is niet volledig mijn ding, maar laat me maar iets met hem beginnen opdat ik niet meer alleen hoef te zijn". Zo zit ik écht niet in elkaar. Velen anderen jammer genoeg wel. En dan verbaasd zijn dat er zoveel koppels uiteen gaan.

Ik wil dat het spontaan komt, niet via geforceerd daten, niet via vrienden en familie die mij willen koppelen aan die ene kennis die al eeuwig vrijgezel is en nog bij zijn mama woont "maar het is een héle lieve jongen hoor" (aan wie gaan we hem nu eens proberen koppelen? aaahja, Qtie is nog vrijgezel!) en al zéker niet via internetdaten.

Ik ga elk weekend uit op meerdere plaatsen en heb een rijk sociaal leven, dus daar kan het toch niet aan liggen?

Ligt het aan mij? Ik dacht dat ik toch wel leuk genoeg was... Of overschat ik mijzelf? Ligt een goed uitziende, extraverte, spontane, jonge vrouw, met een stabiele job, in het bezit van een eigen auto, een eigen huis en veel vrienden, dan toch niet zo goed in de markt?

afbeelding van Dirk30

Waar kan ik

Waar kan ik intekenen?☺️

Niet gaan daten. Is gewoon fake allemaal. Het komt altijd op een onverwacht moment. Net wanneer je het niet verwacht. Ik denk soms ook:"waar in hemelsnaam moet ik iemand tegenkomen." Doe je gewoon je ding. Tenslotte heb je je ex ook op 1 of andere manier leren kennen zonder dat je het had verwacht.

afbeelding van Steff

@ Qtie

Ik las je blog en snap precies wat je bedoelt. Ik ben helaas nog niet over mijn ex heen, maar mijn vriendinnen proberen me telkens te koppelen aan een of andere man waar ik totaal niet op zit te wachten.
Misschien ben je er te veel mee bezig in je hoofd? Je verlangen is groot om een relatie aan te gaan.. je droomt er zelfs van. Hoe groter het verlangen, hoe groter de teleurstelling en besef dat het er op dit moment niet is. Wat mensen weer aan je kunnen zien (schijnt!). Heb je vaak met vriendinnen/ familie over dit gemis? Bij mij is het juist al ik het er vaak over heb, het gevoel en verlang sterker naar voren komt. Waardoor ik mezelf uiteindelijk weer moet teleurstellen met de harde realiteit. Daarnaast geven ze toch geen goede tips, want zoals je zelf ziet proberen ze het beste, maar wat ze aandragen heb je 9 van de 10 keer niets aan. Alweer een teleurstelling rijker.

Een vriendin van mij loopt tegen hetzelfde probleem aan. Ze wil niet op date met een jongen die niet volledig haar ding is, oké begrijpelijk. Maar ik vraag haar dan vaak hoe weet je dat? Kon hij zich 100 procent openstellen dan? of kijk je dan alleen naar het uiterlijk, baan en zijn vrienden?
Mijn ervaring of een jongen echt bij mij past komt met de weken. Ik kan niet oordelen of hij het wel of niet is? oke iedereen heeft voorkeur.. maar als deze niet precies in mijn straat past ga ik hem niet gelijk afwijzen. Ik ga de ervaring aan.. wellicht is het wat! Ja dan is de kans inderdaad groot dat je ook weer uit elkaar gaat. Maar misschien ook niet! Misschien blijkt hij heel anders te zijn nadat jullie elkaar beter kennen. Verliefd wordt je toch niet op een oogslag.. dat gebeurt met de tijd. De tijd die je elkaar geeft om nader toe elkaar te komen. Dat is mijn idee.

Tot slot geef je aan dat je het liefst het allemaal spontaan ziet gebeuren. Maar hoe kan het spontaan gebeuren als je stiekem al keuze hebt hoe het juist niet moet? Niet via dit via dat.. Ik heb ook het liefst dat een jongen op mij af komt he, wat leuk dit dat. Maar naar mijn idee is dat niet meer echt 2015. De mannen (vooral als ze wat ouder zijn, werk hebben, wellicht kinderen en een drukke baan)gaan niet meer veel uit. Behalve als ze mannenuitjes, verjaardagen etc..hebben, daar zijn ze dan nog wel te vinden. Tenzij jou mannen op festivals rondlopen? Ook weet ik dat ik hier niet spontaan word aangesproken, oogcontact thats it. Als ik word aangesproken dan zijn het mannen die alleen met mij het bed willen delen (bedankt maar mij niet gezien!) Meestal ben ik dan ook diegene die er op af stapt als ik iemand leuks zie (irritant!). Maar hierdoor heb ik wel de leukste relaties aan over gehouden. Die erg spontaan waren naar een aantal weken!

Steff