waarom doe ik dit

afbeelding van krant

sinds 2 weken is mijn relatie van 3,5 jaar voorbij. het was geen stabiele relatie, als het tegen zat of dat ik naar zijn zin teveel zei heeft hij me al 3x eerder aan de kant gezet.

hij was 42 jaar, een autistische man zonder diagnose met een klassiek autistisch kind van 9 jaar waar hij ook heel moeilijk mee om kon gaan.

we zijn eind vorig jaar in mijn huis gaan samenwonen. Voor mij voelde dat fijn, maar na 2 maanden keerde hij al wat in zichzelf en na veel gevraag gaf hij toe dat hij zijn stad miste. goed over gepraat en geprobeerd dan meer naar zn stad te gaan en oplossingen te bedenken. toen vond hij mijn kinderen te druk, die alleen enthousiast waren om hun verhaal kwijt te kunnen tijdens het avondeten. ook daar kon hij niet aan wennen en gaf hij aan als reden dat hij wel eens zou kunnen stoppen. weer over gepraat en ook daarvoor weer een oplossing geprobeerd te vinden. toen zijn we een koophuis tegengekomen. hij was heel enthousiast ook al was dit bij mij op het dorp. hij haalde mij zelfs over om dit te doen, waar ik best wat dagen over nagedacht hebt. uiteindelijk na veel enthousiasme zelfs een huis gekocht. Toen kwam er een weekend waarbij zijn zoontje weer ontspoorde die een fiets in de sloot had gegooid zonder reden.

toen keerde mijn vriend weer in zichzelf...wel dat hij ineens ging twijfelen. een paar dagen later trok hij de verkoop in zonder overleg. keerde in zichzelf en besluit na een paar dagen. weer alleen terug naar zijn stad te willen. alles zonder overleg. zo gezegd zo gedaan, na een week al huizen kijken en na een paar weken een ander duurder huis geaccepteerd. hij trok de vakantie in, daar had hij nu geen geld meer voor en liet mij en de ki deren stikken.
ik trok de situatie niet en heb hem naar zijn moeder gestuurd omdat het teveel pijn en verdriet opleverde. toen wilde hij volledige rust en na 2 weken belde hij op om te zggen dat zijn gevoel weg was nadat ik hem weggestuurd had. de relatie hield voor hem op. eventueel wel vriendschap.

hij is niet meer komen praten, was laf om de spullen op te komen halen met iemand erbij zodat we niet konden praten. hij was boos op dat laatste weekeind dat ik teveel ging zeiken over de vakantie en over dat dure huis.

na een poosje gaf hij aan dat hij nog wel sex met mij wilde..maar niet om me te gebruiken. gek genoeg ben ik dat gaan doen, maar alleen met de intentie hem terug te krijgen, al weet ik dondersgoed dat hij me niet verdient. nu zegt hij graag af en toe af te spreken voor sex en af en toe nog eens wat samen te gaan eten. ik mag verder niet teveel vragen want daar wordt hij niet goed van.
hij staat op Tinder en zoekt daarbij nu een vrouw zonder kinderen en in een straal van 15 km.

hij zei altijd dat hij het zo fijn vond met mij....maar dit is het resultaat. contact met hem is fijn als heel zwaar, het maakt me iedere keer van streek. maar ik kan die man zo lastig loslaten, ik hou nog steeds zoveel van hem. wat moet ik hier nou toch mee?

afbeelding van mrpither

Re:

Waar ben je onderweg je zelfrespect verloren?

Ik vind het ook allemaal onverantwoordelijk dat je kinderen in een onstabiele situatie brengt.

afbeelding van krant

Heel simpel...vanwege

Heel simpel...vanwege mishandelingen in mijn jeugd is dat zelfrespect er nooit geweest.

afbeelding van mrpither

Re:

Dat is heftig.
Is alles bepalend voor je huidige situatie lijkt me.

Zou je toch willen adviseren professionele hulp te zoeken.

afbeelding van krant

Ik heb al verschillende keren

Ik heb al verschillende keren hulp gehad. Nu ook weer mee begonnen. Het erge is dat het erin sluipt gaandeweg de relatie...en op en duur ben ik zelf redelijk 'verzopen' dat ik het niet meer helder zie.

Mijn kinderen hebben hem niet meer gezien na dat hij het telefonisch uitmaakte hoor. Hij mag ook echt niet meer in hun leventjes voorkomen. Maar ikzelf kan hem nog niet loslaten.....ondanks dat hij niet goed voor me is

afbeelding van mrpither

Re:

Goed bezig dus.
Het loslaten komt met de tijd.

afbeelding van maanwezentje

laten gaan die banaan

Hoppa, lekker laten gaan die banaan! Niet meer intrappen.
Wat een mafklappert heb je nou weer op je hals gehaald. Je laat je toch &^%*%## niet gebruiken!!! Dit is geen liefde. Bijna elke zin straalt "ik geef geef geef" uit en van zijn kant "ik neem neem neem". Ik weet niet of je een kick hiervan krijgt maar als je toch een greintje zelfrespect nog hebt laat die gast gaan. Plant dit laatste restje zelfrespect als zaadje om een boom van te laten groeien. Word een groot en sterk persoon. Dit kan niet in 1 dag, maar groeit wel dag na dag!

Jij (en ook jouw kinderen) zijn zoveel beter af zonder hem. Werk aan jezelf, zoek desnoods hulp als het je teveel lijkt (nee dat is niet zwak, dat is juist sterk). Jij wordt door jouw ervaringen een kei van een mens! Empathisch als je bent en krachtig als je wordt!

Doe dit en over een jaar sla je jezelf voor je kop dat je over hem ook maar 1 traan hebt gelaten! Besteed je energie goed. Jij bent het waard! Jij komt er wel!

afbeelding van krant

Weten doe ik het wel. Maar

Weten doe ik het wel. Maar net alsof ik het niet kan. Die man heeft me zo in zn greep dat t wel een verslaving lijkt....vind het erg om te zeggen en ben in alles zo nuchter als het maar zijn kan....maar niet met hem ????

afbeelding van Zelf

Denk dat je niet zover van de

Denk dat je niet zover van de waarheid zit met je laatste zin... Het is uiteindelijk ook gewoon een verslaving en het goede nieuws is dat je kunt afkicken als je maar weet HOE.
Misschien geeft het boek van Roos Vonk je wat meer inzicht over dit gevoel... Dit artikel deed me aan jouw post denken...
http://www.roosvonkblog.nl/onbeantwoorde-liefde/

Je weet zelf blijkbaar al dat je de verkeerde keus maakt door met hem door te blijven ‘communiceren’. Wees je eigen beste vriendin en zorg goed voor jezelf Glimlach Je verdient het, helemaal na alles wat je in je leven al hebt meegemaakt. Neem de tijd om terug bij jezelf te komen en kijk eens wat er dan gebeurd en welke mensen er dan op je pad komen Knipoog

Sterkte en liefs!

afbeelding van krant

Bedankt voor je reactie. Ik

Bedankt voor je reactie. Ik heb nu het boek Als hij maar gelukkig is....redelijk hetzelfde idee denk ik.
Tuurlijk weet ik dat het beter is om niks meer te laten horen enz. Denk ook dat hij nu niks meer laat horen omdat ik het vuur asn zijn schenen heb gelegd en hij daar heel boos op geworden is. Dan was zijn reactie altijd al niks meer te laten horen.
Net als vandaag dan mis ik hem vreselijk en zou je bijna alles willen doen om dag gevoel te laten stoppen...dat is idd nog dat verslaafde deel. Ik weet nog niet hoe dat te stoppen. Mijn netwerk is niet zo groot en ben best veel alleen...dat vind ik heel lastig nog.
Hoe ben jij erover heen gekomen?

afbeelding van En_weer

Oh wat klinkt dit

Oh wat klinkt dit bekend...

Ken je het boek "Als hij maar gelukkig is" van Robin Norwood? Dat was voor mij echt levensveranderend.

Daarnaast professionele hulp zoeken is een zeer belangrijke. Jij valt met een reden op deze man. Ik heb zelf ook zeer veel gehad aan de lotgenotengroep voor (ex-)partners van mensen met psychiatrische stoornissen.

Je hebt heel mooie en liefdevolle eigenschappen. Het is alleen wel belangrijk om te leren jezelf te beschermen.

afbeelding van krant

Ik heb het boek net binnen ????

Ik heb het boek net binnen ???? en ben net begonnen met lezen. Heel herkenbaar...pijnlijk herkenbaar....
Waar vond je die lotgenotengroep? Ik ben okk echt op zoek naar zoiets. Hoe ben jij er bovenop gekomen?
Bedankt voor je reactie, heel fijn....

afbeelding van En_weer

Ik ben zelf eerst ooit

Ik ben zelf eerst ooit gestart bij een Norwoodgroep, de gespreksgroepen kan je hier vinden: https://www.norwoodgroep.nl
Het sloot niet echt bij me aan, maar misschien wel bij jou.

Ik heb heel veel gehad aan labyrint in perspectief, zowel telefonisch als bij de gespreksgroep voor (ex-)partners van psychiatrisch patiënten. Het hielp me om objectiever naar de ander te kijken. Gesteund en begrepen worden door mensen die hetzelfde meemaken was ook erg heilzaam.
https://labyrint-in-perspectief.nl

Daarna besefte ik me dat ik mijn patronen niet goed kon doorbreken, hoe goed ik ze zelf ook doorzag. Ik ben toen een tijd naar een therapeut geweest die zicht richtte op cognitieve gedragstherapie en EMDR. Daar heb ik héél veel aan gehad. Met vrienden die een beetje opletten, met héél veel meer zelfliefde en zelfbegrip blijf ik bezig met mezelf te ontdekken. Inmiddels al geruime tijd samenwonende overigens met een heel stabiele, stoornisvrije man die goed op zijn grenzen let en tegelijkertijd mij op nummer 1 heeft gezet.

afbeelding van krant

Oke....ik ken dat niet

Oke....ik ken dat niet labyrint in perspectief. Weet ook niet of dag iets voor mij is.

Ik ga beginnen met een coaching en loop sinds vandaag okk bij ern POH.

Vandaag thuis gebleven van mijn werk. Na de zoveelste nacht niet slapen kon ik het vandaag even niet meer opbrengen. Werkdag gelukkig om kunnen ruilen. Het is even niet veel momenteel.