Waarom doen schorpioenmannen zo moeilijk?

afbeelding van Happygirl

Hallo mensen,

ik ben pas nieuw en wilde ook graag mijn verhaal doen. Misschien herkent zich een schorpioenman (vrouw) hierin en kan mij hiermee helpen.
Toen ik mij ex-man 7 jaren geleden leerde kennen had ik mijn soulmate gevonden. Vanaf de 1e dag klikte het tussen ons. We hadden veel herkenningspunten, dezelfde voorkeuren, opvoeding, humor en levensfilosofie. Kortom alles was vertrouwd, voelde en paste goed.
Echter enkele maanden later merkte ik aan onze gespreksthema's dat hij zijn ex-vriendin nog niet helemaal vergeten was (het was toen al 2 jaar uit) maar omdat zij niet in NL woont en hij haar niet terug wilde (zei hij!) zag ik haar niet als bedreiging en had ik een begripvol en luisterend oor. 2 jaar vergingen harmonieus en hoewel hij in het begin vaak twijfelde aan onze relatie (omdat hij bij mij geen vlinders had in het begin) ging hij steeds meer en meer van mij houden en werden de twijfels steeds minder. Na 2 jaar voelde ik een kinderwens en daarmee begon tevens de ellende. Hij was zich niet zeker over onze relatie en wilde geen kind. 2 maanden later was de relatie verbroken. Ik vertrok voor een weekje naar mijn ouders echter kwam hij erachter dat ik met een bevriende advocaat op een feestje was en was hij in alle staten. Toen ik terugkwam betuigde hij voor het eerst zijn liefde, belanden wij in bed maar rees tevens snel de vraag? En wat nu?
Ik vertelde hem dat ik het zat was nooit te weten waar ik met hem aantoe was en een commitment van hem verlangde. Dat vertaalde hij als huwelijksaanzoek en een half jaar later waren we getrouwd. Ondertussen waren wij een jaar verder en bracht ik mijn kinderwens weer ter sprake echter was dit het begin van het einde.
Hij belde zijn ex in een dronken bui op (tot daar zocht zij altijd contact met hem) en vertelde over mijn kinderwens. Ik kwam daar vrij snel achter en nadat hij direct het contact met haar afgebroken had zocht hij het toch weer achter mijn rug om. Een maand later kwam ik ook daar achter, escaleerde alles en schreeuwde ik uit woede en pijn ... scheiding! Weer een maand later was de scheidingsaanvraag een feit. De woede die hij in die tijd geuit heeft liet mij een hele andere kant van hem zien en ook een zekere angst.
Een jaar nadat wij gescheiden waren, waren hij en zijn ex weer een relatie begonnen, hij gaf zelfs zijn goede baan en erg sociaal privéleven op en was naar haar toe (buitenland) verhuisd echter hield deze relatie slechts 3 maanden. Dit is nu bijna 9 maanden geleden.
Ik heb ondertussen veel verhalen gehoord hoe het met hem gaat en hoe hij mij mist en spijt heeft van alles wat gebeurd is maar tot nu toe bevestigd zijn gedrag dit niet. De laatste keer dat ik contact met hem opgenomen had voelde ik weer zijn woede wat wel weer bewijst dat hij nog niet met mij emotioneel afgesloten heeft. Alleen beschuldigd hij mij wel van het feit dat wij gescheiden zijn terwijl hij haar gecontacteerd heeft en mij daarmee verraden heeft.
Ik hou nog steeds van hem maar begrijp hem op dit punt niet. Ziet hij niet wat hij mij aangedaan heeft en kan een man zo trots zijn om zijn fout niet toe te willen geven. De vrouw die aan de stoelpoot van onze relatie bleef zagen had mij onzeker gemaakt en toch ging hij met haar over ons huwelijk praten. Dat moet ook hij toch begrijpen dat mij dat ontzettend pijn deed...

Wat vinden jullie??

afbeelding van Koekie

Hey, ik kan begrijpen wat jij

Hey, ik kan begrijpen wat jij bedoelt, had ik ook met mijn ex..alleen ik had het uitgemaakt om hoe hij was tegen mij en nu krijg ik alleen het verwijt dat IK het heb uitgemaakt, maar hij ziet totaal niet in dat HIJ de reden was..en nu zijn we een jaar verder en hij ziet het nog steeds niet, ik heb het uitgemaakt. Dat is alles wat hij ziet, maar begrip tonen voor hoe ik me voelde en wat mij dreef tot die beslissing dat kan die niet, heeft hij niet.

Ik denk dat hij het gewoon niet ziet en alleen naar het eind resultaat kijkt en niet naar de weg erheen, ik denk als jij hem zou kunnen calmeren ( ik ben een schorpioen vrouw, dus weet ongeveer hoe je schorpioenen moet aanpakken) en niet aanvallen, want dat heeft geen zin, schorpioenen zijn heel scherp dus kunnen snel van zich afbijten, je moet hem zelf met het verhaal laten komen, laat merken hoe gekwetst je bent en hoeveel pijn je lijdt, want schorpioenen zijn erg gevoelig en hebben een enorm schuldgevoel die je dus zou kunnen prikkelen zodat hij uiteindelijk breekt en zijn schuld bekent en in zijn emotionele toestand zal inzien dat hij mede-veroorzaker was..wellicht dat jullie daarna na een gesprek waarin jullie elkaar steunen, en niet kwaad worden, maar juist begrip gaan proberen te tonen voor elkaar gevoelens een stuk verder komen..

afbeelding van Joey1973

schorpioen

Ik geloof niet zo in horoscopen enzo, maar ik zie veel herkenbaars.
Mijn ex is ook een schorpioen, en wat voor 1.....
Ik ben degene die het heeft uitgemaakt, maar helaas is zij achteraf gezien degene die me daartoe heeft aangezet. Nu zit zij vol verwijten naar mij toe, een normaal gesprek is niet mogelijk. Het enige wat ze deed was mij verwijten en een enorm schuldgevoel aanpraten.
Ik ben de laatste tijd ontzettend druk bezig geweest om verder te gaan, ik heb er echt moeite voor gedaan om weer plezier in het leven te krijgen, en het lijkt te werken.
Ik ben haar niet vergeten, ik heb ondanks alles, nog steeds gevoelens voor haar, maar ik weet nu ook dat ik haar niet meer terug wil.
Wat mij heeft geholpen is schrijven, gewoon alles opschrijven, de positieve kanten, de negatieve, waarom het is uitgegaan etc etc etc.
Nu merk ik dat ik langzaam maar zeker weer uit dat diepe dal aan het kruipen ben.... nog steeds met terugvallen, maar ze worden steeds minder heftig.

afbeelding van Happygirl

@ Koekie

Hey Koekie,

Ontzettend bedankt voor je probleem-oplossend bericht.. : )

Jeetje, wat een eye-opener... Maar daar hebben we idd nog wel een keertje over... = )

afbeelding van lentebloemetje

schorpioen

hoi
mijn ex was ook een schorpioen....ik weet ook niet wat dat is met hen, maar zelfdestructief is een understatement! ze zijn slaaf van hun eigen karakter. gaan helemaal op in iets paasioneels, en komen dan ineens in een put terecht waar niemand hen uitkrijgt. vermoeiend zijn ze wel in ieder geval. vergeven is voor hen heel moeilijk. ook zichzelf vergeven. misschien daarom dat ze de neiging hebben de schuld bij iemand anders te leggen. ik moet er in ieder geval niet meer mee leven. en dat doet nog steeds pijn maar het is toch ook een verlossing eerlijk gezegd. want op een bepaald moment komen ze zichzelf tegen, en daar wil je niet bij zijn want dan heb jij het gedaan. geen sterrenbeeld dat meer gevoel heeft dan zij, en ook geen dat hoge toppen kan beklimmen. maar de dalen zijn onmenselijk want ze vechten tegen anderen maar ook tegen zichzelf. en als je dan nog een man bent , met ego dus, dan is het hek helemaal van de dam!

afbeelding van Joey1973

wow

verhelderend berichtje lentebloemetje... ook weer zo herkenbaar.
Vergeven kon ze (mijn ex dus) inderdaad niet, net als haar fouten toegeven of ergens excuses voor aanbieden, altijd lagen de fouten bij anderen.
De neiging tot depressie (diepe put) had ze ook erg duidelijk.
Ik zeg ook altijd dat ze zichzelf nog wel tegenkomt. Nu onderdrukt ze alle gevoelens, gaat maar door, heeft een nieuwe vent, maar ooit zal ze nog weleens aan me terugdenken Knipoog
Maar toch wel bijzonder dat er zoveel overeenkomsten zijn tussen de schorpioenen.
Ik ben zelf vissen, stoer uiterlijk, maar een watje van binnen hahaha

afbeelding van Happygirl

@ Joey

Je ex gaat het zeker merken; op zijn laatste als haar nieuwe man haar slechter behandelt als jij of als tegen dezelfde relatieproblemen aanloopt die ze ook bij
jou had. En dat is altijd een kwestie van tijd....

afbeelding van Happygirl

@ lentebloemetje

Ik weet precies wat je bedoeld. 't leek net alsof je mijn ex-man beschreven hebt.
Maar dat maakt het juist voor mij moeilijk om hem los te laten. Juist omdat ik weet dat hij achter al deze vermoeiende eigenschappen toch een klein hartje schuil gaat
dat eigenlijk helemaal niet zo wil zijn.
Pffft... Waarom moet alles zo ingewikkeld zijn??

afbeelding van bine

Hoi, Ik ben een schorpioen

Hoi,
Ik ben een schorpioen vrouw wat jullie schrijven over een schorpioen is waar wij zijn moeilijk begrijpend maar wij weten precies hoe jullie jullie voelen. Een schorpioen kan je niet gemakkelijk kennen. Wij zijn inderdaad een terug trekkende persoon als ons iets te gvoelig ligt zoals je zegd om een kinder wens, als wij iets niet zien zitten dan gaan we er ook niet aan beginnen dat is een feit , maar wij proberen zeer veel te doen voor onze partner maar je moet ons ook begrijpen wij zijn streiders en als we iets in onze gedachten hebben zullen we veel doen om dat te hebben. Ik vind het zeer jammer wat je meegemaakt hebben het verschil is ook een man is iets anders dan een vrouw want ik heb ook zoiets megemaakt maar mijn ex partner was tweeling. Iedereen denkt dat een schorpioen gevoelloos is dat is niet waar wij kunnen gewoon onze gevoelens opzij zetten maar wij hebben ook gevoelens zoals jullie maar bij ons is dat heel wat anders. Ik heb nu een relatie met een schorpioen en het klikt tussen ons maar wij gevoelen mekaar aan en als dat lukt bij een schorpioen zit je goed maar als we een andere agenda hebben dan dat je met je partner hebt dan is er iets gezegd geweest wat we niet direct zien zitten. Het is voor jullie ingewikkeld maar het meeste willen we vrijheid als we ons goed voelen gaan we dat zeggen of ga je dat merken van ons. Het enige wat ik er nog kan van zeggen hoe hard het ook klinkt laat hem gaan geef hem niet het gevoel dat je hem mist of graag ziet want dan loopt het verkeerd af in het begin zal het altijd goed zijn maar dan begint alles terug van bij het begin en blijf je met een molen zitten.
Ik wens je nog veel sterkte toe en hopelijk kom je op deze weg naar je doel.

afbeelding van bjm

schorpioen

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen:

Wilskrachtig en vastberaden
Intuïtief en emotioneel
Gepassioneerd en doelgericht
Charismatisch en stimulerend

Maar ook…

Wrokkig en jaloers
Obsessief en compulsief
Koppig en gesloten

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen
Mensen met als horoscoop Schorpioen zijn de meest diepzinnige, intense en krachtige persoonlijkheden van de dierenriem. Zelfs als ze aan de kalm en zelfbeheerst overkomen, kolkt er onder de rustige oppervlakte een ziedende emotionele energie. Een schorpioen is net een vulkaan onder een kalme zeeoppervlakte: je verwacht het niet, maar hij kan elk moment uitbarsten.

Onder de rustige, maar oplettende bedaardheid van het sterrenbeeld Schorpioen schuilt een ingehouden agressie, een immense kracht en magnetische intensiteit. Mensen met als horoscoop Schorpioen hebben een charismatische persoonlijkheid en bij sociale gelegenheden zijn ze aangenaam gezelschap en goede gesprekpartners die hoffelijk en gereserveerd, maar ook erg innemelijk en charmant. Vaak hebben Schorpioenen doordringende ogen die recht door je heen kijken, waar een gesprekspartner zich ontzettend naakt en weerloos kan voelen.

In het dagelijks leven lijken mensen met als horoscoop Schorpioen zich vaak afzijdig te houden van alle drukte. Maar wie een Schorpioen goed kent, weet dat de Schorpioen van oplettend en voorzichtig is. Schorpioenen hebben enorm veel zelfdiscipline en weten welke kwaliteiten hen onderscheiden van andere mensen en hoe ze die eigenschappen voor goede of slechte doeleinden kunnen gebruiken. Ze zijn erg volhardend, wilskrachtig en passievol, soms zo erg dat anderen kan overweldigen. Maar tegelijkertijd zijn ze erg gevoelig en worden ze makkelijk geraakt door hun emoties. Omdat ze zo gevoelig zijn en erg extreem zijn in hun voorkeuren en afkeuren, kunnen ze snel gekwetst of beledigd raken (meestal onterecht) en in woede uitbarsten. Dit uit zich vervolgens in negatieve uitspraken of handelingen, met als gevolg dat ze zich vijanden voor het leven maken. De Schorpioen is bovendien te koppig om een eenmaal geveld oordeel weer te laten varen.

Mensen die van horoscoop Schorpioen zijn, kunnen vaak niet met collega’s overweg en zijn zelfs geneigd tot botheid. Is de Schorpioen op zijn teentjes getrapt, dan kan hun wraakzuchtigheid zich ook uiten in opzettelijke wreedheid. Ze zijn erg veeleisend en kunnen andermans tekortkomingen maar moeilijk vergeven. En dat terwijl ze zich vaak niet bewust zijn van hun eigen tekortkomingen!

Maar mag een Schorpioen je eenmaal graag, dan heb je een goede vriend. Sommige Schorpioenen hebben de neiging om vrienden te dumpen zodra ze niet meer nuttig zijn, maar een ontwikkelde Schorpioen zal zich hiervan bewust zijn en boven kunnen verheffen.

Gelukkig wordt het sterke redeneringsvermogen van de Schorpioen gebalanceerd door hun voorstellingsvermogen en intuïtie. Dankzij deze geschenken kan de Schorpioen veel dieper dan anderen doordringen tot de kern van allerlei kwesties. Ze hebben meer kans om genieën te worden dan andere sterrentekens. Maar daar staat tegenover dat deze charismatische persoonlijkheden ook snel kunnen afzinken tot corruptheid als ze voor het verkeerde pad kiezen.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen
Enkele mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen zijn hun neiging tot morbide jaloezie, broedende verbolgenheid, agressieve en sadistische bruutheid, extreme wispelturigheid en arrogantie. Andere extremen van het sterrenbeeld Schorpioen is dat ze lui en genotzuchtig worden omdat het ze te makkelijk voor de wind gaat en daardoor uitstelgedrag vertonen en anderen het vuile werk voor hen laten opknappen.

Het sterrenbeeld Schorpioen op het werk
Omdat Schorpioenen zo getalenteerd zijn, kunnen ze in de meest uiteenlopende beroepen uitblinken. Hun innerlijke intensiteit kan zich uiten in de ijzige zelfbeheersing van een chirurg, de concentratie van de onderzoekswetenschapper of de moed van een militair. Elk beroep waarbij praktischheid onderzoek, analyse en het oplossen van mysteries aan te pas komen, zal hen wel aanspreken. Dus ze zullen zich ook aangetrokken voelen tot politie- en speurwerk, natuurkunde en psychologie. Bovendien zijn het ware woordenkunstenaars in woord en geschrift. Als overtuigende sprekers kunnen ze voldoening vinden als diplomaat of prediker. Als ze voor een spiritueel bestaan kiezen, kan hun innerlijke intensiteit zich uiten in de spirituele hartstocht van de mysticus of wonderdoener.

Het sterrenbeeld Schorpioen en relaties
Schorpioenen zijn gepassioneerde partners en het meest seksuele teken. Vereniging met hun geliefde is voor hen een sacrament, ‘een uitwendig en zichtbaar teken van een innerlijke en spirituele genade’. Ze hebben de neiging zichzelf helemaal te verliezen in hun partners. Daardoor kunnen ze de grootste hoogten van gepassioneerde extase bereiken, maar ze moeten ook uitkijken voor losbandigheid en perversie, omdat Schorpioenen sadistische monsters van sensualiteit en erotisme kunnen worden.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor het sterrenbeeld Schorpioen
Het sterrenbeeld Schorpioen gaat over het bekken, de blaas en het voortplantingssysteem, en de mensen die onder dit teken geboren worden zouden makkelijk last hebben van lever- en nieraandoeningen, nier- en blaasstenen en aandoeningen van de voortplantingsorganen zoals priapisme. Schorpioenen kunnen ook last hebben van abcessen, steenpuisten, fistels, hernia’s en maagzweren.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen
Houdt van…
• Betekenisvol werk
• De waarheid
• Mensen overtuigen
• Betrokken zijn

Heeft een hekel aan…
• Gebruikt worden
• Vernederende baantjes
• Oppervlakkigheid
• Oppervlakkige relaties

Mogelijke problemen en oplossingen
Probleem: Omdat je een minderwaardigheidscomplex hebt, walg je van jezelf en kun je geen hulp van vrienden aanvaarden.
Oplossing: Geef toe dat iedereen – ook jij – tekortkomingen heeft, en probeer die tekortkomingen te vergeven. Hoe meer je aan jezelf werkt en hier bewust mee omgaat, hoe minder je last zult hebben van al die tekortkomingen. Maak je niet te druk en sta open voor de hulp van anderen.

Probleem: Je hebt je zin doorgedramd en iedereen overtuigd van je gelijk, maar je bent nog steeds niet tevreden.
Oplossing: Als je diep in jezelf kijkt, zul je zien zul je ontdekken wat je eigenlijk wilde bereiken in een bepaalde situatie. Ga eerst naar binnen.

Probleem: Een moeilijk huwelijk of relatieproblemen met een geliefde.
Oplossing: Vergeef je partner voor zijn of haar ‘tekortkomingen’ en besef dat het probleem ook bij jou ligt. Laat je starre en kille houding los en vergeef jezelf en je partner.

Probleem: Je kennissen of collega’s vermijden je of schenken geen aandacht aan je als je praat.
Oplossing: Je hebt je hart op je tong liggen. Het is belangrijk om eerlijk te zijn, maar kijk wel uit hoe je iets zegt. Mensen kunnen hierdoor snel beledigd raken of je onaangenaam gezelschap vinden.

afbeelding van raam

Bronvermelding: Sterrenbeeld

Bronvermelding: Sterrenbeeld Schorpioen.