waarom opeens over

afbeelding van maanwezentje

Heel veel verhalen zitten lezen hier en besloten mijn verhaal ook te delen. Wat een herkenning in heel veel verhalen lees ik hier.

Ik ben een vrouw van 48 en kreeg 4+ mnd geleden een relatie. We kenden elkaar al heel veel jaar middels een gemeenschappelijke vriend (ervoor nooit echt vaak elkaar gezien ofzo), als we elkaar zagen (op een verjaardag) dan klikte het wel altijd, dezelfde humor, goede gesprekken etc. Van onze gemeenschappelijke vriend heb ik zijn App nr. gekregen omdat ik vroeg hoe het met hem was. Appen.. erna bellen… uren en uren…. Hetzelfde weekend zou ik gezellig langsgaan. Het klikte zo erg, we zoenden en vanaf toen was het hek van de dam.

Hij woont hier 2 uur rijden vandaan. Meer dan 4 maanden hebben we elke dag veel contact gehad (appen en minimaal 1 x bellen). Ook ben ik vaak daar blijven logeren doordeweeks (dat kan met mijn werk) en hij kwam 2 x per week bij mij langs. We zijn ook samen op vakantie geweest vorige maand. Alles was geweldig. Zo erg genoten samen. Ik heb nog nooit in een relatie zoiets meegemaakt. We klikten alsof we voor elkaar gemaakt waren. Knettergek op hem en hij op mij. Dat zei hij elke dag en liet hij in alles merken. Ik heb hem vaak gevraagd of 2 keer per week rijden niet teveel werden naast zijn drukke baan (2 x 4 uur rijden is toch een volledige werkdag) maar hij wuifde dit weg en zei dat dat het ECHT niet was. Hij is gewend aan rijden en de auto doet het werk was zijn repliek.

Ik heb af en toe twijfels gehad, dit naar hem uitgesproken. Dan zag ik beren op de weg en dat maakte me onrustig en lijp in mijn hoofd. Dit komt omdat relaties hiervoor niet altijd even goed zijn geëindigd en ik bang was voor pijn. Het was gewoon angst. Maar ik geef zoveel om hem dat ik dat risico graag wil nemen. We hadden het zo goed samen, idioot goed.

Nu werd hij dinsdagnacht ziek. Zweten dat hij deed (griep heerst) en de volgende dag was hij heel wankel. Ik heb hem op de bank gelegd met dekentje. Erna voorgesteld hem thuis te brengen met zijn eigen auto en dat ik daar dan zou blijven om hem te vertroetelen etc. Maar hij heeft de (volwassen) dochter van een ex inwonen (raar verhaal, ik weet het) en die heeft me in het begin het leven zuur proberen te maken met als resultaat dat ik probeer te vermijden daar te zijn als zij er is. Hij ging dus alleen naar huis. De dagen erop bleek het schema van die dochter van ex zo te zijn dat ze er ook was dus ik ging maar niet. Op vrijdag stelde ik per app voor onze vaste zaterdag (dat hij weer langs zou komen) over te laten gaan zodat hij een beetje uit kon zieken (hij voelde zich nog steeds beroerd en ging toch gewoon werken, hij is echt zo’n plichtsgetrouwe man). Ik wilde hem alle rust en ruimte geven. Hij is wel iemand zonder rem. Geeft alles en teveel tot hij zichzelf voorbij heeft gerend.

Hij belde me vrijdagavond op dat hij nu twijfels had. Dat hij dacht toch liever alleen te willen leven zonder relatie. Hij wist niet waarom. Ik vroeg of zijn ziekte meespeelde en de drukte op zijn werk en dat hij weer zichzelf aan het voorbij rennen was (goh wat ben ik toch goed in het invullen voor een ander – ik weet dat ik dit natuurlijk niet moet doen). Hij wist het niet. Hij zei dat het opeens bij hem is komen opzetten. Hij is veel alleen geweest in zijn leven. Twee keer een relatie gehad met iemand die hem heel erg heeft gekwetst en met de grond gelijk gemaakt. Alles van hem afgenomen, hij is er kapot van geweest. Maar goed, hij vertelde me dus dat hij nu twijfelt en het echt niet meer weet. Dat hij er de afgelopen dagen (de rest van woensdag dus, donderdag en vrijdag) erg mee bezig is geweest en dat het hem opeens naar zijn keel is gevlogen (ik weet dat twijfel om kan slaan in paniek en dat zoiets echt letterlijk naar je keel vliegt).

Hij belde me zaterdag direct na zijn werk (zoals afgesproken) en hij zegt nog steeds het gevoel te hebben liever alleen te willen zijn. Dat een relatie niets voor hem is. Ik was vrijdag al, en zaterdag ook, in complete shock. Deze had ik zo niet aan zien komen. Ik heb mijn weekend als een zombie “uitgezeten”, ik was in alle staten. Huilen, verslagen voor me uitstaren en de hele tijd maar vragen “waarom waarom waarom”, geen contact opgenomen omdat ik hem wilde laten uitzieken en de tijd en ruimte geven. Die verdient hij (het is echt een gouden gast hoor en ik hou echt van hem). Maandagavond heb ik een app gestuurd met de vraag of hij al wat was opgeknapt, dat ik heel veel van hem hou en mijn best doe om hem ruimte te geven maar dat ik hem wel erg mis. Hij heeft me die avond direct gebeld. Hij wist het ook allemaal niet meer. We hebben wel een goed gesprek gehad waarin ik duidelijk probeerde te maken dat ik hem niet over wilde halen (heeft toch geen nut op termijn) of dingen in de mond wil leggen maar dat hij er beter goed over na kan denken omdat wat wij hebben wel heel erg bijzonder is. Dat het best angst kan zijn en dat angst een slechte raadgever is.

Hij zegt dat hij me geweldig vindt (en anderen zeggen ook dat hij stapelgek op me is, als ze zien hoe hij met me omgaat), dat het daar allemaal niet aan ligt. Maar WAAROM dan vraag ik me af. Alles is zo goed. Binnenkort gaat die dochter van ex bij een vriendje intrekken dus dan hebben we helemaal vrij baan en hoeft hij niet meer zo veel te rijden. Hij is het type man die een beslissing neemt en er dan voor gaat (alhoewel, met mij dacht ik dat hij dat ook had gedaan…..). Dus ik denk dat het echt over is. Ik ben ook zo zo zo erg gekwetst en geschrokken. Ik respecteer zijn beslissing maar ik vind het zo superstom. Ik ben dus alvast maar aan het wennen dat het over is.. probeer ik althans. Dit is zo’n gekmakend gevoel. Ik kan niet slapen, onrust, loop me suf in het bos en buiten, kan niet eten, druk op mijn borst, misselijk, geen concentratie om goed te kunnen werken en in mijn hoofd is het een achtbaan.

We hebben afgesproken wel elkaar elke dag normaal een WA berichtje te sturen (heb ik hem gevraagd) omdat het anders zo koud is. Van alles naar niets.. zonder aanleiding, zonder ruzie, zonder wat dan ook. Zondag zal hij langskomen. Ik weet dat hij gaat zeggen dat hij alleen verder wilt. Ik weet het gewoon.

Ik probeer mezelf maar wijs te maken dat dan zijn liefde niet groot genoeg is/was. Alhoewel hij geen faker is en hij echt vertelde dat ik hem zo gelukkig maakte en hij zo blij met me was. Hoe kan hij dit doen? Als hij zoveel van me houdt dan komt hij wel terug maar ik ga er niet op hopen of wachten. Ik vind het toch al zo moeilijk om me helemaal te geven aan iemand, nu heb ik dat gedaan en hop… gebakken peertjes. Ik word hier knettergek van en vind het zo moeilijk om mee om te gaan.

afbeelding van mrpither

Re:

Twee dingen die alarmerend zijn:
1: een dochter, kun je niet van winnen. Zij zal altijd loyaal aan haar vader zijn en ingrijpen indien hij er de ballen niet voor heeft;
2: 2 stukgelopen relaties met naar zijn zeggen de schuld van de ander. Bestaat niet.

Misschien moet je het beeld dat je van hem hebt een beetje bijstellen?

afbeelding van maanwezentje

je leest niet goed en oordeelt best snel.

Dankjewel voor je reactie, zal vast goed bedoeld zijn van je.
1) is niet zijn dochter, is niet haar vader. Hij ving haar op. Is wat anders.
2) betrof 2 x het stuklopen van dezelfde relatie. Schuldvraag doe ik even niet aan, wel is een feit dat hij er erg door geleden heeft

Nee, ik stel mijn beeld van hem niet bij. Het is een superkerel. Alleen blijkt het niet te kunnen, nu, tussen ons samen (en wellicht nooit). Maar dat maakt het niet minder pijnlijk.

Waarom moet er altijd iemand schuld hebben? Het kan ook mis gaan tussen twee goed bedoelende goedhartige mensen.
Ja we gaan elkaar loslaten (hij belde me vanavond). Hij merkt de verschijnselen van een burn-out. Hij kan niet langzamer (zo is hij).
Zelfbescherming.
Ik begrijp het en ik laat het gaan. Hoe moeilijk en onlogisch het ook is.
Ik vind het vreselijk. Ik stuiter alle kanten op.
Rationeel begrijp ik het maar mijn hart en ook de rest van mijn lichaam reageert er zo erg op.
Ik zal er maar mee moeten leren dealen (en hij ook). Dit is wel compleet k*t.
En ook zo zonde.
Zondag heb ik afgezegd, die paar spullen boeien niet. Beter geen contact zodat we een beetje kunnen helen. Los van elkaar. Onthechten. Jeetje wat is dit moeilijk zeg. Ik wil liever ook geen contact anders blijf ik hopen en dromen en denken en voelen.
Wat is dit verschrikkelijk zeg.. twee mensen die zo goed bij elkaar passen....... dit is echt dood en doodzonde.
Ik ben echt even kapot.

afbeelding van jellysy

Denk dat het goed is dat je

Denk dat het goed is dat je afstand neemt en minimaal een maand geen contact hebt. In die periode kunnen beide partijen voor zichzelf bepalen wat zij daadwerkelijk willen en voelen en is er minder kans op een emotionele beslissing.

afbeelding van mrpither

Re:

Merk dat de emotie nog hoog zit....

1) bij bij thuis is de dochter van mijn ex ook mijn dochter, is dat dan zo gek gelezen?
Waarom heeft die surrogaatdochter zoveel invloed op iets wat haar niks aangaat?

2) bij een breuk zijn twee mensen betrokken die een aandeel in de breuk hebben. De naam die je daar aan geeft? Ik refereerde ook aan zijn vorige relatie.

Dat hoofd en hart niet meer synchroon lopen hoort bij de ldvd.

Ik zal je verder geen lastige vragen meer stellen

Sterkte

afbeelding van maanwezentje

RE

mrpither schreef:

Merk dat de emotie nog hoog zit....

1) bij bij thuis is de dochter van mijn ex ook mijn dochter, is dat dan zo gek gelezen?
Waarom heeft die surrogaatdochter zoveel invloed op iets wat haar niks aangaat?

2) bij een breuk zijn twee mensen betrokken die een aandeel in de breuk hebben. De naam die je daar aan geeft? Ik refereerde ook aan zijn vorige relatie.

Dat hoofd en hart niet meer synchroon lopen hoort bij de ldvd.

Ik zal je verder geen lastige vragen meer stellen

Sterkte

Ja, de emotie zit inderdaad heel erg hoog.
1) Je hebt wel gelijk in wat je stelt: Ik kan me in veel gevallen ook best voorstellen dat als je het kind van je ex opvangt ook als dochter ziet. Ik heb zelf ook kinderen opgevangen, nooit met de intentie de ouder te vervangen of als eigen kind te zien. Elke situatie zal wel anders zijn en hier kunnen we volgens mij best hele discussies over voeren maar ik vind het in mijn geval niet dat het ter zake doet. Ik wilde ook niet van haar "winnen" ofzo. Daar het een tijdelijke situatie betrof kon ik dit beter vermijden.
2) Ja, bij een breuk tussen twee mensen zijn twee mensen betrokken, geen speld tussen te krijgen. Dat hij er zo door geraakt is dat hij er bindingsangst of iets dergelijks door heeft gekregen kan ik me ook indenken.

Maar goed, we gaan dus de onthechtingsperiode in. Gisteren knakte ik behoorlijk. Ik ben geen stalker type en zal hem niet lastig vallen (sla eerder met een hamer op mn vinger dan dat ik er een app mee stuur naar hem - bij wijze van dan he). Ik vind het zo lastig overal mee om te gaan. Rationeel weet ik het vaak (en dan weer niet) Ik ben het ermee eens (en dan vind ik het weer superstom). Ik hoop dat ik me snel wat rustiger voel en in ieder geval weer goed kan slapen en functioneren.
Ik denk dat ik erg moet gaan oppassen onze relatie niet achteraf te idealiseren. Omdat alles zo goed liep tussen ons (niet de omstandigheden).

afbeelding van mrpither

Re:

Wees niet te streng voor jezelf.

Alle aandacht naar jezelf, niet meer "geven"

afbeelding van maanwezentje

mrpither

Dankjewel!!!!

afbeelding van dnme

rust

Ik denk dat het ook het beste is om nu geen contact te hebben en je te focussen op jezelf.
Deze periode kunnen jullie beide goed gebruiken om tot rust te komen en om aan jezelf te werken.

afbeelding van maanwezentje

rust

Ja dnme, helemaal mee eens. Hoe moeilijk het ook is. Geen contact. Ik probeer de administratie te doen maar zit al een half uur naar 1 a4tje te kijken, er komt vrij weinig uit mijn handen. Dan staar ik naar mijn mobiel (die ga ik eerst eens in de keukenla leggen, zo!). Ik heb vandaag de planten al 3 x water gegeven... Loop maar een beetje klusjes half te doen, halverwege vraag ik me alweer af wat ik nou eigenlijk aan het doen ben.
Als het nou niet zo regende was ik naar het bos gegaan. Ik hoop dat ik snel weer een beetje normaal word.

afbeelding van dnme

Maanwezentje

Herkenbaar, maar dat wordt echt minder hoor.
Ik ben nu ook een aantal weken verder en het gaat al een stuk beter.
Als het ''meant to be'' is komt het vanzelf goed.
Misschien is het toch verstandig een paraplu te pakken en toch naar het bos te gaan.
Van thuis zitten wordt je niks wijzer

afbeelding van mrpither

Re:

Morgen ga ik het bos in, ff nieuwe lammetjes kijken. Hoop dat de wolven ze niet allemaal hebben opgegeten...... Verdrietig

Moet wel wat voor de shoarma overblijven. hahaha

Normaal zijn is trouwens erg saai.....

afbeelding van maanwezentje

boos

Vanavond weer iets bedacht.

Flauwekul van die mafkees met z'n dit en dat (waar ik allemaal begrip voor dacht te hebben). Gaat nergens over. Ik heb ook wel eens een burn-out gehad, er zelfs depressief door geworden, maar dan ga je toch niet iets waar je zoveel om geeft wegknallen omdat je het niet aan kan. Als je van iemand houdt, oprecht houden van... dan praat je samen, dan zoek je naar mogelijkheden. Dan geef je jouw partner de kans je te helpen. Dan probeer je eerst iets anders. Niet van 100% perfect naar NUL. Ik ben geen hondje wat je wegdoet omdat het je even niet uitkomt!!!!!

Eerder had ik begrip, nu vind ik hem een onnoemelijke flapdrol. Wat ben ik een stomme trut en domme doos om hier ook nog eens begrip voor te gaan hebben. En... erom te gaan zitten janken, compleet van het padje af. Meevoelen met hem en het beste voor hem willen. Pfff domme doos ben ik. WAS IK.

Als hij dat al niet kan, is het maar beter zo. Het is ZIJN verlies, niet de mijne. Zo een vent WIL ik niet eens. Hoe geweldig ik hem vond vind ik niet meer.

Ik ben een superleuk wijf en fantastisch mens. Hij zoekt het maar lekker uit met z'n achterlijkheden. Ik ga gezelligheid opzoeken en dingen doen die me meer boeien dan zo'n slappe vaatdoek.

Volgens de Kübler-Ross curve lijk ik nu in de woede fase te zitten. Maar ik voel het zo niet omdat ik er echt wel begrip voor heb.. alleen... what the f. kan ik ermee? Niets toch? Loslaten en doorgaan!

Ik heb geen druk meer op mijn borst, ik heb gelachen vandaag (echt voluit) ik kan weer eten. Nu nog even kijken of ik ook weer gewoon kan slapen. Ik zal morgen vast wel hier weer jankend zitten typen maar vooralsnog ga ik daar even niet van uit. Misschien is het wel gewoon door lekker alles van me afgetypt te hebben, dit forum, jullie schatjes, mijn omgeving, mijn familie, mijn vrienden, lezen, denken, huilen, lopen, wat me heeft geholpen.

Ik voel me eindelijk weer even bevrijd.

afbeelding van mrpither

Re:

Begint al lekker in te dalen. Geen voetstukjes meer en jent nu toch het beeld van hem aan het bijstellen.... Knipoog

Goed bezig dus!

Slaap lekker!

afbeelding van torn

Overlevingsmechanisme

maanwezentje schreef:

Flauwekul van die mafkees met z'n dit en dat (waar ik allemaal begrip voor dacht te hebben). Gaat nergens over. Ik heb ook wel eens een burn-out gehad, er zelfs depressief door geworden, maar dan ga je toch niet iets waar je zoveel om geeft wegknallen omdat je het niet aan kan. Als je van iemand houdt, oprecht houden van... dan praat je samen, dan zoek je naar mogelijkheden. Dan geef je jouw partner de kans je te helpen. Dan probeer je eerst iets anders. Niet van 100% perfect naar NUL. Ik ben geen hondje wat je wegdoet omdat het je even niet uitkomt!!!!!

Mensen die depressief zijn en recent een burn-out hebben gehad, of er nog midden inzitten zonder zich daar bewust van te zijn, kunnen egoïstisch gedrag vertonen en besluitvormingen nemen die voor een ander ongrijpbaar zijn. Heeft volgens mij minder te maken met niet genoeg en oprecht houden van een ander. Misschien is het wel meer handelen uit een vorm van overleving waarin er in die fase geen emotionele 'ruimte is om te kunnen voldoen aan de behoeftes en verwachtingen van andere mensen. En om ruimte creëren, maar dat vul ik dan even in, afscheid nemen of dat wegduwen wat belastend kan aanvoelen. Van jezelf, kinderen, werk kan je geen afscheid nemen, van een (klinkt wat lomp) kersverse partner die haar eigen onzekerheden en angsten meeneemt wel.

Sluit volgens mij op diverse vlakken mooi aan bij het spelende thema Egoïsme. Knipoog

afbeelding van maanwezentje

Meh

Soms is het helemaal niet leuk dat dingen zo logisch zijn Torn! En ook niet altijd leuk om het eens te moeten zijn met iemand! Knipoog Maar helaas denk ik wel dat je gelijk hebt. Desalniettemin maakt de aanleiding in dit geval (voor mij) geen drol meer uit omdat ik er niets mee kan of aan kan doen. Behalve dan dat het misschien makkelijker is om het een plekje te geven? (egoïsme)
Ik denk inderdaad dat hij bezig is met een soort van overleving voor hemzelf en dat de rest hem teveel werd. Het vloog hem opeens aan (zei hij letterlijk). Maar goed, ik kan niet in zijn hoofd kijken en ik wil ook geen contact. Ik neem zelfs geen contact op met die gemeenschappelijke vriend omdat ik niet denk dat zoiets bevorderlijk voor mij/hem zal zijn (en ik ben nieuwsgierig joh, echt!) Maar ik kan mezelf beheersen. Steeds makkelijker eigenlijk.

Ik zag het niet aankomen. Kogel kwam van links. Ik ben erg geschrokken. Soms wil ik het liefste hem dingen verwijten en hem een loser noemen maar ik weet dat dat ook nergens op slaat. Het is zoals het is. Ook al is het doodzonde.

Ik merk dat ik al wel een stuk rustiger ben.

afbeelding van mrpither

Re:

Dat mechanisme ken ik maar al te goed, maar wat ik nooit heb gedaan is mensen afwijzen die je na aan het hart staan. En dat zou dus tegenstrijdig met egoisme zijn.
Je partner is toch de eerste bij wie je terecht kunt?
Zeker bij prille liefde.
Het gedrag van deze man riekt enigszins naar een rebound situatie.

afbeelding van maanwezentje

Ik denk niet dat het rebound

Ik denk niet dat het rebound was, hij had zich er al bij neergelegd geen relatie meer aan te gaan voor wij iets kregen.
Mensen afwijzen die je na aan het hart staan vind ik ook raar.
Ik ben het er helemaal mee eens dat als je dit al niet met je partner kunt bespreken voordat je jezelf afsluit, dan klopt er iets niet.

afbeelding van jellysy

Burn-out

torn][quote=maanwezentje schreef:

Flauwekul van die mafkees met z'n dit en dat (waar ik allemaal begrip voor dacht te hebben). Gaat nergens over. Ik heb ook wel eens een burn-out gehad, er zelfs depressief door geworden, maar dan ga je toch niet iets waar je zoveel om geeft wegknallen omdat je het niet aan kan. Als je van iemand houdt, oprecht houden van... dan praat je samen, dan zoek je naar mogelijkheden. Dan geef je jouw partner de kans je te helpen. Dan probeer je eerst iets anders. Niet van 100% perfect naar NUL. Ik ben geen hondje wat je wegdoet omdat het je even niet uitkomt!!!!!

Mensen die depressief zijn en recent een burn-out hebben gehad, of er nog midden inzitten zonder zich daar bewust van te zijn, kunnen egoïstisch gedrag vertonen en besluitvormingen nemen die voor een ander ongrijpbaar zijn. Heeft volgens mij minder te maken met niet genoeg en oprecht houden van een ander. Misschien is het wel meer handelen uit een vorm van overleving waarin er in die fase geen emotionele 'ruimte is om te kunnen voldoen aan de behoeftes en verwachtingen van andere mensen. En om ruimte creëren, maar dat vul ik dan even in, afscheid nemen of dat wegduwen wat belastend kan aanvoelen. Van jezelf, kinderen, werk kan je geen afscheid nemen, van een (klinkt wat lomp) kersverse partner die haar eigen onzekerheden en angsten meeneemt wel.

Sluit volgens mij op diverse vlakken mooi aan bij het spelende thema Egoïsme. Knipoog

ik herken mij wel hierin. ik had ook een vermoeden dat naast de borderline trekken, mijn ex behoorlijk overspannen was. Ze had ook genoeg redenen om dat te zijn. Veel tegenslagen in korte tijd. In 2 jaar tijd 4x moeten verhuizen, veel stress op het werk, een stressvolle woonsituatie, haar opa, die heel belangrijk voor haar was levensgevaarlijk ziek. Ze hing aan mij in die periode en was zwaar teleurgesteld op de momenten dat ik er niet voor haar kon zijn door mijn eigen ziekte. Echter waren er veel momenten dat ik er wel voor haar was, maar die zag zij niet. En daardoor ruzies, waardoor ze uiteindelijk zei dat ze het niet meer kon volhouden met mij. Klinkt als een emmer far beyond overlopen...En omdat ze dacht dat ik haar niet kon redden sprong ze maar in de armen van een andere man, hopende dat hij dat wel kan...Wat zeer waarschijnlijk ook niet gaat gebeuren natuurlijk...

afbeelding van torn

Overlopende emmer

jellysy schreef:

Klinkt als een emmer far beyond overlopen...

Voor zover ik daar wat van weet schijnt dat onmogelijk te zijn voor mensen met een emotieregulatie stoornis. Al die drama schijnt juist batterij opladend te werken voor ze.en de emmer far beyond over te laten lopen voor de mensen in hun directe omgeving.

Vraag aan jezelf kan zijn hoe jij er na al die drama die je meegemaakt hebt zelf voor staat.

afbeelding van jellysy

Energie uit drama halen

Ik denk dat ik dit niet met je eens ben. Ik weet best veel over borderline, maar dat heb ik nog nooit ergens gehoord of gelezen. Voor geen enkel mens kan constant drama energie opwekken. Dat kost het alleen maar. Ik geloof wel dat zij niet beter weten dan dat er altijd drama is of moet zijn, omdat dat er hun hele leven grotendeels al is geweest. hun Way of live.
Kan mij wel voorstellen dat zij dan voelen dat zij leven ofzo (chronische leegte voelen en daarom automutileren om iets te voelen bijvoorbeeld). Daarom de hoge pieken en enorme dalen, en dan pas kunnen voelen.

Wat mij betreft; Ik erken dat het verslavend kan zijn om in die pieken en dalen mee te gaan, het kan ongelovelijk mooi zijn om na zo een dal een enorme rush en passie en sensualiteit mee te maken als het weer even goed gaat. Maar die dalen trek ik gewoon niet meer...Ik weet ook wel dat er aan mij iets schort dat ik dit type vrouwen altijd weer aantrek en moeilijk los kan laten. Ben daarom ook naar een psycholoog gegaan om dit uit te vogelen waarom. Ben al 6 weken in rouwstemming (gaat overigens wel een stuk beter nadat ik erachter kwam dat zij alweer een ander had, werkt erg ontnuchterend) en wil dit gewoon echt niet meer.

afbeelding van hortensia

@maanwezentje

Ik zie dat je omringd bent hier door mijn lieve vrienden mr pither en torn , fijn !

Wat ik me afvroeg is ; Ik lees dat jullie eigenlijk vol gas de relatie in gingen en een fantastische tijd hadden , alles leek te kloppen en geen moeite was teveel . Op het moment dat hij ziek werd veranderde zijn houding .
Op zo n moment was hij kwetsbaar en had thuis alsnog de zorg voor de dochter van een ex , zelfs ex kwam langs om te "zorgen" . Er zal een goede praktische reden voor zijn waarom haar kind nog bij haar ex woont en niet bij haar . Maar evengoed verwonder ik me een beetje over deze situatie . En heb respect voor jou acceptatie hiervan.
Toch in de kantlijn zou ik een pijl willen zetten naar -> wat is de invloed geweest van deze vrouw toen hij ziek was ? misschien wel geen , ik weet dat niet . Enigszins kan ik me voorstellen vanuit de thuisbasis en het ziek (zwak) zijn , hij een bekende om zich heen heeft waar ooit gevoelens voor waren en de dochter , het gezinnetje wat ooit was, toen alles nog goed was.
Ik weet je hebt er geen sodemieter aan nu , aan deze vraag , het helpt jou wss ook niet verder .

Citaat:
[Hij is veel alleen geweest in zijn leven. Twee keer een relatie gehad met iemand die hem heel erg heeft gekwetst en met de grond gelijk gemaakt. Alles van hem afgenomen, hij is er kapot van geweest./quote]

Ik meende te lezen dat je in een reactie schrijft dat dit dezelfde vrouw is geweest ? de invloed van dit persoon is heel groot geweest blijkbaar .
Een man die veel alleen is geweest en zich daarna geeft , is meestal in het begin heel voorzichtig aangezien zijn vrijheid, zijn routine en zijn pad zo ingesleten is en daar aan gehecht is . Hij zou niet alles zomaar om kunnen gooien , uitzonderingen daar gelaten . Maar meestal heeft dat tijd nodig en moet dat groeien dat er ineens een persoon in zijn leven is waarmee hij zijn tijd gaat delen . Jij was voor hem heel bijzonder dus !
En nu op een moment van zwakte , zijn verleden en zijn ex die komt zorgen in zijn huis veranderen er ineens gevoelens ,komen er twijfels en heeft hij ruimte nodig . Met een burn out is het indd zo dat men voor zichzelf kiest , slechte keuzes gaat maken omdat op zo n moment ze niet echt keuzes kunnen maken . Het kan zijn door de aanwezigheid van de ex , de dochter , jij , het naar zijn strot vliegt , het allemaal even teveel wordt . Ik denk dat je in die situatie er goed aan doet om hem zijn tijd te geven, ik zeg daarmee niet dat je moet wachten , leef je leven, maar zet het zoveel mogelijk van je af in de zin van "hij is ziek " en niet in de zin van " aan de kant gezet te zijn " , want ik geloof namelijk niet dat dat zo is , want zoals jij schrijft houdt hij van je en wat ook de werkelijke reden is voor zijn besluit , als zijn liefde zo groot is en al zou de ex nog zo op hem hebben ingepraat of al ligt het aan de burn out of aan zijn verleden. Dan weet hij je heus wel weer te vinden .

afbeelding van maanwezentje

@hortensia

Dankjewel, ik heb veel aan je woorden. Vooral dat ik niet aan de kant gezet ben maar dat hij ziek is of het gewoon niet kan. Ja, als hij echt zoveel van me houdt... maar goed, hem kennende gaat hij zich daar niet meer aan wagen. Volgens mij ben ik ergens onduidelijk geweest, die ex is niet voor hem gaan zorgen, die heeft sinds kort een andere vriend had ik begrepen.

afbeelding van maanwezentje

lekker dan

Net belde een vriend van me die vlak bij hem woont en hem al zijn hele leven kent. Hij blijkt weer helemaal zijn oude leventje opgepakt te hebben, veel klussen overal en doet alsof er niets gebeurd is. Raar.... Tot zoverre mijn idee dat hij tegen een burn-out aanzat. Niet dus.

afbeelding van hortensia

@maanwezentje

Ik ga proberen nu een reactie te plaatsen bij mijn laatste poging bij Bellykit lukte dat ook niet , moet eerst toestemming van de beheerder hebben ineens .... Staren stond in mijn beeldscherm.

Hey maanwezentje ,
Vervelend en verwarrend voor je deze informatie die je van die goede vriend hoorde, het geeft niet dat jij dacht dat hij een burn out had , het is niet jou schuld he , de onduidelijkheid over het hele verhaal an sich zet een ieder op een verkeerd been . Je wilt het begrijpen en verwerken en meteen niet al te slecht denken en geeft een logische verklaring zonder de ander al te veel af te willen doen . Dat siert jou .
Het lijkt me ook heel moeilijk voor jou om het af te kunnen sluiten zoals alles is verlopen , zou het een idee zijn om gewoon een afspraak met hem te maken om even een gesprek te hebben over alles ? zou je dat willen denk je ?

afbeelding van Anonymous_201

Re

Hij heeft jou dus letterlijk gedumpt, dat blijkt nu maar weer eens te duidelijk. Ik denk dat hij gewoon niet eerlijk tegen je is geweest. Ben blij dat je van hem af bent. Begin oa. aan schizofrenie te denken bij hem.

afbeelding van maanwezentje

re

Hahaha dat zou wel makkelijk zijn, hem als schizofrene idioot te bestempelen en blij te zijn dat ik daarvan af ben. Helaas ligt het iets genuanceerder denk ik. En ik denk dat hij echt eerlijk tegen mij is geweest tijdens de relatie, dat is het niet. Lastig...

afbeelding van Anonymous_201

Re

Ik ga ook nog altijd uit van het beste van de mens maar en zijn altijd uitzonderingen of beter gezegd verbazingen. Wat je zeker niet moet doen, is hem nu op een voetstuk plaatsen

afbeelding van hortensia

@Anonymous_201@maanwezentje

Citaat:

Begin oa. aan schizofrenie te denken bij hem.

Voordat torn hier induikt Tong

Knap dat je dat vanachter je computer bijna kunt vaststellen en er zo al een etiket op weet te slingeren .
Terwijl je zegt "meestal het goede in mensen te zien ' , ben ik heel benieuwd waar jij uit maanmensje haar verhaal weet op te pikken dat de ex partner schizofreen zou zijn ? Ik zou dat echt van een uitmuntende kwaliteit vinden dat jij dat er zo weet uit te halen . Nu heb ik toevallig ervaring met mensen die schizofreen zijn en overleden, maar dat terzijde , maar dit heb ik dan zwaar over het hoofd gezien ..... Knipoog

afbeelding van maanwezentje

redelijk dagje vandaag

Vandaag een redelijke dag gehad. Op visite geweest bij mams en broer was er ook, vreselijk gelachen ook om de capriolen van mijn broer (hij heeft altijd wel weer iets mafs). Wel zit mijn hoofd nog vol en ik weet dat er niet iets moet gebeuren of ik barst weer in tranen. Zit allemaal nog erg hoog. Maar ik ben wel blij dat zo'n dag er ook tussen zit (dat het redelijk gaat). Ik zal toch verder moeten he.