waarom reageert hij niet.

afbeelding van gummetje

Mijn oude liefde van 25 jaar terug heeft mij via Social Media benaderd. Er ontstond een berichtenwisseling en ik merkte dat ik de relatie van destijds niet verwerkt had. Deze relatie was heel heftig en intens en werd abrupt afgebroken. Het hoogtepunt van het feestje moest nog komen zeg maar. Wij waren op dat moment beiden nog niet op elkaar uitgekeken en hadden ook geen ruzie of iets dergelijks. Ik, maar later bleek hij ook, hebben een aantal jaren liefdesverdriet gehad en op een gegeven moment geef je het een plek. Nu 20 a 25 jaar later neemt hij contact met mij op. Hij is getrouwd (geen kinderen) en ik heb geen partner.

Ik merkte tijdens de berichtenwisseling dat oude gevoelens bij mij opkwamen, zowel de zoete als de pijnlijke, na het verbreken van de relatie. Omdat ik dat merkte ben ik gestopt met het contact met hem. Uiteindelijk is hij wel getrouwd dus ik kan er verder niets mee. Ik heb hem toen een brief gestuurd waarin ik kortgezegd schreef dat ik nog gevoel voor hem had en dat ik daarom het contact wilde verbreken. Dit is heel kort door de bocht want de brief was best lang, geen verwijten en behalve de beslissing om te stoppen ook heel veel fijne herinneringen opgehaald. Ik denk zelf dat hij onder de indruk was van de inhoud.

Wat ik wel vreemd vind is dat hij daar nooit op heeft gereageerd. Als ik zo'n brief zou krijgen zou ik toch een reactie teruggeven. Hoe ik er overdenk, hoe ik erin sta, hem het beste wensen of iets dergelijks. Maar helemaal niets.

Ik ben wel eens benieuwd wat jullie denken waarom hij geen reactie geeft.

afbeelding van Hetlevenismooi

@gummetje

Wat moelijk zeg, hij weet dat alleen natuurlijk.
Het is ook zo gevoelig omdat hij getrouwd is.
Heeft hij wel die brief gelezen, denk je?

afbeelding van gummetje

Ja ik weet zeker dat hij hem

Ja ik weet zeker dat hij hem gelezen heeft. Ik moet erbij zeggen dat het een brief was waar ik erg open en eerlijk in ben geweest over wat ik toen van hem dacht en nu en waarom ik voor deze beslissing koos. Ik heb hem ook oprecht veel geluk gewenst in de toekomst en gezegd dat hij altijd een plaatsje in mijn hart zal hebben. Even kort. Het is dus beslist niet zo dat die brief verkeerd over gekomen kan zijn. Hooguit dat hij het jammer vind dat het contact weg is. Maar dan nog vind ik het toch gek dat er geen reactie komt. Ik heb niet om een reactie gevraagd maar menselijker wijs is het toch wel normaal dat je daarop reageert. Al is het alleen maar om ook te zeggen dat je het een fijne tijd vond en me het beste te wensen. Want hij is inderdaad getrouwd. Of misschien dat hij een andere weg in is geslagen en eenmaal een belofte heeft gedaan (huwelijk) en daarom........noem maar op. Ik zou zelf ook iets afrondend terugschrijven en daarmee is dan het echte einde.

Persoonlijk, maar misschien denkt een ander daar anders over, vind ik het niet reageren als een soort boek wat toch niet helemaal gesloten word.

afbeelding van waterman

Hoi Gummetje

Je kunt eigenlijk niet meer doen dan afwachten. Of.... afwachten? Gewoon doorgaan met je leven. Kijk maar of hij nog reageert. Er zijn namelijk heel veel redenen denkbaar waarom hij niet reageert. Misschien was hij op zoek naar effe kontakt, en heeft hij dat nu gehad. Misschien zag hij zelf in dat dit te complex werd, en heeft hij het afgekapt. Maar misschien is de schok na 25 jaar voor hem ook te groot om direct te kunnen antwoorden. En moet hij zichzelf eerst weer gaan snappen. Zou zo maar kunnen. En nog veel meer zou zomaar kunnen.

Ik denk dat de bal bij hem ligt. En dat jij hem maar weer moet vergeten. Totdat hij weer contact zoekt. Want alleen dan kun je een stapje verder zetten. Welke kant dat ook op is. Nu heeft het geen zin, want hij antwoordt niet. Loslaten dus.

Sterkte!
Waterman

afbeelding van gummetje

Het zou kunnen dat de schok

Het zou kunnen dat de schok groot is en dat hij er over na moet denken. De brief is inmiddels al een paar maanden geleden geschreven dus er is al geruime tijd overheen gegaan. Vergeet niet dat hij zelf contact heeft gezocht en ook zelf aangaf dat het hem nog steeds wat deed. Dit zei hij voor die brief.

Alle andere redenen die er kunnen zijn, dus bijv. even contact zoals je zei of de complexiteit, kan ik me voorstellen maar dan schrijf je toch iets afrondend terug? Mocht het te dichtbij gekomen zijn of complex dat heeft hij het van zijn kan ook afgerond naar mij toe en mij ook het beste gewenst. Helemaal niets vind ik echt raar.

Uiteraard ga ik verder met mijn leven, maar de vraag wat de beweegredenen van iemand kan zijn om niets te laten horen blijft wel in mijn hoofd spoken. Ik hoop dat ook dat jullie iets aangeven waar ik niet aan had gedacht.

afbeelding van waterman

Hoi Gummetje

Poeh..... paar maanden al....... Ik denk dat je maar moet accepteren dat er voorlopig geen antwoord komt. Ook al zei hij dat het hem ook wat deed. Dat zou best kunnen, dat neem ik aan van wel. Maar er lijkt geen antwoord te komen.

Waarom wil je nog een brief van hem? Waarom wil je horen dat hij het fijn vond, en jou verder geluk wenst? Om definitief af te kunnen sluiten? Of hoop je eigenlijk op een andere brief? Ik snap dat je het graag wilt afsluiten en graag netjes wilt afsluiten, hoor, maar dat lijkt niet te gebeuren.

De feitjes lijken te worden dat hij niet terugschrijft.............. Eigenlijk kan je niks anders doen dan dat een plaatsje te gaan geven. Vrees ik.

afbeelding van gummetje

Ik vind het gewoon raar als

Ik vind het gewoon raar als iemand met wie je iets hebt gedeeld er niet op reageert. Ongepast en niet logisch. Logisch is dat je iets afrondend terug schrijft als je het netjes wilt doen en het ook wilt afronden omdat er niets meer in zit. Dat het een feit is dat hij niets terug schrijft had ik ook bedachte en daar gaan ook. Ik vraag me dus alleen af waarom iemand niets terug schrijft. zoals ik al zei ik vind het dan een boek dat niet helemaal gesloten is. Op het moment dat hij ook afrond is dat niet zo. Bovendien is het gewoon fatsoenlijk om dat te doen vind ik. Ik ken hem niet als onfatsoenlijk dus ik vind het dan gewoon raar.

Als iemand aan mij de vraag zou stellen zou je wel of niet terug geschreven hebben om het af te ronden dan zeg ik ja. Ik had ten alle tijde iets teruggeschreven omdat ik hem het beste leven gun, wat ik hem ook heb geschreven als afsluiting. Dus het gaat er niet om wat voor brief ik verwacht. Ik had gewoon een reactie verwacht en die is er niet en 3 maanden is best lang om na te denken als dit het geval zou zijn.

Wat ik ermee moet weet ik. Ik vroeg me alleen af of mensen op dit forum zich zouden kunnen voorstellen dat ze niet terug zouden schrijven en wat daar dan de reden voor zou zijn.

afbeelding van Pim56

Beste gummetje, Zou het

Beste gummetje,

Zou het kunnen dat hij niet reageert, omdat je in de brief hebt geschreven, dat je het contact wilt verbreken?
Ik begrijp dat je verwachtingen hebt, maar zijn deze reëel?
Van de andere kant, heeft hij met jou contact opgenomen, terwijl hij getrouwd is. Waarom zocht hij contact met jou? Wat zou zijn bedoeling kunnen zijn?

Groet, Pim

afbeelding van Hetlevenismooi

@gummetje

Ja, ik zou ook wat terug schrijven. Ik vind dat ook netjes.
Ik kan me ook indenken als iemand dat niet doet.
Omdat dat ook gebeurd.
Ik kijk naar de handelingen. Dat kan door van alles zijn en dat van alles is dát er geen antwoord kwam.
Niet dat ik het daar mee eens ben. Het is toch dat je het verwacht. Dat is dan eigenlijk tegen de realiteit 'vechten' in je hoofd. Daarom spookt het door je hoofd. Ga er in mee en zie wat het wel is. Jij wil het anders zien. Iets wat niet is. Als je geen afsluiting krijgt moet je het zelf doen.
Jaren geleden is het ook abrupt afgebroken.
Door wie was dat dan?

Vervelend dat je ermee zit.
Als je iets dwarszit kun je het beter gelijk vragen omdat het toch om jou gaat. Dan weet je het. Waarom zou je afwachtend zijn. Nu moet je het met de informatie doen die je nu hebt. Dat kan ook, zeer zeker wel. Pak de gedachten aan die jou belemmeren. Wat doet het met je. Wat doet het zonder met je?

Succes met de verwerking!

P.s ik kon geen blogs van jou terug vinden en zie dat je nog een Story had geschreven in januari en dat het me al zo bekend voor kwam.
Het is duidelijk voor hem denk ik wat jij wel en niet wil door die brief.
Zou dat het kunnen zijn?
Vroeger was jij duidelijk dat je geen driehoeksverhouding wilde.
Bleef hij contact zoeken. Nu zoveel jaren later weet hij dat het toch geen zin heeft? Door je vorige Story erbij kon ik het wat in een ander licht zien.

afbeelding van gummetje

Ik stuur je even een

Ik stuur je even een privebericht.

afbeelding van Hetlevenismooi

@gummetje

Ik jou ook terug. Knipoog

afbeelding van gummetje

hij heeft weer contact gezocht

Tja ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Nu anderhalf jaar later na het eerste verhaal heeft hij op nieuw contact gezocht. De initiatieven komen helemaal niet van mijn kant.

Kan iemand mij vertellen wat de beweegreden zou kunnen zijn...