Waarom stuurt ze mij een berichtje?

afbeelding van Bozo88

Beste allen,

Vier maanden geleden ben ik gedumpt door een meisje. Daarna heb ik super veel verdriet gehad en letterlijk elke dag was een ellende voor me. Gelukkig heeft dat rouwen goed zijn werk gedaan en sinds een maandje ben ik weer helemaal mezelf.

Afgelopen vrijdag heb ik het volgende app berichtje gehad van dat meisje:

"Lieve...Inmiddels is het bijna 4 maanden geleden dat we elkaar voor het laatst spraken en sja, ik weet dat er een kans bestaat dat je dit niet trekt dat ik je nu app. Maar daarentegen weet ik ook dat er een kans bestaat dat je denkt dat je me niks meer doet, ik nooit meer aan je denk en ik gewoon door ga alsof er nooit iets gebeurd is. Ik wilde je alleen laten weten dat dat niet het geval is, ik denk nog heel vaak aan je. Wil weten hoe het met je gaat, wat je doet, wat je ontwikkelingen zijn en gewoon alles. Ik geef gewoon nog steeds om je en het doet mij pijn om gewoonweg niks meer van je te weten/horen. Bij deze, weet dat ik je niet vergeet..."

Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik hiermee moet. Enerzijds heb ik dat hoofdstuk afgesloten omdat ze mij super veel pijn heeft gedaan. Ik wil niet weer terug het verdriet ingezogen worden, want toen ik haar appje kreeg, pleegde het al een aanslag op me. Anderzijds ben ik super benieuwd naar haar en haar verhaal. Het is ook niet zo dat ze concreet iets vraagt.

Mijn vraag aan jullie (en dan met name de dames) is waarom een vrouw zoiets doet en wat zij (een vrouw van 29) in het bovenstaande berichtje echt bedoeld (los van wat ze schrijft)? Ik ben een doorsnee man van 30 die soms geen flauw idee heeft waarom vrouwen bepaalde dingen doen en zeggen die zo in strijd zijn met elkaar en ik wil echt heel graag de vrouwen (en deze dame in kwestie) beter begrijpen. Ik zou het enorm waarderen als jullie je mening kunnen geven waarom een vrouw dit zo doet.

Ook heb ik tot nu toe niet gereageerd op haar bericht. Het klinkt misschien een beetje apathisch, maar ik weet oprecht niet hoe ik hierop moet reageren. Wil haar daarnaast oprecht niet pijn doen, maar ik weet gewoon niet zo goed hoe ik hierop moet reageren. Zou iemand mij ook hierbij kunnen helpen alsjeblieft? Als in hoe ik hierop het beste kan reageren?

Groet

afbeelding van Konoechii

Het allerbeste wat ik in jou

Het allerbeste wat ik in jou situatie zou doen is om haar volledig uit je leven te wissen. Daar bedoel ik niet zo zeer mee met de herinneringen die je met haar hebt gehad. Want die zijn onwisbaar en dat is niet te vergeten. Ik zou haar op alles verwijderen en blokkeren. Desnoods als je het echt wilt gaan afsluiten met haar gaan praten. Wat jullie allebei nog dwars zit en het naar elkaar toespreken. Zo kun je weer verder met je dagelijkse leven. Zonder dat zij het telkens belemmerd. Dat is het enige wat ik je kan meegeven.

afbeelding van Bozo88

Dat klopt, heb ik al gedaan.

Dat klopt, heb ik al gedaan. Ik heb alle foto's, alle herinneringen weggedaan en haar op alle social media geblockt, behalve op Whatsapp. De reden dat ik dat heb gedaan was denk ik vanwege het abrupte einde, ik denk dat ik gewoon wilde zien of ze nog om me gaf. Ik besef me heel goed dat mijn bericht nu heel tegenstrijdig is, maar afscheid nemen is zo moeilijk...

afbeelding van Mariah-2

Bozo88

Ik weet niet hoe lang jullie samen zijn geweest.
En wat de reden is geweest van de breuk.
Of jullie er goed over hebben gepraat

Het gaat er niet zozeer om wat zij bedoelt.
Ikzelf kan daar als vrouw van alles over bedenken.
Maar ik ken jullie situatie niet.

Ik denk dat het heel belangrijk is jezelf af te vragen wat jii ermee wilt.

Wil je contact met haar dan zou
je kunnen appen waarom app je mij dit na 4 maanden, en wat wil je nu precies zeggen hiermee.

En als je klaar met haar bent kan je haar dat als antwoord geven.
Dat je geen behoefte hebt aan contact.

Groet van Mariah

afbeelding van Bozo88

Mariah, bedankt voor je

Mariah, bedankt voor je antwoord. Voor wat achtergrond informatie, zie mijn vorige post (https://www.ldvd.nl/liefde-niet-opdringen).

Wat betreft je advies, om eerlijk te zijn heb ik geen flauw idee wat ik wil. Ik weet wel dat ik haar niet meer terug wil, want ze heeft me teveel pijn gedaan daarvoor. Ik weet eerlijk gezegd ook niet wat of het uberhaupt nut heeft om af te spreken om het uit te praten, want ben daarvoor te emotioneel vrees ik. Ik blijf altijd daarna vrij lang erin hangen. Desalniettemin, bedankt voor je advies.

afbeelding van rik21

Denk voor jezelf na

Denk eens voor jezelf na. Ergens zal je eerste reactie wss JA zijn omdat je haar ook hebt gemist.
Maar wat heb je eraan. Je doet jezelf er waarschijnlijk alleen maar pijn mee, en door af te spreken heb je kans dat je weer volledig word teruggezogen in je liefdesverdriet.

afbeelding van NanoZ

Zijn er al wat

Zijn er al wat ontwikkelingen, heb je gesproken met je ex?
Ik ben benieuwd, ook omdat je verhaal vergelijkbaar is met die van mij.