Waarom voel ik dit?

afbeelding van Elise93

Het is morgen 3 weken uit met m'n 'ex'. En nog steeds denk ik heel veel aan hem.
We hebben niet eens een fatsoenlijke relatie gehad, ik kende hem al wel (we doen dezelfde opleiding) en we zijn een paar keer aan de praat geraakt, waarna we erachter kwamen dat we elkaar best wel leuk vonden. Na 1 date ben ik blijven slapen (niet de bedoeling, deels omdat het 2 uur reizen is, verder niks gebeurd) en toen zei hij dat hij wel een relatie wilde proberen en wat ik er van vond. Ik zei ja, maar moest heel erg wennen. Ik heb altijd gedacht dat jongens mij niet leuk vonden en nu moest ik hem opeens geloven als hij zei dat hij me lief en leuk vond...
Dat heeft 5 dagen stand gehouden. Daarna kwam hij me vertellen dat hij a) na welgeteld 3 dagen dronken met een ander meisje had gezoend en b) dat hij na 2 dagen al twijfels had en nog niet klaar was voor een relatie.
Ik was helemaal in shock. Ik heb eerst nog gevraagd of hij het toch niet wilde proberen, en toen reageerde ik heel koel. Ik voelde en dacht eigenlijk helemaal niets, de dagen daarna ook niet.
Tot gisteren heb ik me ongeveer een week ongelooflijk boos gevoeld, hij was m'n eerste vriend en dan flikt hij zoiets!
Nu heb ik wel een paar dingen tegen hem gezegd die ik graag wilde zeggen en de woede is grotendeels weg. Ik voel me leeg en vooral verdrietig. Maar het is al 3 weken geleden... Ik voel me echt een drama queen.
Als ik al die verhalen lees en hoor over liefdesverdriet, dan vind ik dat ik helemaal niet zo verdrietig mag zijn. We hadden maar 5 dagen iets! Wat is dat nou voor een relatie?
Ik praat er wel een beetje over met vriendinnen en dat lucht wel een beetje op, maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik er niet zo lang mee bezig mag zijn. Dus probeer ik er zo min mogelijk aan te denken, maar alles komt telkens terug.
Nu weet ik dat ik 'kenmerken' van liefdesverdriet heb: ontkenning, woede, verdriet... Maar waarom voel ik dit als ik niet eens fatsoenlijk een relatie heb gehad? Ik voel me er echt schuldig over.

afbeelding van ikhebhulpnodig1

@Elise93

Het is helemaal niet gek dat je je zo voelt hoor. Ik heb ook een "korte" relatie gehad (4 maanden) maar dat wil niet zeggen dat je je niet rot mag voelen omdat het zo "kort" duurde. Je hebt je geopend voor iemand waar je veel om gaf, toch? Ook zeg je dat je daarvoor al een aantal keer met hem hebt gesproken, het kan dus zomaar zijn dat je toen al gevoelens aan het opbouwen was. Je bent vervolgens gekwetst omdat hij jou gevoel negeerde en zelfs nog eens een schop achterna geeft omdat hij bedrogen heeft. Dit kan veel pijn doen ook al heb je niet lang met die persoon gehad. Dus, voel je vooral niet schuldig!! Doe wat je moet doen, huil wanneer je wilt huilen, sport wanneer je wilt sporten. Het is lastig, zeer lastig...

Succes met deze periode, men zegt dat je er sterker van word, klein beetje bij klein beetje mag ik dit hemels gevoel voelen. Maar dan ook echt klein beetje bij klein beetje! Ik hoop dat je dat snel mag ervaren!

afbeelding van PoemLover

@ Elise93

Je bent verraden en je was kwetsbaar, terwijl je kwetsbaar was! Je hebt alle recht boos of verdrietig of anderszins te zijn, Elise, maar we hopen allemaal voor je dat je er snel weer bovenop komt! Knuffel
Ik kan enigszins begrijpen wat je bedoelt, omdat ik zelf nog nooit het voorstel tot een relatie heb gehad, en me ook flink f*cked zou voelen als ik wat jij beschrijft mee zou maken!!! Huilen