Wakker worden

afbeelding van Unremedied

Een van de meest vervelende momenten op de dag op dit moment is nog steeds het wakker worden. De momenten die zitten tussen nog slapen en daadwerkelijk opgestaan zijn, dan met name. Ik zit dan in een soort halfbewustzijn. Als ik helemaal niet bewust ben, denk ik niet aan haar (droom hooguit over haar, maar dat is wat anders), als ik helemaal wel bewust ben, kan ik mijn best doen om me op andere dingen te richten en niet aan haar te denken. Maar dat halfbewustzijn maakt dat ik nog niet bewust genoeg ben om op iets anders te focussen en dan gaan de gedachten aan haar van mijn hoofd rechtstreeks naar mijn hart (en meestal ook nog wel verder, wat dan nog voor wat maagkrampen enzo zorgt). En dat snijdt echt door me heen. Wat mis ik haar, wat is ze onbereikbaar ver weg...

afbeelding van Delfi

Heb je haar dit al eens

Heb je haar dit al eens verteld? Zo op deze manier? Want uit je blogs krijg ik het idee, dat je in je gesprekken met haar heel nuchter reageert en je niet teveel wilt laten gaan om haar niet te verwarren...Maar misschien zit ik ook fout.
Als je dat inderdaad doet, zou ik haar eens confronteren met je ?ɬ©chte gevoelens, waarbij je meer emoties toont dan je voorheen gedaan hebt. Misschien dat je daardoor een verdrongen gevoel bij haar losmaakt?

afbeelding van Unremedied

Ik heb inderdaad geprobeerd

Ik heb inderdaad geprobeerd die twee keer dat ik haar gezien heb sinds het uit is, om kalm te blijven. Maar desondanks vertelde ik haar wel dat ik van haar hield. Ik heb me daar niet echt in laten gaan, omdat zij die keren een afstand bewaarde en ik was bang haar verder weg te duwen door mezelf ook nog eens kwetsbaar op te stellen. Heb wel ook in de brief die ik haar nog gestuurd heb een soort van liefdesverklaring gezet en ook dat ik haar heel erg miste enzo. Op de manier zoals ik hierboven schreef heb ik het haar dus niet verteld, maar ik vraag me af of dat echt verschil zou maken. Hoogstwaarschijnlijk zie ik haar nog maar een keer weer en dan moet ik wel een beetje weten hoe ik me wil opstellen en wat ik wil zeggen en ik was eigenlijk van plan om te proberen juist dit keer wat nonchalant te doen in de hoop dat zij misschien echt reden krijgt om mij te missen op dezelfde manier als ik haar mis. Want zij uit gewoon bijna helemaal geen gevoel. Maar je brengt me ergens ook wel weer aan het twijfelen, me echt gevoelig opstellen heb ik alleen in de brief gedaan, maar niet face to face. Alleen wil ik eigenlijk ook weer niet tijdens zo'n laatste ontmoeting wanhopig overkomen ofzo. Ik moet 't daarna hoogstwaarschijnlijk met mezelf doen en dan wil ik 't geloof ik toch een beetje netjes hebben afgesloten.

afbeelding van Hoop

Ja, wakker worden is het ergst

Ja, wakker worden is bij mij ook het ergst. Niet dat ik dan nog echt tussen slapen en bewustzijn inzit maar op het moment dat ik wakker word komt de eerste gedachte van de dag en die is: Hij is weg. Hij ligt hier niet meer naast me. Hij is weg. Echt weg.

afbeelding van Hoop

Hee unremedied

Hoi Unremedied. Ik zal je vertellen wat mijn ex zou kunnen doen om mij terug voor zich te winnen, misschien kan je er wat mee?
Ik zou het geweldig vinden als hij onverwachts bij mij op de stoep staat met een hele dikke bos bloemen en me dan smeekt om hem een 2e kans te geven.... Hij zou dan zeggen dat hij er zoveel spijt van heeft dat hij niet meer geprobeerd heeft te praten over zijn gevoelens. Hij zou zeggen dat hij nu weet dat als hij gepraat had over zijn ware gevoelens, dat we er dan ongetwijfeld samen uit waren gekomen. En dat hij het echt heel graag wil proberen met z'n tweetjes. Verder zou hij zeggen dat hij niet heeft nagedacht over andere mogelijkheden en dat hij samen met mij deze mogelijkheden wil bekijken. Hij zou zeggen: samen kunnen we sterker worden en leren hiervan! Verder zou hij zeggen: ik snap het als je nu niet meer wilt maar ik zeg je: ik hou van je, want ik heb niets te verliezen.
Ik hoop dat je hier iets mee kunt unremedied. Ik weet niet precies hoe je ex is, maar ik ben een echt meisjes meisje, een beetje een dromer en een romanticus dus bij mij zou dit wel eens kunnen werken... En... Je hebt toch niets te verliezen?

afbeelding van Unremedied

Dank je wel, Hoop :)

Dank je voor je berichtje, ik heb wel de indruk dat ik wat heb aan een kijkje in de keuken van hoe het bij anderen zou kunnen werken. Helaas ben ik van ons tweeen de romanticus en de prater en zij juist niet en ze heeft me tijdens onze relatie ook heel vaak verteld dat een van de dingen waar ze een hekel aan had, verrassingen waren. Ik denk dat dat komt omdat ze daar niet goed mee om kan gaan en ze wordt daar dan heel ongemakkelijk van. Dat maakt dat ik het niet zo goed ook zou durven om met een bos bloemen voor haar deur te staan, want het voelt dan eigenlijk een beetje 'tegen beter weten in'.

Misschien heb ik hier tot nu toe wat te nuchter geschreven wat dat betreft inderdaad haha, want ik ben erg gevoelig en heb ook geen enkele moeite met praten, ook niet over gevoelens... Dat is juist iets waar zij niet zo goed in is Verdrietig. Als mijn ex in plaats van ik zou doen wat jij hierboven schrijft, zou ik ook echt heel erg openstaan voor van alles (ja vind je 't gek, ik wil haar natuurlijk wel terug en mis haar enzo - maar ik bedoel eigenlijk vanuit de situatie dat ik dat niet zou willen Glimlach). Dus het lijkt erop dat jij en ik meer op een lijn zitten dan jij en mijn ex helaas... Al is ze wel een dromer trouwens, alleen dat romantische... dat moest meestal toch meer van mijn kant komen.

Maar ik ben er dus eigenlijk een beetje bang voor dat als ik me al te erg laat gaan op emotioneel gebied (wat ik soms tijdens onze relatie ook wel deed), zij juist meer afstand zal nemen omdat ze zich dan geen andere houding weet aan te nemen dan vrees ik... Het is moeilijk om door die muur heen te breken die ze nu om haar hart heen heeft gebouwd Verdrietig

afbeelding van Delfi

Als je het gevoel hebt door

Als je het gevoel hebt door een muur heen te moeten breken, zal nonchalantie je nergens toe brengen...
Jij zult als geen ander weten waar je ex gevoelig voor is, welke aanpak het beste werkt. Ik weet wel dat smeken en wanhopige acties bij mij niks zouden uithalen. Ik zou me dan in een makkelijke positie wanen en afstand houden zou dan makkelijker worden. Wanneer iemand mij nonchalant benadert, dan wordt mijn interesse gewekt...
Dus wie weet werkt het bij haar toch...