wat een dag...

afbeelding van alettaaletta

Lieve mensen,

Heb al een hele poos niets meer gepost op deze site maar nu heb ik er heel erg behoefte aan. Wel heb ik veel van jullie gevolgd. Het gaat goed met me. Het ging heel goed met me, alleen heb ik gister iets rots gezien. Maar daar straks meer over.

Ten eerste realiseerde ik me hoe leeg ik me voelde toen het uitging. Ik realiseerde me dat ik teveel (weer) mezelf had weggecijferd in deze relatie, waardoor ik zelf niet meer wist wat ik nou wilde en wat ik nou leuk vond. Ik was ingekakt. Niet door de relatie, die duurde maar vier maanden, maar ik werd wel extra hard op mezelf teruggeworpen. En ik ben gaan nadenken (dit alles in a nutshell), boeken gaan lezen (ontzettend bedankt voor de tip van de Kracht van het Nu, Freespirit), ik ga een cursus doen in april, een soort cursus waarin ik leer wat mij belemmert in mijn leven en wat mij helpt om te bepalen waar ik nou gelukkig van word. En ik vind het knokken soms hoor, ik ben zo bezig met hoe ik me voel. Iedere dag weer. Maar het gaat goed, ik krijg complimenten over hoe ik bezig ben enzovoorts. Ik zit nog midden in mijn verwerkingsproces. Mijn ex is heel snel doorgegaan.

Gisteren kon ik het niet laten. Ik heb wegens het geen contact en geen gezamenlijke vrienden en het niet meer op Hyves kijken helemaal geen prikkels meer. Ik zat er een beetje in vast denk ik. Gisteren had ik een prikkel nodig. En ik ging op Hyves kijken. Die prikkel kreeg ik hoor. En flink ook. Meneer is smoorverliefd. Hij schreeuwt het van de daken. Ik kwam teksten tegen als "ik ga nu een week skien maar ik ga m'n meisje zo missen", "ik wil dansen, ik wil springen, ik ben zo ontzettend verliefd, het leven is verrukkeluk!", "ik ben deeply, madly in love en zij ook." Lekker dus. De meest extreme prikkel denk ik. En dat terwijl ik nog midden in m'n verwerkingsproces zit. Ik heb twee uur geslapen vannacht. Ik denk dat ik nu nog in een soort van roes zit. Heb op zich wel gefunctioneerd op m'n werk vandaag. Heb nog niet gehuild. Ik ga zo sporten. Ik weet echt niet hoe dit gaat vallen, want ik ben al 'best ver'. En kijk, ik verwijt hem niks, het is drie maanden geleden, hij mag. Natuurlijk mag hij. En ik heb geen spijt ook dat ik gekeken heb want dit was misschien wel wat ik nodig had om het helemaal achter me te laten ofzo.

Heel rationeel en ik sta daar ook achter. Gevoelsmatig... ik ben alleen. En hij niet meer. Blijkbaar is er tussendoor ook nog een ander meisje geweest. Wat ik vermoedde was ook zo: voor hem is het geweest. Hoe hij zich ooit voor mij voelde is hij allang vergeten. In feite verandert er niets aan mijn toekomst hierdoor, ik bedoel, uit elkaar waren we toch. Maar nu moet ik wel nadenken over dat hij met haar op de bank zit op zondagen terwijl mijn weekenden eigenlijk nog best wel lang duren, en ik dat al moeilijk genoeg vond.

Het gebeurt mij op de een of andere manier iedere keer lijkt wel, ik bereid ze voor op hun grote liefde. Vijf keer liefdesverdriet, vijf keer gebeurt zoiets als dit. Al is dit wel erg extreem. Ik moet daar niet in blijven hangen, ik ben er nog niet onzeker van. Maar ik weet echt niet hoe ik me de komende dagen ga voelen als de klap is gekomen want ik denk dat die nog niet is gekomen.

En ergens ben ik ook opgelucht. Het moment waar je bang voor bent: hij heeft een ander... is nu gekomen. Daar hoef ik dus niet meer bang voor te zijn. Nu is het er gewoon. En nu MOET ik wel verder, verder nog dan ik al was. Ik had net een vriendin aan de telefoon en die vond het wel jammer dat ik dat niet zelf een plek heb kunnen geven dit keer, maar dat het een extern iets is wat je in een stroomversnelling gooit.

De komende weken worden lastig, ik was vanochtend al prompt een kilo lichter. Bijna niet gegeten vandaag, krijg niets weg. Zelfs het kopje soep dat nu naast me staat is moeilijk. Ik leef op nicotine. Maar, ik ga zo wel sporten met een vriendin. Ik heb wel zin in de toekomst en in het plannen van dingen. Ik ben nog niet ingestort vandaag. Maar ik ben wel een soort zombie.

Lieve mensen, ik hoop reacties van jullie te krijgen! Naar he dit? Die teksten ook. Over the top zijn ze bijna. Ik ben een passerend schip in de nacht geweest. En ik zit er nog steeds mee.

Liefs, Aletta

afbeelding van Missy23

heel naar!

Aletta

Wat naar die teksten op hyves.. Misschien was je er nog niet aan toe om zoiets te lezen, maar wanneer ben je er wel aan toe?? Dan zou je nooit meer op je hyves kunnen kijken etc.. Want de tijd dat hij een ander zal krijgen , zal hoe dan ook komen. Maar die klap is hard heel hard! ik weet het maar al te goed, mijn ex ging al met een ander terwijl we nog een relatie hadden.
Misschien moet je toch nog ff wachten met het opzoeken van dit soort "prikkels" Want het steekt rechtdoor je hart. Ze zeggen een stapje vooruit, twee stapjes terug.. En ik geloof heilig in deze stelling. Laat je stapje terug maar even over je heen komen, waar je bang voor was, is nu gebeurd, en dat gaat zeker iets met je gevoel doen. Laat het gewoon gebeuren, maar pas wel goed op jezelf, qua eten ed. Nu je geestelijk weer een klap hebt gehad,vreet dat energie! Dus probeer ondanks dat je het bijna niet weg krijgt, toch goed te eten!
Sterkte meid
Missy

afbeelding van alettaaletta

missy

hey missy.. dank je wel voor de reactie.. ik denk dat ik er op de een of andere maneir naar op zoek was. nee, klaar om zoiets te lezen ben je nooit he. zeker niet op zo'n extreme manier... dit laat niets te raden over. en dat is ook wel okee he, dan ga je zelf geen foute conclusies trekken.

ja ik weet echt niet wat mijn gevoel nu gaat doen... ik geloof ook in die stelling, een vooruit, twee terug. En dit is zowel een stap vooruit als een stap terug denk ik, op verschillende vlakken.

Eten is dan lastig he? Ik ben flink afgevallen in die hele periode. Suf is dat: Wat zie je er goed uit!! zeggen ze dan. Hmm. Dank je voor je lieve zorgen, ik stel het erg op prijs.

liefs aletta

afbeelding van italygirl

@aletta

Lieve Aletta,

Iets zegt mij dat jij heel flink op de goede weg bent door zo aan jezelf te werken.
En dat is nu niet plots verloren, maar het hele proces is er 1 van vallen en opstaan.
En nu kwam idd deze vreselijke prikkel ertussen, maar achteraf zal je hier hopelijk op terugkijken als 1 vd verschillende gebeurtenissen.

Ook al was je al ver in je verwerking, ik begrijp dat dit een klap in je gezicht is, en op zo'n moment val je idd even in een roes uit zelfbescherming. Een lege roes die stilaan uitmondt in verdriet en veel vragen.
Ga er aub niet zomaar van uit dat deze nieuwe plots 'de grote liefde' is, probeer het te relativeren. Maar het komt natuurlijk heeel hard aan om zoiets te lezen. Ik denk ook niet dat je moet vluchten voor die site, maar ga jezelf niet pijnigen met dit dagelijks op te volgen. Vroeg of laat ging deze klap komen, 'k heb het zelf ook meegemaakt, na 3 jaar relatie en 2 jaar samenwonen, had mijn ex ook 4 mnd na de breuk een ander, en dat terwijl ik toch wel op een leeftijd ben dat ik graag aan kindjes met hem had gedacht.
Nu ben ik blij dat ik die klap heb overleefd en er niet meer voor moet vrezen.

Veel moed gewenst!

xx italygirl

afbeelding van alettaaletta

italygirl

Lieve Italygirl,

Dank je voor wat je schrijft. Ik zie dit niet als een achteruitgang in m'n verwerkingsproces, eerder een gekke soort vooruitgang. Al wel een pijnlijke. En ik heb me laten vertellen, en heb ervaren, dat leren pijn doet.

Dat hij een ander heeft dat is er nu. En die klap overleef ik vast wel. Ik heb alleen geen zin in die pijnscheuten die dit teweeg zal brengen. Maar in alle eerlijkheid: dat was toch wel een keer gekomen. Beter nu dan he?

liefs!

afbeelding van panic

lieve aletta

Ik had dit al van je gehoord.....man oh man, ik moet er al bijna van bekomen, laat staan hoe jij dat hebt! Jij liep steeds een beetje achter me aan omdat de relatie bij jou net een maand later verbroken was. Maar ik had al snel door dat je me aan het inhalen was. Was het in het begin zo dat jij door mijn verhalen en ervaringen kon zien wat er bij jou zou gaan komen, op dit moment is dat andersom! Ik weet ook dat jij al zoveel verder bent dan maanden geleden. Je hebt geleerd, je hebt nieuwe dingen ontdekt, je leven weer opgepikt, naar de toekomst gaan kijken.... Zekerheden en twijfels lopen dan door elkaar heen. Ik weet namelijk ook dat jij ontzettend sterk bent. En mooi! Zowel van binnen als van buiten. Nog tot slot de woorden van de vriendin van mij: "Die mannen van NL moeten eens beseffen hoeveel geweldige vrouwen er rondlopen!"
Een extra dikke knuffel vandaag, Panic

afbeelding van panic

p.s.

Die vriendin doelde dus op jou en mij...as you know Knipoog

afbeelding van alettaaletta

hey lieve panic

Dank je wel voor je hele mooie berichtje, wilde ik ook nog even hier zeggen. Je woorden doen me goed. Ik ben geloof ik ook wel sterk. De tranen kwamen toch wel even vanavond na het sporten, en toen waren ze weer weg. Dit zal z'n tijd ook wel weer kosten op de een of andere manier. Maar ik ga door, ik moet wel. Ik ga zien wat de komende tijd gaat brengen wat dit betreft. En fijn dat je er bent om me op te vegen als ik het nodig heb!

Veel liefs!