Wat een puinhoop: Ratio volgen of emotie?

afbeelding van DownByLaw

Hallo lezers,

Allereerst mezelf even voorstellen, ik ben DownByLaw (mijn echte naam laat ik liever even achterwegen Glimlach) Ik ben een man van 31 wonende in het zuiden van het land. Geboren en getogen in Italie en in mijn tienerjaren verhuist naar Nederland vanwege werk van mijn vader. Inmiddels ben ik al 10 jaar samen met mijn vriendin en heb samen met haar een zoontje van bijna 4.

De reden dat ik op deze site mijn verhaal kwijt wil is omdat ik in de meest verwarrende situatie ben beland die ik ooit heb meegemaakt en waar ik me op dit moment geen raad meer mee weet.... misschien dat het opschrijven van mijn verhaal me help dingen in perspectief te zetten. En ook ben ik erg benieuwd naar reaties van mensen.... en misschien hoop ik zelfs op wat tips!!

Maar om mijn verhaal te vertellen moet ik even beginnen bij het begin van mijn relatie.

We waren allebei 20 toen we elkaar voor het eerst ontmoeten, dit was in een heftige tijd. Mijn ouders waren net uit elkaar en ik was volop aan het genieten van mijn vrijheid. Ging veel te veel op stap en genoot van alles wat god verboden heeft. Ik voelde me in die tijd heel onzeker en eenzaam. Het was een moeilijke tijd van zoeken naar mezelf.

Ik leerde mijn vriendin dan ook in het uitgaansleven kennen, en we konden het gelijk goed met elkaar vinden. Er groeide langzaam iets tussen ons en na ongeveer 6 maanden dat we elkaar kenden kregen we iets met elkaar. Het begin ging moeizaam, ik begon nogal depressief te raken nadat ik mijn overmatig gebruik van verdovende middelen voor goed achter me had gelaten (heb sinds dien nooit meer iets aangeraakt). Het klikte tussen ons erg goed, maar sexueel ging het allemaal niet makkelijk. De sex opzich was goed, maar er was geen, wat ik noem, lichamelijke intiemiteit. Wat ik daar mee bedoel is het fijn vinden om in elkaars armen te liggen, mekaar te strelen, zoenen. etc. Ook heb ik haar nooit heel knap gevonden, ik vond haar altijd heel leuk, gezellig en grappig. Vond het leuk om bij haar te zijn en samen hadden we erg veel lol.

Maar doordat ik toch iets miste besloot ik na ongeveer 5 maanden dat ik uit elkaar wilde gaan. Ik voelde dat het me niet helemaal lekker zat en dat ik eigenlijk iets anders wilde, vooral die intimiteit zat me dus dwars. Ik ben zelf iemand die dat heel erg nodig heeft, maar om een of andere reden klikt dat tussen ons niet.

Toen ik haar vertelde dat ik niet meer met haar verder wilde, barste zij in huilen uit en wilde me niet zomaar laten gaan. In de dagen die daarop volgden bleef ze me bellen, deze vasthoudendheid maakt erg indruk op mij. Iemand die zo gek op mij is, en die ik ook zo leuk vind.... kan geen slechte partner zijn!? Ik besloot na 2 weken om het weer goed te maken.

Het jaar wat volgde ging opzich goed, ik miste die intimiteit nog wel, maar had een houding van... we zien wel waar het schip strand. Stom zul je denken, maar zo dacht ik er over.

Na ongeveer een jaar trok ze bij mij in huis, dit was erg leuk en gezellig. Maar al snel begon ik me weer ongemakkelijk te voelen, verlangde naar iets anders... het was voor mij toen niet zo duidelijk wat het was, maar er zat iets aan me te knagen. Ik voelde dat er iets was wat een uitweg zocht. Die uitweg vond het ook, en zat ook dus avonden achter de puter met andere meiden te chatten en te sjanzen. Kan geen kwaad dacht ik.

2 jaar later werd mijn vriendin verliefd op iemand op het werk, ze had er een keer mee gezoend en vertelde mij dit nieuws. Ze was vastberaden en wilde uit elkaar. Bij mij sloeg dit in als een bom, ik was boos! Maar wilde haar ook niet kwijt. Na 1 week uit elkaar te zijn geweest is ze weer bij me terug gekomen, en deze hele affaire heeft er voor gezorgt dat we 6 maanden een top relatie hadden. We hadden weer heel veel lol, en de sex was ook veel beter!

We besloten in dat jaar samen een huis te kopen, en in 2000 verhuisden wij naar een nieuw huis. Dit alles was heel spannend en leuk en daar gingen we dan ook allebei helemaal in op. Al snel was deze eerste spanning er vanaf en begon bij mijn vriendin haar moederlijk instinct steeds een grotere rol te spelen. We waren inmiddels 25 en voor mij hoefde het allemaal nog niet zo, en wist het zo ook een jaar van me af te houden. Totdat ik uiteindelijk er aan toegegeven heb omdat ik zag dat zei het zo dol graag wilde. Ook hier zul je wel denken...... stom!!!

Ze raakte snel zwanger, maar kreeg ook snel een miskraam. Dit zorgde voor veel stress en verdriet bij haar, en tegelijk ook bij mij. Bij mij meer omdat dingen wel heel dichtbij kwamen, een kind was dus meteen een hoop zorgen. Een paar maanden later was ze weer zwanger en kreeg ze weer een miskraam! Ze ging echt door de grond.... ik ook... maar om andere redenen. Ik vond het verschrikkelijk voor haar, en mijn eigen emoties waren ook niet te min. Maar ik ging me steeds vaker afvragen, wil ik dit wel, en wil ik dit wel met haar.

Totdat we samen op vakantie waren in Italie een paar maanden later. Daar klapte voor mij de bom. Ik was eruit, ik wilde niet meer. Dit gevoel was versterkt door de gebeurtenissen en ook door heel veel stress op het werk. Maar voor mij was het duidelijk. Zoals je wel zult begreipen is een vakantie niet de beste plek om met zulk nieuws aan te komen, maar toch gebeurde het daar. Ze raakte helemaal van streek en heeft 4 dagen huilend me zitten smeken en geprobeerd om van mij te begreipen wat er aan de hand was. Naarmate de dagen volgende hoe meer ik me klote en schuldig begon te voelen, en daardoor in een hele diepe put belande. Kon niet slapen, eten... niks... voelde erg ellendig. Vreemd wat je zou zeggen dat het een opluchting had moeten zijn. Niet dus.

Heb toen vanwege die diepe put om mijn beslissing niet door te zetten, en om eerst eens even goed voor mezelf wat dingen op een rij te zetten. Wat wilde ik nou eigenlijk. Het leek wel alsof ik niet met haar, maar ook niet zonder haar verder kon. Onmogelijke situatie! Heb toen ook wat professionele hulp gezocht in de vorm van een psycholoog om mij te helpen bij het in perspectief te brengen van probleem. Dit lukte in zekere zin, ik was binnen 2 maanden aardig weer op de been, en het was me duidelijk (gemaakt?) dat dit allemaal getriggerd was door de vele stress die ik in die periode ervaarde. Dit geloofde ik op dat moment ook, hoewel er toch nog altijd een beetje twijfel was.

Ben ervan overtuigd dat stress je rare dingen laat doen, vooral als het van alle kanten komt. Relatie, werk, verhuizing, miskramen. Maar een feit bleef dat in mijn relatie er iets niet lekker zat, ik kon er niet met de volle 100% voor gaan.

Toen werd ze weer zwanger, dit was heeeeel spannend en stressvol. Maar alles verliep goed ditkeer, en werd ik de trotse vader van een prachtige zoon! Het jaar die daarop volgden was ook helemaal in het teken van het gezin en het kind, en raakte het knagende gevoel wat ik had heel ver naar de achtergrond. We waren heel erg gelukkig met z'n 3en.

Maar na het eerste jaar kwam dat onrustige gevoel weer naar boven, dit uitte zich ook in een wederkerend huid probleem wat ik al vaker had gehad op momenten van veel stress. Normaal kreeg ik eens in het jaar een ontsteking van de huid bij mijn oor, maar dit maal kreeg ik het om de week.

Ook bij haar ging er weer iets kriebelen, en we wilden eigenlijk wel weer verhuizen. Dit was in 2005. We schreven ons in voor een nieuwbouw project, en kochten een huis wat we toen al wisten pas begin 2007 klaar zou zijn. Eind 2005 verkochten we ons oude huis en gingen om wat geld te sparen tijdelijk ik een appartement zitten.

Dit appartement was veel kleiner dan wat we gewend waren en zaten ook al snel behoorlijk op elkaars lip. Toch was het de eerste tijd erg spannend omdat we veel bezig waren met en inrichten van ons nieuwe droom huis. Tekeningen maken, badkamers uitzoeken etc.

Maar dat duurde niet lang, al snel raakte mijn vriendin in een soort van verslonsing. Als ze thuis was zat ze in dr makkelijke kleding op de bank nutteloze TV programma's te kijken waar ik helemaal gek van werd. Zelf was professioneel gezien in een stroom versnelling geraakt en was al 2 jaar behoorlijk door aan het groeien in mijn werk. Had ook op dat moment erg veel success en haalde daar heel veel voldoening uit.

Inmiddels zijn we in December 2006 beland en waar eigenlijk mijn huidige situatie een oorsprong vind.

Was net terug uit een reis voor het werk waar veel media aandacht bij was. Ik voelde me successvol ik was trots op mezelf en voelde me goed. Ik kwam weer terug op kantoor en zag daar een meisje rondlopen die ik nog nooit eerder had gezien, het was alsof er een bliksem door me heen ging!! Ik stond letterlijk vanaf het eerste moment dat ik haar zag helemaal op mijn kop. Vlinders in mijn buik..... echt meteen. Ik dacht dat liefde op het eerste gezicht niet bestond, of althans niet voor mij. Toch wel!!

Ik wilde meteen weten wie ze was en ging dus eenbeetje rondvragen. Het bleek een stagaire te zijn die net was begonnen en ze was 18!!!!!!!!!!!!!! Shit dacht ik, heb ik weer.... Daar kan ik dus helemaal niks mee doen, vertelde ik mezelf.

Maar de in de weken die daaropvolgden hadden we steeds oog contact, als ik langsliep of als zij dat deet. En een oogcontact wat net even 1 seconde te lang duurde om te denken dat het een vriendschappelijk iets was. Het was duidelijk dat er ook van haar kant iets los was gekomen.

Ik was toen bezig met een project waar ik ineens wat ondersteuning nodig had bij een aantal werkzaamheden. De projectmanager stelde voor om haar daarvoor in te zetten, gezien zij de tijd beschikbaar had. Ik vond dit uiteraard een heel goed idee! Maar toen ik een poging probeerde te maken om haar uit te leggen wat de bedoeling was, struikelde in steeds over mijn woorden en kwam er bijna niet uit!! Echt heel erg. Maar ook bij haar zag ik symptomen van een verliefdheid, ze werd steeds heel rood, en leed ook aan spraak gebrek.

Wij hebben op het werk een intern chat systeem, waar we al snel over het werk met elkaar gingen chatten. Dit chatten over het werk vloeide al snel over naar een meer vriendschappelijke chat... met zelfs af en toe wat geflirt. Ik was zoi verliefd... werd er helemaal gek van!!

Ik snapte er echt helemaal niks van, hoe kon ik nou verliefd worden op een meisje van 18. Sterker nog, hoe kon een meisje van 18 nou een man van 31 leuk vinden. Maar deze rationaliteit bezweek al snel voor die overweldigende gevoelens van liefde die ik voor haar voelde. Ze was zo mooi, zo lief, alles aan haar vond ik aantrekkelijk. Alles in mij wilde bij haar zijn.

In februari, werd het chat contact ineens ook SMS contact, en stuurde we elkaar een zee van berichtjes elke dag. Tot zelfs het punt dat ik al een SMS had ontvangen van haar als ik wakker werd, en ik er 1 verstuurde voordat ik ging slapen.... en we gingen soms door tot wel 4 uur sochtends met SMSsen. Maar ja waar ging dit heen??

Tot aan een avond tegen het einde van Februari, ik was even in de stad om iets te eten. Ze SMSste mij.. "waar ben je, ik wil je zien" ... ik twijfelde even, maar sprak met haar af. Ik zal er geen lang verhaal van maken... maar de eerste zoen was onvermijdelijk. Wat een zalig gevoel, ik was echt in 7de hemel. Alles in mij stond op zn kop, de hormonen gierden door mijn lichaam. Ik was nu echt helemaal verkocht. Zo verliefd!

Maar wel in een 10 jarige relatie met kind! :$

Dat kon me op dat moment niet heel veel afhouden van deze ongelofelijke ervaring, en ik wist ook nog niet wat ik ermee ging doen. Wat wel duidelijk voor me was, was dat er ineens iets was ingevuld wat ik al heeeeel lang miste.

Een week later zit ik s'ochtends in de douche, en ligt mijn telfoon thuis naast mijn bed. En mijn vriendin zit een berichtje binnenkomen, en die leest dat berichtje. Je raad het al.... ellende!!

Ik heb toen alles opgebiecht en zij verzocht me per direct ergens anders te gaan slapen, ze wilde me ff niet meer zien.

We hadden inmiddels ook de sleutels van ons nieuwe huis gekregen en wij zouden 4 weken later verhuizen naar het nieuwe huis. Perfecte timing dus van mij die verliefdheid. NIET DUS!!

Ik ging de eerste week bij mijn moeder slapen, en genoot van mijn onafhankelijkheid, overdag werken, s'avonds in het nieuwe huis klussen, en daarna even wat tijd doorbrengen met mijn nieuwe liefde. Voelde me 2 weken zooooooo goed!!!! Ik had de beslissing genomen, mijn relatie beindigen, en kijken of het toch mogelijk is een het leeftijds verschil met de liefde te overwinnen.

Maar ineens schoot er toch wel veel vermoeidheid en stress in, en begon er ook een groot gevoel van heimwee te ontstaat. Dit werd ook nog eens versterkt door een berg schuldgevoel en angst voor al het onbekende wat voor de boeg stond.

Besloot toen toch om deze wilde bevliegen te beindigen en eerst voor mezelf eens wat orde in mijn hoofd te maken, en wat beter te begrijpen wat te doen. Heb perslot een gezin, en daar ook een groot verantwoordlijkheids gevoel naar, en ik wil niet als een bezetene vreemde puberale beslissingen nemen.

Ik was een avond weer thuis om bij mijn zoon te zij en raakte in gesprek met mijn vriendin. Het bleek dat ze niet stil had gezeten en dat ok zij had gezoend met een ander!!!! Ik was zo boos, dat toen ik daar weg ging gelijk weer contact heb opgenomen met het meisje waar ik zo verliefd op was en heb haar die avond ook meteen gezien. Schijt dacht ik!! Dan niet! En ga ik hiervoor.

Een week later was dan de grote verhuizing. Mijn vriendin en ik keken mekaar de hele dag niet aan. Aan het einde van de dag, besloten we dat we zo snel mogelijk het huis te koop zouden zetten en dat we uit elkaar gingen. Dit was een donderdag.

De dag daarna kreeg ik van mijn vader te horen dat mijn oma in Italie was overleden, de somberheid over alles sloeg er goed in. De dag erna zag ik mijn vriendin weer, en die vertelde mij dat ze nu ook naar bed was geweest met die kerel!!!!!! Ow wat was ik boos en vertrok zondag samen met mijn zus naar Italie om daar de dag erop de begrafenis bij te wonen.De dagen daar waren heel zwaar, ik had steeds contact met het meisje waar ik zo verliefd op was, maar het besef van hetgeen wat ik was verloren was ook erg groot en maakte me heel verdrietig. En ik was zooo boos dat mijn vrienin met een andere kerel naar bed was geweest!!! Stom zou je zeggen.... heb je zelf ook gedaan..... maar toch was ik boos.

Dinsdag was ik weer op het vliegveld om terug te vliegen naar Nederland, en kreeg ineens een heel groote verlangen over mij heen naar mijn vriendin. Vreemd, maar het was zo. En ik SMSte haar dat ook. Ik kreeg een gelijksoortig antwoord terug, het was duidelijk dat er een verlangen naar elkaar was ontstaan door de hele situatie.

Met een goed gevoel ging ik weer naar huis en wilde mijn vriedin maar al te graag zien. Toen ik eenmaal thuis was was het gelijk raak, en we werden de volgende dag wakker. Met een kater. We waren heel boos op elkaar. Maar we gingen wel goed praten... maar na 3 dagen kwamen we tot de conclusie dat we uit elkaar moesten.

Dit was op paasmaandag, die ochtend hebben we de knoop doorgehakt, dachten we. Ik ben doen de rest van de dag op pad geweest met mijn zoon. En mijn vriendin was bij dr moeder. Die avond waren we weer allebij thuis. Ik sliep alweer een paar dagen thuis, want ik kon even niet meer terecht bij mijn moeder.

Die avond raakte we in een heeel lang gesprek, een heel liefdevol en oprecht gesprek waar veel van onze goeie gevoelens naar elkaar naar boven kwamen. Het gaf ons beiden een heel goed gevoel. We vroegen ons dan ook af, hoe we dit konden opgeven. Zoiets moois.

We besloten toen om er alles aan te gaan doen om bij elkaar te blijven. We hebben afgesproken om in relatie therapie te gaan en we hadden goeie moed. Ik ook.

Ik ben de dag ernaa opgestaan en heb toen tegen het meisje waar ik toch nog steeds zo verliefd op was gezegd dat ik mijn relatie niet zomaar kon opgeven en dat we niet met elkaar verder konden. Dit werd uiteraard niet met open armen ontvangen. Ook dat sloeg bij mij weer in als een bom. Nu ben in mijn grote liefde kwijt! SHIT!! PIJN!!!!!!!!!!!!

In de dagen die daarop volgden kreeg ik meteen weer een ontsteking bij mijn oor. Waar ik al sinds dat ik verliefd was geworden helemaaaal geen last meer van had gehad!!! Dat vond ik wel weer typish.

We zijn nu eigenlijk inmiddels in het nu beland. We zijn de zo'n 2 weken weer bij elkaar, en moet zeggen dat alle zorgen en verdriet die bij het uitelkaar gaan horen wel weg zijn. Maar ik voel me helemaal niet happy. Ik twijfel heeeeeel erg veel of ik wel het juiste doe. Eigenlijk voel ik dat ik dit helemaal niet meer wil, deze relatie. Maar tegelijk wil ik alles wat we wel samen hebben, en wat goed is niet opgeven!!

En hier nu het verband met deze site, ik heb een ongeloofelijk liefdes verdriet naar dat meisje toe. Heb nu al 2 weken dus geen intens contact meer met haar, spreek haar nog wel met moeite op het werk. Maar ik wil zooooo graag bij haar zijn. Ik word er helemaal gek van. En heb inmiddels ook het besef dat ik misschien nog maar 1 kans heb om dat nog te redden. Wat te doen??

Mijn ratio zegt dat ik omwille van het gezin voor mezelf tot de bodem moet komen van deze crisis, en een goed doordachte beslissing moet maken of ik door wil met deze 10 jarige relatie en een gezin intact houden. Of dat ik dat alles wil opgeven om of alleen of met dat meisje iets nieuws op te bouwen.

Mijn gevoel daarentegen zit bij dat meisje, ik droom elke nacht van haar, als ik aan haar denk krijg ik vlinders in mijn buiks. Alles in mij wil bij haar zijn en dat is zoooooo sterk. En ik eet beina niks meer van het verdriet.... voel me zoooo slecht...

Wat moet ik doen? Iemand een idee?

Thanks for listening

afbeelding van Boa

Relatie / monogamie

Als ik dat zo lees is mijn eerste gedachte: sjees, die nemen hun relatie geen van beiden erg serieus. Vreemdgaan, uit, aan, etc. Ik zou er niet aan moeten denken. Maar goed, mensch is maar mensch.

Wel zou ik eens een beslissing nemen, samen. Of je gaat ervoor of niet. Of je gaat ervoor met een vrije relatie, seks met anderen, maar toch trouw aan elkaar. Hoe dan ook, kies iets.

Jullie hebben ook een kind, het leven is geen speeltuin. Schep duidelijkheid en houd je eraan.

Enneuh, ik ben daar extreem in, dat weet ik. Maar hoewel ik een jochie van 18 ook best een lekker ding kan vinden met een mooie huid en een onschuldige blik, zou ik nooit en te nimmer een jochie van 18 kunnen zien als mogelijke partner. En ik ben ongeveer van jouw leeftijd. Wat je hormonen zeggen en wat je hart zegt, dat zijn verschillende zaken... En ik zeg dat ook vanuit een positie die weet wat het is om tiener te zijn en iets te krijgen met een man van in de dertig met kinderen. Dat klopt niet. Hoe het ook goed voelen kan.

Wees zorgvuldig met anderen en met je eigen beslissingen...

Dat is mijn tip van de dag.

Grtz,

Boa

afbeelding van DownByLaw

Paradox

Zo zie ik het ook wel Boa, maar het is wel een paradoxaal probleem. Ik kan niet blijven, maar wil ook niet gaan. Mijn zoon is voor mij nummer 1, en daarvoor kies ik er nu ook voor om voor hem hier alles aan te doen om dit nog een positieve wendig te geven.

Wat betreft het 18 jarige meisje.... Je zegt zelf in zo'n situatie te hebben gestaan.... hoe heeft dat zich ontwikkeld voor jou toen?

Ciao, en bedankt voor je reactie

DBL

afbeelding van Boa

Ontwikkeld?

Ok,
hou je vast,
ga anders even zitten....

Dat ging stuk!

Natuurlijk ging dat stuk. Hij man met kinderen, ik meisje aan het begin van het volwassen leven. In het begin vond ik het prachtig. Ik met oudere man. Soo, wat voelde ik me volwassen. Maar dat was ik niet. Soo, wat voelde hij zich reborn tiener. Maar dat was hij natuurlijk niet.

Wat je zegt, dat ze naar je luistert, je bewondert, jou een goed gevoel geeft, ik snap het wel. Maar ik begrijp dan niet dat je het onderscheid niet kunt maken tussen het goede gevoel dat zij jou over JOU bezorgt en het bewonderen van haar om wie zij IS. Deze verliefdheid gaat alleen om jou.

Je probleem is geen probleem in mijn ogen, het is hooguit de angst om een beslissing te nemen waar je achter kunt staan. Een beslissing die je niet alleen het paradijs, maar mss ook een stukje hel oplevert. Maar dat is leven en leven met de consequenties. Je kind krijgt wel een probleem als jullie zo doorgaan, dat denk ik echt.

Je KUNT niet blijven maar WILT niet gaan. Kunnen lijkt me sterker dan willen.

Meisjes van 18 zijn meer kind dan volwassene, dat is mijn idee. Hoe hard ze ook hun best doen om volwassen te zijn. En een relatie tussen een volwassene en een kind gaat prima, als het ouder kind, mentor kind, of iets soortgelijks is. De rest is ongezond. Zeker voor de jongere partij.

Dat je iets gemist hebt in je leven, dat kan. Dat je in een belangrijke tijd beneveld hebt rondgelopen is onprettig. Dat je iets van je leven wilt inhalen is voorstelbaar. Maar je bent 31, je bent vader. Gedane zaken...

Zie je de 18jarige nu heus voor je als stiefmoeder van jouw kind?

Ga dan weg. Ga een tijdje op jezelf. Zet zaken op een rij. Regel het goed voor je kind. Maar nogmaals, ga niet lopen spelen. Want hoe leuk je dat ook vindt, als jij zo speelt gaan er bij anderen spaanders vallen.

afbeelding van DownByLaw

Je hebt helemaal gelijk Boa,

Je hebt helemaal gelijk Boa, deze verliefdheid gaat ook om mezelf. En misschien moet ik het idd ook maar zien als een Katalisator voor eens en voor altijd mijn relatie onder ogen te zien en de consiquenties te aanvaarden. Als een volwassene dat moet doen, en niet vluchten in een of andere tiener liefde. Kan wel janken als ik denk dat ik dat meisje van 18 verlies... maar wat je al zegt... dat zal hoe dan ook gebeuren. Dus moet ik hier maar mee omgaan.

Verder heb ik nog wel een vraag die me behoorlijk bezighoud. Een langdurige relatie beindigen is waarschijnlijk makkelijker op het moment dat je een ander hebt gevonden. De stap maken is dan waarschijnlijk minder zwaar emotioneel omdat je dan iets moois hebt waar je naar toe gaat. Het risico wat ik zelf zie hierbij is dat je waarschijnlijk weer jezelf helemaal vergeet, en niet de kans krijgt om echt op eigen benen te staan, de lange relatie te verwerken. En te begreipen wat het is wat je nu wel zoekt.

Ik denk dat het dan ook het beste is om echt alleen verder te gaan in eerste instantie en een eigen leven opbouwen met de nieuwe "gescheiden" situatie. Maar dit alleen zijn voelt heel beangstigend. Kan ik dat wel aan?

Hoe zie jij dit?

DownByLaw

afbeelding van Boa

Tsja

Dat heb ik ook gedaan. En dan ook in een relatie waarin ik nog heel veel voor hem voelde en hij nog heel veel voor mij. Er is geen flikker aan in je eentje, soms. Het leven is prachtig en ligt voor je open, soms. Het is eenzaam, vaak.

Het is geen instant-relief, het eindigen van een relatie. Sterker nog, het is living hell. Maar het geeft je wel de ruimte en de kans op een nieuw leven, daarna.

Trouwens, ik zeg niet dat je je relatie moet eindigen. Je bent zo vaak teruggegaan, dat je misschien idd eerst op een rij moet zetten wat de relatie voor je betekent. Kies en ga achter je keuze staan wat de consequenties ook zijn, daar komt het eigenlijk op neer.

En nog een laatste overweging, bij je vriendin blijven, omdat je nog geen ander hebt, daar zal je huidige vriendin toch ook te goed voor zijn...?

afbeelding van DownByLaw

Een van de redenen die ik

Een van de redenen die ik had de afgelopen maand om echt een punt achter onze relatie te zetten was ook dat ik vond/vind dat zij iemand verdiend die echt voor haar gaat. Het is een top vrouw! Ze verdiend het beste van deze wereld.

En nee ik wil ook niet wachten tot ik weer verliefd word op iemand anders. Wat ik merk nu inmezelf wel dat gevoel. Heb nu ergens aan geproefd en daar wil ik meer van... Moet dus de realiteit gewoon onder ogen gaan zien... hoe moeilijk dat ook is... en hoe beangstigend het idee van later spijt hebben heel groot is....

DownByLaw

afbeelding van chocolate

zinloos...

Beste DownByLaw,
Als ik zo je verhaal leest krijg ik het gevoel dat je nooit echt happy ben geweest in je 11-jarige relatie.
Je hebt altijd iets gemist, altijd knaagde er iets aan jou. Waarom denk je dan dat het knagende gevoel nu gaat ophouden? Waar jij naar op zoek bent, vind je niet in jouw huidige relatie. Ik denk dat het dan altijd zo gaat blijven, dat jullie altijd vreemd gaan blijven gaan, omdat jullie op zoek zijn naar iets wat niet te vinden is in jullie huidige relatie....zolang je in een relatie bent, die je niet helemaal bevredigd, is er een grote kans dat je unhappy bent en wegslipt....
Het is een beetje extreem, maar ik zou de hoop om ooit nog datgene - waar ik naar op zoek ben in mijn relatie - te vinden, opgeven...Dit omdat je al zolang heb geprobeerd eraan te werken en het is toch niet gelukt. Of ik zou mezelf een ultimatum stellen en zeggen van ik ga 1 jaar lang hard eraan werken en als het toch niet lukt, dan ga ik verder zonder mijn vriendin....
Ik snap wel dat het moeilijk is, dat jullie wel veel van elkaar houden, maar jullie bevredigen elkaar niet, dan is het beter om toch nog uitelkaar te gaan denk ik...
En wat betreft je relatie met een 18-jarige; jah dat weet ik niet. Jij moet zelf kijken of je verder met haar wilt, ondanks de grote leeftijds-kloof. Maar ik zou eerst mijn vorige relatie volledig oppakken of volledig afsluiten en dan met een fresh mind kijken of het wat wordt met de 18-jarige. Niet proberen daar nu over te beslissen, want nu ben je erg kwetsbaar en zo...

afbeelding van DownByLaw

Ultimatum

Beste Chocolate, bedankt voor je reactie. Wat je zegt klopt idd helemaal. Je lijkt mijn probleem van niet kunnen blijven en niet te kunnen gaan te begrijpen. Je tip over het nemen van een ultimatum klink als een wijs idee, en was door een vriend van mij ook al op dat spoor gezet. Denk ook wel dat dit de beste koers is, althans de meest rationele... Loslaten van mijn liefde voor dat meisje is wel heel erg moeilijk... het blijft maar in mijn hoofd spoken... wat als ze de ware zou zijn? Ik besef dat dit de intoxicatie is van de hormonen die bij een verliefdhijd opspelen, maar toch!!

ciao

DBL

afbeelding van chocolate

ultimatum + verboden vruchten

Bij jou zijn er 2 zaken die spelen denk ik die je onafhankelijk van elkaar moet proberen te zien...
1) Ga ik verder met mijn huidige relatie of niet? Op het eerste gezicht heeft het geen zin jah, want die leegte van al die jaren gaat toch door blijven bestaan. Maar terwille van al die jaren en vooral terwille van je zoon, is het het beste om er toch nog voor te vechten en je zelf een ultimatum te stellen.
2) Ten tweede moet je je realiseren dat je nu niet in de juiste situatie zit om je gevoelens tov dat 18-jarig meisje te evalueren. Ze is nu een verboden vrucht, daardoor is ze nog aantrekkelijker en voel je waarschijnlijk nog meer voor haar.En ook omdat het in je huidige relatie niet goed gaat, ga je haar meer als een oplossing zien. Probeer dat niet te doen; probeer eerst uit te pluizen wat de beste oplossing voor 1) is alvorens aan 2) te beginnen...

Dit is gewoon mijn advies, en ik ben geen deskundige of zo op dit gebied...maar hoop dat je er wat aan hebt jah, dit is tenminste hoe ik het zie..

afbeelding van DownByLaw

Jou advies is idd het

Jou advies is idd het verstandigste om te doen, en wil zo hoe ik het nu zie ook op deze manier verder gaan. De verliefdheid verwerken en proberen om dit meisje te vergeten. Het doet pijn, maar daar moet ik dan denk ik maar doorheen. En die leegte... daar kan ik pas waarschijnlijk objectief naar kijken als deze verliefdheid ook voorbei is. Het voor mij heel duidelijk is dat de verliefdhijd als katalisator heeft gewerkt om mij ook veel kritischer te laten kijken naar mijn relatie. Mijn angst is dan ook dat ik als de verliefdheid voorbij is, weer mijn kop in het zand steek en weer 5 jaar net alsof ga doen alsof er niks aan de hand is. En ineens wakker te worden na die 5 jaar en weer in dezelfde situatie te staan als nu.... kan niet helpen om te denken dat ik dan mijn tijd zit te verspelen en ook die van mijn vriendin. Hoe blijf ik hier waakzaam voor?

DownByLaw

afbeelding van Jelle

Graven, graven...

Stel jezelf deze vraag en luister goed naar je hart: Wat vind je zo enorm aantrekkelijk aan dat droommeisje? (NIET NADENKEN! HET EERSTE WAT IN JE OPKOMT!)

afbeelding van DownByLaw

Hoef ik niet lang over na te denk

Ze schittert!! In alle opzichten. En ik heb een drang om haar te koesteren en lief te hebben.

Maar wat betekent dat?

DownByLaw

afbeelding van Jelle

Ik snap hoe diamanten kunnen

Ik snap hoe diamanten kunnen schitteren, maar leg eens uit hoe zij schittert.

Het is ook goed dat jij zegt dat je de drang hebt om haar te koesteren en lief te hebben, alleen dat is een eigenschap van jou, niet van haar.

Het klinkt alsof je in een roes zit, net als de roes waar je vroeger in zat als je verdovende middelen gebruikte. Klinkt dat raar of voelt het als een 'bingo'?

afbeelding van DownByLaw

Nu je dat zo zegt voelt het

Nu je dat zo zegt voelt het idd als BINGO!! Het is wel zo dat gedurende die roes periode, ik me idd vaker zo heb gevoeld, dakzij wat hulp van de verdovende middelen. Denk je dat het gevoel wat ik voel voor dat meisje losstaad van haar, en dat het een soort van terug grijpen is naar een vervlogen verleden?

Maar de manier waarop ze voor mij schitterd is op vele manieren. Haar ogen om mee te beginnen, haar glimlach, haar bewegingen. De manier waarop ze me vast hield, de dingen die ze tegen me zei. De manier waarop ze kan dansen. Maar ook het pure, het ongecompliceerde. Maar ook de dynamiek die ontstaan was mede door het leeftijds verschil, en mijn positie op het werk t.o.v. die van haar. Zij keek tegen mij op, en vroeg steed naar advies, hulp bij dingen. En ik zag haar als iemand om te koesteren, te helpen, advies te geven.

Deze dynamiek is heel anders dan de dynamiek die ik heb met mijn vriendin, waar we veel meer spreken van een gelijkwaardige situatie. Maar dat was juist dus ook iets heel aantrekkelijks.

Als ik even het vergelijk met het werk, ben ik nu sinds een paar jaar in een situatie waar ik leiding geef. Ik werk in een creative omgeving, en daar ontstaat zo'n zelfde dynamiek. Mensen vragen mij om goedkeuring, advies en overleggen alles met mij. Ik geef richting aan het werk wat er gedaan moet worden. Misschien frustreed mij het dus ook dat ik thuis dit niet heb. Misschien is het wel ongezond om zo'n scheve relatie te hebben, maar ik merk dat het mij op het werk me heel veel rust juist heeft gebracht, het voelt voor mij als een vrij natuurlijke rol.

Thuis lijkt het omgekeerde aan de hand te zijn, mijn gevoel in mijn relatie is dat mijn vriendin meer een soort van moeder figuur voor me is geworden. Heb dus ook moeite om daar een andere draai aan te geven, of misschien beter gezegd, controle te nemen over de situatie tuis. Ik zeg absoluuut niet dat ik daar de baas wil spelen, maar iig meer positie in te nemen bij wat ik wil, en me niet door de situaties te laten leiden.

Benieuwd naar jouw kijk hierop

DownByLaw

afbeelding van Freespirit

Hoi Downbylaw

Hoi DBL

Weet je..je zal knopen door moeten hakken wil jij enigszins een of je leven op willen pakken.
Je draait om de hete brij heen..thuis voel je bij A eigenlijk niet het geluk wat je wil voelen en B kan je dat geluk ook niet geven simpelweg omdat ze te jong is. Wat je nu voelt is een 'fling' een uiting van alle gevoelens die je bij A niet voelt. B staat voor alles wat A niet heeft...
Jij wilt de veiligheid en zekerheid die je aan een kant al tien jaar voelt bij A met de hartstocht en passie die je bij B voelt...maar wat jij wil dat kan niet....A zal nooit B worden of andersom...
Het zit er bij A niet in...en heeft het nooit gezeten voor jou. En begrijp me niet verkeerd dat ik nu bedoel dat A niet deugd of niet goed is geweest voor jou...helemaal niet!
Je weet diep in je hart dat A je n?ɬ??ɬ?it en te nimmer je d?ɬ°t kan geven wat jij denkt nodig te hebben...je sukkelt nu al meer dan tien jaar verder en wat je ook gedaan hebt...het is er allemaal niet beter op geworden. Inmiddels een kindje op de wereld gezet..allebei vreemd geweest...Bergen negatieve emoties verzameld die met de beste wil van de wereld niet meer verdwijnen hoor....Niet omdat je dat niet wil..maar omdat 'de bereidheid' niet aanwezig is om deze relatie te dragen...niet meer...
Jullie beide vreemd gaan heeft jullie zeker geen goed gedaan...dat kleine beetje w?ɬ°t er nog zat hebben jullie beiden met een grote dreun van tafel afgeveegd. Jullie beiden houden vast uit angst...angst voor wat er misschien komen gaat, voor jullie zoon, het huis enz enz
Allemaal redenen die voor jullie harten geen steek houden. Het is nu makkelijk om te zeggen dat je j?ɬ°ren geleden al de knuppel in het hoenderhok had moeten gooien...maar dat heb je niet gedaan.
Aan een kant bewonderenswaardig maar aan de andere kant heeft jouw 'ge-offer' je niet veel opgeleverd. Je bent nu 31...hoeveel jaren wou je er nog tegenaan gooien? Hoeveel twijfels wil je nog hebben? Hoelang denk je dit nog vol te kunnen houden? Want geloof me...?ɬ?k zeg je dat het doek zal vallen...hoe je het ook wendt of keert. Je kan het nog zolang voor je uit blijven schuiven..je kunt nog zoveel 'flings' aangaan tot je een ons weegt...
Het feit veranderd niet..dat feit dat A n?ɬ?et 'de ware' voor je is....Je w?ɬ©?ɬ©t het..diep diep diep van binnen...Maar je blijft hangen in omstandigheden, herinneringen, maatstaven van de maatschappij enz enz Bedenk eens dat je dit nog j?ɬ°?ɬ°?ɬ°?ɬ°?ɬ°ren kan smeren hoor! Is dat het wat je wil dan?
Nee..dacht het ook niet.. Je grijpt je nu vast aan een 18 jarige..ja van die leeftijd gaat er een heel andere betovering uit dan je gewend bent en het geeft je als man wel een lekker gevoel als zo`n jong ding voor je valt..tuurlijk dat snap ik wel... Maar jij zwemt al ?ɬ?n die levenspoel...zij staat op het randje om erin te springen. Jij roept 'kom erin joh! Het is h?ɬ©?ɬ©rlijk' en zij 'vertrouwd' op jouw zwemkunsten...Maar jij vergeet ?ɬ©?ɬ©n ding..en dat is zodra zij door heeft h?ɬ?e ze ook moet zwemmen in die grote poel..dat ze rapido van je vandaan zal zwemmen om zelf uit te proberen wat het is om in die grote levenspoel rond te dartelen..iets wat jij al gehad heb, dat dartelen...
De betovering die van haar uit gaat duurt maar even..het is voor haar de bedoeling om zoveel mogelijk te betoveren..daar leert ze van. Zij moet ervaring opdoen, proeven, ruiken...Jij bent voor haar maar een onderdeel van al die ervaringen die ze nog zal krijgen. Loop je niet een beetje hard van stapel om te denken dat je met haar wel een vaste relatie op kan bouwen? Met alles erin wat jij dan z?ɬ? nodig hebt? Denk nou eens na DBL....Het is dalijk zo dat j?ɬ?j h?ɬ°?ɬ°r ook niet meer kan geven wat ze verlangd simpelweg omdat jij dat al vergeven hebt..j?ɬ°ren geleden al...
De 'levensrit' die jij en zij hebben en afgaan heeft een beperkte houdbaarheid datum...
Er komt een dag dat zij h?ɬ°?ɬ°r ware zal ontmoeten of denkt te hebben ontmoet...en ze laat je achter in a blinck of an eye...Zo werkt dat nu eenmaal...dat weet je toch? Waarom denk je dan met haar alles te veroveren wat je mist in je huidige relatie? Het is een illusie die je hebt...een leuke illusie ok?ɬ©..
Eigenlijk w?ɬ©?ɬ©t je het wel..en heb je het al aangegeven in je eigen schrijven wat je moet doen.
Je moet knopen doorhakken..Je huidige relatie onder de best mogelijke omstandigheden eindigen. Hele goeie afspraken maken omtrent je zoon..misschien een co-ouderschap opzetten. Een nieuwe eigen stek vinden en van daaruit jezelf 'hervinden' en op je eigen manier aan je toekomst bouwen en 'maar zien' wat er op je pad komt. Dat 'gevoel' wat je dan hebt proberen te vervullen/na te jagen en er in geloven dat je op die manier ?ɬ??ɬ?k een hele goeie vader kan zijn zonder je schuldig te voelen.
Maar niet met willens en wetens met beide benen in twee harten gaan staan...Je zal nu eenmaal de consequenties moeten dragen van het een en zowel van het andere..goed of slecht.
Maar uiteindelijk zal jij er ook beter van worden...Een betere vader, een betere ex, een beter persoon...Je zal die angst overboord moeten gooien...Je zal moeten accepteren dat je bepaalde dingen zal moeten laten schieten, al betekenen ze veel voor je of geven ze je een goed gevoel.
Je zwemt al in die levenspoel..en nu zal je vooruit moeten zwemmen in het donker totdat je weer licht ziet...Zoals zovele onder ons hebben moeten doen..ook met knikkende knietjes hoor Glimlach
Maar aanmodderen zoals je n?ɬ? doet, doet niemand goed..ook jou niet..
En of B nu schittert tot je er blind van wordt..so be it Het maakt je niet blind voor de rest hoop ik toch..Het wordt hoog tijd dat jij uit je fantasie-kasteel komt en de keiharde werkelijkheid het hoofd gaat bieden en zoveel mogelijk de schade beperkt die je er mee zal berokkenen als je dat dus niet doet. Je zal door de zure appel heen moeten bijten en het moeten aanvaarden zoals het ?ɬ?s...
Je huwelijk met A is voorbij..een toekomst met B zit er niet in...En die 'verliefdheid' zal zeker weten wel afnemen als je het met de nodige nuchterheid gaat bekijken. Maar er komt wel een toekomst voor jezelf met alle-hande nieuwe dingen ?ɬ©n met de mogelijkheid nu om 'je diepe gevoel' te gaan vervullen zoals jij dat wilt. Je bent dan vrij om dat na te jagen...Want dat is toch het uiteindelijke doel? Dat j?ɬ?j gelukkig wordt? Dat jij je gelukkig voelt zoals je dat wenst? Dat als je in de spiegel kijkt en er kijkt een happy man terug? Nou...daar zal je nu de veren voor moeten laten DBL...
En de wegen voor moeten bewandelen die nodig zijn..al zal het niet allemaal over rozen gaan...maar zo is nu eenmaal het leven...Sometimes no walk in the park...
Maak voor jezelf een plan de campagne...Maak een to do list en werk die af..zo bereik je je doel..
De manier waarop je dat nu doet brengt je verder in de shit..geloof me..En weet je..puntje bij paaltje zal het t?ɬ?ch zo gaan want deze situaties aan beide kanten houd onmogelijk stand..Hoe eerder je het heft pakt, hoe beter.
Ik weet dat het een behoorlijke hel zal zijn die je door moet gaan, en helaas zal er niemand zijn die dat van je kan overnemen...het is jouw pakkie-an.
Bedenk dat aan ?ɬ°lle begin een einde zit..dus ?ɬ??ɬ?k hieraan..al is het een schrale troost...

Ik hoop dat je wat aan mijn schrijven heb...

Een warme groet, FreeSpirit

Ik ben slechts jou in een andere vorm...

afbeelding van DownByLaw

Beste freespirit, bedankt

Beste freespirit, bedankt voor je woorden. Vind het mooi om te zien dat mensen zoals jij de tijd nemen om je wat steun te bieden vanuit hun eigen ervaringen in het leven.

Je hebt helemaal gelijk ik wat je zegt, en ik weet idd ook wel dat een relatie met een 18 jarige een onmogelijkheid is. En zal moeten omgaan met dit gevoel van verlies wat ik nu over me heb.

Ik zal ook moeten omgaan met alle angsten die me nu tegenhouden om mijn huidige relatie achter me te laten. Zoals je zegt wat belangrijk is is om de schade te beperken, dit vooral ook voor mijn zoon als zijnde de grootste slachtoffer van deze situatie.

Het idee van de to-do list spreekt mij aan, en was al op dat spoor beland door mezelf ook een tijds ultimatum te geven. We hebben een zomervakantie staan over 3 maanden. Ik wilde t/m deze vakantie mezelf de tijd geven, om verder over dingen na te denken. Elke dag mezelf bewust af te vragen "hoe voelt het vandaag". En dit misschien zelfs hier te posten. En na deze periode daar een balans van te maken, en vervolgens een knoop door te hakken. Verder met elkaar of zonder.

In de komende tijd wil ik me zo goed mogelijk gaan inlichte over alle praktische consequenties van het uitelkaar gaan. Huis verkopen, alimentie, co-ouderschap.. etc. Zodat ik zo goed mogelijk ingelicht en dus voorbereid ben op wat er komen gaat.

Nogmaals bedankt voor je woorden, je hebt de situatie goed doorzien.

DownByLaw

afbeelding van Liselot

hey

Heel logisch dat je zoontje centraal staat, maar we leven ondertussen in een wereld waarbij paps en mams niet meer samen hoeven te wonen (het ideale beeld is natuurlijk wel dat mams en paps samen gelukkig zijn)
maar blijkbaar is dat niet echt het geval h?ɬ©

toen ik je verhaal las, was mijn eerste reactie van: ga uit elkaar. meerdere keren geprobeerd en heel vaak het gevoel gehad dat het toch dat niet was, dan is mijn keus gemakkelijk gemaakt (mijn keus natuurlijk)
Let op dat je ook niet bij elkaar blijft omdat het een 'gewoonte' is (dit gevoel ontdek je niet eenvoudig...)

wat betreft dat ander meisje
liefde tussen beide kan zeker, dat hangt natuurlijk volledig van jullie tweetjes af.
maar stel dat je beslist om uit elkaar te gaan, neem dan eerst tijd voor jezelf zonder meteen terug contact met haar op te nemen
na verloop van tijd kan je dat dan eventueel wel doen

dus kort mijn advies
ik zou uit elkaar gaan, proberen in vrede en vriendschap en met goede regelingen te treffen voor je zoontje
dan zou ik een rustpauze voor jezelf inlassen
en dan gewoon zien

maar ik ben zelf geen expert in de liefde dus...

ik hoop in elk geval van harte dat je het geluk zult vinden!!!!!
Lotje

afbeelding van DownByLaw

He Lesilot, bedankt voor je

He Lesilot, bedankt voor je lieve woorden! Dat gevoel van bij elkaar blijven uitgewoonte ben ik idd ook wel veel mee bezig. Het is natuurlijk zo dat na 10 jaar bij elkaar te zijn, alles een gewoonte is geworden. Je leven delen met een bepaald persoon. En een basis van vriendschap en houden van houd dit ook goed in stand. Maar zoals je zelf al opmerkt uit mijn schrijven, knaagt er al heel lang iets aan me... En, ook al is dat niet zo makkelijk, moet ik daar nu echt iets mee gaan doen. Want ik ben mijn egein tijd, en die van mijn vriendin zo aan het verspillen. En deze tijd kunnen we beiden beter investeren in het vinden van onszelf en het wederopbouwen van iets nieuws.

Uit jou schrijven begrijp ik van jou dat je geen onmogelijkheid ziet in het hebben van een relatie met zo'n groot leeftijds verschil. Of beter gezegd met een meisje die nog een groot stuk ontwikkeling mist. Is dat gewoon jou mening of heb je daar ervaringen in?

groet

DownByLaw

afbeelding van Liselot

ieps

Je hebt gelijk, nu moet je actie onder nemen, jullie zijn beide nog jong en er ligt nog een enorme wereld voor je open.

Wat betreft relatie met leeftijdsverschil...
Ik zie er niet meteen een probleem in. Het hangt natuurlijk ook al veel af van of je nieuwe meid al een beetje 'vastheid' in haar leven heeft.
Studenten veranderen nog h?ɬ©?ɬ©l sterk en dat kan evenuteel een probleem geven, maar als je samen een groot deel van je leven doorbrengt, kunnen jullie samen evolueren. Het hangt ook af van haar: hoe volwassen ze al is. Er zijn meisjes die goed weten wat ze willen op die leeftijd en als jij in dat plaatje past waarom niet...
Indien je al werkt, is die 'vastheid' er al heel wat meer

Eigen ervaring? Ja dat had ik. Kheb lange tijd een relatie gehad met een man die 12 jaar ouder was. GIng dat, bij ons wel... het was een schitterende tijd.
waarom we dan uit elkaar zijn gegaan?
Eenvoudig: hij kreeg een job in het buitenland en wou dat ik meeging. Maar naar China overgaan, was er voor mij net iets teveel aan. Ik heb daar een paar weken met hem geleefd, maar ik kon me er niet aanpassen. Bovendien ben ik een enorme familiemeid. Ik ben opgegroeid tussen hen, twee straten naar links en ik zat bij opa, 3 straten naar rechts en daar had je men tante...
Bovendien is mijn moedr gestorven en bleef mijn vader alleen over... en ik miste iedereen gewoon teveel. En ondanks het feit dat we elkaar doodgraag zagen, ging ik daar kapot. Toen heeft hij de knoop doorgehakt en me losgelaten.

Gewoon om te zeggen: moest hij nog steeds hier wonen, de kans zat er dik in dat we nog jaren gingen samenzijn!

Ik hoop dat dit je iets helpt.

Let op: dit is mijn verhaal h?ɬ©. Jij bent iemand anders natuurlijk...

groetjes

afbeelding van DownByLaw

Hou oud was je Liselot?

Hoe oud was jij als ik vragen mag toen je met deze man een relatie kreeg?

DownByLaw

afbeelding van Liselot

mijn leeftijd

Ik heb hem leren kennen toen ik 14 was, maar ben pas op 16de een relatie begonnen met hem (ok, wettelijk mag dat zeker niet, maar goed)
onze relatie heeft tot mijn 20-21ste geduurd
nu ben ik al een jaar en paar maandjes vrijgezel
ben in die tijd wel halsoverkop verliefd geworden op een ander, maar er eigl ook nooit een relatie mee aangegaan, omdat hij zich ook ni wou binden en als ik erop terugkijk, ik eigl ook niet, maar kbesefte dat alleen toen nog niet

en ik hou nog steeds van hem

afbeelding van DownByLaw

Als ik het goed begrijp

Als ik het dus goed begrijp ben je nu dus 22 / 23. Hoe sta je nu tegenover leeftijd verschillen. ZOu je nu nog een relatie beginnen met iemand die zo veel ouder dan je is, of zoek je het nu meer bij je leeftijds genoten?

DownByLaw

afbeelding van Liselot

Jep das men leeftijd

Jep das men leeftijd idd.
Momenteel kom ik meer in contact met leeftijdgenoten.
Maar stel dat ik opnieuw iemand vind die wat ouder is dan me, ja dan begin ik zonder aarzelen met hem. ALst goed klikt natuurlijk. Ik laat me daar niet door afschrikken.

afbeelding van DownByLaw

Met kindje?

Ik heb zelf een zoontje van 4 die voor mij prioriteit nummer 1 is boven alles. Heb me in de afgelopen tijd zitten af te vragen hoe een meisje van 18 daar in godsnaam mee om zou kunnen gaan met zoiets. Jij bent al stuk ouder maar toch, zou jij dat een plek kunnen geven denk je? Betwijfel of een meisje van 18 weet waar ze zichzelf instort.

DownByLaw

afbeelding van Liselot

Daar kan je wel gelijk in

Daar kan je wel gelijk in hebben.
Zelf heb ik daar geen moeite mee. Hij had een dochtertje (van zijn ex-vrouw)van anderhalfjaar toen ik hem leerde kennen. Ik ben vrij vlug gehecht geraakt aan die lieve meid. Maar dat was inderdaad wel even wennen. Maar we hebben daar lang over gesproken en ze was nog heel klein ook h?ɬ©. Ik zie ze nog af en toe en we zijn goede vriendjes ondertussen. (ze woont bij haar moeder nu)
Maarja, niet ieder meisje is door voor opgewassen natuurlijk.
Babbelen erover is de enige mogelijkheid dan en proberen, maar niet aarzelen dan om er een eind aan te zetten, moest het niet werken. VOor je zoontje is dat dan ook het beste.

Bij mij hielp het ook wel dat hij nog kinderen wilde, wanneer wij er dan (en vooral ik) klaar voor waren.

Maar ik kan niet spreken voor haar. De kans is er wel dat ze dat niet kan aanvaarden. het is tenslotte het kind van een ander.
Dus bereid je daar zeker ook op voor.
Hopelijk kan ze zich er toch mee verzoenen h?ɬ©
maar ik kan je daar geen garantie voor geven

liefs Lotje

afbeelding van DownByLaw

Garanties in het leven zijn

Garanties in het leven zijn er niet... Maar vind het wel goed om te horen hoe jij er mee om bent gegaan. Wel knap! Het lijkt me niet makkelijk om om te moeten gaan ook met een ex. Daar krijg je in het geval van een co-ouderschap als nieuwe partner altijd mee te maken. Mijn opvatting is in elk geval om hoe dan ook, heel rustig aan te doen met het betrekken van een nieuwe parter bij mn zoon. Tuurlijk mogen ze elkaar leren kennen enzo en tijd met elkaar door brengen, het is perslot een groot deel van mij. Maar het is niet de bedoeling dat hij meteen er een 2de moeder bij krijgt Glimlach Lijkt me geen goed plan...

DownByLaw

afbeelding van Liselot

Het heeft ook eventjes

Het heeft ook eventjes geduurd eer ik me kon aanpassen hoor. Maar je begint al vlug van dat kleine meisje te houden, zeker als je van de vader houdt, dan wil je het gewoon proberen.
Ik had geluk, zijn ex was een lieve vrouw... echte vriendinnen zijn we nooit geworden, maar we hadden wel respect voor elkaar (al heb ik hard mogen werken omdat bij haar te verdienen)

Hij moet inderdaad niet meteen een tweede moeder krijgen. Bij mij lag het iets anders omdat ze nog zo jong was en ook nog niet alles begreep rond haar. Je zoontje zal veel meer begrijpen. Laat ze maar eerst gewone vriendjes worden.

Lotje

afbeelding van DownByLaw

Dat is een goeie tip!!

Dat is een goeie tip!! Vriendjes is goed! Ik heb al gezien dat ze goed kan omgaan met kinderen... niet met de mijne nog, maar zag het een keer met een ander kindje... heel lief.

Maar vind het knap dat je het bent aangegaan om de ex-vrouw te leren kennen... pooh.... dat lijkt me geen makkie!

Hoe reageerde je omgeving eigenlijk op het leeftijds verschil etc. Je ouders, je vrienden.... hadden die niet veel commentaar? En zorgde dit niet ervoor dat ze je lieten vallen? je vrienden dan. Ga er even vanuit de familie dat niet zomaar doet.

DownByLaw

afbeelding van Liselot

Ja, ik kon wel niet anders

Ja, ik kon wel niet anders dan haar leren kennen. Trouwens zij vondt het noodzakelijk mij te leren kennen, aangezien haar lieve meid ook bij haar man logeerde en ik daar ook was...
Ze was gelukkig nooit jaloers op me, gewoon wantrouwig vanwege men leeftijd. Maar ik heb haar bewezen dat ik haar en zijn dochter wel serieus opnam en niet gewoon als leukigheid. Ik stond altijd klaar om voor haar te passen, te helpen... dus dat hielp en ik heb nooit iets gedaan om zijn ex-vrouw te benadelen, zwart te maken... en zij mij ook niet... dus dan groeit er respect

Jach ouders... niet bien natuurlijk int begin (we hebben onze relatie wel een 8tal maanden geheim gehouden) Maar ze hebben hem leren kennen en zagen dat hij goed voor me was. Dus uiteindelijk hebben ze zich er bij neergelegd. Zelfde met de familie
Vrienden... gemengde reacties
Mijn beste vrienden wisten wat ik voor hem voelde en ze waren eerst bang ervoor... maar na veel praten, begrepen ze wat en hoe... en steunden ze me. Hij reageerde ook heel goed op hen, ze waren welkom, hij was altijd vriendelijk, hulpvaardig... hij zag ze niet als een bende jonge meiden, maar als mensen om wie ik veel gaf.
Een paar van mijn vrienden hebben zich wel omgedraaid en het me moeilijk gemaakt, dus vrienden zijn ze zeker niet meer. Ze vonden het belachelijk: de oude bok met het groene blaadje...
Dus reken ook maar op negatieve commentaren, die zullen zeker komen. Maar je moet uitmaken wat je belangrijk vindt
en bij mij was dat: HEM en mijn beste vrienden... dus ik heb echt de moeite genomen om het hen uit te leggen enzo
en zij begrepen ook dat ik bepaalde verantwoordelijkheden kreeg, dat ik afspraken moest maken met hem (meestal omwille van zijn dochterjte) en dat ik dus niet zomaar meer in en uit kon huppelen.
Gelukkig hielden ze genoeg van mij...

Lotje

afbeelding van DownByLaw

Waar een wil is, is een weg.

Waar een wil is, is een weg. Krijg het idee dat jij een hele sterke meid bent. En dat je daardoor jezelf daar doorheen hebt weten te slaan. Ken dat meisje niet goed genoeg om dat nu in te kunnen schatten, dus dat blijf nu even gissen. Praten erover zal de enige optie zijn. En de tijd zal het verder leren.

Hoe zag jullie sociale leven eruit? ging hij bijvoorbeeld met je vrienden mee dingen doen? Op stap? En deed jij dat met zijn vrienden?

DownByLaw

afbeelding van Liselot

(nog even vlug hierop

(nog even vlug hierop antwoorden ook)
De tijd zal idd veel leren

Ons sociaal leven?
1. samen optrekken.
2. samen optrekken met zijn meid
3. Samen met paar van mijn vriendinnen eens iets doen. Soms was hij mee, soms ook eens niet.
4. hij soms nog eens alleen met zijn vrienden en ik ging ook wel graag mee. Ze hebben me gelukkig ook aanvaard. Zijn beste vriend was eerst wel heel sceptisch, maar kheb hem kunnen betoveren Knipoog
Deed hij alles mee met mijn vriendinnen? natuurlijk niet, maar toch was hij wel eens van de partij en amuseerde zich kostelijk
en tzelfste geld voor mij

nu ben ik echt weg
liefs Lotje
tot vlug

afbeelding van Jelle

Mijn therapeut raadde het me

Mijn therapeut raadde het me met klem af om de komende weken te proberen in te leven in andermans situatie, en met mijn vorige posts aan jou heb ik dat al gedaan. Dus de visie die ik nu aan jou geef, moet je zeker zien als eentje die gekleurd is door mijn eigen situatie (binnenkort ga ik zeker mijn persoonlijke verhaal posten).

Allereerst realiseerde ik me sinds kort: wat je wilt is ondergeschikt aan wat je nodig hebt. Maar het is al moeilijk genoeg om te beseffen wat je wilt, laat staan wat je nodig hebt (om lekker in je vel te zitten in het heden). Om erachter te komen wat je nodig hebt en hoe de onvervulde behoefte hieraan je leven beheerst, is het nuttig om te graven in je verleden.

Wat ik zeker herken in jouw situatie is dat je de patronen uit je verleden blijft herbeleven. Het is alsof je slechts een beperkt deel van je aangeboren potentie benut, omdat je al die jaren weinig anders hebt gekend. Het is juist in deze verwarrende en pijnlijke periode erg belangrijk dat je in jezelf gaat kijken van: waarom reageert mijn lichaam zo op deze situatie, oftewel waarom ervaar je deze emoties? Ik vind het echt lovenswaardig dat je in staat bent te overwegen dat je roes voort zou kunnen komen uit een behoefte die thuis niet vervuld wordt.

Wat je gezin betreft, ga ik weer vergelijken met mijn situatie. Ik heb een hele sterke, gevoelige en lieve meid kwijtgeraakt, doordat ik mijn kop te lang in het zand heb gestoken, en ik te weinig moeite heb gedaan om te letten op wat haar en (vooral!) mijn eigen behoeftes waren. Zij kon me niet meer zien als een gelijke, en onze relatie voelde bij haar al niet goed genoeg meer om ervoor te knokken (bijvoorbeeld middels relatietherapie), ook al kenden we elkaars positieve eigenschappen nog heel goed. In plaats van samen in therapie te gaan, ben ik nu alleen. Minder ingewikkeld, maar ik zal er waarschijnlijk nooit achter komen hoe het allemaal is gelopen als ik onze terugkerende problemen serieuzer had genomen.

Naast het ultimatum wat eerder is genoemd, zou ik ook aanraden: realiseer je wat je eigen behoeftes zijn in je relatie, vraag aan je vriendin wat haar behoeftes zijn die ze (nog?) niet vervuld krijgt maar nog nooit over heeft gepraat (durven praten?).

afbeelding van DownByLaw

Moeilijke vragen

Heej Jelle, De belangrijke vragen die je stelt zijn geen makkelijke... En deze vragen spoken dan ook al dagen door mijn hoofd. Sprak afgelopen week een collega van mij die in zijn relatie (met kind) ook op een punt was beland dat hij het niet meer vol hield. Hij is toen zo wijs geweest om een week alleen met vakantie te gaan. Vertelde mij dat hij elke dag ergens in griekenland boven op een berg heeft gezeten en zichzelf datsoort vragen stelde. Na die week kwam hij thuis en heeft er een punt achter gezet. En heeft zich hard vast moeten houden voor alle ellende die hem daarna heeft overspoeld.

Ik zal niet snel zoeits doen, al klinkt het opzich wel aantrekkelijk om een week alleen ergens op een berg in de zon te zitten! Diep in mij weet ik het denk ik ook wel... maar wil het nog 1 kans geven. Heb het idee namenlijk dat de problemen nu voor het eerst in 10 jaar open en bloot liggen, en misschien dat daardoor er nu beter over gepraat kan worden. Die kans wil ik het nog geven... mijn ultimatum is gezet.

Ben ook benieuwd naar jou verhaal.... zal de site in de gaten houden voor als je je verhaalt hier doet!

ciao

DownByLaw

afbeelding van Jelle

Interessante site voor jou?

Hoi DBL,

Een week weg om in relatieve rust te kunnen reflecteren zou je wel goed kunnen doen, denk ik. En dat kun jij anders invullen dan je collega. Je hoeft er niet alleen voor te staan.

Verder kwam ik in mijn eigen zoektocht deze site tegen. Ik dacht, die vindt DBL vast heel inzichtelijk:
http://www.soulwork.net/couples.htm

Er staan ook links naar pagina's met daarin dingen waarvan ik dacht, mijn god, dat is mijn leven wat daar staat!

Ik benijd je omdat je in de positie verkeert om de knuppel in het hoenderhok te gooien. Het zal niet makkelijk zijn, maar je geeft daarmee wel het signaal af dat je je gezin serieus neemt.

Trouwens, waar staat je pseudoniem voor?

afbeelding van DownByLaw

Hi Jelle, bedankt voor de

Hi Jelle, bedankt voor de link tip! Ik zal em vanavond ff checken. Sta op het punt om bij een vriend te gaan eten.

Wat bedoel je dat ik er niet alleen voor hoef te staan?

Mijn pseudoniem is de naam van een van mijn favorite films Down By Law van de regisseur Jim Jarmoush

http://www.imdb.com/title/tt0090967/

Heb deze naam voor deze site gekozen omdat ik me de op dit moment erg down voel, en me in de afgelopen jaren herhaaldelijk down heb gevoeld. En dus lijkt het wel alsof het in de wet van het leven is geschreven dat je je met periodes down moet voelen.

vandaar Down By Law

ciao

DownByLaw

afbeelding van Jelle

Met dat je je er niet alleen

Met dat je je er niet alleen voor hoeft te staan, bedoel ik dat je niet per s?ɬ© een week lang volledig solitair hoeft te zijn. Als dat niet goed voelt, bedoel ik. Je zou bijvoorbeeld je agenda met die van een onafhankelijke derde (ik niet, hoor!) kunnen synchroniseren om in zo'n week je gal te spuien, uit te huilen, dat soort dingen. Diegene (of diegenen) kan een professional zijn, of mensen uit je vriendenkring die je vertrouwt, goed kunnen luisteren en niet reflexmatig bovenop jouw verhaal duiken. Het kan me voorstellen dat het een hoop stress scheelt als je om de zoveel tijd bij iemand het gewicht van je schouders kunt afnemen, en ingewikkelde dingen in perspectief kunt zetten.

't Is een idee.

afbeelding van DownByLaw

Ok ik snap em. Ben niet zo

Ok ik snap em. Ben niet zo bang om alleen te zijn. Kan het goed met mezelf vinden Glimlach Maar ik denk niet dat mijn vriendin het zou trekken als ik haar nu vertelde dat ik een week alleen weg zou gaan om even wat zaakjes op een rijtje te zetten. Denk wel dat ik het haar ga voorstellen een deze dagen. Ff wachten op een goeie bui! Glimlach

DownByLaw

afbeelding van kiek83

@DBL

Hoi,

Ik heb alles gelezen en er is maar 1 ding wat ik me op komt. Het lijkt net alsof je bezig bent met de vraag de 18 jarige of je vriendin. Maar je bent nu met je vriendin en daarmee heb je een zoontje. Kan je niet beter los van die ander even bedenken of je met haar wil zijn? Het is net alsof je nu bij je vriendin bent omdat je het met de 18 jarige heel ingewikkeld vind, ipv dat je bij haar wil zijn.
Ik denk persoonlijk dat je best een relatie kan hebben met een jonger iemand, hangt heel erg van de personen af. Maar is dat nou echt aan de orde bij de beslissing of je bij je vriendin blijft? Want eigenlijk moet die beslissing gebaseerd zijn op hoe jullie relatie is en niet op het idee of de backup gaat werken of niet (zovan: ik geloof niet in de nieuwe relatie, dus ik blijf maar bij mn oude, dat lijkt me geen basis om op door te bouwen).

Sorry ik klinkt heel lullig en hard. Maar ik ben dus zo aan de kant gezet, voor een ander, en dan steekt het dat de breakup nooit ging over ons, maar opeens om drie mensen ging. Nou ja ik heb hier een hele sterke mening over. Snap dat er veel mee speelt, je veel samen hebt opgebouwd en dat het heel moeilijk is. Volgens mij heb je eigenlijk de beslissing al genomen, aangezien je hele verhaal vertelt dat je vriendin eigenlijk niet de ware is en ik heel veel 18 jarige overwegingen zie. Ik denk persoonlijk niet dat een kind heel erg gebaat is bij 2 ouders die elkaar misschien zelfs gaan verwijten dat ze altijd iets gemist hebben. Stel je kiest ervoor niet verder te gaan met je vriendin kan ik je aanraden om even een soort van adempauze te nemen en niet meteen met dat nieuwe meisje verder te gaan. Dat las ik hierboven ook vaker. Maar ook dat is natuurlijk puur een keuze, denk zelf dat een volgende relatie na wat bezinning en rust meer kans heeft. Succes ermee.

Liefs Kiek

afbeelding van DownByLaw

Hi Kiek, Bedankt voor je

Hi Kiek, Bedankt voor je schrijven. Je ziet het helemaal goed... ik zit echt in een achtbaan van emoties en rationele gedachten. Ik hou heel veel van mijn vriendin, en geloof dat ik haar al genoeg heb gekwetst. Wat jij als advies geeft gebaseerd op je eigen levenservaringen is ook wat ik wil gaan doen. Met pijn in mijn hart moet ik afscheid nemen van een meisje. Maar het gevoel wat ik voor haar heb, vertroebelt mijn denken en rationeel vermogen en kan niet meer objectief naar mijn relatie kijken. Plan is... eerst van de verliefdheid af en meisje proberen te vergeten... dan relatie onder de loep nemen... dan de nodige acties nemen... en dan idd de adempauze... En als dat meisje dan nog de telefoon opneemt als ik haar bel.... wie weet misschien bloeit er dan nog iets moois. Maar voor nu..... pas op de plaats.... hoe moeilijk dat nu ook is.... Maar jullie op deze site zijn me enorm aan het helpen... en daarvoor dank!

ciao

DownByLaw

afbeelding van Pippilotta

uhmmm

het vreemde is dat je schrijft dat je partner al in den beginne niet een grote vlam van je was. dat er iets mankeerde aan jullie intimiteit. Ik denk dat jullie uit elkaar moeten gaan. Die 18jarige, dat is een tussenfase, dat gaat zeker stuk, maar daarna zal de deur open zijn, voor de passie die je hebt leren kennen, maar met een nieuwe partner die wel je gelijke kan zijn.
Ga daarvoor. De 18jarige is niet zozeer het belangrijkste, maar het afsluiten van de relatie die je hebt. Vrij dan even lekker met het jonge ding, en wanhoop niet als het dan stukloopt, in de zin van, oh oh, wat heb je gedaan en ervoor opgegeven. Die relatie van je klopt niet, en jullie verdienen allebei iemand die helemaal huid en haar voor de ander gaat.

liefs

pipster

afbeelding van Jelle

Ik ben het absoluut niet met

Ik ben het absoluut niet met pipster eens over "Vrij maar lekker met het jonge ding". Intussen zit er een vierjarige kleuter tussen die het allemaal niet snapt, zijn moeder in de stress, en loopt hij het risico dat hij twintig jaar later problemen heeft met zijn intimiteit.

afbeelding van DownByLaw

Leven is geen speeltuin

Zoals eerder al iemand zij als reactie op mijn verhaal. Het leven is geen speeltuin. Ik heb idd een zoon die boven alles staat. Ik kan me daarom ook beter vinden bij wat Jelle suggereert.

Ik zou op dit moment niets liever willen dan me flink uitleven met dit meisje van 18, en daar helemaal in opgaan. Maar heb grotere verantwoordelijkheden waar ik eerst naar moet kijken.

De kans dat mijn relatie op een einde is geraakt is heel groot, dit eerst netjes afhandelen is wel noodzakelijk.... en de bitter appel die moet ik maar voor lief nemen.

Als dat jonge ding dit wil begrijpen en daarna nog bereid is om met mij verder te gaan..... dan zal ik helemaal happy zijn denk ik Glimlach

DownByLaw

afbeelding van Jelle

Heel veel succes en

Heel veel succes en wijsheid, kerel!

afbeelding van DownByLaw

Thanks

Bedankt Jelle, en bedadankt voor je steun! Jij ook veel success... ben benieuwd naar jou verhaal!

Ciao

DownByLaw

afbeelding van Liselot

niet helemaal eens met jelle

Jelle je hebt gelijk dat er gewoon maar eens lekker vrijen met dat lekkere ding niet kan, als je voor haar kiest DBL dan moet het wel serieus zijn omwille van je zoon niet zomaar een flirt

en ok dat zal mss wel wa stress meebrengen voor de moeder en je zoon snapt het misschien niet meteen, maar kinderen leren ook vlug.
Zoals in mijn andere commentaar( op je blog) vind ik het eblangrijker dat als je tesamen blijft je dan ook gelukkig bent (en ik twijfel daar dan wel ietsie aan, maar wie ben ik h?ɬ©)
twee ongelukkige ouders die bij elkaar blijven omwille van hun zoontje... is niet goed voor jullie, maar zeker ook niet voor je zoon, die voelt de spanning en dat kan stress veroorzaken.

gescheiden ouders... is (jammergenoeg misschien) iets dat niet meer taboe is, niet meer vreemd is en een kind kan daar leren mee omgaan
dus dat er later probs zullen zijn met de intimiteit... klinkt wel straf hoor Jelle, kdenk niet dat ehet zover zal komen. een kind kan maar gelukkig zijn als de ouders ook gelukkig zijn

maar iedereen zijn mening h?ɬ©

liefs Lotje
groetjes aan DBL en Jelle

afbeelding van femmie

voorbeeld

Ben t wel een beetje eens met Liselot... mijn ouders hebben vroeger ook op het punt gestaan om uit elkaar te gaan maar toch bij elkaar gebleven om ons. Ben ik ze daar dankbaar voor? Nu ik het huis uit ben en zie dat t wel beter gaat dan vroeger vind ik t fijn dat ze nog bij elkaar zijn. Maar al die spanningen, gezeik en gekloot vroeger hebben me niet veel goeds gedaan, ik heb geen fijne jeugd gehad. De relatie tussen je ouders is de eerste liefdesrelatie die je ziet. Is dat positief als daar weinig liefde meer uit spreekt? Is dat het beeld dat je je kinderen mee wilt geven?

Het beste wat je je kind mee kunt geven is een voorbeeld van een gelukkig mens dat zijn hart volgt maar hierbij ook zn verantwoordelijkheden neemt. DBL, jij bent de enige die kan bepalen waar jouw hart ligt, en waar jouw verantwoordelijkheden, en hoe je die het beste kunt combineren...

afbeelding van Liselot

aan femmie

ik kon het niet beter gezegd hebben femmie!
goed omschreven!
groetjes

afbeelding van Liselot

aan femmie

ik kon het niet beter gezegd hebben femmie!
goed omschreven!
groetjes