wat moet ik?

afbeelding van marianna

ik heb net een week geleden mijn relatie van 1 1/2 jaar beeindigd. we hadden vaak ruzie, en het waren meestal erge ruzie's, soms werd ik gek, en gaf ik hem een klap, dan kreeg ik wel weer een klap terug. ik heb nu zoveel verdriet en pijn, want hou nog veel van hem, en mis hem ook ontzettend. ze zeggen wel eens ''we kunnen niet met elkaar maar ook niet zonder elkaar'' hij houd nog veel van me, en zegt dat ik altijd bij hem terug kan komen. wat moet ik doen???

afbeelding van FixYou

Re:

Uitzoeken of jullie dat fysieke geweld kunnen oplossen. Ja, het lucht op maar het brengt meer schade toe dan je wellicht beseft.

Leer te communiceren zonder te slaan. Glimlach.

afbeelding van marianna

het lukt niet!

we hebben er vaak over geptaat, dat het echt zo niet verder wou.
voor een aantal maanden geleden, kwamen we bij een feest vandaan, en hadden alle 2 best wat gedronken, en kregn ruzie, midden op straat, onder weg naar huis, hij zei dingen die ik niet wilde horen, en maakt me voor alles uit, ik hem ook. opeens begon IK en gaf ik hem een schop, en hij gaf me een kop stoot, en hij zei dat ik mee naar zijn huis moest gaan, en ik zei dat ik niet wilde, ik wou het eerst uitpraten, hij pakte mijn been en sleurde me zo over de grond mee..
later wou ik naar huis, maar hij zei als ik naar huis ging dat ik dan ook nooit weer hoefde te komen, dus ben ik niet gegaan. ik ben naast hem gaan liggen, en heb de hele nacht liggen denken, of dit normaal was? was dit normaal? ik weet dat ik zelf ben begonnen, ik had dat ook nooit moeten doen. dit is maar 1 x zo erg gebeurd, maar we hielden zoveel van elkaar, dat ik bij hem bleef en me er over heen probeerde te zetten.

afbeelding van jasper

Het is beter zo, echt! Dat

Het is beter zo, echt! Dat kon niet langer goed gaan! Neem er afstand van want er zijn echt betere mensen voor je in je leven!
Klinkt heel standaard maar is echt waar. Praat er zoveel mogelijk over met iedereen en zet een nieuw eigen leven op poten!
Ik denk met je mee!

afbeelding van marianna

ik probeer het ook, maar we

ik probeer het ook, maar we zijn toch 1 1/2 jaar bij elkaar geweest, en hadden vaak ook veel lol. ik ben nog maar 17 jaar, en mensen zeggen wel, ach meid je weet nog helemaal niet wat houden van is.
ik ben 17 jaar, en wil graag naar discotheken, ben in 1 1/2 jaar tijd 2 keer uit geweest, mijn vader en moeder zeiden wel eens dat we net een stel waren die 50 jaar getrouwd zijn, sweekend deden we nooit wat, vrijdags en zaterdags was het meestal een dvdtje kijken. ik miste het uitgaans leven echt, ik zit op de leeftijd dat ik uit wil, en mensen wil leren kennen. ik ben zaterdag al uitgeweest, ik had geluk dat een oude vriendin hier gelijk wilde komen, want heb iedereen laten vallen in die tijd. zaterdag voor we naar een discotheek heen gingen kreeg ik een smsje van hem: ik mis je, en hou van je! ik heb niet gereageerd, en moest huilen, en wilde niet meer uit. later heb ik me toch maar bedach en ben toch uitgegaan. het was fantastich en ik heb het uitgaansleven ook echt gemist, er kwamen al jongens bij me, die met me wilden zoenen, maar dat wilde ik niet, ik kon het niet..

afbeelding van TurkseJongen

Lieve Marianna

Vaak ruzie ---> kan gebeuren, maar is niet goed (je bent immers bij elkaar om gelukkig te worden van mekaar)
Erge Ruzie's met Geweld ---> NIET GOED! geweld in een relatie betekent'---> geen respect, gevolg --> beschadiging liefde.
"we kunnen niet MET elkaar, maar ook niet ZONDER elkaar" ---> daar geloof ik niet in. want weet je waarom? JE KUNT WEL DEGELIJK ZONDER HEM! maar jijzelf hebt je (onbewust) afhankelijk gemaakt van hem. vandaag geeft ie je een klap, morgen een lieve sms. dat is hetzelfde als stront met een toefje slagroom erop!
Het feit dat hij zegt dat je ALTIJD bij hem terug kunt komen, is in zijn voordeel. Want doordat hij jou dat heeft duidelijk gemaakt, weet hij dat je daar gebruik van zult maken. En dat doe je ook!
Mijn advies vroeg je?
Ik vind dat als er geweld bij komt kijken, is er iets mis. Dit is niet gezond. Al maak je zulke goede afspraken over dat jullie geen geweld meer zullen gebruiken, bij jou zal de "angst" dat hij je een klap gaat geven NOOIT weggaan.
Maak je los. Maak je onafhankelijk van hem. Je kunt het wel degelijk ZONDER. Maar je bent er immers gewend aan geraakt. Maak je los. Verdedig jezelf door geen contact met hem te krijgen.
Vandaag geeft ie je een klap in je gezicht, morgen een schop, overmorgen trekt ie je haren uit je hoofd. Zo laat je jezelf niet alleen fysiek mishandelen, maar ook geestelijk.
Je denkt nu misschien, "O hij heeft makkelijk praten,...maar ik wil geen anderhalf jaar weggooien...en we hebben leuke tijden gehad"
Luister naar ervaring...: Nu je "wonden" nog klein zijn, kan je ze nog goed genezen, strax worden ze groter.. en GROTE wonden doen meer pijn! En laten veel ellende achter...
Laat jezelf niet mishandelen, want dat is het toch echt w?ɬ©l!

Ik heb een exact dezelfde relatie meegemaakt...
Exact.
Het begon met een klap, een schop.. enz.
Het ging maar door.
We konden niet met, maar ook niet zonder elkaar, DACHT IK ALTIJD.
Maar ik was er gewoon gewend aan geraakt.
Totdat ik soms bloedend thuiskwam. Meen ik. Ik heb er n?ɬ?g littekens van.
Ik heb totaal 4x het alarmnummer moeten bellen. Politie enz erbij.
Dit heeft alles bij elkaar 3 jaar geduurd.
Hier speelde de "L" van Liefde niet eens meer, maar heel wat anders.
Kapot was ik ervan. Laat het niet zover komen, want daar het naartoe... Jullie zijn samen jullie grenzen aan het bepalen, "wat pikken we allemaal van mekaar???"

Mag ik je wat vragen?
Heb jij een lievelingsbekertje? Waar je graag je koffie of thee uit drinkt?
Mooi is ie he?
En je drinkt er graag uit... Glimlach
Laat m es vallen, en raap de stukjes op, en plak maar es alles aan mekaar...
Zo is je relatie aan het worden...iets moois is kapot gegaan, en je probeert er n?ɬ?g steeds uit te drinken...
Denk helder na... probeer het.
Dit is niet goed!
Je bent jong... en eeh...er zijn nog ZOVEEL jongens... je wil niet weten...
Stevig in je schoenen staan, knopen doorhakken, zoals JIJ dat wilt! en niet HIJ! Jij moet gelukkig worden...
Glimlach op je gezicht..en zoek een jongen met R-E-S-P-E-C-T
laat jezelf behandelen als een mooi glimmend breekbaar diamantje...zeldzaam&prachtig... en niet als een boksbal!
Hou je taai! en hou me op de hoogte...

PS: Vandaag is het gebeurt..Alles is voorbij. We zouden gaan trouwen. Maar doordat zij het heeft uitgemaakt, heeft ze me eerst pijn gedaan, maar nu zie ik het als een gunst!

afbeelding van marianna

n0u, ik vind het heel raar,

n0u, ik vind het heel raar, t0en ik las 0ver dat bekertje,
ik heb namelijk een beker met 0nze f0t0's er0p..
t0en ik dat las dach ik even, wat t0evallig..
ik ben zaterdag uitgeweest en weet nu wat ik kan krijgen, er kwamen j0ngens bij me die me leuk v0nden, maar w0u er n0g maar niets van weten.. als ik dit verhaal van je las dacht ik, was het allemaal z0 erg? maar het is erg.. ik heb 00k tegen hem gezegt dat het beter was 0m uit elkaar te gaan, want ik was er 100% zeker van dat het t0ch een keer mis z0u gaan, k0n het nu beter uitgaan dan n0g weer naar een jaar, dat is alleen weggeg00ide tijd, terwijl ik nu n0g z0 j0ng ben, m0et n0g van het leven genieten. heb dat n0g n00it gedaan, en weet nu pas h0e leuk en gezellig het uitgaansleven is..