wat moet ik?

afbeelding van Mayotje

Het gaat weer over mijn collega. We hebben de afgelopen maand veel contact met elkaar gehad en ik dacht dat het misschien echt op iets zou uitlopen. Maar vorige week gebeurde er iets vreemds. Op het werk liep hij te klieren en ik rende achter hem aan en gaf hem een duw. (zoals wel vaker gebeurt alleen normaal gesproken rent hij dan al lachend snel de werkplaats in.) Nu verloor hij zijn evenwicht en viel op de grond hij stond snel op en liep de deur uit al schoppend tegen een paar dozen en gruwelijk boos. Ik wilde achter hem aangaan maar een collega zei dat ik hem beter ff alleen kon laten dat tie ff stoom moest afblazen. Hij kwam terug en zijn vinger bloedde erg door zijn val. Ik probeerde hem te helpen alleen hij was nog steeds kwaad en ging zijn eigen gang. Ik heb hem maar gelaten en ben gewoon weer aan mijn werk gegaan. Die dag heb ik hem amper meer gesproken. 's avonds appte ik hem hoe het met zijn vinger ging, hij zei dat het goed ging. Toen ik appte dat het me speet dat hij gevallen was doordat ik hem duwde kreeg ik daar geen reactie op. De rest van de week keek hij me amper aan op het werk en hebben we prive ook geen contact meer gehad. Als er andere collega's bij waren deed hij heel normaal en gezellig maar tegen mij doet hij kortaf en kwaad. Eerst dacht ik dat hij gewoon niet lekker in zijn vel zat en dat hij tegen iedereen zo deed maar ik ben er nu wel achter dat hij tegen andere gewoon zijn vrolijke zelf is en tegen mij alleen zo doet. Ik vorige week geprobeerd met hem te praten maar iedere keer als ik hem wilde vragen wat er aan de hand was kwam er een collega binnen.

Nu vandaag na een lang weekend mekaar niet gezien of gesproken te hebben, deed hij al iets normaler tegen me. We moesten veel samenwerken vandaag dus hij moest wel tegen me praten. Ook al doet hij nu weer enigszins normaal tegen me is het nog lang niet zoals voorheen. Geen grapjes geen knipoogjes niet bij elke mogelijkheid die hij had proberen mij op de kast te jagen helemaal niets van dat alles.

Ik wil eigenlijk aan hem vragen waarom hij in vredesnaam zo kwaad en kortaf tegen mij is. en ik wil het eigenlijk gewoon uitpraten maar ik ben bang dat hij het gaat ontkennen en zeggen dat t nergens op slaat.

En nu hij vandaag weer wat normaler doet hoop ik eigenlijk dat over en paar dagen hij gewoon weer helemaal normaal doet en we gewoon door kunnen gaan alsof er niets aan de hand is.

En dan is nog het punt als ik hem er mee ga confronteren wanneer ga ik dat doen? iedere keer komen er wel ander collega's binnenlopen en het is nu een hele drukke tijd dus is er ook niet echt gelegenheid ervoor.

Graag hoor ik van jullie wat jullie het beste lijkt!! Nog even afwachten en kijken of hij na het weekend gewoon weer normaal doet of hem er mee confronteren?

afbeelding van Grapes

Hi Mayotje, Wat een verhaal.

Hi Mayotje,

Wat een verhaal. Waarom dacht je de afgelopen maanden dat het zo uitlopen op iets? Geflirt etc heen en weer, zoenen?
Vreemd dat de beste man zo boos werd. Maarja misschien zijn er wel andere zaken aan de hand waarvan je niet op de hoogte bent. Stress door werk oid.

Duidelijk is dat de emotie bij hem iets is gezakt. Ik zou hem er gewoon even over aanspreken. Maar dan als in een drankje doen(vraag dus of hij tijd heeft na werk een keertje om bij te kletsen oid) en het er dan even heel kort over hebben. Dat het niet je bedoeling was. Misschien gewoon even niet stil staan bij het boos zijn en dan begint hij er mogelijk zelf wel even over..

Inmiddels al ontwikkelingen?

afbeelding van Lovertje85

@mayotje

Hm ik vind zijn reactie wel enorm overtrokken eerlijk gezegd!
Zoiets kan altijd gebeuren, en lijkt me niet dat hij dat op jou af moet reageren.
Je moet jezelf afvragen als hij over zoiets al zo pissig wordt, hoe hij dan nog meer op andere dingen reageert en of dat wel is wat je om je heen wilt...
Ik zou lekker zelf doen alsof er niks aan de hand is.
Blijkbaar heeft hij een probleem, en niet jij.
Dus als hij er iets over kwijt wil dan komt hij maar lekker naar jou toe.
Is niet zo dat als hij om iets onzinnigs zolang boos loopt te doen dat jij dan maar als een schuldig hondje met smekende oogjes achter hem aan moet gaan lopen om te vragen of er wat is.
Je hebt je excuses aangeboden, en deed het niet eens expres.
Meer kan je dus niet doen.

Zijn verlies hoor als hij zo blijft doen...

Kies voor jezelf en hij komt vanzelf wel weer naar je toe.
Lekker onafhankelijk zijn, en vooral niet van zijn probleem het jouwe maken.