wat moet ik hier nu mee?...

afbeelding van mijnverhaal

Het is nogal een lang verhaal maar ik hoop echt dat mensen het willen lezen en advies willen geven.

Vier jaar geleden kreeg ik een relatie met een jongen M, die me al die tijd, vanaf het begin, ontzettend heeft bedrogen en tegen me heeft gelogen, die jongen zit nog steeds bij mij op school, gelukkig is dit mijn laatste jaar. Dit heeft allemaal zo'n anderhalf jaar geduurd. Aan het einde van die relatie ging ik echter steeds vaker om met een vriend P.

(ik heb nu iets meer dan twee jaar een relatie met P)

Toen het zo'n twee maanden uit was met M. ging ik met die vriend P en nog een vriend op vakantie, vooral om even weg te zijn van al mijn problemen. Ik vond P altijd al erg leuk en aardig, ik had het gevoel dat er wel iets meer was tussen ons de laatste tijd. Hij zei mij ook dat hij me leuk vond enz. We hadden voor die vakantie ook al twee keer bijna gezoend, de eerste keer hield ik het af omdat ik met M verkering had. Dat ging toen een week later uit. de keer daarna heb ik het ook niet echt gedaan omdat ik nog steeds met M in mijn hoofd zat.
Tijdens de vakantie heeft P me echter wel echt gezoend, tegelijkertijd vertelde hij heel vrolijk tegen die andere vriend die ook mee was, dat hij ongeveer een maand daarvoor bij een meisje tot second base gekomen was. Hij wilde wel meer maar zei wilde dat niet. Ik vond dat al heel pijnlijk om te horen, want hij vond mij toch leuk?, waarom wilt hij dan met een ander naar bed die hij niet eens kende?....
Maar goed de vakantie ging verder net als het zoenen en knuffelen met hem, dat voelde ontzettend vertrouwd en fijn. Ook voor hem zei hij. Tegelijkertijd moest ik steeds huilen nadat ik met hem gezoend had omdat ik me schuldig en rot voelde. Ik had hem al een deel van mijn problemen met mijn ex verteld en de rest had hij van die andere vriend gehoord. Ook vertelde ik hem dat ik het allemaal rustig aan wilde doen, ik wil namelijk niet van de ene relatie in de andere springen ook omdat ik mijn ex nog steeds heel erg miste, dat wilde ik eerst een beetje afronden. P vertelde me dat ik alle tijd kon nemen die ik nodig had. Later na de vakantie ging er geen dag voorbij dat we geen contact hadden, ook zagen we elkaar daarna nog en ik ben na een filmavondje met vrienden bij hem thuis bij hem in bed beland. daarvoor hadden we ook al heel openlijk met elkaar gezoend en geknuffeld enz. Verder niets gedaan want ik doe het rustig aan. De dag erna is het wel iets verder gegaan, ik ging 's middags naar huis omdat ik met een vriendin had afgesproken. Dat vond hij niet zo leuk kreeg ik het idee. Later (een half jaar geleden) ben ik erachter gekomen dat hij diezelfde avond zijn ex heeft gevraagd om een keer langs te komen. Zei is die donderdag bij hem blijven slapen. Hij heeft me dat de dag erna eerlijk verteld maar heeft altijd beweerd dat er niets gebeurd is tussen hen. Ik geloofde dat niet, mijn gevoel zei me dat hij dat niet kan met een meisje in bed liggen en niets doen. Hij beweerd allemaal dat hij haar gewoon had uitgenodigd om weer eens met elkaar te praten enz. Ik vertrouwde het allemaal voor geen meter, en hoe langer onze relatie vorderde hoe erger dit gevoel werd. Ik heb hem meerdere malen per maand gevraagd naar wat er echt gebeurd is. Hij vertelde me continu dat er niets gebeurd was.
We gingen samen wonen, toen had ik mijn kamer opgezegd en ben ik tijdelijk bij zijn ouders ingetrokken. Toen ik daar ongeveer een maand zat heeft hij me na lang zeuren en drammen eindelijk verteld dat zei hem heeft geprobeerd te zoenen, maar dat hij dat niet durfde te vertellen. Hij was uit bed gestapt en heeft gezegd dat dit niet kon omdat hij een relatie met mij wilde. Dat vond ik al helemaal niet leuk, maar mijn gevoel bleef... Dus ik weer allemaal zeuren en vragen. En jahoor een half jaar geleden, toen we al samenwoonde heeft hij me eindelijk verteld wat er dan echt gebeurd is (als dat de gehele waarheid is) Nadat hij weer in bed was gestapt hebben ze gezoend en hij zegt dat zei hem heeft afgetrokken. Ook zegt hij dat hij niet aan haar heeft gezeten en dat ze geen seks hebben gehad. Dat hij niet aan haar gezeten heeft geloof ik zoiezo niet, want hij is nogal van het aanzitten.
Het ergste is gewoon dat hij zo ontzettend lang keihard tegen me heeft gelogen, hoe kun je dat doen als je beweerd dat je van iemand houdt. Ook heb ik mails gevonden van hun beiden waarin ze afspreken dat ik het niet te weten mag komen en dat hij het me nooit zal vertellen. Als ik niet zo verschrikkelijk had zitten doorvragen de hele tijd was ik er dus helemaal nooit achter gekomen.
Daarna hebben ze nog meer mails enz naar elkaar gestuurd om af te spreken enz, dit hebben ze echter niet meer gedaan. Ook heeft hij een keer foto's van haar laten zien en daar zat een brief tussen die ze aan hem had geschreven nadat ze was blijven slapen. Hij heeft die uit mijn handen getrokken voor ik ook maar iets kon zien en later weggegooid. Ik weet dus niet wat daar precies in stond. Hij zegt dat hij het me niet durfde te vertellen omdat hij bang was om me kwijt te raken. Maar nu twee jaar later zitten we wel met allemaal problemen om wat er is gebeurd. Daarnaast is dat niet het enige, hij heeft echt heel erg vaak over van alles gelogen. En dat zit me heel erg dwars. Ik kan het gewoon niet loslaten en zou graag de mening van anderen willen horen, want ik weet zo niet hoe ik verder moet, als ik al verder met hem moet...

afbeelding van Fallen

Wat een lang verhaal! Heel

Wat een lang verhaal! Heel lastig om hier wat over te zeggen. Het gaat uiteindelijk toch om je eigen gevoel.
maar hier dan toch mijn mening over het verhaal. hij heeft tegen je gelogen en hij heeft genoeg tijd gehad om eerlijk tegen je te zijn en zijn verhaal te doen. Maar daar heeft hij niet voor gekozen, hij kooos ervoor om te liegen tegen je. Je hebt zelfs heftig moeten aandringen voordat hij iets wilde zeggen. Dit liijkt mij geen goede basis voor een relatie. Ik denk zelfs dat je in de toekomst ook geen goede basis meer kan hebben, want een deel van je vetrouwen is weg. De vraag is dus of je er genoeg vertrouwen in hebt en je nog genoeg van hem houdt en dus met hem verder wil. Belangrijk is dan wel dat hij zich dan ook voor de relatie inzet en bovenal eerlijk tegen je is. Eerlijkheid is gewoon ontzettend belangrijk in een relatie!

heel veel sterkte ermee!

afbeelding van mrpither

Re:

Hoi,
Stel jezelf de vraag "Ben ik gelukkig zoals het nu gaat?"
De basis voor een relatie blijft "vertrouwen", als dat weg is is er toch eigenlijk maar 1 oplossing?.... hoe vervelend ook

Veel wijsheid....