Wat nu...

afbeelding van madeliefje

Ik heb sinds enkele maanden een nieuwe vriend, het ging echt super.
Maar zowat een week geleden kreeg ik een serieuze inzinking en ik zag niets meer zitten. Zelfs onze relatie niet.
Ik ben enorm beginnen twijfelen en altijd ging maar door mij hoofd dat hij beter verdiende. Ik heb hem al vele keren gezegd dat ik niet gemaakt ben voor een relatie. Ik heb zijn geduld ook al erg op de proef gesteld. Gisteren nog gaan eten, het was een fiasco. Ik was stil en voelde me niet op mijn gemak terwijl ik hem doodgraag zie.
Maar na verloop van tijd heb ik ALTIJD twijfels in een relatie.
Het is zo raar om het hier eens van me af te schrijven, maar het doet ook deugd. Tegenstrijdig dus.
Hoe moet het nu verder?

afbeelding van Woeter

Persoonlijk zou ik me eerst

Persoonlijk zou ik me eerst eens afvragen wat je van de relatie verwacht. Denk dat het hier bij mij ook fout is gegaan beide keren. Wil je misschien een leuke vent om lol mee te maken en wat aan te kloten voor een tijdje, of wellicht een serieuze relatie met diegene waar je eventueel oud mee wil worden.
Vervolgens bekijken of hij diegene is die in dat plaatje past wat jij bij een relatie hebt.

Dat hij beter zou verdienen lijkt me geen reden om jouw relatie te beeindigen? Hij is duidelijk gek op jou, dus hij is tevreden met jou! Knoop dat in je oren Knipoog
Denk jezelf eens in, als je gek op iemand bent en je hebt een relatie. Ineens staat je grote liefde op de stoep en verteld doodleuk dat hij supergek van je is, maar vind dat je beter verdiend en het daarom uit maakt ter wille van jou. Ik zou gek worden.

Waarom denk je dat je niet gemaakt bent voor een relatie?

afbeelding van madeliefje

OMdat ik het gevoel heb dat

OMdat ik het gevoel heb dat ik er niet voor gemaakt ben. In mijn eerste serieuze relatie is mijn ex een paar keer vreemdgeweest, dat heeft hele diepe wonden geslagen bij mij. En sindsdien loopt het steeds fout tussen mij en mannen. Maar deze keer had ik echt het gevoel van "met hem wil ik oud worden" en toch slaat de twijfel steeds weer toe.

afbeelding van jay

herkenbaar

Ja ik herken het. Mijn vriendin heeft nu ook een dip, en wilt even een paar weken een break om te besluiten of dit wel is wat ze wilt.
Het ligt niet aan mij zegt ze maar aan haar.
Ik gun haar alle tijd van de wereld om daarachter te komen.

afbeelding van spoeki

zeer herkenbaar

Deze verhalen komen ook mij bekend voor. Na een relatie van drie jaar was dat in eerste instantie ook de beweegrede van mijn ex om er een punt achter te zetten. Het lag niet aan mij maar bij haarzelf. Ze moest nadenken over wat ze nu eigenlijk wil. Haar gevoelswereld licht overhoop. Ook zij vertelde dat ze mij niet gelukkig kon maken en ik niet gelukkig was met haar. Gek, want ik was zeker gelukkig met haar! Ik hoor het haar nog zeggen ?¢‚ǨÀúik heb tijd nodig en als we voor elkaar gemaakt zijn komen wij wel terug bij elkaar?¢‚Ǩ‚Ñ¢.

In een vorige relatie is ook zij bedrogen daar haar beste vriendin die met haar vriend sliep. Maar na een paar weken kreeg ik toch de verwijten dat ik niet zus of zo was. Ik was zelf niet jaloers genoeg.

De eerste weken waren zeer moeilijk. Heb haar toen ook veel gemaild en SMS met de boodschap dat ik zeker gelukkig met haar was en haar verdomd graag zie. Maar hoe meer ik aandrong, hoe meer zij afstand nam. Nu probeer ik haar met rust te laten en af te wachten, maar niet eeuwig.

Dat iemand niet gemaakt is voor een relatie begrijp ik niet goed. Wat is er mooier dan fijne momenten en geluk delen met iemand waar je van houd.

Ik wacht nu af hoe het verder gaat tussen ons en wil haar die tijd geven. Maar het is niet gemakkelijk! Ik heb nog hoop dat ze inziet dat onze relatie zeker niet slecht was en ik mij goed voelde met haar.