wat nu?

afbeelding van studant

hallo,

ik heb net een relatie van 7 maanden gehad met iemand. de laatste week hiervan negeerde ze men berichtjes volledig of reageerde ze maar heel kort. Ik heb heel deze week zitten nadenken over wat ik fout zou kunnen gedaan hebben maar er schoot me niets te binnen. Aan het einde van deze week kreeg ik dus zoals ik had verwacht te horen dat het uit was. Ik vroeg waarom en of ik iets fout had gedaan, en ze zei: "nee echt niet, ik weet het gewoon allemaal niet meer (nog wat dingen werden gezegt), misschien later". Dit was de enige uitleg die ik kreeg. Ik weet nu niet meer wat ik moet doen, ik zie haar nog zo graag maar wil haar niet pushen of wegduwen. het klikte wel en dat zei ze zelf ook.

iemand advies? ik weet echt niet wat ik nu moet doen?

afbeelding van waterman

Hoi Studant

In relaties gaat het niet altijd er om of je dingen fout doet. Zelfs al doe je alles goed, dan nog lopen heel veel relaties niet. Omdat er voor een van beiden geen meerwaarde in zit. Of voor allebei. Omdat jullie elkaar gewoon niet goed genoeg liggen. Omdat jullie toekomstplannen niet voldoende parallel lopen. Omdat jullie elkaar niet voldoende inspireren. Omdat zij andere ideeen heeft dan hij. Of andersom. Allemaal redenen om niet door te gaan met de relatie. Terwijl er niets fout liep. Maar het kostte te veel. Het kostte te veel vrijheid. Het kostte te veel tijd. Het kostte te veel emotie. En het leverde te weinig op.

Zij lijkt de meerwaarde van jullie relatie anders in te schatten dan jij. Daar kun je helemaal niets aan doen. Dat had je niet kunnen veranderen, dat kan je niet veranderen. Je kunt effe wachten, of ze zich misschien nog bedenkt. Maar je kan ook denken: "Jammer dan. We hebben het geprobeerd. Maar het lukte niet. Niet met deze dame."

Laat haar los, ga weer alleen verder. Misschien komt ze dan terug. Maar zoek de meerwaarde, anders is het het niet waard.

Sterkte!
Waterman

afbeelding van studant

Hey waterman, Bedankt voor de

Hey waterman,

Bedankt voor de steun en de wijze woorden.
Ik was van plan om over een maandje ofzo terug contact met haar te nemen en stap voor stap terug proberen op te bouwen. Maar dit is dan niet zo een goed plan? Of wel? Ik dacht "ik heb toch niets meer te verliezen" ?

afbeelding van waterman

Hoi Studant

Niet te veel plannen voor over een maand, hoor. Je ziet vanzelf wel. Gewoon jezelf zijn, deze maand, en daarna ook! En komt zij terug, dan komt zij terug. Maar blijf niet achter haar aanlopen, dat is zonde van jouw tijd. Laat haar los, laat haar los, ga je eigen leven leiden. Zoals altijd.

Waterman

afbeelding van Micarus

Dàt nu...

studant schreef:

"...de laatste week hiervan negeerde ze men berichtjes volledig of reageerde ze maar heel kort... Aan het einde van deze week kreeg ik dus zoals ik had verwacht te horen dat het uit was. Ik vroeg waarom en of ik iets fout had gedaan, en ze zei: "nee echt niet, ik weet het gewoon allemaal niet meer... misschien later". Dit was de enige uitleg die ik kreeg. Ik weet nu niet meer wat ik moet doen, ik zie haar nog zo graag maar wil haar niet pushen of wegduwen. het klikte wel en dat zei ze zelf ook."

Beste studant,
ik wil graag beginnen met schrijven dat ik je bezorgdheid begrijp.
In deze 'tegenwoordige' tijd worden relaties niet vaak meer 'ridderlijk' beëindigd... (sms? mail? telefoontje?...).
Hetzelfde kan gezegd worden van beginnende relaties Knipoog maar dat brengt me veel te ver in de 'hoofse' sferen...

En dat je dus met vragen blijft zitten, dat lijkt me dan ook normaal.
Maar het is wat het is, op welke vragen je ook graag een antwoord wilt hebben.
Denk je dat je het minder lastig zal hebben als je enkele vragen beantwoord krijgt? Wetende dat het resultaat (= einde van jouw relatie) hier niet door beïnvloed wordt?

Even over wat ze tijdens jullie durende relatie gezegd heeft: dat zal ze op dàt moment ook wel gemeend hebben. Dat mag ik toch hopen! Maar dat betekent jammer genoeg niet dat dit na maanden/jaren nog geldt.
Het feit dat ze het op deze manier 'aan de man' probeert te brengen doet me vermoeden dat -wat ze gezegd heeft- nu niet meer geldig is.
Het klinkt erg (en bij voorbaat mijn excuses hiervoor), maar wees blij dat het nu gebeurt. Dit kon ook na 1-2-3-4-5-6,... jaar gebeuren. Kan je je voorstellen welke impact dàt heeft? (En ik wil jouw verdriet nu niet afdoen als kalververdriet of zo, je voelt je even rot als de rest... ik bedoel maar dat àls zij zich in 7 maand niet meer goed voelt in jullie relatie, dat ze er verstandig aan gedaan heeft om deze te beëindigen, begrijp je me?)
(Tevens mijn excuses aan de mee-lezers die een relatie van 1-2-3-4-5-6,... jaar net beëindigd zien...)
"Verdriet, dàt is van iedereen..." om eens een quote van Toon Tellegen te gebruiken...

Daarom zou ik je nu ook niet willen steunen in je 2e antwoord met de stelling dat je ze een maand of zo met rust zou willen laten om dan stapje na stapje terug aan een re-relatie 2.0 te beginnen.
1/ Je zal jezelf een maand suf denken.
2/ Je verlangen blijft, je koestert hoop en je blijft 'stil staan'.
3/ wat ga je doen als je na die maand geen positieve respons krijgt? Want mij lijkt die kans reëel.

Als zij toch voor een 2.0 wilt gaan, dan zal ze jou dat op haar manier en op een gepast moment laten merken. Maar tot dàn blijft jullie relatie toch afgehandeld en zijn jullie opnieuw 2 single personen. (Hou je niet vast aan deze gedachte is mijn onderliggende boodschap, maar ik denk dat je deze wel door had?)

Ik hoop voor je dat je tijd neemt om dit even te verwerken en er opnieuw sterk uit te komen.
Zie het als een mooie tijd die je met elkaar hebt gedeeld en koester geen wrok jegens haar. Je kan haar niet kwalijk nemen om wat ze voelt. Wat en hoe ze het gedaan heeft... nogmaals, er bestaat geen boekje met 'top 10 beste manieren om een relatie te beëindigen' -moet ik toch even opzoeken... ik dénk dat dat niet bestaat-
Je kan alleen maar haar beslissing respecteren en er zo goed mogelijk naar handelen.
En ja, het is makkelijker geschreven dan gedaan, maar daarvoor heb je je hier aangemeld, om een beetje feedback te krijgen van eenieder die hier de blogs een beetje volgen...
Bij deze, mijn bescheiden bijdrage.

Het ga je goed beste jongen. Kop op!

afbeelding van waterman

Hey Micarus en Studant

Citaat:

Ik hoop voor je dat je tijd neemt om dit even te verwerken en er opnieuw sterk uit te komen.
Zie het als een mooie tijd die je met elkaar hebt gedeeld en koester geen wrok jegens haar. Je kan haar niet kwalijk nemen om wat ze voelt. Wat en hoe ze het gedaan heeft... nogmaals, er bestaat geen boekje met 'top 10 beste manieren om een relatie te beëindigen' -moet ik toch even opzoeken... ik dénk dat dat niet bestaat-

Ik denk dat je helemaal gelijk hebt......

Knipoog

Waterman