Wat te doen

afbeelding van Gerard H

Hallo,

Ik heb een relatie van 4jaar gehad met mijn ex
Door mijn fout is het nu 4 maanden geleden stuk gelopen.
Dit is iets waar ik me nog elke dag mee bezig hou, want ik hou heel veel van haar.

Toch zijn we nu weer met elkaar in contact gekomen, maar nu weet ze niet zo goed wat ze moet, want ze houdt ook nog van mij en wil me aan de ene kant weer terug, maar twijfelt aan de andere kant sterk omdat ze zegt dat het niet verstandig is.

Het liefst wil ik zo snel mogelijk weer met haar samen zijn maar ik ben bang dat als ik haar te strak naar me toe wil trekken dat juist averechts werkt, alhoewel ik aan de andere kant denk dat als ik haar ruimte geef dat ik haar niet genoeg laat zien dat ze mn alles is
, Daar komt bij dat ik het erg moeilijk vind om haar ruimte te geven

Ik heb haar afgelopen week gezien maar het gesprek viel stil omdat ze nogal een afstand van me hield

Hoe moet ik handelen? Ik weet het niet en ben ten einde raad.

Groet,

afbeelding van brooke

@Gerard H

Laat je hart spreken !..... verwoord je gevoelens in een brief/mail . Verstuur hem niet meteen, maar laat het even rusten,herlees nogmaals en verbeter eventueel .
Geef haar de tijd om rustig je woorden te verwerken,maar vraag sowieso wel dat ze je aub een antwoord geeft,wanneer zij er klaar voor is.
Stel haar op het einde de vraag wat zij nu verlangt/wenst van jou en hoe je dat best kan invullen.
Stap 2 is uiteraard afhankelijk van haar reaktie,maar op deze manier heb je een "richtingaanwijzer".
Veel liefs,
Brooke

afbeelding van B2D

Het schrijven van een

Het schrijven van een brief/mail met emoties ben ik persoonlijk geen voorstander van. Een brief waarin je zegt aan je gebreken te willen werken, en welke dat zijn zie ik daarentegen wel zetten.

Het geen ruimte kunnen/willen geven, schijnt het struikelblok te zijn(?) in jullie relatie. Heeft dit te maken met een gebrek aan zelfvertrouwen en/of een beschadiging van jou vertrouwen door haar? Ieder mens heeft namelijk rust en ruimte nodig, ook jij en ook zij. Een goed-lopende liefdesrelatie is het mooiste wat er is, maar er is meer in het leven dan op elkaars lip zitten.

Quality-time, met vrienden en/of familie of een leuke hobby los van elkaar zorgt niet alleen voor rust en ruimte. Laatstgenoemde zorgt ook dat de relatie geen sleur word en je altijd gesprekstof overhoud ipv het oeverloos herhalen van het gebruikelijke veroorzaakt gewenning en ontneemt de spanning. Je relatie word dan een soort 'werk' en ik ben fel tegenstander van het planmatig in stand houden van een relatie.

Dus ik zou bij mijzelf te raden gaan wat bewust of onbewust dat gebrek aan ruimte geven veroorzaakt. Werk aan het laatstgenoemd en toon haar die verandering aan. Wat mij betreft geef je haar de komende anderhalve week al ruimte door geen-contact op te nemen-- geef haar een reden en tijd om jou te missen.

afbeelding van Gerard H

Erg bedankt voor je

Erg bedankt voor je reactie,
Ik heb er nooit op zo'n manier over nagedacht, maar zit al een tijd over je verhaal na te denken maar ik denk inderdaad dat het een gebrek aan zelfvertrouwen is. Ik vertrouw haar voor 100%, daar ligt het niet aan. Ik heb alleen het gevoel dat als ik haar die ruimte geef ze alleen maar verder van me weg komt te staan

afbeelding van wishdreams92

bij mij is het ook een beetje

bij mij is het ook een beetje door mijn schuld stuk gelopen en wat kan ik me er soms kut om voelen en afvragen waarom ik dat gezegt heb enz.
me ex heeft het stop gezet omdat hij dacht dat het beter nu was dan dat het zich over een aantal maande weer zou herhalen en het dan veel moeilijker zou zijn.
ik wacht nu ook maar af dat is het beste en eigelijk durf ik te wedden dat hij nogsteeds gek op me is!
vind het wel moeilijk zou hem het liefst willen vragen hoe het gaat dus maar doe het niet.
geef haar de kans dat ze je gaat missen.

sterkte!

afbeelding van mrpither

Re:

Gerard H schreef:

Daar komt bij dat ik het erg moeilijk vind om haar ruimte te geven

Wat bedoel je hiermee?