Wat te doen....

afbeelding van crazyornot

Om een "heftig" heel lang verhaal kort te maken...

Ik heb zopas een heel heftige tijd/relatie achter de rug. Al in het begin van onze relatie wanneer er woorden vielen of ruzie was, was het zo dat hij een eind aan de relatie maakte maar bij nader inzien kwam het altijd terug goed.

Nu is het zo dat ik een jaar geleden toch bij hem ingetrokken ben op zijn vraag en het sedertdien al 2 keer terug stukgelopen is. Vorige zomer is hij halsoverkop terug naar zijn moeder vertrokken na een tijd van ruzie waar we niet uit raakten omdat hij keer op keer "wegloopt" van onze problemen en niet terug deinst om mij hiermee bijna in een depressie te stampen met een trek en duw spelletje. Alleen uitgaan, zijn ding doen, nieuwe vrouwen leren kennen en ga zo maar door maar ondertussen wel nog met mij het bed deelt zodat ik mij enkel maar goed genoeg daarvoor voelde. Toen ik zei dat als hij de keuze ni kon maken, ik de knoop door zou hakken en geen contact meer wilde kon hij dit 2 dagen volhouden... Daarna is dit stilletjes aan terug goed gekomen en is hij hier terug komen wonen.

Een dikke maand geleden heeft de geschiedenis zich herhaald uitgezonderd dat hij hier een maand is blijven wonen maar op identieke wijze zodat ik me deze keer nog rotter en slechter voelde... 2 weken geleden is hij dus opnieuw verhuist en ik had hem gevraagd om mij gerust te laten. Toen hij 2u weg was begon hij al te smsen, belde hij en ga zo maar door maar bleef wel wat afstandelijker want hij zei zolang hij niet zeker is dat hij mij geen pijn meer wilt doen... Zodra hij voelt dat ik mij aan het wegtrekken ben, trekt hij mij terug...

Nu is het zo dat hij zaterdag langsgeweest is en er terug meer gebeurd is. Hij ook toegeeft dat hij weet dat hij mij niet kan laten en altijd zal terugkeren. Mijn vraag was dan: waarom loop je dan telkens weg van de problemen.. Zijn antwoord: omdat ik het gevoel heb dat ik moet weglopen... Is dit de bekende "knipperlichtrelatie"? Ook heb ik al veel online gelezen over narcisme en alles wat erbij hoort herken ik wel extreem in hem. Ben ook meermaals naar een kaartlegster geweest en dit zou karmaliefde zijn... Knettergek word ik hiervan. Ik vraag mij echt af wat hij van mij wilt maar als ik hem dit dan vraag... Is zijn antwoord: dat weet ik zelf niet.

Wat moet ik hiermee doen? Iedereen in mijn vriendenkring geeft mij de raad hem te laten lopen omdat hij het niet waard is. Ik weet dat ze gelijk hebben maar... Ik kan het niet :s. Hopelijk heeft iemand op deze site dit soort relatie meegemaakt en kan mij goede raad geven.

afbeelding van Nientjuh1

Ik begrijp je

Hoi!

Het is heel moeilijk in zo'n situatie, maar je vrienden hebben gelijk, al weet je dat zelf ook wel. Gevoelens zijn vervelend in zo'n geval en zitten alleen maar in de weg.
Dat soort mensen willen heel graag een relatie en doen op hun manier echt hun best en geloof me, hij houdt echt wel van je. Maar het gevoel van single willen zijn en geen rekening houden met een vriendin is op zo'n moment sterker. En dat zou altijd zo blijven. Ik zou je mijn ervaring met zo'n jongen vertellen en hoe ik daarmee om ben gegaan.

Op mijn 17e heb ik een jongen leren kennen, hij was toen 25. Best een groot leeftijdsverschil, maar heel snel vonden we elkaar heel erg leuk en kregen zo ook een relatie. De eerste 2 jaar gingen super. We woonden allebei nog thuis en zagen elkaar wanneer we zelf wilden. Hij kende mijn familie en ik die van hem. Hij was alleen wel een enorm moederskindje, waar ik dan weer niet mee om kon gaan, maar dat kwam later pas. Op een gegeven moment ging hij een huis kopen en ik ging bij hem wonen. Vanaf toen ging het niet meer goed. De liefde werd minder vanaf zijn kant en hij maakte het uit (terwijl ik onder de douche stond, klootzak).

Na een jaar (!) smeekte hij om me terug te nemen (ik had toen een nieuwe vriend), en ik kwam met hangende pootjes terug. Ik ging meteen weer met hem samenwonen en het ging weer even goed. Tot we steeds ruzie kregen en hij het elke keer uitmaakte als het even minder ging. Ik weer huilen en ik was kapot. Een paar dagen laten wilde hij me weer terug. Zo ging dat een paar keer. Ik was niet sterk genoeg en kwam steeds weer terug. Ik denk dat ik wel een stuk of 7 keer weer terug ben gekomen. Elke keer weer die lieve woordjes.

Toen kwam het gedoe met zijn moeder. Ik werkte bij de bioscoop en kwam vaak pas midden in de nacht thuis. Ik sliep dan ook vaak door tot in de middag. Zijn moeder had de sleutel van het huis en woonde om de hoek. Ze kwam steeds zonder afspraak of aan te bellen gewoon binnen om 9 uur 's ochtends. Ook gewoon in de slaapkamer "oh, sorry. Ik wist niet dat je er was." kreeg ik dan altijd te horen. Ik was nog vrij jong en ze was mijn eerste schoonmoeder, dus durfde er niet zo goed tegenin te gaan. En dus kreeg ik weer ruzie met mijn ex. En toen ging het weer uit. enz.

De laatste keer kwam ik weer terug, alle spullen weer verhuisd. Hij bleek ook vreemd te zijn gegaan in onze relatie, maar dat had ik hem soort van vergeven. Toen kregen we weer ruzie over die moeder en ben ik weggestormd. Toen was ik het zat. Ik miste de liefde nog wel, maar hij gaf me bijna niks. Hij deed geen moeite en nam het alleen op voor zijn moeder. Ik heb mezelf dus 5 jaar lang alleen maar pijn gedaan door steeds terug te gaan naar iemand die helemaal geen relatie aankan.

Nadat het de laatste keer uit was had hij na 3 weken een nieuwe vriendin en ging meteen samenwonen. Na een jaar is dat ook uitgegaan om dezelfde reden als bij mij.

Wat ik hiermee wil zeggen is. Hoe pijnlijk en moeilijk het ook is. Hij kan het gewoon niet en zou het ook nooit kunnen tot hij aan zichzelf werkt, maar vaak ziet hij het probleem niet. Als je het tegen hem zegt knikt hij ja, en zegt hij waarschijnlijk dat hij zijn best zou doen. Of hij geeft jou de schuld. Zo iemand moet je niet willen.

Zeg tegen hem dat je even wil nadenken. Hij moet je een week of 2 de tijd geven jezelf terug te vinden en bij elkaar te rapen. Na die 2 weken spreek je weer af. Dan heb jij goed kunnen nadenken zonder dat hij jou heeft afgeleid met berichtjes. Je zegt zelf dat je prima weet dat hij het niet is, maar na die 2 weken zou je dat ook beseffen. Het blijft dan nog lastig, maar dan is het belangrijk dat je sterk bent en nee zegt.

Je wordt alleen maar onzeker door zo'n persoon en dat verdien je niet. Je wordt afhankelijk van een man en dat verdien je ook niet. Laat zien dat je prima zonder hem kan (ook al voelt dat niet zo).

afbeelding van crazyornot

Helemaal herkenbaar idd

Dank je wel voor je antwoord en ik herken uw situatie helemaal maar ik vrees dat ikzelf ook niet zonder het contact kan want dan voel ik mij nog slechter of nu.

Soms krijgt hij echt wel heel jaloerse buien als hij weet dat ik contact heb met een andere man al is dit contact echt wel heel miniem want hij weet maar al te goed dat ik op dit moment niemand anders dan hem wilt. Meestal krijg ik dan echt een hoop verwijten naar mijn hoofd. Als ik dan uitga kan hij het ook niet laten om mij te smsen 's nachts... Twijfelt dan enorm of hij naar mij komt en op het laatste moment laat hij mij meestal telkens terug hoop krijgen en dan opnieuw stikken...

Ergens weet ik inderdaad dat deze relatie niet kan omdat hij telkens hetzelfde gedrag vertoond en dit zal blijven doen...

Ik probeer wel te laten merken dat ik doorga met mijn leven en ik laat de emotionele smsen die ik hem wil sturen achterwege omdat ik dan meestal een grof en kort antwoord terug krijg.

Wat ik ook helemaal herken is dat hij altijd iemand belangrijker vindt dan mij... Zoals uw ex zijn moeder belangrijker vond gaat het dit keer om zijn "zus". Hij heeft me echt wel heel rot behandeld en hoe meer ik erover zei, hoe meer hij het ook deed.

Kort voorbeeldje... Op zijn facebook stond alles over broer en zus liefde... Na een paar weken begon dit echt wel door te wegen en ben ik dan tegen hem ingegaan en vroeg of ik wel nog een plaats in zijn leven had... Toen is de bom helemaal gebarsten en is hij met mijn verjaardagskado met haar naar de sauna geweest met de nodige foto's erbij op facebook. Zo is dit een maand doorgegaan en dit maakte mij kapot...

afbeelding van Nientjuh1

Zoals jij dit beschrijft is

Zoals jij dit beschrijft is dit geen gezonde relatie. En ik snap dat er ook veel leuke momenten zijn, waardoor je niet weg wilt.
Maar denk aan het gevoel wat je krijgt als hij jou zo kwetst, is dat het waard? Zo ja, dan prima, al denk ik dat je beter kan krijgen. Zo niet, werk eerst aan jezelf. Op dit moment ben je afhankelijk van hem om gelukkig te zijn. Ik denk dat je pas gelukkig kan zijn in een relatie als je gelukkig kan zijn op jezelf. Probeer dat eerst even.

Het gevoel dat je niet zonder iemand kan slijt weg als je een tijdje geen contact hebt. Dan merk je dat je gewoon nog steeds overeind staat en meer naar je vrienden gaat en lekker doet wat jij wilt en niet wat hij wilt. Geen rekening houden met een vriendje dat niet luistert is soms ook wel lekker.

Ik neem aan dat je hebt geprobeerd te praten met hem? Dan krijg je te horen wat je wil of juist alleen maar verwijten? En vervolgens begint het weer van voor af aan. Love sucks sometimes.
Als je even helemaal op jezelf bent, zonder potentiële vriendjes om je heen en gewoon lekker veel met vrienden bent, je uiteindelijk laat zien aan hem dat je hem niet nodig hebt, daardoor wordt je alleen maar aantrekkelijker. En wie weet, heel misschien in de toekomst merkt hij hoe hij jou behandeld heeft en dat dat niet kan.

Dus een tip die je echt even moet proberen. Laat hem een tijdje los. Laat niet aan hem merken dat je zwak bent. Als je contact hebt, doe dat heel casual en probeer geen ruzie te maken. Als hij begint te schreeuwen of schelden of janken dat hij jou terug wilt moet je het sterkst zijn. Durf tegen je gevoel in te gaan en nee te zeggen (ja heel moeilijk), als dat te moeilijk is blijf dan een beetje vaag, dat je hem wel wilt spreken maar nu even geen tijd hebt. Te druk met afspraken en vrienden enz. Heel langzaam gaat het gevoel van verlangen weg en merk je dat je steeds meer aan de nare momenten gaat denken. Op dat moment kan je (als je daar dan behoefte aan hebt) nog 1x contact opnemen om er nog eens over te praten. Maar denk dat wel goed na wat je wilt zeggen.

Het is ontzettend moeilijk. Ik zit ook elke dag met mijn tel in mijn hand om mijn ex iets te sturen, maar dat is het moment om sterk te zijn. Schrijven op de site helpt. Andere mensen proberen te helpen helpt ook. Lees de verhalen op de site en kijk hoe andere mensen gelijksoortige problemen aanpakken.

afbeelding van crazyornot

Dank u wel

Tuurlijk zijn er zalige momenten ook en die zijn als we "bij" elkaar zijn zonder zijn gsm, fb of telefoontjes van zogezegde vrienden wat de meeste avonden en dagen het geval is...

Ik heb meermaals met hem proberen te praten maar hij had er geen oren naar en deed ondertussen nog meer hetgeen wat mij tegenstak...

Ik weet dat het beter is dat we een tijd geen contact hebben maar dit wilt hij niet omdat hij bang is dat ik opeens iemand anders leer kennen wat absoluut het geval niet is want ik wil nu even rust... Als ik hem dan 2 dagen niet hoor gaat dit me ook niet en stuur ik zelf... Aaaargh waarom moet liefde zo moeilijk zijn? Verdrietig

afbeelding van Nientjuh1

Ik ken het, en ik denk

Ik ken het, en ik denk iedereen op deze site. Het is ontzettend moeilijk. Maar het is echt het beste. Spreek desnoods met hem af dat jullie 1 week helemaal geen contact hebben. Dan kunnen jullie allebei nadenken, aan jezelf werken en leuke dingen doen met vrienden. In die week vind hij echt geen ander en vind hij jou echt niet opeens niet meer leuk.

Na die week komen jullie weer even samen. Zeg wat jullie willen zeggen, zonder ruzie (spreek dat met elkaar af). Laat hem uitpraten, ook als je iets hoort wat je niet wilt horen, en andersom, hij moet jou ook uit laten praten. Nadat jullie allebei gezegd hebben wat jullie willen zeggen reageer je op elkaar. Wie weet komt er wel wat uit. Misschien is hij gefrustreerd dat je hem niet genoeg laat zien dat je echt voor hem gaat, misschien is hij helemaal niet toe aan iets serieus, misschien vind hij het jammer dat je niet goed om kan gaan met zijn vrienden/familie. Ik zeg maar wat. Laat hem even serieus nadenken waarom hij steeds de behoefte heeft jou te kwetsen ipv te praten.

Wat hier op deze post ook al is gezegd. Weglopen is makkelijk. Hij kan of wil er niet over praten, omdat hij zich dan open moet stellen tegenover jou en dat durft hij misschien niet. Zorg voor een veilig gevoel bij hem. Ga dus niet met een chagrijnig gezicht tegen over hem zitten, maar stel je open. Glimlach naar hem en geef hem een liefdevolle knuffel. Dan voelt hij dat jij het serieus meent en echt voor hem wilt vechten. Maar als je het nog geen 2 dagen volhoudt neemt hij het ook niet serieus. Dan vind hij het allemaal wel makkelijk om weer terug te gaan en hoeft hij er niet serieus over na te denken, want je komt toch wel terug wanneer hij wilt (en andersom natuurlijk).

afbeelding van hortensia

@crazyornot

Er is denk ik een diepere oorzaak voor dat wegloopgedrag van hem , jij omschrijft het als "narcistme" ik persoonlijk zou niet meteen een etiket erop willen plakken .
Waardoor ontstaan jullie problemen , wat is hier de aanleiding van . Wordt er echt gepraat maar vooral : Wordt er ook echt naar elkaar geluisterd ?
Scheppen jullie teveel verwachtingen naar elkaar ? waar de ene (of beide) het idee heeft het niet waargemaakt wordt , hierdoor irritatie ontstaat . En wederom wordt er dan ook echt gesproken over datgene wat je echt bezig houdt als dat zo is .Maken jullie echt tijd voor elkaar? kunnen jullie echt alles met elkaar delen ? elkaar alles vertellen , vertrouwen jullie elkaar ?
Ook in een relatie kun je je namelijk alleen voelen ....als je het idee hebt dat de ander met heel veel andere dingen bezig is dan met jou .
Ikzelf zie het niet als raar dat hij wegloopt van ruzie , zodoende kan het nooit escaleren en bouw je even een rustpauze in door afstand te nemen . Het is nu misschien een knipperlicht relatie , maar ik denk toch dat jullie beide meer belangstelling moeten tonen in wat er bij de ander leeft, meer te verdiepen in de belevingen van de ander, hoe je dingen ervaart en wat het met je doet , bespreekbaar te maken . Ik heb het idee dat er in de onderlaag iets meer gaande is waar niet over gesproken wordt ..niet oordelend maar dan ook echt luisteren naar elkaar .

afbeelding van crazyornot

Waar

Bedankt voor uw reactie en ik begrijp waar je naartoe wilt...

Waardoor ontstaan onze problemen: ik denk dat dit idd van weerskanten komt... Ik heb het gevoel dat heel mijn leven rond hem draait want hij is wel een enorm "bezitterig" persoon...Mijn hele vrije namiddag geeft hij mij dan ook "dingen" te doen opdat ik zeker met niks anders bezig ben...Dat brengt idd irritatie met zich mee waardoor ik me dan ongelukkig ga voelen... bvb kan het niet dat ik op fb antwoord op wat een mannelijke vriend schrijft maar hij mag dit wel met meerdere vrouwen... Ik weet dat dit hem stoort en laat dit dan ook voor hem maar hij heeft nog nooit iemand laten vallen voor mij...

Maakt hij tijd voor mij? Hog, nee want iedereen is altijd belangrijk uitgezonderd wat ik wil... Praten is dan wel een struikelblok want zodra ik commentaar geef loopt het mis, escalleert dit en loopt hij weg.
Maak ik tijd voor hem? Heel mijn leven draaide om hem en zijn willetjes...

Hij vindt de dingen die hij wilt zooo normaal terwijl ik dit niet zou moeten doen... Bvb na een nacht stappen bij zijn "zus" blijven slapen of wat dan ook van waar is... Na een nacht uitgaan de zoveelste vriendin haar nummer in zijn telefoon waarmee hij voor de zoveelste keer dikke vrienden mee wordt maar meestal niet lang duurt...

Het probleem is denk ik dat ik hem zodanig op een voetstuk plaats waardoor hij mij als een voetveeg ziet en er dan vanaf wilt... Hij kan en mag altijd praten over wat hij wilt maar het probleem is dat dit in een relatie niet kan... Vind ik en hij ergens ook want toen ik hem vroeg wat hij ervan zou vinden dat ik een nacht niet thuis kwam zou ik niet meer binnen geraakt zijn... Hij kan ook heel moeilijk zijn fouten toegeven terwijl ik net het tegenovergestelde ben en ik fouten zou toegeven die geen fouten zijn en in de omgeving dan ook iedereen zo zou reageren.

afbeelding van hortensia

@crazyornot

Misschien houdt je dingen in stand omdat je het telkens toelaat dat het gebeurd , je constant over je eigen grenzen heen gaat , het gaat erom ook wat JIJ wilt . Als jij op facebook een vriend wil antwoorden dan doe je dat , niet onder een romantisch dinertje bij kaarslicht maar op een moment dat het uitkomt , jou uitkomt.

Het valt me wel op dat jullie erg bezig zijn met mensen juist buiten jullie relatie en of die mensen nu iets toevoegen ? mannelijke vrienden , vrouwelijke passanten in zijn telefoon en op facebook. Waar gaat het over ...
Je wacht tot je emmer overloopt van irritatie alvorens te reageren , slecht moment voor een goed gesprek ..
Misschien kan ik beter vragen , hoe leggen jullie de ruzies bij en is er dan ook echt iets veranderd ? is er geluisterd naar elkaar om niet weer dezelfde fout te maken ?

In een relatie is het geven en nemen , je kunt je niet gedragen als een vrijgezel en de zus te pas en te onpas uit de kast trekken als logeeradres waarbij jij ook nog eens je vraagtekens zet of het werkelijk zo is ...? wat is er mis mee om gewoon naar huis te gaan ? misschien ook eens een gesprek met de zus te hebben ..?
Misschien is het handig dat als er dingen op stapel staan , van te voren een gesprek aan te gaan wat de bedoeling is ..dat jij wil dat hij gewoon thuis slaapt .

Jullie beide misschien iets moeten inleveren qua sociale contacten teneinde eerst aan de relatie te werken en voor elkaar te kiezen en de hoofd en bijzaken van elkaar te scheiden. Kiezen wat nu echt belangrijk is voor jullie , jullie toekomst plannen . De neusjes dezelfde kant op krijgen ipv elkaar jaloers te maken .

Hij kan en mag altijd praten over wat hij wilt maar het probleem is dat dit in een relatie niet kan... schreef:

Dat is wat in een relatie nodig is , praten , liefhebben , je vertrouwd en geborgen voelen . Iemand waarbij je altijd terecht kunt , je thuis voelt. Die jou de ruimte geeft als je dat nodig hebt , iemand die je vertrouwen niet beschaamd. Die van je houd omdat jij jij bent .....

Op een voetstuk plaatsen is niet erg zolang jij er ook op staat , voor hem . Zolang jij je voelt als een voetveeg voor hem zit er echt iets niet goed . Hoe lief je het ook bedoelt maar je hoeft niet in alles mee te gaan in wat hij zegt ! je hebt je eigen waardigheid ook laat je nooit verlagen tot het niveau van voetveeg, behalve dat dat mannen afstoot is het echt niet goed voor je zelfbeeld , je bent veel meer waard dan dat toch en dat mag je laten merken ook !

afbeelding van crazyornot

Bedankt voor de wijze raad

Dag hortensia,

Ik ben helemaal niet bezig met andere mannen of wat dan ook... Voor alle duidelijkheid hebben wij momenteel geen relatie meer volgens hem en is het hij die altijd terugkomt als het hem past, we sex hebben en me dan terug keihard dumpt zoals gisterenavond geweest. Hij was in de namiddag iets gaan drinken met zijn zus en een Thaise vriendin waar ik vermoed dat die nacht iets mee gebeurd is... Vorig jaar was iets identiek gebeurd maar hij was te laf mij het te zeggen en hield haar en mij aan het lijntje.

Toen is erover gepraat geweest en heeft hij de eerste maanden echt wel zijn best gedaan maar zodra er terug "iets" niet naar zijn zin gaat begint dit spelletje van aantrekken en afstoten opnieuw... Probeert hij mij te tergen en jaloers te maken. En waarvoor? Omdat ik hem doodgraag zie? Ik snap er helemaal niks meer van maar dus echt niet.