Wat vinden jullie??

afbeelding van mika

Hoi allemaal

moet ook even mijn verhaal kwijt, aangezien ik de laatste tijd veel van jullie heb gelezen en heb gemerkt dat het op een of andere manier goed doet om te weten dat ik lotgenoten heb.
Na een lange relatie en een kort huwelijk ben ik bedrogen. Ik kwam er een half jaar geleden achter, na stevig aandringen van mij kwam het eruit: hij was verliefd geworden op een ander en was daar ook iets mee begonnen. Ik wist even niet hoe ik het had, dacht: Dit is dus het einde. Maar dat wilde ik helemaal niet!! Hij was altijd veel op reis, zat veel in hotels. Alle kans om uit elkaar te groeien, maar ik vertrouwde hem. Want we hadden met elkaar afgesproken dat dit maar voor een paar jaar zou zijn, omdat we allebei druk met ons werk bezig waren en in deze periode beide bezig zouden met het op poten zetten van onze carriere. Na deze paar jaren zouden we ons lekker ergens gaan settelen. En als onze relatie eronder zou lijden dan zouden we aan de bel gaan trekken en een oplossing gaan zoeken.
Maar hij was er in stilte al mee gestopt. Zag het niet meer zitten met mij en begon dus iets met een ander. Nadat dat was uitgekomen zijn we veel met elkaar gaan praten. Alleen, dat kwam vooral van mijn kant, en dat deed pijn. Uiteindelijk hebben we (ik??) besloten er helemaal voor te gaan. Hij was zo gelukkig en opgelucht dat we het weer gingen proberen!! We gingen verhuizen en het werd een plek waar we een nieuwe start gingen maken.
Uiteindelijk heeft het niet lang geduurd, al na een paar weken is hij weer iets begonnen met dezelfde persoon. Daar kwam ik kortgeleden achter. Al die tijd ben ik ervoor gegaan, niet omdat ik zo verliefd op hem was, maar omdat ik van hem hield. Hij was overspannen, depressief, zou in therapie gaan. Ik slikte het dat ik zo weinig aandacht van hem kreeg, wilde de therapie afwachten en kijken of hij daarmee zou veranderen. Je laat toch niet iemand in de steek die 'ziek' is?? Bovendien was hij steeds zo dubbel, aan de ene kant wilde hij van mij af, om zo rust te krijgen en aan zichzelf te kunnen werken, aan de andere kant liet hij me steeds weten zo enorm van mij te houden en mij niet kwijt te willen. Knettergek word je ervan.
Uiteindelijk heb ik ingestemd te gaan scheiden. Dit is ook niks. Maar ik vind het enorm moeilijk om hem echt los te laten. Ik weet dat ik zijn moeder niet ben, maar het voelt wel zo.
Nu is hij ongelukkig, wil hij graag de mogelijkheid openhouden dat we ooit nog iets met elkaar kunnen beginnen. Maar ik heb juist het gevoel dat ik hem helemaal los moet laten. Dit sloopt me.

afbeelding van Daniek

Lieve Mika

Zo moeilijk voor je meid, weet zo wat je voelt.
Leef dan ook erg met je mee....
Herken wat je zegt, je laat toch niet iemand in de steek die "ziek" is.... Mijn vriend was namelijk ook al 2 maand overspannen thuis toen hij met het nieuws kwam bij me weg te willen.
Je denkt hij is in de war en overziet het allemaal niet meer.
En ook doordat hij hele wisselende signalen gaf, twijfelde ik daardoor heel erg.
Maar als ik hem later vroeg wat hij nou werkelijk daarmee bedoelde dan had ik alles verkeerd begrepen.....
Dit sloopt je allemaal ook, doodmoe word je ervan.
En juist helemaal omdat hij nu zegt dat hij de mogelijkheid open wil houden dat het misschien weer goed kan komen, in jou geval.
Je hebt steeds zo hard gevochten meid, laat hem dan nu maar eens vechten en laten zien of hij het echt wil.
Laat hem je maar eens missen.....
Ben op het moment zelf ook zover dat ik me realiseer dat dat het beste is hoe moeilijk dan ook, want het liefst vocht ik ook door.
Maar het is echt een zinloos gevecht op deze manier.
Denk dat hij het alleen uit kan zoeken en weten wat hij mist zonder dat je in de buurt bent.
Heel moeilijk allemaal maar denk wel het beste !

En vooral je verhaal uiten hoor, kan hier....

Veel liefs en sterkte, Daniek

afbeelding van geraldine

Ik denk dat je gevoel goed

Ik denk dat je gevoel goed is, Mika... je moet hem helemaal los laten. Zoals je zelf al zegt, het sloopt je, zijn tegenstrijdige signalen. Het slingert je heen en weer van hoop naar wanhoop. Laat dat niet met je gebeuren. Zonder contact heb je rust. Je kunt geen goede keuze maken met het onderwerp van je emoties steeds bij je in de buurt, dat beinvloedt echt teveel.
Zoek je rust en neem afstand. Het werkt echt, ook al voelt het eerst nog zo tegennatuurlijk om iemand los te laten die je vast wil houden. Het is de ervaring van velen op deze site en ook van mezelf.

Liefs,
Geraldine.

afbeelding van mika

hoi geraldine

jij ook bedankt voor je commentaar. Ik merk nu al na een week dat het mij goed doet om even geen contact te hebben. Moet nu gaan beseffen wat er allemaal is gebeurd, ben de laatste tijd zoveel met hem bezig geweest dat ik (nu) merk dat ik helemaal niet ben stil gaan staan wat dit nu eigenlijk allemaal met mij deed. Als ik boos was, gaf ik daar weinig aandacht aan maar legde dat zsm naast me neer om weer verder te gaan, oplossingen te zoeken, hem te begrijpen. Waarschijnlijk kan ik betere beslissingen maken als ik de tijd neem om de pijn en de boosheid tot me door te laten dringen. Wel eng, want ben bang dat dat zoveel weerstand met zich mee gaat brengen dat ik hem daarna helemaal niet meer terug wil. Dat ik dan vergeet hoe geweldig we het hadden samen, hoe mooi het was totdat we uit elkaar begonnen te groeien...We pasten zo goed bij elkaar. Hij baldadig en onbezorgd, ik wat voorzichtiger, en wanneer we samen waren werd ik wat onbezorgder en hij wat verantwoordelijker. We hadden dezelfde humor, dezelfde dromen. Hij beseft nu wat hij mist, ziet in dat deze periode voor mij vreselijk is geweest, gaat nu ook in therapie, wat kan ik nog meer van hem verwachten?

afbeelding van mika

hoi daniek

dank voor je commentaar. Gisteren belde hij nog, zei hij dat hij het er erg moeilijk mee had. Hij wil de scheiding nog even uitstellen, omdat hij nu in therapie is. Hij hoopt zo zichzelf wat beter te begrijpen en te veranderen. Ik vind dat wel oke. Heb er ook geen haast mee, heb er nog zo'n dubbel gevoel over. Ondertussen houden we minimaal contact. Ik heb ondertussen ook hulp gezocht, omdat ik er alleen niet uit kom. Ik wil ook graag dat we later samen weer verder kunnen, weet alleen niet of dat kan met iemand die je heeft bedrogen. Hoe kan ik hem ooit weer vertrouwen? Ik ben niet een jaloers type, wil hem ook niet gaan controleren.

afbeelding van Daniek

Mika lijkt me.....

Ook geen goeie basis voor een relatie als het vertrouwen er niet is ....
Moeilijk hoor, want begrijp je wel. Je wilt hem gewoon graag terug, je wilt je leven en je dromen terug...
Wil ik ook en afsluiten word op deze manier heel moeilijk gemaakt omdat je weet dat hij geestelijk zelf ook niet sterk staat op het moment. Dat gevoel heb/had ik ook...
En jij bent toch degeen die hem het beste kent heh?
Denk wel eens wat kan je meer dan zien welke kant het op gaat ....
Bekijk het p.dag, als je uitelkaar gaat moet het volgens mij groeien en mocht je weer bijelkaar komen dan ook, want je moet het vertrouwen dan weer terug krijgen ook en das ook niet gemakkelijk.
Maar weet de situatie is helemaal moeilijk.
Ook ik word heen en weer geslingerd in gevoel ene moment dit en andere dat ......
En daar controle over krijgen is volgens mij mijn 1e stap.
Misschien kunnen we het samen proberen ? Knipoog

afbeelding van mika

Moet inderdaad controle

Moet inderdaad controle krijgen. Zodra ik zijn stem hoor of iets lees wat hij mij schrijft, zie ik hem voor me aan de andere kant van de lijn, weet ik hoe hij kijkt, en vind het zo onwerkelijk dat we nu niet meer zo even naar elkaar toe kunnen. Want het liefst kruipen we direct in elkaars armen.