Watskeburt...

afbeelding van Poohbear

Op 1 augustus zouden we vier jaar verkering hebben gehad. Maar afgelopen donderdag hebben we het uitgemaakt... Het gaat al heel lang niet goed. Mijn ex is heel lang ziek geweest en we dachten telkens weer, als hij beter is, dan komt het allemaal wel weer goed.
Maar vanaf februari gaat het steeds beter en we kunnen nu zeggen dat hij beter is. Toch werd onze relatie er niet beter op... We praatten er wel eens over en wilden allebei er wel aan werken. Tot twee weken geleden.

Hij had een reunie van de basisschool. Daar kwam hij dus een oud klasgenote van hem tegen. Nadat de reunie over was zijn ze naar de soos gegaan, waar ik hem dus weer tegenkwam. Maar ze waren zo druk is gesprek, dus ik dacht laat ze maar. Allemaal oude verhalen waar ik niets van weet, dus ik ben lekker mijn eigen gang gegaan. Het meisje in kwestie was nou niet bepaald aantrekkelijk (vond ik) dus ik maakte me er verder ook geen zorgen over.
Maar de volgende dag vertelde hij me dat hij een bepaalde spanning had gevoeld en zij ook. Nou ja, dat kan gebeuren toch? Dat zei ik ook tegen hem. heb ik zelf ook wel eens gehad. Maar een paar dagen later bleek die spanning ineens te veranderen in bepaalde gevoelens. Tsja, dat werd toch even wat anders. Hij kwam er zo achter dat hij die gevoelens voor mij al heel lang niet meer had gehad en ik ook niet voor hem. maar we wilden het niet uitmaken, we zouden ervoor vechten om die gevoelens weer naar boven te halen.
Weer een paar dagen later vertelde hij me dat hij verliefd op haar was geworden. Pfff, dat was alsof iemand een mes in mijn hart stak. Hij deed verder niets met die gevoelens en hij vond het zelf ook verschrikkelijk. Hij had haar na de reunie niet meer gezien, maar via MSN hadden ze contact gehad.
We hebben hele gesprekken erover gevoerd en we wilden alltwee kijken wat er nog was. Hij verbrak het contact met dat meisje, zodat hij die gevoelens voor haar niet zou versterken.
Toch hebben we afgelopen donderdag er een punt achter gezet. Het doet me gewoon zo veel pijn!
Tijdens zijn ziektebed ben ik er altijd voor hem geweest. Ik heb ook wel eens jongens ontmoet voor wie ik bepaalde gevoelens had, maar ik heb nooi verliefdheid toegelaten. Want ik had hem. En hij was ziek, dus hij kon mij ook niet alles geven wat hij wilde. Dat nam ik hem niet kwalijk. Het zou allemaal beter worden als hij weer beter was. Dan zouden we gaan samenwonen etc. Dus we waren ook al op zoek naar een huisje. Ik heb mijn kamer in leeuwarden opgezegd en ik zou mijn studie vanaf volgend jaar in Groningen voortzetten. En dan het eerste emeisje die hij tegenkomt, daar wordt hij verliefd op!!!
Aan de ene kant ben ik boos en gekwetst. Aaan de andere kant wete ik dat hij zich er verschrikkelijk schuldig over voelt en hij er niks aan kon doen. Het overkwam hem gewoon.
Het is een schat van een jongen, en dat maakt het juist zo moeilijk.

afbeelding van Ron038

Verliefdheid is vluchtig, daa

Verliefdheid is vluchtig, daar moet je ook tegen vechten, zeker als je al een relatie hebt.
Zo te lezen in je verhaal, is alles nog niet definitief, wellicht is het raadzaam eens samen een goed gesprek te voeren, of ga er een weekje saampjes tussenuit.
Ieder verhaal heeft zo zijn eigen verdriet en pijn.

Knap van je, dat ondanks zijn ziekte, je er altijd voor hem geweest bent. Je hebt jezelf weggecijferd.
Dat zal hij ook zeker waarderen.
In iedere relatie komt na verloop van tijd een knik in. Als je deze samen kunt doorstaan, wordt de band alleen maar verstevigd.

Wens je veel sterkte toe, en ga niet bij de pakken neerzitten.

X
Ron

afbeelding van Peter1972

Ik geloof die verliefdheid ni

Ik geloof die verliefdheid niet helemaal. Je hebt een relatie en daar moet je aan werken anders werkt het niet. Is de band of chemie weg dan ga je eerder openstaan voor andere mensen omdat je iets gaat zoeken wat je mist. Verliefd worden in misschien niet altijd de beste oplosssing maar een vlucht om uit je eigen relatie te komen. Het is nu eenmaal moeilijk om het definitief uit te maken als niet alles helemaal goed zit. Als het helemaal fout is dan is het makkelijker. Helaas is dit dan niet zo leuk voor degene die achter gebleven is.