Weer iets doms gedaan! Graag jullie advies/mening...

afbeelding van Mayonaise

Hi allemaal,

Daar ben ik weer met een heel verhaal.

Ik heb verschillende keren van jullie te horen gekregen dat ik me aan de afgesproken afspraak diende te houden (we gaan uit elkaar en laten elkaar met rust totdat we wel iets serieus kunnen hebben), maar dat werkte niet. Hij praatte dag in dag uit op me in, dus geen contact bestond niet, en ik moet eerlijk bekennen dat ik ook graag iets van hem hoorde dus hem ook op me in liet praten. Dus het cirkeltje bleef eindeloos rondgaan.

Ik ging een week op vakantie en hij reed toen uren naar me toe om me toch nog een uurtje te zien voordat ik vertrok, terwijl ik hem duidelijk maakte dat ik niet wilde dat hij kwam (ergens had ik wel heel erge behoefte hem te zien, maar ik zei letterlijk tegen hem dat ik de deur dicht zou houden). Toch kwam hij en hebben we elkaar gezien en natuurlijk liet ik mezelf weer gaan, ik kan mijn gevoelens niet tegenhouden.....

Dus ik ging op vakantie en we hielden dus weer contact en hij stelde weer een reisje naar een stad in Europa voor enz. Maar ouders bleven nog steeds buiten schot en nog steeds zei hij dat het mijn idee allemaal was en dat alles echt wel op zijn pootjes terecht zou komen en dat ik weer moest focussen op het goede tussen ons.

Ik wist dat ik de week namijn vakantie nog vrij was (hij ook) en dus had ik met mezelf afgesproken dat ik de auto zou pakken en WEER naar hem toe zou rijden, of sterker nog: naar het huis van zijn ouders om te zien of hij daar inderdaad avonds slaapt als hij thuis komt van zijn werk, zoals hij beweert.

Heb verschillende keren met zoiets gedreigd, dus het was niet meer dan logisch dat hij de eerste werkdag dat ik weer thuis zat heel erg vaag deed over hoe laat hij thuis zou zijn (of hij uberhaupt thuis zou slapen of in de stad waar hij werkte in een hotel). Toch nam ik de gok en reed ik naar zijn ouders (4 uur rijden). Eenmaal aangekomen was het vroegavond en was het wachten op dat hij thuis zou komen.

In de uren(!) die volgden heb ik gewacht en gewacht en intensief sms contact met hem gehouden en telkens op een sluwe manier (ook slecht, ik weet het) proberen te achterhalen wanneer hij precies thuis zou zijn. Normaal zou dat rond half 10 zijn. Maar ik voelde gewoon dat hij het voelde, dus hij kon me niets vertellen en ik kreeg allerlei vaagheden: de trein was laat, de trein was vertraagd, hij wist niet precies wanneer hij thuis zou zijn, hij zou misschien toch nog langs een vriend gaan vlakbij het station want hij moest nodig naar de wc, zijn batterij was bijna leeg, enzovoorts.

Na uren wachten en zulke smoezen en geen duidelijke thuiskomst-tijd, hield ik het niet meer (en aanbellen wilde ik niet, want ik wil ook geen drama in zijn leven creëren). Om kwart voor 11 (!), na de zoveelste smoes, vroeg ik hem nogmaals wanneer hij thuis zou zijn. Hij zei 11 uur, maar misschien later want hij ging nog langs die vriend. Ik zei: kun je mij een bericht sturen als je thuis bent? Hij zei: ja als mijn telefoon is opgeladen. Hij zei ook telkens dat hij een foto van me wilde ontvangen (misschien wilde hij zien of ik thuis was?). Ik kreeg van hem geen foto (normaal wel als hij in de trein zit).

Dus om kwart voor 11 zei ik dat ik voor de deur van zijn ouders stond en dat ik wel zou wachten op hem. Hij was opeens stil, moest een beetje lachen, en zei dat hij iets zou laten weten als hij bij zijn vriend zou vertrekken. Maar ik geloofde het allemaal niet meer en mijn geduld was op dus ik zei laat maar, ik ga al en laat alles maar zitten en het is me duidelijk. Toen stuurde hij nog wat vraagtekens en opeens was hij offline (telefoon uit). Ik heb TOCH nog een ruim half uur gewacht, zodat ik zeker wist dat hijinderdaad niet thuis zou komen (na die vriend te hebben bezocht), en ik heb onderweg naar huis ook in de gaten gehouden of hij zijn telefoon nog aan had gezet maar ook niet. Hij is de hele nacht offline geweest (dus telefoon bewust niet meer aangezet).

Het is allemaal ver gezocht, en ik heb WEER geen hard bewijs, maar als hij om kwart over 11 nog niet thuis was.... dan moet ik toch mijn conclusies trekken?

En ik ben weer zo gek geweest om toch maar weer al die uren te rijden. Waarom doe ik dat eigenlijk? Ik doe zo wanhopig.

Ik moet wel zeggen dat hij me nu ECHT(!) met rust laat. Ik heb hem overal (alweer...) geblokkeerd maar ook hij heeft mij geblokkeerd en voor het eerst echt(!) laat hij me echt met rust. Ik hoor niks meer. Een goede kennis van me zegt ook dat hij wellicht blij is dat het zich allemaal zo makkelijk oplost. Maar hij zou me nog steeds wijs kunnen maken dat hij gewoon op me is afgeknapt omdat ik paranoia bij hem op de stoep stond.

Ik probeer door te gaan. Ik probeer me ooit weer open te stellen voor een ander. Mijn familie moet langzamerhand niets meer van mij weten omdat ze niet begrepen dat ik dit heb gedaan. Het warme hechte gezin waaruit ik kom neemt steeds meer afstand terwijl ik juist echt iemand nodig heb di mee begrijpt in mijn paranoia soap. Zodat ik er samen met iemand uit kan stappen. Ik kan het niet alleen!!!!

afbeelding van Hetlevenismooi

@Mayonaise

Als jij bij zijn ouders voor de deur wacht nadat je uren hebt gereden dan verwacht je toch wel actie? Om jou te zien?
Wanneer is bij jou de maat vol?

Heel veel kracht!

afbeelding van Mayonaise

@hetlevenismooi

Hij wist het pas toen ik het zei rond kwart voor elf, maar hij had daarvoor sowieso een vermoeden.

Maar je hebtgelijk... Al heeft hij nu voor drie volle dagen al niets laten horen en dat is nog nooit gebeurd. Misschien heeft deze actie hem nu afgeschrikt en is dat de manier geworden om los te komen... Ik hoop het...

afbeelding van Hetlevenismooi

@Mayonaise

Ik hoop het ook voor jou Mayonaise.

Ergens wil je weer dat hij contact opneemt?
En wacht je erop?

Kun je niet zeggen dat als er weer contact wordt gezocht, het kost me teveel energie.
Ik wil dit niet meer.
Op een gegeven moment geeft je lichaam wel 100% aan, dit wil ik niet meer.
Dan blijf je bij je standpunt en laat je hem niet binnen.
Zover ben je niet. Je rijdt uren voor die man. Dat vreet energie en dan zoek je bewijs.
Wat een energie, wat een stress.
Stop daarmee? Voor jezelf om te groeien? Je krijgt dan liefdesverdriet, zou dat veel erger dan dit gevoel zijn? Nu is het ook geen pretje. Kijk ook wat je familie vindt. Ze zijn bezorgd.
Iets binnen in jou moet doorzetten. Het zit in jou.

afbeelding van waterman

Hoi Mayonaise

Hoi Mayonaise

Citaat:

Het is allemaal ver gezocht, en ik heb WEER geen hard bewijs, maar als hij om kwart over 11 nog niet thuis was.... dan moet ik toch mijn conclusies trekken?

Je hebt keihard bewijs. Keihard bewijs dat hij zich werkelijk niets van jou aantrekt, compleet zijn eigen gang gaat, en daarbij jou loopt te manipuleren. Jou in de hoek zetten waar hij jou hebben wil, en ondertussen werkelijk nul respect voor jou tonen.

Dat bewijs heb je. En dat is keihard bewijs.

En ik kan je nog wat keihard bewijs geven. Dit is geen normale relatie. Dit is een destructieve relatie. Dit is niet hoe een normale relatie loopt. Dit is hoe een destructieve relatie loopt. Hij is niet van plan te veranderen. Hij is van plan jou te blijven manipuleren. Keihard bewijs. Het patroontje is overduidelijk. Ga maar weer googlen. Je herkent het.

Wil je nog meer keihard bewijs? Jij hebt hier allang geen zin meer in. Maar hij weigert naar jou te luisteren. Keihard bewijs. Maar jij hebt hier allang geen zin meer in. JIJ HEBT HIER ALLANG GEEN ZIN MEER IN!!!!

Meid, ga met een professional praten. Iemand die verstand heeft van narcisme en destructieve relaties. Praat met je huisarts, vertel wat er aan de hand is. Blijf hier schrijven. Neem geen afstand van je familie. Maar neem afstand van hem.

Nogmaals, voor manipuleren zijn twee partijen nodig. Een die manipuleert, een die het toelaat. Jij moet het niet meer toelaten.

Blijf hier schrijven! Beloofd? Wij blijven steunen! Beloofd!!!!!!!!!!!

Je hebt aanleiding genoeg. Je moet je leven in eigen hand pakken. Je moet weg bij hem. Echt waar. Echt waar. Echt waar.

Echt waar.

Je moet weg bij hem.

Echt waar.

Heel veel liefs en heel veel sterkte!
Waterman

afbeelding van torn

@Mayonaise: Neigt naar stalkgedrag

Je lijkt hier zo verstrikt in te zijn dat je totaal geen zicht en zelfregulatie meer lijkt te hebben op je eigen gedrag.

In je 'drive' om harde bewijzen te kunnen vinden ga je nu al zover dat je gedrag gaat vertonen wat als stalken gezien kan worden....... je rijdt 4 uur naar Frankrijk, parkeert jezelf ongevraagd, onuitgenodigd en zonder dat je de mensen kent en zij jou kennen , bij wijze van spreken voor de deur van zijn ouders om hem op te wachten,..... ??
En je werkt ook nog eens beiden voor dezelfde werkgever.........

Dat je familie bezorgd, radeloos en wanhopig begint raken is niet zo heel vreemd. De mensen (neem ik aan) houden van je, geven om je. Willen je alleen maar dat je gelukkig bent. Zien waarschijnlijk ook wel dat je hier als mens doodongelukkig van bent, staan er machteloos bij en kijken er naar. Gelijk familieleden van een verslaafde...

I.p.v dat je op jezelf focust om hier uit te raken blijft je focus, en dat van de mensen die op je reageren, op hem gericht.

Met welk doel nog? Het wordt niet beter of anders, het is sh#t, blijft sh#t, zal niet anders worden dan sh#t.

Dat jij nog steeds ontvankelijk blijft voor zijn woorden, wat hij van je zou denken of vinden is en blijft toch echt iets van jou. En het is mooi dat je ondanks dat het ten koste van jezelf gaat 'het goede' in een ander wil blijven zien, maar kan iets zeggen over je zelfbeeld of eigenwaarde.Om maar even wat van de slogan's te noemen die hier regelmatig gebruikt worden.

Het lijkt mij als lezer zinniger dat je daar met behulp van een professional aan te gaat werken i.p.v je te blijven richten op zijn gedrag of te willen bewijzen dat jij niet degene bent die gek of paranoia is.

Mayonaise schreef:

terwijl ik juist echt iemand nodig heb di mee begrijpt in mijn paranoia soap. Zodat ik er samen met iemand uit kan stappen. Ik kan het niet alleen!!!!

Je hoeft het niet alleen te doen......
Er zijn genoeg mensen die je begrijpen, zelf wel eens in een relatie hebben gezeten waar zij verstrikt raakten in zichzelf en daar weer uit hebben weten te komen. Mensen die je daar op een gezonde en evenwichtige wijze in kunnen ondersteunen. In het echte leven, misschien hier op dit forum en zo niet is er vast een ander forum waar zich genoeg mensen bevinden die je daar op eerlijke en reflectieve wijze in kunnen ondersteunen en wanneer nodig een kritische spiegel kunnen voorhouden.....

Alleen de 'wil' om hier mee te stoppen en verrichten van de benodigde handelingen (niet meer ingaan op...) zal uit jezelf moeten komen.

The hardest part is letting go not taking part of zoiets.......

En je blijft net zoals de omstanders helemaal vrij hoe je deze reactie wil interpreteren.....

afbeelding van hortensia

@Mayonaise

Lieve Mayonaise ,
Ik denk hoe harder mensen roepen ook je familie dat "het "niet goed is , jij dat ook niet wilt horen en des te harder je best doet om bewijs te vinden dat mensen ongelijk hebben . Ook jij wilt ongelijk hebben anders ga je niet opzoek naar bewijs ...en zo verlies je steeds meer mensen ineens uit je vertrouwde omgeving die van je houden...
Sta er alsjeblieft eens bij stil...stel dat ze gelijk hebben , al de mensen die tegen je zeggen dat hij iets te verbergen heeft . Jou verdriet erover en dan te zien hoeveel mensen van je hielden en je hun door al deze ellende beetje bij beetje kwijt bent geraakt . Hoe jij je straks staande moet houden , als ze gelijk hadden ....

Dat moeten zoeken naar bewijs lieve schat , zegt al dat er iets niet goed is . Jou intuitie jou mss al duizend keer iets influistert wat jou weer doet gaan zoeken ...je wilt niet horen dat het niet oke is . Eens zal blijken dat alles anders is dan wat iedereen dacht en zei....Wordt je gelukkig en zal alles op zijn plekje vallen , waren al die tranen toch ergens goed voor , gelukkig was je trouw aan ..... aan wat Mayo ?

Je voelt die liefde zo sterk voor deze man , hij weet precies wat hij doet , daardoor blijf jij emotioneel zo aan hem verslingerd . Ik heb ooit eens iemand horen zeggen , dat is ook iemand waar ik liever niet aan herinnerd wil worden . Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven...en mijn leven was compleet geruineerd dat wens ik jou echt niet toe .

afbeelding van waterman

Hoi Mayo

Goed voor Mayo blijven zorgen, he! Wat de anderen ook al zeggen.

Liefs
Waterman