Weergave reacties

afbeelding van Admin

Zojuist heb ik een instelling op de site aangepast waardoor de reacties onder de berichten consequenter worden weergegeven, namelijk altijd van oud naar nieuw. Voorheen stonden nieuwe reacties altijd bovenaan, maar als er op die reacties gereageerd werd, was de weergave vaak wel van oud naar nieuw. Ikzelf, en een zeker tweetal gebruikers van de site, vond dat eigenlijk niet zo overzichtelijk.

Feedback over de nieuwe weergave is in ieder geval altijd welkom; indien gewenst kan ik het ook altijd weer terugzetten naar de oude weergave.

afbeelding van krulie

Dit lijkt mij goed!

Dit lijkt mij goed!

afbeelding van torn

Test

Test

afbeelding van torn

@Admin:Thnx

Thnx Admin voor je snelle actie. Even kijken of het nu zo wat overzichtelijker wordt om reacties te volgen.

Misschien ook een idee om het maximaal aantal reacties per pagina te verlagen. Scheelt een hoop gescroll, een rsi-wijsvinger, en in het geval van een iPad, een rsi-duim.

afbeelding van Jeannette

Admin

Beter zo!!!

afbeelding van Admin

Haha, het maximaal aantal

Haha, het maximaal aantal reacties per pagina verlagen. Ik zat er juist aan te denken om ze op te schroeven, omdat het zo onnatuurlijk voelt om te moeten klikken voor een volgende pagina Tong.

Het systeem van deze site werkt dat alles bij elkaar wordt geplaatst; reageer je op een blog, wordt het als het ware een nieuwe 'stam'; wordt daarop gereageerd, dan komt er een nieuwe tak aan die stam die zelf ook weer een stam kan worden of nieuwe takken met zich kan brengen. Daardoor is het zo dat het nog niet automatisch zo is dat de nieuwste reactie onder een blog altijd helemaal onderaan staat; als je op een reactie reageert, wordt die onder die reactie gepositioneerd. Daardoor kan het zijn dat automatisch een nieuwe reactie op het blog, terwijl er al veel reacties en reacties op reacties geplaatst zijn, nu op de tweede pagina te vinden is, waar die voorheen meteen onder het blog in kwestie stond.

Het is een kwestie van smaak, maar ik geloof wel dat de huidige manier van weergeven logischer (en daarmee overzichtelijker) is. Dan is het maar zo dat soms naar de volgende pagina geklikt moet worden voor de nieuwste reactie. Maar om dat niet té snel in de hand te werken, denk ik dat het geen goed idee is het aantal reacties per pagina te verlagen; dan blijf je klikken.

En iPads zijn bovendien toch voor watjes Tong.

afbeelding van Teigetje

@Admin

Hee, ga je mij nu een watje noemen???? Knipoog

Nadeel op een Ipad is dat die reacties op reactie op reactie wel errug smal worden
Maar als ik je nieuwe manier goed heb begrepen, lijkt me dit ook stukken beter
Meer per pagina lijkt me ook goed idee, op de Ipad kan je ook wel scrollen Knipoog
Nou nog die chat een beetje mee laten bewegen daar Knipoog
Reden te meer om toch de laptop maar weer aan te zetten, chat loopt op de Ipad sneller vast heb ik gemerkt

afbeelding van torn

@Admin: de t van ......

Ik ben benieuwd of door de aanpassing het allemaal wat overzichtelijker en makkelijker te volgen zal zijn. Want ik kon opgegeven moment door al die takken en stammen het bos niet meer zien. Zelf geef ik de voorkeur aan de traditionele forumstandaard, waarbij er dus niet niet kris-kras door elkaar op berichten gereageerd kan worden. Maar goed is een kwestie van persoonlijke smaak, and your the boss. Grijns

Daarnaast zou het wel prettig zijn om een overzicht te te krijgen bij in loggen van "nieuwe reacties in topics waarin je hebt gereageerd"

En dat de "t" van torn verandert wordt in een hoofdletter T. Een klein detail waar ik maar niet overheen kan kijken.

Admin schreef:

En iPads zijn bovendien toch voor watjes Tong.

Is dat verkapte Ipad-envy ?

Teigetje schreef:

Hee, ga je mij nu een watje noemen???? ;-)Nadeel op een Ipad is dat die reacties op reactie op reactie wel errug smal worden

Heb ik ook last van op de peecee. Zowel bij Windoos als Mac systeem

afbeelding van Admin

Het grote nadeel van de

Het grote nadeel van de traditionele forumstandaard is dat de site dan verwordt tot letterlijk een forum. De focus ligt nu meer op de 'hoofdinhoud': de blogs en verhalen, en reacties daarop zijn duidelijk reacties daarop. Bovendien is er zo minder het risico dat een verhaal offtopic raakt, omdat als je reageert op andermans reactie, die daaronder gepost wordt (en iets smaller wordt weergegeven). Het blijft daarmee net zo makkelijk om een nieuwe reactie op het eigenlijke blog of verhaal te posten.

Citaat:

Daarnaast zou het wel prettig zijn om een overzicht te te krijgen bij in loggen van "nieuwe reacties in topics waarin je hebt gereageerd"

Dit overzicht bestaat al. Je kunt naar je eigen account gaan en dan op het tabje 'geschiedenis' klikken. Ok, het is niet na inloggen, maar just two clicks away. Standaard wordt, als je op 'recente berichten' in het menu rechts klikt, álle nieuwe content weergegeven en ik denk dat dat wenselijker is als standaard.

Citaat:

En dat de "t" van torn verandert wordt in een hoofdletter T. Een klein detail waar ik maar niet overheen kan kijken.

Je hebt er zelf voor gekozen toen je je account aanmaakte om het met een kleine t te schrijven? Hoe dan ook, als je wilt, wil ik dat best voor je veranderen in een hoofdletter hoor Glimlach.

Het feit dat reacties smaller worden, komt dus omdat daarmee aangegeven wordt dat op een reactie wordt gereageerd. Het duidt 'niveaus' aan. Maar als je een klein scherm hebt, wil het bij veel reacties inderdaad voorkomen dat op die manier de boel nogal vervormd wordt. Helaas ben ik bang dat daar met de huidige opzet niet veel aan te doen is.

afbeelding van Binas

:) :)

Helemaal goed!! Snelle aanpassing trouwens Glimlach