Weet niet wat ze wil, en ik wordt der gek van

afbeelding van didja

Hey ik wou ook even mijn verhaal kwijt. Ik had 5,5 jaar lang een vriendin. Maar anderhalf maand geleden zette zij der een punt achter, dit kwam keihard aan. Ik wou der niet kwijt. Ze heeft uitgelegd dat ik af en toe bot over kan komen, en weinig mijn emotie's kan laten zien. Dat was voor haar de rede, omdat ik haar mee verdriet deed. Echter het is nu anderhalf maand uit, en spreken elkaar dagelijks. Ik word helemaal gek want ik wil haar niet kwijt. Ik doe alles voor der. Maar nu is zij heel wisselend in haar gedrag en standpunten. De ene keer zegt ze dat ze me mist, en de andere keer dat het goed zo is. Ze zegt dat ze aan het terugkrabbelen is, en dan opeens weer niet. Ze komt ook heel dromerig over, ze hoopt dat als we over een tijdje elkaar tegenkomen dat we dan wat weer voor elkaar gaan voelen. Ze heeft het ook over vrienden blijven, dat kan ik niet aan, maar wil der ook niet kwijt. Het is echt zo frustrerend, als ik niks van me laat horen gaat ze me toch bellen, maar vertelt dan gewoon wat ze beleeft heeft, en gaat niet over ons beginnen, gewoon leuk praten zeg maar. Ook zegt ze dat ze continu der msn heeft aanstaan om te kijken of ik er ben, en als ze zichzelf daar veel op betrapt dat ze me dan terug wil. Zoals gisteravond sprak ik der op de computer, en ze zij dat ze het even nodig had om te bellen, ik zei je "je kan niet zonder me he", toen antwoorde zij "ja duidelijk he".
Maar ze is niet duidelijk of ze me terug wil. Ik begrijp het voor geen meter. Ze wil me kwijt maar ook weer niet. Ik vind dit zo een frustrerende situatie. Ik vraag haar weleens wat wil je nu. Maar dat weet ze dan niet. Ook wil ze met me naar die bioscoop, dit gaan we dan ook doen deze week. Maar dan zegt ze als vrienden, en daarna zegt ze, nou we zien wel hoe het loopt. Ook heb ik der in onze breuk van anderhalf maand al 2 keer gezien, en op die momenten was ze heel verliefd en zei ze dat ze van me houd, en als ik de deur uit ging, kreeg ik gelijk smsjes van ik mis je. Maar als je haar dan na een dag of 2 spreekt doet ze weer heel anders. Ik heb der gevraagd voor duidelijkheid, maar dat kan ze niet geven omdat ze het zelf niet weet.
Ik heb vet veel verdriet van hoe het nu gaat. Ik weet niet hoelang ik dit nog vol hou. Ik moet denk ik voor mezelf besluiten om der helemaal maar niet meer te zien, en kijken hoe ze daar op reageerd.

didja

afbeelding van Willem123456

herkenbaar

Heel herkenbaar die besluitloze exen Glimlach
Na relatie van 4,5 jaar bijna 2 maand uit elkaar. In het begin was ze vrij zeker, maar nu zegt ze dat ze mij mist en graag ziet maar niet weet waarom ze ongelukkig was/is. Als ik dan vraag wat ze wil zegt ze "dat weet ik niet en daar moet ge het nu mee doen".

In zo een situatie is het denk ik het beste om contact te verbreken en koel te reageren als ze iets stuurt. Op deze manier beseffen ze tenminste dat ze je voorgoed kwijt zijn, ook als vriend. Door die onzekerheid ga je gewoon kapot.
Zou het wel niet aangeven dat je contact gaat verbreken, maar dit gewoon doen.

afbeelding van rik21

Ze heeft een ander

Het eerste wat ik denk als ik dit lees is dat zij een ander heeft ontmoet.
Ze houdt jou op een afstandje maar geeft je nog wel hoop, als het met die anders niets wordt kan ze altijd nog terug naar jou. Ik kan het fout hebben maar alles wijst er wel op... Sorry als ik bot overkom maar je moet altijd realistisch blijven.

afbeelding van Q.elle

jeetje

Best herkenbaar alleen ben ik n vrouw en heb n besluitelose vriend... uh ex..
vraag me af hoe oud je bent?
en je vriendin .. ex.
Het is gewoon fucking moeilijk om na 5.5 jaar elkaar los te laten ik weet ook niet hoe ik het moet doen heb wel n afscheids brief gestuurd zonder verwijten over dat we toch n mooie tijd hebben gehad met elkaar dat ik ook echt nog van hem hou maar dat we niet moeten doorgaan met touwtrekken of proberen vast te houden aan wat geweest is vanaf het begin af aan weet hij het bv niet.. maar ik wilde alles met hem doen huisje buimpje beestje en hij kon wou durfde niet ... kies voor jezelf op dat moment want je wordt steed ongelukkiger van besluiteloosheid.. die brief hielp me wel .. en het beste is ook geen contact maar ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is terwijl ik dit typ denk ik zal ik hem ff bellen ... dat heb je 5 jr lang gedaan ff bellen als je iets meemaakt of beleefd of gewoon zomaar .. maar probeer sterk te zijn
en je bent niet alleen met je gevoel..!!!
liefs Q

afbeelding van kruimeldiefje

Erg herkenbaar ... Ik krijg

Erg herkenbaar ... Ik krijg ook al 4 weken lang (zo lang is het nu uit) te horen dat ze niet weet of ze de goede keuze heeft gemaakt, dat ik niet de hoop moet hebben maar er wel een kans is .. en dat ze tijd nodig heeft. En ze hoopt dat we de tijd hebben om er achter te komen. Nou ik ben er wel achter, maar zij dus niet. En het is killing om maar te wachten, want je blijft dan toch hoop houden. Vervolgens heb ik me afzijdig gehouden en liet het contact van haar komen. Maar dat werd op een gegeven moment bijna dagelijks mailen/msnen. En dat is zo confronterend steeds .. omdat je ziet dat het zo gezellig kan zijn, maar het is wel uit. Dus eergisteren heb ik gebeld en gezegd dat ik geen contact meer wil, zodat ik mijn rust kan vinden en alles af kan sluiten. Anders kom ik niet los van haar ... dat is denk ik ook het beste wat jij nu kan doen: richt je op jezelf, op je eigen leven. Als je telkens maar contact hebt dan blijf je hangen .. en dat is sowieso niet goed. Je moet door met je leven, leer ervan .. en kom er sterker uit. Bovendien geef je dan ook pas de ruimte om te zien of je mekaar echt gaat missen. Als je contact blijft houden heb je geeneens tijd om elkaar te gaan missen. Zet 'm op!

afbeelding van KennyR

Hetzelfde

Hallo,

Ik heb precies hetzelfde nu. Na 1,5 jaar zijn wij uit elkaar. Het ene moment mist ze me, het andere moment wilt ze me niet zien.

Ik heb zelfs nog het probleem dat we samen nog op vakantie gaan (als ik dat nog aan kan).

Het sloopt mij ook dat wachten, maarja als je echt van iemand houd dan ga je dingen veranderen, maar het moet van 2 kanten komen en keuzes voor jezelf maken.

Toevallig ga ik vandaag die stap zetten...ik ga haar vertellen dat ik voor mezelf moet kiezen ik kan niet met deze rompslomp blijven leven want het sloopt me helemaal, want ik hield zoveel van haar...

Nu ga ik haar vertellen dat ik haar voorlopig niet meer wil zien, niet omdat ik haar haat, maar omdat ik het niet aan kan telkens de vrouw van mijn leven te zien waar ik eigenlijk niet mee verder kan.

Je moet echt keuzes voor jezelf maken, er zijn meer vrouwen dan kerktorens. En ooit komt die juiste persoon..

Mannen zien de dingen niet die vrouwen wel zien, en de vrouw is zo: mug -> olifant. En dan heb jij het gedaan, terwijl je het zelf misschien niet eens herkent.

Succes en houd mij op de hoogte, ben benieuwd naar jouw stappen.

afbeelding van Dinges

Didja

Hallo Didja,

Als ik je berichtje zo lees dan lijkt het idd alsof je ex lijdt aan een extreme vorm van besluiteloosheid. Als je zo lang bent samengeweest als jullie 2 dan is het ook helemaal niet verwonderlijk dat ze niet precies weet wat ze wil. Zij zal de mooie dingen die jullie gedeeld hebben namelijk ook hartstikke missen; net als jij. Echter vind het het niet fair dat haar besluitelossheid ten koste moet gaan van jouw gemoedsrust. Het is over en uit ?ɬ?f jullie proberen het samen nog een keer. Opmerkingen zoals "ik mis je" en "ik hoop dat we elkaar over een tijdje weer tegenkomen en dan weer wat voor elkaar gaan voelen" raken mijns inziens kant nog wal. Ik zou haar duidelijk maken dat je geen jojo bent en dat je echt niet op haar gaat zitten wachten tot ze eindelijk weet wat ze wil.

Sterkte..., D

afbeelding van didja

tja

ja sorry ik ben 23 jaar, Ik ging met haar toen ik 18 was. En zij was toen de tijd 17. Ik begrijp wat jullie bedoelen. Maar ze geeft zelf ook toe dat ze wisselvallig is. En dat ze met niet kan loslaten. Ze zegt dat ze me nodig heeft, maar toch besluit ze niet om met me door te gaan. Nou ja dat weet ze nog niet. Dat is haar probleem. Maar we hebben besloten om samen op therapie te gaan. Dat gaan we vandaag ook doen, het was haar besluit. Wellicht klaart dit dingen op. Ook ben ik van mening dat buitenstaanders zoals vrienden heel erg op haar inpraten. Ze zegt dat ze heel bevattelijk is voor wat andere mensen zeggen. Ze vind het nu leuk met der vriendinnen. Maar ze vergeet dat die vriendinnen haar in het verleden regelmatig hebben laten zitten. Wellicht komt ze daar wel nog een keer achter. Maar bedankt voor deze reaties.