Wel of geen brief?

afbeelding van JaapStam

Hallo,

Ik kom uit een relatie van 6 maanden, niet erg lang, maar het heeft een aardige impact gehad op me. Nadat het uitging hebben we nog 3 maanden contact gehad, maar sinds 2,5 maand is er geen enkel contact meer.
Ik ben me erg veel dingen gaan beseffen en vraag me af of ik nu nog een brief kan schrijven waarin ik mijn excuses aanbied en aangeef dat ik fout zat met mijn gedrag tijdens de relatie, maar ook zeker tijdens de break-up. In mijn hart wil ik nog graag met haar zijn, maar ik besef me ook heel goed dat ik veel fouten heb gemaakt. Hoe dan ook vind ik dat ik dus ook fouten heb gemaakt richting haar die niet netjes zijn van persoon tot persoon.

Het is lang, maar hieronder het verhaal:

De relatie ging uit nadat ik toe had gegeven dat ik, toen we elkaar net kende, nog met iemand anders ben geweest.

Het ging direct uit, waarna ze het contact verbrak en aangaf haar eigen weg te gaan. Ik ben toen achter haar aan gegaan o.a. door langs te gaan en mijn spijt te betuigen, kaarten te sturen en dingen in tekst uit te leggen. Ik vond dat ik fout zat en het minste wat ik kon doen was haar vragen beantwoorden en haar niet in de steek laten.

Ze twijfelde sterk maar ging toch nadenken over alles. Ze gaf aan dat ze ruimte nodig had om na te denken en dingen een plek te kunnen geven. Het was nieuw voor haar en ze wisselde erg in wat ze wilde, voelde en dacht. Zo kapte ze me volledig af om vervolgens een uur later op te bellen dat ze toch wilde afspreken.
In het begin begreep ik veel, maar het werd moeilijker na verloop van tijd o.a. doordat ze bijvoorbeeld twee keer op de dag van afspreken afzei. Normaal minder een probleem, maar nu kon ik dat moeilijk hebben, vooral ook omdat ze zei dat ze bang was mij teleur te stellen (achteraf terecht door mijn vertoon van emotie). Ik ging er soms vanuit dat het goed zat en werd daardoor enthousiaster dan de situatie eigenlijk was.

Na een paar weken in de break-up besloten we om afstand te nemen van elkaar, waarna ik aangaf haar met rust te laten en de deur op een kier zette. Na 2 weken nam ze contact op omdat ze spijt had en er toch voor wilde gaan. We spraken 2 keer af, maar na bij de 3e keer gaf ze toch aan dat ze het niet wilde en haar gevoel nog niet goed zat. Hierin was ik veel te positief en opdringerig in het contact.
Ze gaf aan de telefoon aan dat ze ruimte wilde en het gevoel wilde hebben dat ze mij mistte. Hierom liet ik haar weer met rust, waarna ze na een week zelf weer contact opnam om te vragen hoe alles ging. Ik wist inmiddels door de wisselende signalen en omdat ik het gevoel had dat ik aan de lijn hing niet meer hoe ik moest reageren en ging nadenken over alles wat ik zei en deed en vooral ook hoe ik op haar overkwam. Ik raakte mezelf kwijt, kreeg rare gedachten en ging ipv afstand te nemen meer vragen stellen, meer contact maken en meer koos niet voor mezelf. Hierna ontstond er een periode van sporadisch contact waarbij ik probeerde met haar te bellen om het af te kappen/afstand te nemen, maar ze hield het contact steeds af. Ik wilde graag praten, omdat ik niet zeker wist of ik dingen goed zag, maar ze wilde dit niet. Hierdoor, en omdat ik niet luisterde naar mijn verstand om haar met rust te laten, liet ik het doorlopen tot het uiteindelijk kapot ging in de hoop dat het weer goed kwam.

Na een paar weken heb ik in een telefoongesprek van anderhalf uur dingen proberen aan te geven, maar het kwam er niet meer normaal uit en werd zelfs negatief. Een week later zouden we, op mijn aandringen, bellen maar dit hield ze af omdat het geforceerd was. Uiteindelijk gaf ze aan dat ze liever helemaal geen contact meer wilde omdat ze geen antwoorden kon vinden op deze manier. Ik sloot af met een sneu bericht waarin ik o.a. haar verweet dat ze niet zag dat ik mijn best deed, dat we beiden dingen verkeerd zagen, geen zin had in discussies en dat ik hoopte dat ze gelukkig werd en dat ze terug kon komen als ze dat wilde, maar dat ze niet eeuwig terug kon komen.

Ik schoot toen het uit ging erg in de rol om alles goed te doen en maakte alle klassieke fouten door contact op te nemen, in beeld te blijven, mijn emotie te delen, proberen dingen op te lossen, overdreven aardig te doen, veel met social media bezig om te laten zien dat ik was veranderd e.d. Achteraf allemaal erg egoïstisch, pushend en onvolwassen. Ik had mezelf niet meer onder controle en uitte dat ook, grootste fout die je kunt maken. Op een gegeven moment sloeg ik zelfs zo door dat ik negatief werd.

Nu mijn vraag. Ik heb zoals jullie kunnen lezen vaak teruggekeken op de situatie en besef me dat ik veel fouten heb gemaakt, maar ook dat ik dingen anders moet doen en wil in mijn leven. We zijn 2,5 maand verder en we hebben al het contact met elkaar verbroken. Wat bij mezelf erg blijft hangen is dat ik haar heb gekwetst door met iemand anders te gaan, maar ook door me zo raar te gedragen tijdens de break-up.
Ik wil haar keuze tot afstand respecteren en het kan egoïstisch overkomen dat ik iets stuur, maar kan me wel voorstellen dat er nog iets negatiefs hangt bij haar door hoe ik me heb gedragen. Ik wil aangeven dat ik begrijp dat ik haar heb gekwetst en wat ik fout heb gedaan. Verder wil ik haar met rust laten, want ik snap dat ze weg is gegaan en wil niks proberen. Wat vinden jullie? Met rust laten of toch contact maken?

Groet,

Jaap

afbeelding van En_weer

@Jaap

Voor mijn duidelijkheid. Jullie zijn een half jaar samen geweest waarin je bent vreemdgegaan op haar, waarin zij het desondanks jouw vreemdgaan nogmaals wilde proberen, een half jaar geleden besloten heeft dat het haar niet lukte.

Wat jammer dat je besloten hebt om zo'n prille relatie al zo erg te beschadigen. Ik geloof zelf dat iedereen recht heeft op iemand die ze trouw zal zijn, dus dat gun ik jou ex ook. Die persoon kan jij door je eigen handelen niet voor haar zijn.

Wat brengt het jou als je nog wat laat horen?

afbeelding van JaapStam

@En_weer

We zijn een half jaar samen geweest, maar ben tijdens de date fase vreemdgegaan.
Dit kwam na een half jaar naar boven waarna ze het uitmaakte. Vervolgens drie maanden geprobeerd weer bij elkaar te komen en nu sinds 2,5 maand geen contact meer.

Ik denk niet dat het erom gaat wat het mij brengt, maar wat ik haar heb aangedaan en dat ik mijn excuses hiervoor wil aanbieden. Ook al stuur ik de brief, ik zal er zeker nog een tijd last van houden omdat ik weet wat ik kwijt ben, haar heb aangedaan en mezelf en haar pijn heb gedaan. Ik weet dat het erg egoïstisch over kan komen en dat ze misschien al verder is, maar wat ik heb gedaan heeft haar erg beschadigd en kan effect hebben op haar toekomst en dat gun ik haar niet. Heb nadat het uit ging sorry gezegd met kaarten en bloemen, maar heb nooit echt mijn excuses aangeboden voor alles.

afbeelding van Time

Geen contact meer zoeken als

Geen contact meer zoeken als zij dat niet doet. Ze is je waarschijnlijk al vergeten, niemand hoeft een cheater in zijn leven.

Het is natuurlijk wel beetje een naaistreek dat je van 2 walletjes was het eten, maar goed je denkt natuurlijk met je lul i.p.v. je hoofd zoals de meeste mannen. Zit in het beestje no worries.

Denk niet dat je haar erg beschadigd hebt, die paar maanden dat jullie samen zijn geweest zal ze zich over 2 weken niet meer herinneren Glimlach Denk niet dat je een blijvende indruk heb achter gelaten. Waarschijnlijk ben je al weer met nieuwe dames van Tinder bezig en hoop je weer wat te score en zij wellicht ook Glimlach