"when you hit rock bottom ..... the only way to go is up."

afbeelding van Guido

(Het ontstaan van ldvd.nl)

"Een van 's werelds laatste overgebleven vormen van onverklaarbare magie ... liefde". Zo goed en heerlijk als liefde en verliefdheid kan voelen, zo slecht en afschuwelijk voelt het als je verdriet hebt in de liefde of als je verliefdheid niet wordt beantwoord.

In de winter van 2002/2003 maakte mijn vriendin het uit met me. De klap was erg onverwacht. "Ik wil verder gaan ?¢‚Ǩ¬¶ maar niet met jou" waren haar woorden.
Ik voelde me heel erg slecht in de maanden die daarop volgden.
Al heel snel zocht ik zoveel mogelijk contact met al mijn vrienden en vriendinnen. Bij dat contact voelde ik veel medeleven van ze en ze vonden het allemaal heel erg vervelend voor me. Maar ze waren zelf op dat moment gelukkig in de liefde of niet ongelukkig daarin en daarom was het moeilijk om iemand te vinden die met me kon meeleven.
Op het web zocht ik naar sites die specifiek bedoeld waren voor mijn toestand. Vreemd genoeg kwam ik heel weinig tegen. Een forum onderwerpje hier en daar. En een paar platte (en erg lelijke maar dat maakt natuurlijk niet uit) site's die na 3 berichten al niet meer bezocht werden of iemand die semi- professioneel probeerde iedereen raad te geven.
Mijn verdriet en behoefte aan contact met mensen die hetzelfde aan het ervaren waren bleef onbeantwoord en onvindbaar.

In het halve jaar wat daarop volgde ben ik samen met een vriend van mij begonnen het idee uit te werken om specifiek hiervoor een site te maken.
Een site die totaal gefocust zou zijn op liefdesverdriet ervaringen van iedereen en om steun te bieden aan zij die het meemaken.
Het moest een site worden waar men zijn verhaal kwijt kon.
Ook een dagboek was noodzakelijk omdat elke dag je gevoelens heel erg kunnen schommelen als je liefdesverdriet hebt. Op de verhalen en de dagboeken moest gereageerd kunnen worden (meeleven).
Een dating site moest het niet worden (rebound gevaar). Maar omdat het mogelijk moest zijn een profieltje te plaatsen met een foto en contact informatie, konden en wilden we dit natuurlijk niet tegenhouden.
En van de absolute voorwaarden die we hadden was dat de site non profit moest worden. Verdienen aan andermans emotionele pijn mag wat ons betreft gewoon niet.
We hebben het domein www.ldvd.nl gekozen omdat we hoopten dat de zoekende mensen dit het makkelijkst konden vinden en omdat www.liefdeverdriet.nl al door, een van de vele (Dagobert Duck: ik blijf er op zitten en doe er niets mee), internet domein naam bedrijven geclaimd was.

Nu een aantal jaar later is het idee wat ons betreft geslaagd.
Het aantal aangemaakte accounts staat nu op 1800+. We realiseren ons dat dit niet heel veel zegt omdat daarvan veel mensen uit het dal, dat liefdesverdriet heet, zijn gekropen en daarom niet meer op de site komen. Wel loggen er iedere dag gemiddeld 80 geregistreerde gebruikers in en lezen er 800 mensen de site zonder zich te registreren.

Het is niet ons doel heel groot te worden. Dan zou n.l. ons doel zijn dat zoveel mogelijk mensen liefdesverdriet zouden hebben en dat wensen we niemand toe.

Ldvd.nl is voor de mensen die steun nodig hebben nadat de liefde over is.

afbeelding van geraldine

ideetje

Hoi Damien,

Wat ik ook wel leuk zou vinden is, dat wanneer er om gevraagd wordt, er een deskundig commentaar zou komen vanaf de redactie. ZO van: je zit nu in die en die fase, boosheid is nu heel normaal of zoiets!!!
Of: bij liefdesverdriet komen ook gevoelens uit je jeugd kijken en voel je verlatingsangst en dat is dus niet alleen verdriet om je verloren geliefde.
Dat kun je het ook een beetje in een ander perspectief zien.
Dan weet je ook wanneer je soms zoveel verdriet hebt dat niet in verhouding staat tot wat je mist.
Wel alleen als de gebruiker daar om vraagt.
Of af en toe wat relativerende stukjes van jullie over ldvd in het algemeen, zou ook kunnen.

Ideetje.
Geraldine.

afbeelding van terrence

Hoi geraldine, denk dat we

Hoi geraldine,

denk dat we allemaal op een of andere manier ervaringsdeskundigen zijn hier, de ?ɬ©?ɬ©n iets verder dan de ander natuurlijk...
Zoals in bovenstaand stukje staat geldt dit niet anders voor de oprichters...

Er zijn hier recent nog mensen geweest die zgn deskundige hulp aanboden en de reakties waren allemaal erg negatief hierop, en terrecht vind ik...

Mijn mening: Laten we het lekker "menselijk" houden, en niet al te deskundig...

Groet, T.

afbeelding van Broem

Ik ben het met T eens, laten

Ik ben het met T eens, laten we het menselijk houden hier, de ervaringen van iedereen hier, hoe de mensen er hier mee omgaan, is al genoeg denk ik, bovendien kun je niet aangeven in welke fase je zit, je doorloopt alles iteratief, van voor naar achter en weer terug, alle angsten en gevoelens uit je jeugd (die ik ook zeker heb) zijn voor iedereen anders, iedereen moet daar zelf mee leren omgaan, door er met elkaar over te praten, door ander mans meningen daarover te horen kom je steeds een stukje verder, steeds een stapje dichter bij weer in vrede zijn met jezelf!

Bram

afbeelding van tweety23

Allereerst wil ik even

Allereerst wil ik even zeggen dat ik heel erg blij ben met deze site het heeft mij erg geholpen om er met lotgenoten over te praten. Wat ik verder nog wilden zeggen is dat er uit mijn ldvd een hoop positiefs is voortgekomen via deze site. Heb onwijs leuke nieuwe mensen leren kennen(zelfs een nieuwe vriend) Het klikt allemaal heel erg goed en we zijn inmiddels goede vrienden. Als deze site er niet geweest was had ik nog in een heel diep dal gezeten. Gelukkig gaat het nu weer echt heel erg goed met me. Ik wens iedereen heel veel sterkte die nog niet zover is en onthoud, na regen komt zonnenschijn.

Groetjes Tweety22

afbeelding van meis

reactie

Ook ik heb heel veel gehad aan ldvd tijdens mijn liefdesverdriet periode., heb er zelfs een lotgenote kontakt aan over gehouden, iemand die in precies dezelfde bizarre situatie zat en heel goed begreep waar ik het moeilijk mee had. Nu, zoveel weken verder en zoveel liefdesverdriet minder, bezoek ik nog steeds de site en herken zoveel gevoelens.....reageer soms op een bericht en heb wederom leuk kontakt met mensen via deze site. Ik wil niet zeggen dat ik het niet had gered zonder deze site, maar het heeft me ontzettend goed gedaan te ervaren dat er meer mensen waren met dat rotgevoel wat liefdesverdriet heet.Meis

afbeelding van geraldine

Natuurlijk heb ik ook veel

Natuurlijk heb ik ook veel aan de site.
Maar menselijk is toch niet tegenstrijdig aan deskundig?
(zo lijkt het wel uit vorige commentaren op mijn opmerking)
De medegebruikers reageren allemaal vanuit hun zelfde situatie, die van liefdesverdriet. Af en toe heb ik even behoefte aan iemand die het van een afstandje kan waarnemen, en vanuit de theorie wat commentaar op kan geven. Daarbij blijven voor mij de reacties van mijn lotgenoten belangrijker natuurlijk.
het is gewoon wat extra's. Als je de weblogs van vandaag leest, zie je dat al eens stuk of 4 mensen -al dan niet in vriendenkring- een psycholoog raadt vraagt. Dus net zoals de medewerker van de site een blog heeft over het ontstaan van deze site, zou ook af en toe iemand een advies kunnen geven aan bepaalde mensen.
Het een hoeft het ander toch niet uit te sluiten!
En het betekent ook niet dat ik nu niks heb aan de site, integendeel, het is gewoon iets extra's.
Een verrijking voor de site. Zo moet je mijn opmerking zien.
En als daar geen geld of i.d. voor is, zeg dat dan maa.
Als je zo'n iemand in de kennissenkring hebt, dan kun je misschien wat regelen. Het hoeft ook niet elke dag!!

Groetjes,
Geraldine.

afbeelding van Guido

Het idee

Het idee om artikelen te zoeken/ te (laten) schrijven over een een geestelijke, wetenschapelijke, of spirituele benadering van liefdesverdriet, had ik al bij het opzetten van ldvd.nl.
Ik zal mijn idee verder uitwerken en wellicht komt er een nieuwe categorie bij waar we alle artikelen plaatsen zodat alle bezoekers zelf kunnen bepalen of ze die arikelen willen zien en lezen.

Hopelijk draagt het iets bij aan de site.

--
the sweet ain't as sweet without the sour.
(Site redactie)