Wil mijn ex niet kwijt als mijn beste vriend. Maar ik hou nog van hem, wat nu?

afbeelding van mangoPudding

[b]Beste lezer, [/b]
Fijn dat je hier bent op mijn blog-item en stiekem hoop ik dat je mij beetje kan helpen.
Ik voel mij beetje verdwaalt als het gaat over de liefde die ik denk ik nog voel voor mijn ex vriendje die ik Otter noem.

Ik heb er denk ik beetje verkeerde beslissingen gemaakt als het gaat om liefdes verdriet verwerken en nu zit ik er plots midden in. Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. Hier onder mijn verhaal, het is niet ernstig of dramatisch, maar het voelt voor mij wel beetje verdrietig op dit moment.

Otter en ik zijn twee totaal anderen mensen.
Hij een verlegen, niet super spraakzame, gamer, elektrotechniek studerende, hele lieve, eerlijke bruine jongen van 21 nu. Ik een springende, regenboog, wasbeer, spontaan, op de kunstacademie gezetten, hou van lekker raar doen, kan heerlijk praten en mijn emotie kunnen heel groot en plotseling te voorschijn komen. Heel mooi als je disney films kijkt maar lastig als je helemaal gek wordt van je eigen hersenspinsels.

We hadden super leuke gezellig, vol met bordspellen spelende relatie. Ik was gek op hem en nu eigenlijk nog steeds. Maar we zijn toch uit elkaar gegaan, omdat ik eigenlijk altijd degene was die praten en hij had eigenlijk niet zoveel te vertellen of nam niet zoveel iniatief om dingen te doen. Ook ben ik avontuurlijk ingestelt en hij eigenlijk niet. Dus het werkte niet helemaal kwamen we achter. Al huilend samen hebben na 2 jaar besloten vrienden te worden. We waren allebij 0% boos op elkaar, gewoon verdrietig om elkaar te laten gaan.

Toen gebeurde er iets wat helemaal niet slim was van mij.
Maar dat had ik pas 2 weken geleden door. Er was een jongen op toneel met de bijnaam metal kiwi, die mij stiekem heel leuk vond. Dus voordat ik het eigenlijk goed besefte ging ik op date met hem en liet ik mij mee slepen door mijn liefdes oergenen die heel hard scheeuwde "ik wil aandacht en knuffels en afleiding van henry". Dus ik had na 3 weken al relatie met een anderen jongen.

Ondertussen was ik aan het afstuderen op de kunstacademie en werkte ik dag en nacht keihard aan mijn interactieve installatie. Tussen door ging ik naar metal kiwi die alles leekt te hebben wat henry niet had. Dus ik was mega blij dat ik eindelijk ook kon luisteren naar andermans verhalen zonder zelf de hele tijd te praten. Het voelde fijn.

Ik sprak nog veel met otter over whatsapp en ging een paar nog leuke dingen met hem doen. Het voelde raar en heel erg wennen. Want ja de grenzen die normale vrienden hebben hadden wij niet meer. Maar er gebeurde nooit iets raars want ik had dus metal kiwi als vriendje en daar was ik blij mee. Dus er mocht ook niet iets raars gebeuren. Otter en ik speelde gewoon gezellig samen bordspellen en kletste over rare fantasie werelden.

Poef zomervakantie voorbij en terug naar elektrotechniek. Terug in de klas met otter. Toen werd plots alles anders. Ik zag otter weer 5 volle dagen in de week en metal kiwi 1 keer in het weekend of zelfs minder. Want ja druk met huiswerk en bijbaantje. Ik merkte dat ik heel graag bij otter wou zijn en praate heel veel met hem in de klas. Zocht heel veel aandacht van hem, door met hem in groepsproject te gaan en samen in de pauze te kletsen. Ik vind otter gewoon super gezellig en we kennen elkaar zo goed. We dagen elkaar ook nog steeds zo uit, omdat dat iets is wat we eigenlijk altijd doen. Toen we een relatie hadden en nu nog steeds. Ook houden we allebij zo van bordspellen, dat we dat nog steeds graag samen spelen. Nu ook met anderen elektrotechniek klasgenoten erbij.

Ik merkte dat ik nog van otter hield. Dus ik praten erover met metal kiwi en beindigde de relatie. want ik wou tijd nemen om otter echt een vrienden plekje in mijn hart te geven. In plaats van nog van hem te houden. Ja, maar hoe???

Otter is nu ook verliefd op een nieuw meisje zoey. Ik ben oprecht heel blij voor hem, en volgende week zondag is hun eerste date. Ik ben heel blij, maar ook zo jaloers. Ooo het is echt heel erg, ik kan er echt niks aan doen. Het over valt mij soms gewoon, dan zit henry naast mij in de klas. We praten gezellig en onder tussen zit die met zoey te appen. Men dan voel ik zoveel jaloersie, om gek van te worden. Ik weet wel dat zoey echt perfect bij otter past en daarom ben ik ook zo blij voor otter. Maar aaaaaa hoe kan ik otter los laten, ik vind het echt heel moeilijk. Want hij is zo lief en ik speel oprecht heel erg graag bordspellen met hem. Ook wil ik hem niet kwijt uit mijn leven, want ik vind het zo gezellig.

Henry is echt hele goeie vriend van mij, ben net terug van bordspellen festival waar we samen naar toe waren 3 dagen lang. Natuurlijk niet alleen, maar met 2 anderen vrienden. Ik wil echt heel graag dat er niks veranderd tussen mij en otter. Maar ik wil zo graag dat ik niet meer over hem dagdroom, dat ik niet meer jaloers word op zoey, ik wil gewoon lol maken met otter, zoals kleine kinderen ook zo leuk met elkaar kunnen spelen zonder verliefd te zijn. Ik voel mij beetje verdwaalt in mijn gevoelens.

Kan iemand mijn alsjeblieft helpen?

knuffel Mangopudding (24 jarige studente).

afbeelding van Time

Ben je niet toch nog verliefd

Ben je niet toch nog verliefd op Otter? relatie niet 'te vroeg' beeindigd? Wat vind je leuk aan Otter? alleen het feit dat julie samen bordspellen spelen? Vind je hem nog aantrekkelijk? Zou je het bed nog met Otter delen?

Dagdromen, jaloers zijn op Zoey. Klinkt toch dat je hem niet maar als 'normale' vriend ziet. Denk daar eens over na.