Zand en Steen

afbeelding van coach

Zand en steen

Een verhaal van twee vrienden die door het bos liepen

Op een moment tijdens de reis kregen ze ruzie en de ene vriend sloeg de ander in het gezicht.
Degene die geslagen werd was gekwetst, maar zonder iets te zeggen schreef hij in het zand.

"VANDAAG SLOEG MIJN BESTE VRIEND MIJ IN HET GEZICHT"

Zij liepen verder tot ze een oase vonden, waar zij besloten een bad te nemen.
De gene die was geslagen, raakte vast in de modder en dreigde te verdrinken.
Maar die vriend redde hem.Na dat hij was bijgekomen kerfde hij op een steen,

"VANDAAG REDDE MIJN BESTE VRIEND MIJN LEVEN"

De vriend die had geslagen en zijn beste vriend had gered vroeg hem:
"na dat ik u had geslagen schreef je in het zand en nu kerf je op een steen, waarom?
De andere vriend antwoordde:

"ALS IEMAND ONS PIJN DOET MOETEN WIJ HET IN HET ZAND OPSCHRIJVEN WAAR DE WIND VAN VERGEVING HET KAN UITWISSEN.

MAAR ALS IEMAND IETS GOED DOET VOOR ONS , MOETEN? WIJ HET IN EEN STEEN GRAVEREN? WAAR GEEN WIND HET OOIT KAN UITWISSEN"

LEER OM JE PIJN IN HET ZAND TE SCHRIJVEN EN JE GOEDE ERVARING IN EEN STEEN TE GRAVEREN. Deden dit maar meer mensen, de wereld zou er heel anders uitzien.

Groetjes Coach

afbeelding van beerke

damn coach

Ik had nooit gedacht ergens koude rillingen van te krijgen.
Maar dit is prachtig geschreven, wow.

Groetjes
Beerke

afbeelding van Dearest

Ja het is erg mooi

Ja het is erg mooi choach.
Ik ga mezelf nu indenken wat ik in het zand geschreven zou hebben en wat in steen. In zand zou ik geschreven hebben: Dat je opeens omsloeg en dat dat het einde was van ons.
Maargoed..

Groetjes!

afbeelding van Hoop

Sounds familiar ;-)

Hey,

Sounds familiar: http://www.ldvd.nl/node/5480
Mooi h?ɬ®. Ik heb er ook heel veel aan. Ik haal er ook uit dat iemand vergeven, wat hij of zij je ook heeft aangedaan je uiteindelijk verder helpt. Je voelt het zelf. Als je boos wordt omdat bijvoorbeeld je collega een klus heeft verprutst waar jij verantwoordelijk voor was dan heb je er lang last van. Als je er om lacht en zegt, geeft niet, hier leren we van, dan heb je er veel minder lang last van. Ik denk dat het ook zo werkt met liefdesverdriet. Vergeef je "ex" om wat hij of zij je heeft aangedaan. Dan blijf je niet hangen in wrok. En... mocht je toch wraak willen... De zoetste wraak is dat jij weer gelukkig wordt.

Liefs,
Hoop

afbeelding van Speler

Vergeving

Al bij al heb ik nooit een blog geschreven en kan ook niemand weten hoe ik mij echt voel. Om dit verhaal even bij te lichten, is het idd een heel mooi verhaal en wou dat alle mensen die materie hanteerden, alleen, zelf kan ik het niet.
Momenteel leef ik enkel op haat en weet dus niet hoe de toekomst er zal uitzien, voor zover ik nog toekomst heb en wil.
Veel te lang duurt dat gevoel maar en mss moet ik toch eens hulp gaan zoeken, maar dat strijkt in tegen mijn rotsvaste overtuiging dat je alleen kan geholpen worden wanneer je dat wil. Mss wil ik helemaal niet geholpen worden! We zien wel verder. Hier is iemand met de spreuk, if it doesn't kill you, it will make you stronger. Dat is ook zo als het eerste je niet inhaald.
Maar goed, het is een mooi verhaal en wou dat ik die woorden ook in daden kon omzetten.
En Hoop, ik weet niet of wraak sowieso goed is, maar dat zal je ook wel niet bedoelen.

Voor de rest, komen we er wel, dus enkel het lichtpunt zien aan het einde van de tunnel. Vergeet niet na regen komt zonneschijn.

Speler

Life is what you make of it...or not!

afbeelding van Hoop

Hey Speler

Nee ik bedoel absoluut niet dat iemand wraak moet nemen! Ik ben daar juist heel erg op tegen, daarom het verhaal van vergeving. Ik bedoelde eigenlijk, dat als je toch wraak wilt: gelukkig worden de zoetste wraak is. Een voorbeeld wat ik ooit ergens heb gelezen (waar gebeurd en schokkend): Een echtpaar is vermoord in Portugal nadat zij een vriendschap hadden gesloten met mensen op de camping. De mensen op de camping wilden ze al hun geld afhandig maken en hebben pinpassen gejat, pincodes onfutselt en hebben al het geld van die mensen opgenomen. Daarna hebben ze die mensen in koele bloede vermoord. De daders zijn uiteindelijk gepakt en in de rechtszaal kwam het tot een confrontatie tussen de kinderen van het echtpaar en de moordenaars. De zoon of dochter (dat weet ik niet meer) vertelde in het interview dat hij die moordenaars eerst ook wel kon vermoorden nadat hij hoorde wat zijn ouders hadden moeten doormaken in hun laatste uren. Uiteindelijk heeft hij bedacht dat "weer gelukkig worden" de zoetste wraak zou zijn op de moordenaars van zijn ouders. Dit verhaal heb ik alweer een paar jaartjes geleden gelezen maar het blijft me altijd bij. Ik vind het zo knap en zo sterk...
En Speler... Misschien moet je jou verhaal eens met ons gaan delen? Blijf niet lang hangen in haat... Je hebt er uiteindelijk alleen maar jezelf mee.