Ze heeft tijd nodig

afbeelding van jay

Mijn verhaal:
Ik heb nu een tijdje ( 3 maanden bijna ) een fantastische vriendin.
Het klikt zo vreselijk goed dat het gewoon eng is.Maar nu, sinds 2-3 weken werd ze iets afstandelijker.
Ik weet dat ze veel heeft meegemaakt, heeft 2 jaar antidepressiva gebruikt en is er sinds eind juli vanaf ( 1 maand voordat ik haar leerde kennen ).

Nu zit ze niet lekker in d'r vel, heeft niet alles op een rijtje.
Dit resulteerde in een vorm van afstandelijkheid naar mij toe, terwijl ze eerst heel anders was.

We hebben gepraat, en ze zegt dat ze nu ook niet weet of ze wel klaar is voor een relatie. Ze wilt een paar weken de tijd om alles op een rijtje te zetten, en om erachter te komen of dit wel is wat ze wilt.
In eerste instantie had ik zoiets van " Nee, ik laat me niet aan het lijntje houden. " en heb het definitief gemaakt, om haar vervolgens een dag later te bellen en te vragen of ze EERLIJK wilde vertellen of ik alle hoop moet laten varen, of dat er echt nog hoop is.

Ze zei dat ik niet alle hoop moest laten varen en dat ze echt tijd voor zichzelf nodig heeft.

Ik heb geen ervaring met depressies en antidepressiva en de uitwerking daarvan, en wil haar alle tijd geven om dit te overdenken, maar weet niet of het echt zinvol is.

Ik ben super gek op die meid, en zou alles voor haar over hebben.
Ik weet niet wat ik ermee aan moet.

afbeelding van Selas78

Als ik het zo lees zou ik

Als ik het zo lees zou ik haar ook die tijd gunnen die ze nodig heeft. Als ze echt nog gek op je is, dan komtze vanzelf wel terug. Dat is mijn mening. Ik hoop dat je er wat aan hebt.Succes en sterkte!

afbeelding van jay

tijd

Ja dat heb ik ook voor mezelf bedacht dat ik haar tijd wil geven. Maar het is zo'n korte periode pas, en als het gevoel nu al niet meer goed is ( als het daar al aan ligt ) dan ben ik bang dat dit niet meer goed gaat komen.

afbeelding van spoeki

wel of niets...

Je verhaal kijkt een beetje op dat van mij met die verstande dat we bijna drie jaren samenwoonden. Op een zondag morgen zat ze op de bank met de mededeling dat het niet meer ging. Dat haar gevoelswereld overhoop lag en ze niet meer wist of dit (onze relatie) is wat ze wilde. Ze woont nu terug bij haar moeder en dat al zeven weken. Ook zij neemt reeds vier jaar antidepressiva. Nu achteraf gezien was ze er ruim zes maanden mee bezig om langzaam voor haarzelf afstand te nemen van mij en onze honden.
En ik mijn best maar doen om een gelukkig koppel te zijn.

Eerst had ze tijd nodig, nu lijkt het alsof het nooit meer goed komt. Wanneer ik haar bel of SMS krijg ik geen reactie of wel de mededeling dat ik het moet loslaten. ?¢‚ǨÀúGa uit, er is nog zo veel hierbuiten?¢‚Ǩ‚Ñ¢ zijn haar woorden. Blijkbaar geniet zij met volle overgave van haar vrijheid, of is het voor haar een vlucht voor de pijn en het gemis. Wie weet!

De woorden dat het voor altijd gedaan is heb ik nog nooit rechtstreeks uit haar mond gehoord. Wel dat ik het moet loslaten en verder moet gaan met mijn leven. Maar wat betekend dat?

Ik weet ondertussen ook niet meer van welk houd pijlen maken. Begrijp niet goed hoe zij zo lichtzinnig een punt kan zetten achter onze relatie of is het maar schijn en heeft ze veel verdriet. Veel vrienden begrijpen het niet. We hadden helemaal geen slechte relatie.

Ik zie haar nog heel graag en bij mij staat de deur nog open voor haar en dat weet ze ook. Het is moeilijk voor mij om er definitief een punt achter te zetten.
Tijd heelt alle wonden, maar tijd kan verdomd lang duren.

afbeelding van jay

Als het gezegd wordt

Okay, bovenstaande herken ik ook wel. Het gemak waarmee zij mij laat gaan op dit moment. Heeft onze relatie dan niks betekend?
Hiervoor heeft ze ook relaties gehad met, naar haar eigen zeggen, mannen die haar slecht behandelden.
Ik heb er echt als een prinses behandeld, stond altijd voor haar klaar en probeerde haar overal altijd in te steunen en te helpen.
Maar als dit voor haar gevoel niet is wat ze wilt dan hoop ik dat ik het ook waard ben om eerlijk tegen te zijn.
Als ze zegt dat het geen zin meer heeft om hoop te houden, dan laat ik haar los.Maar ze zegt zelf dat het wel zin kan hebben.
Ik hoop niet dat ze me aan het lijntje houdt, want dat heb ik niet verdient.