zie ik het verkeerd? hou ik me vast aan iets wat niet meer is?

afbeelding van pollepelhutje

hoi hoi.. Ben nieuw hier maar zou graag wat inzichten en adviezen willen..

zal proberen het verhaal niet te lang maken..

Had sinds een paar maandjes een vriend en dat ging echt super... zelfs zo goed dat we op gegeven moment echt dag en nacht samen waren.. 
Hij heeft kids uit een vorige relatie en ik alleen wat huisdieren...

alles ging perfect, ook met de kids, waren samen bezig met de toekomst, zelfs al aan het oriënteren naar huisjes.. we wilden er niet te lang mee wachten.. hij voelde zich thuis bij mij, gelukkig, op zn gemak, zijn ouders hebben me wel 100x bedankt dat ze de oude terug hadden, hadden ze al wel 10 jaar niet gezien. ..

hij was wel erg jaloers.. iets wat ik totaal niet ken.. elk dingetje wat met man te maken had en hij zoiets had van was dat moest verantwoord worden. . Dat gaf de 1e scheurtjes.. op stap met een vriendin was hij niet blij mee want dan ontmoet je andere mannen en wie weet wat ik deed... snachts een keer op mijn telefoon kijken werd in een discussie er altyd bijgehaald.. en zo ging dat v kwaad naar erger..
ik ging me aanpassen terwijl ik totaal niets te verbergen heb.. was super gek met en op hem.. Hij is erg beschermend naar zijn kids toe wn mijn hond is nogal een wildebras maar er zit absoluut geen kwaad in.. maar een van zijn kids was er dus bang voor...

om een lang verhaal kort te maken.. hihi

zo van de een op de andere dag, zei hij dat hij t rustiger aan wou doen.. zn kids hadden vakantie en wilde ze een leuke tyd bezorgen en ivm de hond kon dat niet.. dus ik kwam op laag pitje... ik qas teleurgesteld maar had wel zoiets van nou ik gun je dat.. je ziet ze niet vaak.. Dus ben naar huis gegaan... bij thuiskomst kreeg ik telefonisch te horen dat hij op dat moment niet verder wou met mij... ik was boos verdrietig teleurgesteld.. heb dus erg onaardige dingen gezegd en gesmst... en heb daar later ook mn excuses voor aangeboden..

paar dagen later gesprek gehad en hij had spijt.. ik hem een kans gegeven en afgesproken dat we t erg rustig aan zouden doen en hij eerst v zn kids zou gaan genieten.. verder wel telefonisch contact maar niet afspreken... zo gezegd zo gedaan.. maar het liep natuurlijk niet echt lekker... ik had t druk ivm onstandigheden id familie en hij met dagjes weg
En elke x als ik hem smste dan was hij kortaf.. heel enkel stuurde hij dat ie van me hield.. behalve als ik ad telefoon zat zei hij het wel...

toen kreeg ik een berichtje dat ie graag wou langskomen om te praten.. nu had ik al het gevoel dat het niet pluis zat... dus heb hem gevraagd als jij niet verder wilt zeg t aub direct, maar nee dat was het niet.. maar qas verder wel heel onduidelijk en afstandelijk...

op de dag dat hij kwam, was hij wat afstandelijk.. vrijwel direct kwam eruit dat hij niet meer verder wou.. nou ja niet.. hij twijfelde enorm.. hij gaf wel heel veel om mij, maar door wat ik gesmst had uit woede en frustratie kon hij niet vergeten.. wel wou hij vriendschappelijk verder en af en toe ff knuffel... huj wou langskomen om te zien of ik nog iets deed en hij zei dus van niet... terwijl de tranen over zn wangen stroomden.. ik gaf hem een knuffel en dat deed heel veel met hem zei hij.. hij durfde niet te zoenen... als excuus omdat hij dat heerlijk vons met mij... toen hij wegging wou die (hij zegt uit gewoonte) mij zoenen.. en als reactie deed ie net of hij zich vergiste...

ik snap er niks meer van.. aan alles wat ik aan hem zie als ik bij hem ben zie ik dat hij onzettend veel van mij houdt.. en om mij geeft.. ik weet dat hij bang is om nogmaals gekwetst te worden...maar qat moet ik ermee.. hij wil volgende week met me mee ergens naartoe als vrienden, maar moet ik dit wel doen... mijn intuïtie (klopt vrij vaak wel achteraf) zegt dat hij in de war is en ontzettend veel om mij geeft en hem dat juist angstig maakt... hij gaf aan in sms.. je bent niet niks voor mij onthoud dat goed..

moet ik hem loslaten en zie ik mss dingen die er nier zijn.. of mn gevoel volgen en eerst vriendschappelijk en zien waar het eindigt?

afbeelding van hortensia

@pollepelhutje

gevaarlijke naam ivm tikfouten Grijns

Uit je verhaal lijkt het alsof het misging bij het jaloers zijn gedeelte , omdat je ook schrijft dat daar de scheurtjes ontstonden . Ik moest meteen even aan mijn poll denken over de witte rok , kwam je dat bekend voor ook ?
Weet je ook of zijn vorige relaties zijn gestrand doordat hij zo jaloers was , heeft hij daar misschien ooit iets over verteld of dat jij gevraagd hebt waardoor zijn eerdere relaties zijn misgelopen?
Jaloezie heeft vaak ook te maken met angst ( om de ander te verliezen ) en vaak een te laag zelfbeeld . Zijn ook constant bezig opzoek naar bevestiging ( vind je me nog wel leuk) etc .
Je schrijft ook dat hij bang is om weer gekwetst te worden , maar hij kwetst jou zo vaak , doordat hij niet in staat is om vertrouwen te hebben dat je niks uitspookt met buitensporige reacties .Je bent jezelf gaan aanpassen zodat hij maar niet van streek raakt en om ruzies te vermijden.
Daar gaat het niet goed.

Het is natuurlijk heel erg ongezond dat jij jezelf gaat verliezen omwille van een ander , hij zit met een probleem en dat is zijn abnormaal gedrag ten opzichte van jou . Dat moet gecorrigeerd worden , niet jij .
Hij zal zelf moeten veranderen , jij moet gewoon jezelf kunnen zijn en blijven en je eigen dingen kunnen blijven doen.
Jij past je in alles aan, hij manipuleert tot en met en zelfs de hond moet al een beetje op afstand ...
Hij bepaalt de regels en trekt aan de touwtjes lijkt het wel.

Lieve pollepelhutje , als je vriend komt om te praten , wees consequent en duidelijk in wat jij wel en niet wilt , geef dat aan en probeer om niet jezelf huilend aan zijn voeten te werpen. Wees echt duidelijk en leg ook duidelijk uit wat jij anders wilt . Als hij daar niet mee kan dealen dan kun je maar beter afscheid nemen hoe rot het ook is , ik denk dat het goed voor hem is ook , als hij ziet dat jij stevig in je schoentjes staat en niet onder de indruk blijft van heel zijn gedrag , gewoon jezelf blijft , dat geeft ook vertrouwen . Of hij dat kan accepteren en zelf kan veranderen , dat is moeilijk te zeggen...

afbeelding van torn

@Hortensia: 'Moeten'. :p

Citaat:

Hij zal zelf moeten veranderen , jij moet gewoon jezelf kunnen zijn

Ik las net in een prachtig boek waar ik momenteel midden inzit dat 'moeten' het meest gebruikt Nederlandse werkwoord schijnt te zijn.

Ik moet, jij moet, wij moeten......
Zou dat nou ook een oorzaak kunnen zijn dat er zoveel mensen onzeker zijn, een burn-out hebben, depressief zijn ? Omdat je maar van alles moet van jezelf en alles en iedereen om je heen ?

Lees dat ook regelmatig hier in reacties: jij moet, hij/zij moet.
Om kromme tenen van te krijgen.......

*vraagt zich af hoe Hortje zou reageren als iemand haar verteld dat zij iets moet.* Knipoog

Sorry kon het niet laten. Back on topic. Tong

afbeelding van hortensia

@torn- ass always

whahahahahaa jaaaa daar heb je me hoor , ik ben er zelf ingetuind , want je/ze moet he le maal niks , ongemerkt heb ik het ook geschreven ....
Gelukkig heb jij me er even op gewezen hoe ik ineens zo de mist in kan gaan , idd en Hortje moet niks , ze mag ....
Dus hotellepel ... je moet niks , je mag !

afbeelding van torn

torn ass always :p

Citaat:

torn- ass always

Jep. As always,....'torn the ass'. En bedankt Hortie. Tong

Citaat:

hoe ik ineens zo de mist in kan gaan

Mwoa, mag het wat minder streng naar jezelf. Zie het als een communicatief bewustwordingsmoment. Glimlach

Haak daar later op een rustiger moment nog opaan in je poll....als jij dat wil Het zou mij niet verbazen als Hortje op momenten vanuit emotie (jaloezie, onzekerheid enzo) wat *kuch* krachtig communiceert. Grijns
Maar ik kan dat natuurlijk verkeerd inschatten.

Back on topic.

afbeelding van hortensia

@torn-zo is het

alsof je me zelf hebt gemaakt ,
niks aan toe te voegen

woordspe(l)ling /vriendschap in dit geval Knipoog

torn , het is ook nog zo , mensen met een jaloerse partner worden heel onzeker , alsof je op eieren moet lopen om de ander maar niet te ontstemmen . Dat veroorzaakt ook het , jezelf niet meer kunnen zijn , grenzen worden verlegt , je wereld kleiner gemaakt. Als je daar in meegaat .
Krachtige taal en duidelijk communiceren waar het bij jou ophoudt kan alleen maar iets opbouwen ipv destructief gedrag te tolereren , dat is een neerwaartse spiraal wat iig nooit goed kan blijven gaan. Het rare is dat mensen met jaloersgedrag ook dikwijls gebaat zijn bij krachtige taal en duidelijkheid , heel vreemd eigenlijk als je er goed over na denkt , dat zij juist degene zijn die verlangen naar een "leider" .