Zomaar opgeven na 6 jaar???

afbeelding van amik

2 weken geleden heeft mijn vriend een eind gemaakt aan onze relatie van 6 jaar, waarvan we bijna 1 jaar samen woonden en 2,5 jaar bij mijn schoonouders samen te hebben gewoond.
Mijn vriend kwam ongeveer 6 weken geleden met het verhaal dat hij zich aan sommige dingetjes ergede. Daar hebben goede gesprekken over gehad en we zouden er wat aan gaan doen en er weer voor gaan. Ook zouden we gaan verhuizen omdat we nogal ver van onze vrienden en zijn ouders af woonden, en dat benauwde hem. Wij zaten de hele week samen in huis en we zijn allebei 23 dus daarvoor eigenlijk nog te jong. Toch bleef hij twijfelen en wilde graag voor 2 weken uitelkaar zodat hij kon kijken of hij mij miste. Na die 2 weken twijfelde hij nog steeds en besloten we min of meer samen dat we dan uit elkaar moesten gaan, wel met veel pijn in mijn hart, en beiden hebben we heel hard gehuild. Dus ik heb 2 dagen later gebeld dat dit voor mij niet de beste oplossing was en dat we er samen voor moesten gaan vechten!!
Hij zei dat dit voor hem wel de beste oplossing is voorlopig en dat hij wel voor ons wil vechten maar eerst even alleen wil zijn om zijn gevoelens op een rijtje te krijgen. Maar dat ik mijn leven op moet pakken, en verder moet gaan. Maar hoe moet dat dan, als hij nog niet eens weet wat ie nou wil. Zo blijf ik toch hoop houden??
Ik woon nu weer thuis bij mijn ouders en hij woont in ons huis.

Zijn er mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? Waarbij het wel goed kwam, en waarbij het niet goed kwam?

afbeelding van Grooy

Ik heb dit niet meegemaakt...

Dat is wel erg lang inderdaad, al 6 jaar samen en dan uit elkaar gaan, dat doet enorm veel pijn. Jullie zijn dus als ik het goed begrijp van je 17 bij elkaar. Ook wonen jullie al een tijd samen enzo...dus allemaal heel serieus.
Niemand kan je zeggen of het goedkomt of niet. Ik kan alleen zeggen dat je echt voor jezelf moet kiezen, hoe moeilijk het ook is. Maar wat je schrijft over wat je ex je vertelde allemaal: kijken of hij je mist, voor hem wel de oplossing, ergernissen, weer voor je vechten als hij zijn gevoelens op een rij heeft....Dit zijn allemaal dingen die mijn ex-vriendin dus ook tegen mij gezegd heeft toen ze het uitmaakte...ze wilde alles op een rijtje zetten, weten hoe het was zonder mij, en over een tijdje als ze alles op een rijtje had weer voor 'ons' zou knokken...
Ik wil niet te hard zijn...maar ik ben erachter dat het dus allemaal onzin is die ze gezegd heeft omdat ze A: zelf in de war is en niet zeker weet wat ze wil en B: je niet teveel wil kwetsen.

Ik heb ook een tijdje hoop gehouden, maar kwam er na een maand achter dat ze verliefd was geworden op een ander, terwijl alles zo perfect leek te gaan tussen ons...ik had niets gemerkt! Ze heeft me dus gewoon op een beetje nette manier aan de kant gezet voor een ander...blijkt dus achteraf. Mijn ex was ook 16 toen ik we iets kregen met elkaar en we hebben een relatie van 3 jaar gehad, ikzelf was toen 19...vrij jong dus...maar het was liefde op het eerste gezicht en alles leek perfect zowel voor ons 2en als voor de buitenwereld.

Er is echter 1 zin die me veel zegt:

If you love something....set it free. If it returns it's yours... if it doesn't.... it never was....

Heel veel sterkte ermee!

afbeelding van amik

Wat moet ik nou toch?? Mag ik hier hoop uithalen??

Gisteravond ging ik sporten en kwam ik mijn ex tegen, al voordat we gingen sporten. Hij vroeg of we na die tijd nog even wat zouden drinken. Nou ja je raad het al ik zei ja. Eindelijk was dat uur om en gingen we wat drinken maar echt ontspannen was het niet en dat voelde hij ook wel aan. We zijn snel daarna weggegaan, ik liep een beetje triest en hij pakte mij vast en drukte mij tegen zich aan. Hij wilde mij ook graag naar huis brengen, ik moest lopend en sliep bij een collega. Ik heb gezegd ik loop wel, maar hij bleef aandringen en toen ben ik meegegaan. Hier en daar nog wat over niks gepraat. Toen hij voor de deur stond pakte ik hem vast om gedag te zeggen, maar toen ik hem los wilde laten liet hij mij niet los. Ik vroeg hem of ik hem een kus op zijn wang mocht geven en hij zei ja. Toen ik dat wilde doen, draaide hij zich bij en gaf me kus op mijn mond. Hij zat ook te huilen en ik wilde eigenlijk niet de auto uit, heb zijn tranen afgedroogd en gezegd dat hij rustig aan moet doen. En hij zag dat ik het moeilijk had om uit te stappen en hij zei ga maar gauw.

Weet nu niet wat ik hier mee moet?? Mag ik hier hoop uit putten?? Hij heeft een goed gesprek gehad met zijn ouders en die hebben hem wel duidelijk gemaakt dat hij mij niet zomaar hoop mag geven. Waarom doet hij dit???