Zou je vreemdgangers een celstraf willen geven?

afbeelding van hartepijn
ja
37% (11 stemmen)
nee
63% (19 stemmen)
Totaal aantal stemmen: %votes
afbeelding van Peter91

Boete

Een celstraf gaat erg ver hier in , echter zou ik een boete er wel voor terrecht vinden en dat deze boete dan wordt uitbetaald in de vorm van een schadevergoeding aan het slachtoffer , niet dat geld het verdriet oplost maar dan moet die er in elk geval voor boeten

afbeelding van Moerbei

Je mag een ander mens niet

Je mag een ander mens niet opeisen, hoe graag we dat ook zouden willen. We bezitten alleen onszelf. Ieder mens heeft recht op zijn eigen keuzen, en zelfs - daar geloof ik heilig in - in zijn eigen fouten. Hoe de ander ermee omgaat nadat het heeft plaatsgevonden is mijns inziens alleszeggend.
Soms kan vreemdgaan zelfs een relatie redden omdat het de ogen opent, communicatie lijnen wijd open zet, een ultimatum stelt.
En anders dan moet je de ander loslaten en weet je dat die persoon niet de juiste voor jou was en je dus, hoe je het wendt of keert, beter af bent zonder die ander.

En ja...ik heb het zelf meegemaakt in een relatie (jaaaaren geleden gelukkig). Had ze zelfs samen betrapt. Was het einde van de relatie (hij toonde ook niet bepaald berouw) en ik was er vrij snel klaar mee. Ik vertrouw verder maar op karma Knipoog.

afbeelding van christ

een celstraf niet maar ik

een celstraf niet maar ik hoop dan wel dat het hun ook eens over komt
met dat vreemdgaan ik heb het zelf meegemaakt en was er kapot van
ook al ben je zelf fout in de relatie dan is het vreemdgaan niet goed
maar bij mij was het zo dat zij naar liefde zocht en haar verdriet kwijt moest(rebound relatie)
die liep stuk na 3 maanden en je kan ook vreemdgaan door alleen de lusten niet de lasten

afbeelding van vlindertje59

@hartepijn

Een celstraf vindt ik wel iets te ver gaan. Nu heb ik gelukkig geen ervaring met vreemdgaan van mijn ex, maar ik zeg toch nee.

afbeelding van hartepijn

celstraf

Na ja, je zou het wel willen; een celstraf betekent dat iemand echt moet nadenken en niet meteen naar het vreemdgangersadres holt. Vandaar Knipoog

afbeelding van vlindertje59

@hartepijn

Nogmaals, ik heb daar gelukkig geen ervaring mee. Er zijn ook mannen en vrouwen die niet vreemdgaan, ja echt die bestaan er! Relaties kunnen ook om andere redenen uit gaan. Het lijkt mij vreselijk als je partner vreemd gaat.

Sterkte

afbeelding van elf63

Mijn eerste huwelijk is

Mijn eerste huwelijk is stukgelopen omdat hij vreemdging, dat deed pijn en je vraagt je af "waarom?" Het antwoord heb ik later zelf gevonden....ik was saai en deed geen moeite om daar verandering in te brengen dus "daarom!"
Nu...23 jaar later....ben ik zelf vreemdgegaan in mijn tweede huwelijk, ben er echt niet trots op en heb hem heel veel pijn gedaan. Maar ik vond al lange tijd niet meer dat wat ik zocht in mijn relatie, genegenheid, aandacht, spanning. Alles was zo gewoon...en als je dan al heel vaak probeert dat te veranderen en de andere blijft het goed vinden zoals het is, ga je zelf op zoek. Dom maar het is gebeurt. Nu sta ik voor een tweede scheiding, dus trouwen doe ik nooit meer.
Ik praat vreemdgaan niet goed, maar om met een vinger te wijzen..iemand meteen te veroordelen is heel gemakkelijk. Zoek de oorzaak en los dat op...samen.