Zware frustratie

afbeelding van Mayonaise

Een kort bericht, waarom weet ik niet. Je hoeft hier niet op te reageren, ik moet het gewoon echt kwijt.

Ik voel me zwaar gefrustreerd. Ik ben zwaar gefrustreerd. Ik ben boos. Nee, frustratie.

Tranen springen in mijn ogen. Alles voelt oneerlijk. Nee, ik voel me dom. Dom? Ik voel me waardeloos dom. Hoe had ik zo stom kunnen zijn? Hoe had ik MAANDENLANG zo stom kunnen zijn? Je kunt je een keer in iets verliezen, maar nee, ik moest weer zonodig in iets uitzichtloos geloven.

Waarom wilde ik dit niet zien? Nu blijf ik dom en gefrustreerd achter. Kwetsbaar voor slechte praat. Kwetsbaar maar wel met een enorme les. Een harde les.

Ik voel me ook slecht omdat ik het gevoel heb mezelf niet te hebben geuit op het juiste moment. Had ik maar boos uitgevallen. Had ik maar heftig boos gereageerd. Nee ik wilde het weer koel en netjes afhandelen. En nu zit ik hier, thuis, gefrustreerd. Ik ben het niet kwijt, ik heb het er niet uitgegooid. Nee ik heb het in me gehouden. Makkelijk prooi voor de wereld.

Maar ja, wat had het anders gebracht? Ook niks. Uiteindelijk is de boosheid namelijk toch grotendeels naar mezelf.
Dat ik hier zo mee aan de gang ben gebleven. Ik had sterker moeten zijn.

Zwakkeling.

afbeelding van Nientjuh1

Mayo

Ten eerste snap ik dat je boos bent op jezelf en gefrustreerd. En ik kan dat ook niet weghalen, dat kan alleen jijzelf. Over een tijdje besef je dat het niet jouw schuld was. Je was verliefd. Veel mensen kunnen meepraten over domme dingen doen als je verliefd bent. Tuurlijk, je had dingen anders kunnen aanpakken, maar was alles dan echt zo anders gegaan? Misschien, misschien stond je dan ook op dit punt. Dat weet je niet, dat kan je niet weten en ga je ook nooit te weten komen. Het is zoals het is. Het is niet jouw schuld, ook niet die van hem. Jullie horen niet bij elkaar. Klaar. Het is nu tijd om te rouwen, je klote te voelen, jezelf de schuld te geven. Maar uiteindelijk wordt het beter en zie je alles weer helder en zie je dat het alles behalve jouw schuld was. Bij mij heeft het jaren geduurd voordat ik besefte dat mn ex is zoals hij is en ik daar niks aan kan doen.

afbeelding van petals

je bent heel hard voor

je bent heel hard voor jezelf... zou je zo hard ook naar een ander zijn?

Ik ben er ook ingetrapt, 3 jaar geleden met eerste ex en na 2 jaar en denken dat ik geheeld was, weer heel recent met de volgende. Moet ik mezelf nu gaan 'kastijden' dat ik erin getrapt ben? Het pleit toch juist heel erg voor je dat je niet boos bent geworden, dat je het netjes wilde afhandelen? En ben je dom als je mensen wilt blijven vertrouwen, dat je altijd het goede probeert te zien? Waarom zou jij zwak zijn? Je was gek op die man!

Als iets, laat het een les zijn. Een harde inderdaad, een pijnlijke, maar uiteindelijk ook een goede, denk ik. Voor de toekomst, je hoeft niet eens heftig te reageren, maar laat het een les zijn om het niet zover te laten komen en alleen te investeren in mensen die dat ook echt in jou doen. En als je merkt dat ze het niet doen, om duidelijk en sterk je grens aan te geven, dat mag best met kracht ja! En als ze het blijven niet doen, om weg te lopen. Dat leer ik zelf nu met vallen en opstaan ook. Boosheid is goed denk ik, het gevoel dat er hier dingen niet kloppen, dat de hele situatie gewoon oneerlijk is, lijkt me ook heel goed. Maar zorg dat je die boosheid nu niet op een negatieve manier naar jezelf gaat uiten he! Zet hem om in kracht, grenzen ter zelfbescherming: dit laat ik mezelf niet meer gebeuren, volgende keer geef ik wel duidelijker aan wat ik wel en niet wil.

afbeelding van waterman

Hoi Mayonaise

Citaat:

Tranen springen in mijn ogen. Alles voelt oneerlijk. Nee, ik voel me dom. Dom? Ik voel me waardeloos dom. Hoe had ik zo stom kunnen zijn? Hoe had ik MAANDENLANG zo stom kunnen zijn? Je kunt je een keer in iets verliezen, maar nee, ik moest weer zonodig in iets uitzichtloos geloven.

Niet zo boos zijn op jezelf hoor! Eventje, maar zeker niet te lang boos zijn op jezelf. Soms gaan dingen fout, soms doe je dingen die achteraf niet verstandig waren. Maar dat is geen reden om jezelf zo hard af te vallen. Jij bent ook alleen maar een mensje, he, en mensen maken soms fouten. Doen soms stomme dingen, die ze achteraf niet hadden moeten doen. Leer er van. Sluit het af. Sta weer op, als je gevallen bent. Met gebutste knietjes, met blauwe plekken, kwaad, chagrijnig en gekwetst, maar wel weer opstaan. En jezelf weer gaan steunen. Jezelf weer vergeven, en weer om en met jezelf leren lachen. Das echt het beste.

Waterman

afbeelding van polska67

Nee, je bent geen zwakkeling!

Hoi Mayonaise,

Hoewel ik me heel goed kan voorstellen hoe waardeloos jij je voelt, je bent absoluut geen zwakkeling. Maar je bent een gekwetste vrouw, want jouw hart is gewond en je vertrouwen is geschaad. Ja, jij bent kwetsbaar, maar dat is ieder mens. Dus jij bent geen uitzondering. Vanuit die kwetsbaarheid doe je heel hard naar jezelf. En daardoor word je alleen maar ongelukkiger.

Nee, jij bent niet dom. Maar jij voelt je zo en je voelt je slecht. Maar dat wil niet zeggen, dat je ook zo BENT. Nee, jij bent gewoon goed zoals je bent. Dat is neutraal en zo is het. Jij bent goed zoals je bent.

Nee, jij bent mooi zoals je bent, je bent waardevol, je bent zoveel waard. Ook al vinden anderen jou waardeloos, jij BENT er en je bent waardevol. Ook al vind jij jezelf minderwaardig, dat is NIET zo. Het makkelijkste is denken: ik ben niets waard. Maar is dat de waarheid? Nee!

Jouw gewonde hart, jouw gekwetste zelf, dat voel je tot in je diepste wezen. En dat is die frustratie en boosheid. Ja, je hebt fouten gemaakt, verkeerde keuzes, maar wie doet dat niet? Maar dat wil niet zeggen dat je dom bent.

En wees lief voor jezelf... gun jezelf de tijd om verdrietig te zijn... want het is niet niks wat je hebt meegemaakt. Logisch dat je je rot voelt.

Maar om nu verder te komen ... en dat heb jij echt nodig... probeer die frustratie, die boosheid en dat verdriet met iemand te delen. Ga er niet alleen mee rondlopen. Goed dat je het hier uit op het forum, maar probeer (in je omgeving) iemand te vinden die jouw eigenwaarde kan helpen herontdekken. Die je kan helpen om positief naar jezelf te kijken. Jezelf de grond in boren helpt je niet verder. Want jij hebt het nodig om weer gewaardeerd te worden.

Veel sterkte!

Veel liefs van Polska

afbeelding van jamor

je kijkt alleen in het verleden...

Zo,... klaar met jezelf naar beneden halen Glimlach
Ik ga je een aantal vragen voorleggen om te kijken of je daadwerkelijk zo veel frustratie en woede hebt. En of je sterker moet zijn of niet?...

Ik vind mezelf niet dom, jij wel zeg je... Maar wat is iemand die waardeloos dom is??
Is alles niet uitzichtloos als je de toekomst niet weet?
Harde lessen zijn er om van te leren, schijnbaar heb je er net 1 voorbij zien komen. Je wist de les toen nog niet, maar uit je tekst blijkt dat je deze les wel hebt geleerd. Maakt je dat een zwakkeling?
Wat is moeilijker, iemand verrot schelden die je boos maakt of jezelf weten te beheersen in een situatie die dat eigenlijk niet toelaat?

Het mooie van je verhaal is dat je jezelf onbewust verminderd, ipv verbeterd!! Eerst zeg je je gefrustreerd te VOELEN en direct erna BEN je gefrustreerd. Mag iemand zich gefrustreerd voelen? Natuurlijk mag je dat, accepteer het voor jezelf ook. Frustratie is iets wat eruit moet, maar je houd het bewust vast!!!! Doordat je gefrustreerd BENT. Nee hoor, jij bent Mayonaise, die zich gefrustreerd voelt....