2009, hoe kijk je terug?

afbeelding van paula50

Beste allemaal,

Vanmiddag zat ik thuis op de bank en voelde me eigenlijk voor het eerst sinds lange tijd weer eens tevreden en ook dat het goed voelde om even alleen te zijn, vaak wordt ik dan weer zo verdrietig en kwaad, dat de emoties weer de overhand krijgen, maar vandaag niet, zou het betekenen dat ik toch weer een stukje verder ben?
Hebben jullie ook plannetjes voor het nw. jaar, ik wil graag wat afvallen en gezonder gaan leven, want toen mijn relatie 10 mnd. geleden in 1 klap over was, ben ik eerst kilo's afgevallen om dat er een paar weken later weer aan te eten en nog wat extra kilo's erbij, net of ik mezelf troostte met eten, heb er totaal geen controle meer over en blijf maar snoepen, snacken enz.
Ook heb ik niet veel zin om naar de kapper te gaan, ik verzorg mezelf wel goed hoor, douche elke dag, maar wat ik eigenlijk zeggen wil is dat mijn uiterlijk me niks meer zegt en met J. was dat wel anders, maar nu, voor wie moet ik me mooi maken?
Toch ga ik dat veranderen, wil mijn leuke kleding weer aan, mijn haar anders enz.
Ook wil ik de contacten met mijn vrienden goed onderhouden en wat leuke dingen gan doen, hebben jullie tips, want zit nou echt teveel thuis op de bank te hangen.
Ik denk dat iedereen dat gevoel wel een beetje heeft; je wilt het zo graag afsluiten, verder gaan, je ontgoogeling en woede een plek kunnen geven, alle hoop opgeven, omdat je inmiddels beter weet, loslaten heet dat.
Ook las ik laatst ergens dat je bewust door deze pijn heen moet, dat het allemaal fases zijn, ook ik heb hem weer een kerstkaartje gestuurd en weer gehoopt dat hij iets zou laten horen (heb daar zelfs om gevraagt) maar nee, niks gehoort, hij blijft zwijgen en ik blijf maar hangen in woede en verwijten, want als hij idd wat van zich zou laten horen en mij kon uitleggen waarom hij mij zo in 1 klap heeft laten vallen en daarna alles blokkeerde, waarom? zou ik het dan beter kunnen afsluiten?
Dit is gewoon een kille wrede afrekening, wat heb ik verkeerd gedaan, heb ik me teveel aan hem opgedrongen? hij wilde altijd graag ruimte, was ook nog heel veel met zijn ex. bezig, hij haatte haar, maar toch, als iemand iets kwaads over haar zei, ontplofte hij zowat .
Waarom zei hij vlak voordat hij me dumpte dat hij van me hield, met mij graag kinderen had willen hebben, van me droomde?
Aan de ene kant kon hij heel hard naar mensen uithalen, aan de andere kant voelde hij zich zo gauw vernederd, was zo gauw kwaad om niks en als ik aan die moeilijke kant van hem denk, wil ik dat ook niet meer.
Maar ik voel me gewoon vernederd omdat ik zo vaak (om de 2 mnd.) weer een brief stuurde, met de vraag of hij asjeblieft nog een keer zou willen praten, nu zie ik eindelijk langzaam in dat het geen zin heeft.
Ook daarom; laat dat nieuwe jaar maar komen, als het straks lente wordt is alles een jaar geleden en hoop dat het vanaf dan beter zal gaan en dat hoop ik voor jullie allemaal.
xx Paula

afbeelding van Letje

Paula50

Ik kijk terug op een jaar vol verdriet, pijn, wanhoop en het gevoel dat er wat van mij afgerukt is maar ook van liefde die ik kreeg van mijn kinderen, familie en een paar goede vrienden.
Ik kijk terug op een jaar waarin ik ook sterker werd en er achter kwam dat ik zelf dingen kan bereiken, dit is natuurlijk positief maar de negatieve gevoelens overheersen.. Kortom een hel met een paar positieve gebeurtenissen.
Voor dit jaar heb ik geen voornemens, ik zie het wel...
Jij moet niet de fouten bij jezelf gaan zoeken, ik heb dat ook gedaan maar soms gebeuren er dingen waar je geen vat op hebt en het gaat helemaal buiten je om. En je moet je niet vernederd voelen omdat jij nog wel liefde voor hem voelde en dit liet zien door middel van brieven, jij vond dat op dat moment belangrijk en hebt er naar gehandeld... is niks mis mee.
Ik kan je niet zoveel tips geven, ik hang zelf ook vaak op de bank of zit voor de computer, misschien een sportclub??
Ik hoop dat 2010 een mooi jaar voor je gaat worden!!
Letje

afbeelding van Layla - Moderator

@ paula50

Hoi Paula,
Zo te lezen begint er een periode voor je van rust en dat is mooi meegenomen na alle ellende en verdriet.
Ik denk dat je al heel goed bezig bent, leuke kleding aan, je haar anders en meer met vrienden afspreken. Klinkt positief!
Wanneer je je vrienden ziet of spreekt, komen er vaak vanzelf leuke ideeën naar voren, wat je samen kunt gaan doen.
Het bewust afspreken met agenda's erbij, zorgt ook al dat je vaker van de bank afkomt.
Ik weet niet of je hobby's hebt, of iets wat je altijd al graag hebt willen doen, daar kun je desgewenst ook weer tijd voor vrijmaken.
Ikzelf heb nadat mijn ex hier weg was, al snel gezorgd dat ik een ander leven kon opbouwen.
Ander werk erbij gezocht, hobby's weer opgepakt, ik spreek met regelmaat af met vrienden en familie en zo kom ik mijn dagen heel goed door.
Ik "weet" dat ik een relatie achter de rug heb, maar mijn leven hoe het er nu uitziet, is zo vertrouwd dat ik niet eens meer terug zou willen naar het verleden.
Ook ik heb met veel vragen rondgelopen maar nu wil ik niet eens meer weten waarom, om de eenvoudige reden dat hij het niet eens waard is me daar nog druk over te maken.
Het frustreert alleen maar meer, als je nergens respons op krijgt, en het maakt je er niet vrolijker op.
Je hebt niets verkeerds gedaan en niemand verdiend het om zonder woorden aan de kant gezet te worden, dus ligt het in deze niet aan jou, maar aan "wie" hij is en hoe hij met mensen omgaat.
Ik denk terug aan 2009 met gemengde gevoelens, omdat ik het niet meer aankon mijn relatie te handhaven en ik er een punt achter gezet heb, aan de ene kant triest omdat je jarenlang inversteert in iets waarvan je achteraf pas ziet, dat het nooit was veranderd in positieve zin.
Maar ik ben ook trots op mezelf wat ik bereikt heb, na mijn relatie.
Net die gedachte wil ik morgen het jaar 2009 afsluiten en 2010 op me af laten komen.
Uiteraard met de hoop dat 2010 voor ons allen, een mooi jaar wordt in alle opzichten, dat wens ik jou zeker toe.
Neem je rust en de tijd voor jezelf en probeer te genieten van wat je wel hebt.
Dat is iets wat mij heel erg op de been gehouden heeft, te zien wat ik wel allemaal nog heb.
Liefs en groet van Layla

afbeelding van Daphne92

Paula

Ik kijk dit jaar terug met grote deels veel plezier, ik heb de tijd van mijn leven gehad maar dat was nog in de tijd dat ik nog bij mijn ex was. De laatste 3 maanden van dit jaar waren eigenlijk een grote hel.
Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als toen ik bij mijn ex was.
Haar gezin was verder ook geweldig en ik heb hun ook een kerstkaart gestuurd maar dan om hun te bedanken voor de mooie tijd, ik kreeg een sms van men ex waarin ze had gezegt dat ze het heel erg waardeerden en dat mijn brief onderweg was, maar jammer genoeg heb ik die brief nooit gekregen.
Ik heb van die ouders nog wel een mail gekregen waarin zij mij bedankte voor de brief en dat ze mij alle gelukte toe wenste.
Maar mijn voornemens voor 2010 is dat ik denk ik ook maar wat meer met mijn vrienden ga doen, want zelf merk ik ook wel dat ik veel thuis zit.
En misschien ga ik ook maar eens weer naar de kapper en ook weer eens wat meer naar de sportschool.
En met die vragen, dat blijft mij ook steeds achtervolgen, je hebt zoveel vragen en aan de ene kant heb je zoiets van: ja wat schiet ik er eigenlijk mee op als ik daar antwoord op krijg maar aan de andere kant wil je het toch weten alsof dat je meer rust zou kunnen geven.
Het blijft moeilijk.
Ik wens je een heel gelukkig nieuw jaar en ik hoop ook voor je dat het beter zal gaan maar dat hoop ik voor iedereen hier

xx Daphne

afbeelding van Roel1200

hoi Paula, Als ik terugkijk

hoi Paula,
Als ik terugkijk op 2009 kan ik heel kort zijn, het is voor mijn gevoel het ergste jaar van mijn leven geweest.
Mijn relatie is ongeveer 7 maanden geleden officieel uitgegaan, maar het begon al eind januari.
Ik heb er een depressie aan overgehouden, 2,5 maand thuis gezeten en nog steeds heb ik niet het gevoel dat ik ook maar iets verder ben gekomen in mijn verwerking.
Ik voel me gebruikt, afgedankt en in de steek gelaten na 4 jaar.
Ben nog steeds erg boos, verdrietig en weet soms niet meer hoe het verder moet.

Ik zou het ook zo graag willen afsluiten, het verdriet, de boosheid een plek willen geven en ook de hoop die ik soms nog steeds voel willen laten varen.
2 weken terug kreeg ik nog een mail van haar waarin ze zegt spijt te hebben van de dingen die mijn verdriet en boosheid veroorzaakt hebben.
Dat heeft me weer een enorme emotionele dip gegeven, net als het feit dat ik nog steeds in ons huis zit wat verkocht moet worden.

mijn vriendin zei ook nog regelmatig voor ze wegging dat ze van mij hield en nog steeds verliefd was, hoe valt dat te rijmen met het feit dan toch de relatie te stoppen, ik kan er nog steeds niet bij.
En misschien moeten we ook maar niet proberen het te snappen, te accepteren dat sommige mensen dat gewoon zo kunnen doen.
Hoe moeilijk dat ook is.

Ik hoop voor jou,voor mij en voor iedereen hier dat 2010 toch een jaar word waarin we al deze onbegrijpelijke dingen een plek kunnen geven.
Dat er rust komt in onze gedachten en daarmee misschien een start van nieuw geluk in ons leven.

Wil bij deze 2009 liefst zo snel mogelijk deleten.
Sterkte en succes,
Roel.

afbeelding van diep

@paula50

Je haar, je kledij, gezond eten,.... je moet dat allemaal voor JEZELF doen of je nu al dan niet in een relatie zit.
Het is natuurlijk leuk als je daar dan van een ander of een partner complimentjes over krijgt maar het blijft in de eerste plaats een teken dat je jezelf respecteert en wil verzorgen.
Dus.......zou ik je willen voorstellen..........ga in de eerste week van januari maar meteen naar de kapper.
Succes
diep