Blog van Amapola

afbeelding van Amapola

Gewoon een "simpele" vraag....

Hi there....

Bestaat het dat mensen NIET (meer) in de liefde geloven?
Dat ipv een relatie gebaseerd op liefde het dan zal gaan om "slechts" een relatie om MAAR niet alleen te hoeven zijn, voor de gezelligheid (samen gezelliger dan alleen), om je eigen vaste sexpartner te hebben, om ook een vriendin/levenspartner te hebben (en niet alleen te hoeven zijn), om iemand te hebben om alles/dingen mee te doen?

Een relatie vanuit praktische gezelligheidsoverwegingen ipv een relatie vanuit de (romantische)liefde?

Zal een relatie werken waarbij de een wel in de (romantische) liefde gelooft en de ander in de hierboven beschreven soort "liefde"?

afbeelding van Amapola

Lucht beetje opgeklaard.....

Bedankt voor jullie reacties Free en Tascha,

Gisteravond heb ik besloten om in tegenstelling tot vorige relaties (ik probeer mijn relatie-ervaringen mee te nemen om niet dezelfde fouten te maken) aan mijn gevoel gehoor te geven en mijn lief te confronteren met mijn gemoedstoestand.
Ik ben heel eerlijk geweest over hoe ik me voelde, waarom ik me zo voelde en de vragen die in mijn hoofd spookte. Ja, ik voelde me heel kwetsbaar, onzeker en klein, want was het wel een goede zet? Zou ik hem afschrikken? Zou hij me belachelijk maken? Zou hij het bagatelliseren? Deed ik er wel goed aan om nu al, na 2,5 maand zo'n zwaar gesprek te initiëren?

afbeelding van Amapola

Niet weten.....

Mijn eerste blog was op 17 februari, mijn laatste op 1 maart. Het is inmiddels 14 juni en het is ongelooflijk hoeveel er binnen zo een "korte" tijd kan gebeuren.
Zoals velen heb ik ook de nodige hulp gezocht en ben ik nu een persoonlijke spirituele coach rijker. En OH wat heeft die man mij goed geholpen met alle onbeantwoorde vragen waar ik zo lang mee heb rond gelopen?¢‚Ǩ¬¶.mede veroorzaakt door die ene mooie liefde, die geen toekomst had en ik maar niet wilde begrijpen hoe, wat en waarom?¢‚Ǩ¬¶.

Afijn, ik ben over die ene mooie liefde heen. We zijn nog bevriend, maar dat ene speciale plekje is niet meer van hem. Hij is nog bij zijn vriendin en ik weet niet hoe het ze afgaat, heb ook geen behoefte om het te weten. Ik heb mooie herinneringen aan hem/ons en geen enkele negatieve gevoelens?¢‚Ǩ¬¶. Ik hoop dat hij overgelukkig zal zijn/worden en ik zal er altijd voor hem zijn als hij me nodig heeft. Ik houd als vriend van hem, maar verder niks. We zien elkaar niet meer, heel af en toe contact op msn en sms?¢‚Ǩ¬¶meestal initieert hij. Ik ben verder gegaan, ik heb hem losgelaten en het is helemaal ok.

afbeelding van Amapola

Back on track...

Ik denk dat jullie wel gemerkt hebben dat mijn gemoedstoestand redelijk drastisch veranderd is...

Eigenlijk moet ik zeggen dat ik mezelf weer gevonden heb. Ik ben mezelf letterlijk kwijt geraakt in de liefde, want ik ben meegevoerd door vele verstanden. Die van mij, maar ook die van hem en ik WEET drommels goed dat ik ALTIJD mijn hart moet volgen. "As simple as that". Dit gegeven heb ik zelf ervaren, ik heb hoge bergen en diepe dalen gekend en na vele zoektochten wist ik heel goed wie ik was.

Toen kwam hij en ik werd zo overrompeld door zoveel puurheid en schoonheid en echte liefde en voor even werd ik blind, doof en doofstom....ik vergat wie ik was... Ik was mezelf HELEMAAL kwijt, ik herkende mezelf niet meer terug en jullie hebben kunnen lezen hoe wanhopig ik was en nergens een antwoord meer op had. Dit terwijl ik wel degelijk WIST waar het allemaal omgaat in het leven.

afbeelding van Amapola

Verdoofd.....

Ik ben niet blij, ik ben niet depressief....

Ik mis hem, maar ik weet dat hij me niet waard is....

Ik weet dat dit alles voor een reden gebeurd is....ik wil dat het gauw voorbij is....

Als ik zeg dat ik mijn les heb geleerd, mag ik dan ajb ajb ajb verder genieten van het leven?

Ik hang de hele dag op ldvd....nee, ik heb het nog niet verwerkt....

Haal hem WEG uit mijn hart....hij is me niet waard....HOE HAAL IK HEM WEG???? Hij is niet geweldig, hij is een leugenaar, zijn woorden zijn leeg.....waarom waarom waarom kan ik hem niet wegvegen?

Ik ben verdoofd.....ik ben niet blij, ik ben niet depressief.....laat het gauw over zijn ajb?

afbeelding van Amapola

Vertaling help?

Dit is meneer zijn MSN-naam:
"Het leven is een groot feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!"

Aan de hand van een chatsessie van gister weet ik dat dit voor mij bedoeld is. Ik heb hem geblockt op msn....ik heb geen behoefte aan hem als therapeut....

Hij viert dus lekker feest en hangt lekker slingers op....

Help even, wat is zijn boodschap aan mij? (Ik denk dat ik het zelf wel weet, maar heb ff objectieve en reality-check woorden nodig...want mijn hoofd BLIJFT misschien dit, misschien dat, misschien zus, misschien zo....!!!)

Vertaling aub???

afbeelding van Amapola

Advies/tips m.b.t. gevoel van incompleet zijn....

Ik vind het leven mooi en ondanks de pijnlijke momenten blijf ik van de kleine dingen in het leven genieten....ik ben niet diep ongelukkig....maar overgelukkig nou ook weer niet....

MAAR....

Zonder iemand om al het moois mee te delen en zonder iemand om van te houden blijf ik me incompleet voelen....er blijft een leeg plekje in me, die ik met niks anders kan opvullen... Zo voelt het....

Kan je zonder iemand wel compleet zijn?
Ik hoor namelijk heel vaak dat je alleen compleet behoort te zijn en dat je niet iemand anders je compleet moet maken...

Als dat zo is dan heb ik een groot probleem, want ik voel me niet compleet zonder iemand om het leven mee te delen...

Inhoud syndiceren