Blog van chelle

afbeelding van chelle

Rust & Afstand-‘strategie’: concretisering van de ‘methode’?

Om een ‘methode’ optimaal tot uitwerking te kunnen brengen, werkt het voor mij om de essentie te kunnen vatten: doorgrond het ‘materiaal’ waarmee je ‘werkt’, leer het ‘kennen’ door het tastbaar te maken. Tastbaar wordt het pas voor mij, wanneer ik erin slaag het te ‘grijpen’. Erover te filosoferen, te breinstormen, het inhoudelijk leren te doorgronden, vraagstellingen erop los te laten en - vooral essentieel - erover uit te wisselen.

afbeelding van chelle

Furor Therapeuticus: ‘A Disease To Please’

*met dank aan Hortje!

Hortensia schreef:

“@Chelle-nieuw blog misschien?
Vrij, 05/09/2014 - 07:31
Bij cognitieve therapie spoort de behandelaar bij de cliënt diens irrationele gedachten op. Samen onderzoeken ze die gedachten op geloofwaardigheid; hiermee leren ze de cliënt een functionelere denkwijze aan.”

Het ‘jeukte’ al een tijdje, Hort, maar dankzij deze scherpe bijdrage heb je me de insteek geboden voor een blog. Aanvullingen en kritische noten staan uiteraard vrij.. Grijns

afbeelding van chelle

The Wave

Zo-zo.

Daar waar ik mij inmiddels allang uit het oproer had terug getrokken, zie ik dat een aantal gebruikers het meer dan geoorloofd vonden om op een blog maar ongefundeerd en oordelend over het personage ‘Chelle’ door te blijven schrijven en daar zelfs ‘aanvullingen’ aan bij te dragen.

afbeelding van chelle

De "Je Ex Binnen 30 Dagen Terug Winnen"-Methode: Een Beschouwing.

Vraagje: Is het hier iemand opgevallen?

De ‘Win Je Ex Terug’-advertentie rechts bovenaan de site?

Op een forum dat druk bezocht wordt door Liefdes Wanhopigen, waarvan het brein zeker in de eerste periode tijdens of na een breuk uiterst gevoelig is voor de gedachte: ‘ik wil hem/haar terug’, vind ik een advertentie die deze boodschap in zich draagt, uiterst 'apart'.

afbeelding van chelle

De Zielenschreeuw

Dit kan wellicht wat ‘zweveriger’ worden dan wat men hier van Chelle, ‘de analyticus van de ijskoude grond’, gewend is. Maar dit brein blijft hongerig. Vanuit een onstilbare behoefte om de ‘blinde vlekken’ ten aanzien van mechanismes te doorgronden die haar (en de mensen om haar heen) in patronen lijken vast te ketenen, zet ik graag de ramen even open.

afbeelding van chelle

When Loss Becomes Gain...

Ik herinner me de keer dat ik van een vrouwelijke kennis hoorde dat mijn ex, vrij kort nadat het was uitgegaan, op een datingsite bleek te zitten. Onbezorgd lachend op nieuw geschoten foto’s. Althans, zo werd dit aan mij verteld. Vanuit mijn beleving bezien, absoluut niet het gezicht dat je je voorstelt bij een breuk die zich net een kort maandje geleden voltrokken had. Mijn lachspieren hadden in die periode al spierpijn na een flauw lachje aan de toonbank van de plaatselijke bakker.

afbeelding van chelle

Sealed With Gaffer Tape

*disclaimer: De mensen die graag de voorkeur geven om zich op deze site alleen bezig te willen houden met ldvd & aanverwante onderwerpen, wil ik graag wijzen op de mogelijkheid om deze blog gewoon over te slaan. /disclaimer.

Inhoud syndiceren