Boosheid

afbeelding van 073

Ik ben vandaag echt boos op haar.
Hoe heeft ze me zo na 6 jaar in de steek kunnen laten?? De afgelopen maanden heb ik echt alles voor haar gedaan, zonder dat zij over haar gevoelens praatte met mij. Ik weet wel dat ze het echt niet kon, omdat dat niet in haar karakter zit. Omdat ze veel te bang was om mij te kwetsen. Uiteindelijk heeft ze me alleen maar harder gekwetst.
Voordat ze 3 maanden naar het buitenland ging heb ik haar een groot bedrag geleend. Dat heeft ze aanvaard zonder aanmerkingen. Naar mijn gevoel zelfs zonder bedankje... Ik zal het ook wel terugkrijgen, maar ik voel me zo gebruikt. Zonder dat geld had ze nu echt diep in de problemen gezeten.
Voor haar vertrek heb ik een grote tas meegegeven met allerlei cadeaus. Die maakte ze met veel genoegen open. Terwijl ze toen al moet hebben geweten dat ze diepe twijfels had. Ik voel me zo voor de gek gehouden.
Maandenlang heeft ze met twijfels bij me gewoond. Ze kon ook nergens anders terecht. Ik voel me gebruikt.

Maar de grootste woede wordt veroorzaakt door het feit dat we het zes jaar echt super hadden. Zij was degene die bang was om mij kwijt te raken. Waarom heeft ze dat in de afgelopen maanden niet bedacht? Waarom heeft ze haar gevoel weg laten glijden? Ze had ook de wereld kunnen ontdekken met mij aan haar zijde.

Maar nu geniet ze volop van het leven als vrijgezel. Degene die haar de afgelopen maanden, toen zij het moeilijk had, heeft getroost laat ze kapot in Nederland achter. Ik wil me niet meer op haar focussen, dat levert me alleen maar meer pijn op.
Ik wil haar geen lange mails sturen met mijn emoties, want ik krijg toch geen (bevredigend) antwoord. En als ik haar wil spreken over de afhandeling van ons appartement dan geeft ze ook niet thuis. Beloftes om 's middags op msn te komen om er over te praten komt ze niet na.

Maar ik kan haar echt niet loslaten. Daarvoor zit ze veel te diep in me. Ik kan het haar niet verwijten dat ze het met me uitgemaakt heeft als ik rationeel nadenk. Maar ik voel wel boosheid, voel me wel in de steek gelaten door haar. Ze kan nu echt even de pot op, maar de ellende is dat ik de hele dag aan haar blijf denken.
En dan kom je af en toe momenten tegen dat je haar vroeger altijd zou bellen. Gisteren een belangrijk gesprek gehad over mijn toekomst. Maar ik kon mijn maatje niet bellen. Dat is over. En dat deed zo enorm veel pijn dat ik gelijk weer vergat waar het gesprek ook al weer over ging.

Hoe kan ze me dit aandoen?!?! 6 jaar lang was dit haar grootste angst en nu laat ze mij gewoon in de stront zakken.
En het erge is dat mijn liefde voor haar nog steeds even groot is, ondanks deze boosheid.

afbeelding van johnny bravo

als het houden van er niet meer is veranderd alles

ik heb hetzelfde meegemaakt. zodra het houden van er niet meer is en je bent uit elkaar lijkt het of je naar een heel ander persoon kijkt, mijn ex is bijvoorbeeld voor mij nu een totale vreemde. ik denk ook niet dat je die goeie tijd die je gehad hebt moet vergelijken met nu, er is gewoon een hele verandering opgetreden. zij heeft afstand genomen van jou en laat dit nu duidelijk merken, je deelt tenslotte niks meer met elkaar. jij kan haar nog niet loslaten en hebt die behoefte nog wel om bij haar te zijn, zij duidelijk niet.

afbeelding van 073

Ik ben het niet helemaal

Ik ben het niet helemaal eens met je gedachtengang van het 'hekel krijgen', Bravo, maar voor de rest kan ik me wel in veel vinden van wat je zegt. Zeker nu ik een aantal van je oude blogs gelezen heb.
Maar ik heb sowieso aan niemand echt een hekel, heb een heel zachtaardig karakter. Dat heeft mijn ex ook. Ik weet dat ze gewoon intens goed is. Ik zou nooit echt een hekel aan haar kunnen krijgen.. denk ik nu (maar misschien zeg ik over een aantal maanden wel dat je gelijk had).

Ik weet ook goed dat ik haar moet loslaten. Maar ze zit de hele dag in mijn hoofd. En als ik op 't internet kom check ik toch weer even haar facebook. Om te zien dat ze weer een nieuwe hotte friend heeft gevonden ofzo.
Tis gewoon stom.

Had echt nooit het gevoel gehad dat wij uit elkaar zouden kunnen gaan. Wij vulden elkaar echt perfect aan. Maarja.. tot er iets in haar begon te veranderen dus.
Ik weet dat t over.. nu nog haar los zien te laten in dat hoofd van mij.

afbeelding van Jack - inactief

Zoveel emoties

Niet de geloven eigenlijk hoeveel gevoelens een mens doormaakt in het verwerkingsproces van liefdesverdriet. Verdriet, spijt, eenzaamheid, woede, onzekerheid, noem maar op. En soms een aantal tegelijk, heel fijn!

En dat patroon waar je in zat, dat zien te doorbreken is al een opgave op zich. Zoals in jouw voorbeeld dat je even zou willen bellen. Ik herinner me ook talloze momenten waarop ik even wilde bellen, even wilde praten, even wilde vasthouden.. eventjes maar. Maar dat eventjes werpt je meteen weer een stuk terug. En je moet juist van dat patroon af.

Het is eigenlijk net een beetje als met een kind dat aan je been hangt en het los moet laten als het iets moet gaan doen wat niet in zijn/haar vaste patroon zit. Loslaten is moeilijk omdat je het vertrouwde ineens moet laten gaan en in een nieuwe, enge situatie terecht komt. Angst dus. Vind je het gek dat daar weerstand tegen is. Maar hoe langer je het uitstelt, des te meer weerstand krijg je en hoe moeilijker het wordt.

Je doet jezelf een groot plezier met het geforceerd doorbreken van de patterns (echt iets totaal anders gaan oppakken en afleiding) en het stukje bij beetje te verwerken. Goed van je dat je niet gebeld hebt, ikzelf heb die fout in het verleden wel eens gemaakt. En reacties die dan niet voldoen aan jouw verwachtingspatroon hakken er dan ook weer flink in.

Maar zo te lezen handle je alles wel op de juiste manier. Ga zo door, die tunnel is niet oneindig.

-change is inevitable-

afbeelding van Monica1984

woede

Ik begrijp volkomen dat je woedend bent. Ik heb zelf ook het nodige meegemaakt. Ik heb ook aan een van mijn exen geld geleend, we zijn nu 3 jaar verder, heb nooit een cent teruggehad. Ik heb zelf de beslissing genomen omdat ik geen zin meer had om mijn geld te vragen. Hoe moeilijk het ook het is, je moet nu voor jezelf kiezen, houden van betekent ook loslaten waar je van houdt ook al is het op dit moment het moeilijkste wat je moet doen. Je maakt jezelf alleen maar kapot als je je afvraagt waarom iemand dat heeft gedaan en je heeft verlaten. In mijn laatste relatie ben ik behoorlijk belazerd en hij belde mij wel elke dag op met spijt maar ook daar heb je niks aan. Zijn grootste angst was dat ik hem zou verlaten of vreemd zou gaan, uiteindelijk is hij degene die vreemd is gegaan. Een relatie betekent dat het van 2 kanten moet komen, anders werkt het niet. Alles gebeurd met een reden en dit dus ook, ergens loopt iemand rond die jou en de relatie de moeite waard vindt!!! Succes ermee en je bent je maatje kwijt maar schrijf je gevoelens op hier of ergens anders!

afbeelding van 073

Jullie reacties doen me

Jullie reacties doen me goed... Daarom is dit ook zo'n fijne site.
Echt heel die stortvloed aan negatieve gevoelens de hele dag door. Terwijl zij ook nog in mijn kop zit. Het is echt niet eerlijk.

Ik doe echt mijn best om haar los te laten. Maar het lukt me niet. Ik smacht zo enorm naar een teken van haar. Een teken dat ik belangrijk voor haar was. En ik weet zo goed dat ik daar niet naar op zoek moet gaan. Het geeft me toch geen bevrediging. Ik moet haar echt loslaten. En dat is zo zwaar..
Een geluk is dat ze ver weg zit in het buitenland, je bent er niet zomaar. Bellen kan wel, maar neemt ze toch niet op. Blijven sms'jes over en ellenlange emotionele mails, waar je geen reacties op krijgt.
Heb haar buitelandse nummer al uit mijn telefoon gehaald, dus daar kan ik haar niet meer op bellen. Nu nog zorgen dat ik niet meer mail. Het moet echt! Maarja, soms ben ik zwak en is die mail toch weer gestuurd ofzo.

Vanavond een hele moeilijke avond gehad. Naar een theatervoorstelling gegaan waar we samen kaartjes voor hadden. Zij zit nu in het buitenland, dus met mijn moeder gegaan. De voorstelling was erg leuk, maar ik heb er geen moment om kunnen lachen. Ik hoorde daar met HAAR te zitten!! Dat was ons plekje. Die wereld heeft zij mij laten zien. Zes jaar lang hebben we theatervoorstellingen bezocht daar. Maar dat is nu over en uit. Pff...

afbeelding van Monica1984

hey

Het is goed dat je de plekken opzoekt waar jullie samen waren, dat hoort bij het verwerken. Als je het ontwijkt loop je weg van de pijn en confrontatie met de werkelijkheid!

Met die emails...ik heb ook wel eens gehad dat ik een email of smsje wilde sturen...dan schreef ik hem en ging hem dan opslaan zonder te verzenden, sliep er een nachtje over, bekeek de email of sms weer en uiteindelijk kon ik het net zolang uitstellen dat ik toch niet had verzonden, misschien helpt dat. Als jij haar emails blijft sturen of smsen komt ze echt niet eerder bij je terug, het schrikt juist mensen af, denk daar over na.

En...je als je slecht voelt kan je altijd je verhaal hier kwijt!

afbeelding van 073

verwarring in mijn hoofd..

Overal om me heen zijn plekken die van 'ons' waren... Daarom is het ook zo oneerlijk. Zij zit in een totaal andere omgeving, maakt veel vrienden enzo. Ik word continu aan haar herinnerd met alles om me heen.
Als ik mijn computer opstart hoop ik zo op een simpel mailtje van haar. Dat ze eindelijk eens vraagt hoe het nou met mij gaat.

Ik weet wel dat zij al lange tijd bezig was met het afscheid nemen, maar je kunt zomaar zes jaar toch niet ineens aan de kant zetten?? Zes jaar lang heb je lief en leed gedeeld, alles gedeeld met elkaar. En dat is zomaar ineens over? Dat is toch gewoon niet eerlijk.
Ik kom overal briefjes enzo tegen waarin ze zegt dat ze mij echt nooit zal verlaten. Ze mailde me een paar jaar geleden over een klasgenoot die een jarenlange relatie verbroken zag worden en dat ze zo bang was dat dat ons ook zou overkomen. Een week voordat het uitging schreef ze nog dat ze van me hield (al was dat meer om mij gerust te stellen waarschijnlijk).
Het is zo oneerlijk, we hadden het echt supergoed. Waren echt het stelletje dat nooit uit elkaar zou gaan. Waren voor elkaar voorbestemd.

En nu loopt zij in een buitenlandse stad te feesten en te flirten alsof er geen zesjarige relatie net voorbij is. Alsof het als een slecht boek betrof dat je aan de kant legt en gelijk vergeet.
Ik smacht zo naar een teken van haar.. Dat ze me niet vergeten is, dat ik echt iets voor haar betekend heb. Maar elk teken dat ze op dit moment zal geven levert toch vooral frustratie op waarschijnlijk.
Ik zou zo graag willen dat ik haar echt los zou kunnen laten, maar dat lukt me echt niet op dit moment. Ik hou nog veel te veel van haar... En anderzijds ben ik zo ontzettend boos op haar, omdat ze mij in de steek heeft gelaten. Had er dan wat harder voor geknokt, wij hoorden echt bij elkaar!!!

afbeelding van Monica1984

moeilijk

Ik begrijp helemaal dat je het moeilijk het ermee hebt. Zij was voor jou de grote liefde en nu hoor je niks meer, maar als jij haar blijft mailen en smsen zal ze echt helemaal niks van haar laten horen, geloof me, mijn ex heeft maandenlang lopen smsen en mailen, bij mij wekte dat echt irritaties op en keek anders naar hem, nu was dat een andere situatie omdat hij is vreemd gegaan. Maar op dit moment is een feit dat zij in het buitenland zit en niks van zich laten horen en dat jij je leven aan het verpesten bent voor haar. Ik denk als jij een tijdje rust neemt voor jezelf en haar niet opzoekt dat ze mss vanzelf naar jou komt en misschien is het goed als je er echt zoveel mee zit om met iemand proffesioneel te gaan praten zoals een psycholoog, bij mij heeft het wel geholpen om dingen weer realistisch te zien.

afbeelding van Vewi

het wordt beter, echt

oh, oh oh, ik heb zo vreselijk met je te doen als ik dit lees. Jij zit waar ik zo;n 5 maanden geleden zat. En alles, maar dan ook alles wat je schrijft herken ik. Die stortvloed van emoties. Je bent boos, maar ook weer niet want je houd nog van haar. Het voelt alsof er gif in je lijf zit. Alsof er een stuk van je lijf is geamputeerd. Je kunt niet eten, niet slapen, je bent compleet in paniek, in shock. Je kan maar aan 1 ding denken: aan haar. Ik weet dan ook niet goed wat ik moet schrijven om je een beetje te steunen, omdat ik weet dat niets helpt op dit moment. Kijk eens op de site www.liefdescursus.nl en dan bij liefdesverdriet/tranendal. Dat heeft mij toen erg geholpen. Maar wat je ook doet, blijf vertrouwen hebben. HET GAAT HELEMAAL 1000% OVER! En je gaat, zelfs alleen, net zo gelukkig worden als met haar! En misschien nog wel gelukkiger. echt waar, geloof me. Je bent niet uniek. Er zijn miljoenen mensen je voor gegaan die dit zullen beamen. En het mooie is, daar hoef je helemaal niks voor te doen. De tijd heelt alle wonden. En die mails schrijven, dat heb ik ook gedaan, wel 20 stuks. Want elke keer dacht ik dat er nog iets was dat ik haar nu toch echt moest laten weten. maar ik zie nu dat er in elke mail (elk 6 kantjes lang) vrijwel hetzelfde stond. Dus als je een advies van me wil. Stop ermee. Je probeert namelijk maar 1 ding (en als je 100% eerlijk tegen jezelf bent, dan zul je dit ook aan jezelf toegeven) en dat is haar zo te beinvloeden met die mails dat ze bij je terugkomt. ZE KOMT NIET BIJ JE TERUG. Hoe sneller je dat accepteert, hoe eerder je door het proces heen gaat. Je hoeft haar niet meer te mailen, het is uit (en ik weet dat je dit niet wil horen, maar het is de waarheid). Zij heeft er geen recht meer op te weten hoe het met je gaat. Ze wil jou niet meer en alleen al om die reden zou jij haar ook niet meer moeten willen (ik weet het, het klinkt hard, maar het is zo: uit is uit en niet aan). Dus stop met mailen. SChrijf het desnoods op wat je haar wil mailen, maar stuur het haar niet. Over 4 maanden heb je er anders spijt van. Dan zie je hoe belachelijk je je hebt gedragen. Maar ik snap natuurlijk dat je wil mailen, ik snap het als geen ander. Maar stop met contact zoeken, het doet je uiteindelijk geen goed. Elke keer als je contact wil zoeken spreek je af dat je bijvoorbeeld een vriend, of je moeder belt. Die je dan weer even met beide benen op de grond zal moeten zetten. Want je kan je eigen geest nu niet vertrouwen.
Maar echt: het gaat over. Neem er maar gerust een jaar de tijd voor. Maar na een maand of 4 zul je je al veeeel beter voelen, geloof me. En na een jaar zul je je niet eens meer vor kunnen stellen dat je ooit een realtie met haar hebt gehad.
Heel veel sterkte!