Born to be alone and lonely :(

afbeelding van mrmusicman

Gisteravond liet ik mijn hond uit (ja hij is er nog de stakker, maar t gaat redelijk met hem, gelukkig..)
En terwijl ik het zelfde rondje liep als altijd, dacht ik aan me ex, die naast me liep soms, even de hond gauw uitlaten voor het slapen gaan, en gearmd liepen we dan samen het rondje..

In gedachte stelde ik mij een andere vrouw voor, een leuke vrouw, haar blonde haren over haar schouders en lachend kijkt ze me aan, ze is gelukkig, gearmd liepen we het paadje af. En die gedachte voelde heel goed...te goed. Ik stop ineens met lopen, en draai me naar haar toe, ik kijk haar aan en me ogen worden waterig, terwijl ik haar vertel hoe blij ik met haar ben, ik kus haar...en vertel haar hoe vreselijk veel ik van haar houdt, en bedank haar...omdat ze in mijn leven is...De tranen rollen inmiddels over me wangen.. ik breek.....In gedachte vertel ik dat allemaal tegen haar, in me eentje, midden op straat.. Virtuele liefde...Want er is geen liefde meer... de fantasie is zo mooi...

De realiteit is namelijk een stukje anders... De stap van de wonderschone perfecte parel (ja ik weet het, ze bedroog me) naar de afwijzingen van vrouwen die niet eens ook maar een klein beetje in de buurt komen is groot...is hard.

Begon mijn liefde met me ex gelijk vanaf de start met een waanzinnige explosie van gevoelens, waarbij we absoluut gelijk vanaf de eerste seconde 100% voor elkaar gingen, loop ik nu tegen alleen maar vrouwen aan met muurtjes, hoge muren. Ik dacht dat mannen een bindingsangst hadden, maar t zijn de vrouwen tegenwoordig lijkt het wel..

Neem vandaag.. Ik sprak vorige week een leuke vrouw via een chat. Blond, slank, intelligent, en we hadden onwijs veel dingen overeen. Leuk gesprek gehad wat goed vlot liep, en we besloten om af te spreken, dat zou vanavond zijn...
Tot gisteravond dan...Ze bericht me, (we zouden elkaar niet echt berichten in de tussentijd, waarom weet ik ook niet maar dat wilde ze, nou ok prima) ze ziet er toch van af.....Waarom weet ik niet precies, maar haar gevoel zegt dat ze het toch niet wilt... Nou is dit niet zon drama, maar eigenlijk gebeurt dit iedere keer valt me op..
Nee hadden we toch al denk ik dan? Dus waarom dan niet even kijken of er misschien meer in zit? Dat was toch het plan? leuk, gezellig, en gewoon even kijken, niks meer.

Torn is niet me grootste vriend dat weet iedereen, maar hij zei wel een keer, je moet best een dikke huid hebben voor datings sites. En dat is helemaal waar...En ik heb die dikke huid niet. Als mensen niet eens willen afspreken, ondanks leuke gesprekken, veel overeenkomsten en alles, wat doen ze dan op een dating site? Waarom gebeurt dit iedere keer zowat? Het doel van een dating site schiet voorbij. De meeste zitten daar met muren, issues, of zoeken gewoon de aandacht lijkt het wel. Maar waar is die leuke spontane vrouw gebleven? die wel nog gelooft in liefde, mits de klik daar zou zijn? Dat laatste is natuurlijk mega belangrijk. ik zou me niet willen binden om me maar te binden, dat werkt voor geen meter.. Maar wie weet kom je wel de klik daar tegen.

Ik ben bang dat ze niet meer bestaat, dat ik haar niet meer tegen kom, ik ben te oud aan het worden,en ben ik het kwijt geraakt met de jaren? Soms voel ik me net frankenstein...vrouwen kunnen zo ongelofelijk hard zijn.
Ik zie er dacht ik best leuk uit, niet de allerknapste misschien maar zeker niet de lelijkste..Maar tis juist de binnenkant die zo boeiend is, ik heb zoveel te bieden, zoveel te geven..Echter...ik loop alleen maar tegen "muren"aan... Bestaan er nog wel gewoon leuke, spontane vrouwen die echt ergens voor kunnen gaan zonder waarbij ik eerst een muur steen voor steen te moeten afbreken, en de ene issue na de andere te vinden along te way? Van wereldschone parel naar totale afwijzing is een groot contrast.

Ik ben niet gemaakt voor eenzaamheid, maar t lijkt er verdomd wel veel op Verdrietig
Zoveel te bieden en te geven, aan iemand die ik verzin, midden in de nacht, op straat..
Waar of wie ben jij? die ik zoek.......waar kan ik je vinden? en besta je nog wel? ik weet het niet meer..Ik kan je niet vinden, waar ik ook kijk of ben...ik had je gevonden...waarom moest je gaan? Verdrietig

afbeelding van soulfist

Hey, ik ben 28 en ik denk ook

Hey, ik ben 28 en ik denk ook steeds dat ik 'te oud' ben voor een nieuwe relatie dus ik begrijp je heel goed! Maar ik weet zeker dat je een leuke partner gaat vinden. Je schrijft mooie blogs en je maakt vast mooie muziek gezien je naam Knipoog Als je dringend op zoek bent naar een vrouw dan kom je haar niet tegen, geloof me. Voor je het weet ontmoet je er een zonder dat jezelf het door hebt. Succes! Glimlach

afbeelding van Noom28

Helppppp hihi

28 te oud, helppp ik ben 29 en dan ben ik al helemaal oud "zweet van voorhoofd veegt" Knipoog

afbeelding van petals

datingsites zijn volgens mij

datingsites zijn volgens mij NOT the place to be voor ons mensen die nog steeds rondlopen met een soort open wond... er hoeft maar iets te gebeuren, wat helemaal niet aan jou hoeft te liggen maar eerder aan die vrouw... of aan de omstandigheden, of aan wat dan ook. Je bent gewoon kwetsbaar nu. Neem nou even de tijd om er over heen te komen, echt helemaal! En dan rustig aan eens verder te kijken. Ik geloof niet dat iemand ooit te oud is voor de liefde.

En issues tja we hebben allemaal issues en muren en verborgen pijnen... daarom juist is het denk ik verstandiger om in deze fase van die sites weg te blijven, een tijd weer helemaal tot rust te komen, met jezelf bezig te gaan. Niet aan jezelf te gaan twijfelen nu, maar het hele fenomeen relatie even helemaal los, out of the picture, en voor jezelf gaan leven. Die pijn verwerken. Dan sta je straks veel sterker en is de kans veel groter dat je wel een stabiele relatie zult vinden. Als iedereen op die datingsites dat nou eerst zou doen he... maar ja iedereen zoekt naar liefde, is menselijk en begrijpelijk. Wie weet had die vrouw ook nog veel pijn, en dan is het toch vaak proberen, en in eerste instantie enthousiast reageren. Maar dan schrikken, nu wordt het echt, oh help ik voel nog iets voor mijn ex, of wie weet komt hij nog terug, of het doet nog te veel pijn. Voelen dat het nog niet werkt, dat je nog aan die ander vastzit, of je komt als je toch weer gaat beginnen in een rebound met alle pijn van dien... En dan zijn er nog meer mensen gekwetst.

afbeelding van Noom28

Van mens tot mens

Wat schrijf jij toch mooi open. Ik wil je wat zeggen, niet als kritiek maar als iets dat door mijn hoofd schoot bij dit te lezen.. Als vrouw zijnde naar een man zegmaar.. Iets met energie.. Ik ben een erg gevoelige vrouw en denk dat iedereen dit is, of iemand zich dit nou bewust is of niet.. Wat ik voelde, wat ik ook weet van mezelf, is.. Als iemand te graag wil, een relatie in dit geval, dan wekt dat, helemaal in het begin, weerstand op van een mogelijke nieuwe liefde. Alsof er energetische klauwen uitgezet worden, heb me alstjeblieft lief, blijf, ik wil zo graag. Ik zeg dit omdat ik het herken van mijn vorige relatie die stuk liep. Ik bleef toe ook alleen. Wat ik toen heb gedaan heb jij wellicht helemaal niks aan, toch wil ik het met je delen.. Ik ben gaan zoeken welke leegte in mijzelf ik probeerde op te vullen met de liefde. Bij mij was dat destijds ( heb er Nogsteeds handje van) om bevestigd te worden ( onzeker ) en over mijn ex heen te komen. Gevolg was meestal een nieuwe rampzalige relatie omdat ik simpelweg nog niet heel was. Toen heb ik iets extreems gedaan.. Ik ben al mijn zinnen op mijzelf gaan zetten en ben geëmigreerd naar Spanje en ben ergens in de bergen gaan wonen bij Andere Nederlanders op t terrein in een klein veilig hutje. Ben mezelf daar enorm tegengekomen, eerste twee maanden waren de zwaarste van mijn leven (ik opper niet dat je moet emigreren hoor haha, dit kan je ook in je veilige thuis doen) .. Zo eenzaam.. Toen brak ik ergens doorheen, ik heb een nacht lang gehuild als een baby, echt.. Niet normaal, de eenzaamheid verliet me erna, maar ik voelde me naakt en doelloos.. Goed, toen kreeg ik een boek in mijn handen gedouwd, de celestijnse belofte, je moet er van houden maar t is een prachtig verhaal wat op een heel mooie manier de werking van energie uitlegde.. Ik leerde dat hoe meer je iets van iemand wil.. Hoe meer je de energie van een ander afstoot. Ik ging oefenen op de paarden, waarmee ik altijd graag wilde knuffelen maar welke standaard hun rug toekeerden.. Toen ik, zonder iets te willen, maar met iets te geven , zonder verwachting, naar ze toekwam, kwam t paard waarmee ik de meeste binding had de hele avond bij me staan, haar gezicht tegen het mijne aan, het was echt magisch. Dit geld met mensen net zo. De maanden erna heb ik enorm genoten van mijn eigen ding doen, leerde veel nieuwe mensen kennen, feestte, creëerde, genoot ECHT van mijn eigen ruimte.. Na vier maanden vond toen de liefde mij weer.. Magisch, ik was er klaar voor, verwachtte niks en het was er. Ik geloof wel in dating sites overigens.. Maar daarin geld denk ik de zelfde energie regel.. Een mens dat blij is met zijn leven en niet verwacht trekt meer aan dan iemand die wanhopig met zijn armen open staat. Ik weet niet of je hier wat mee kan, zo niet, vergeet mijn verhaal, maar voelde dat ik het met je wilde delen. Je bent mooi genoeg zoals je bent.. Fijn mens, ik wens je heling, rust, wijsheid en kracht toe! je gaat t redden! Warme groet!

afbeelding van torn

Celestijnse Belofte

Noom28 schreef:

Goed, toen kreeg ik een boek in mijn handen gedouwd, de celestijnse belofte,

Check. Die gaat nu eens het winkelwagentje van bol.com in.

Al vaker aangeraden gekregen om te gaan lezen, maar kom er nu net achter dat de schrijver geïnspireerd zou zijn geraakt door het boek Games People Play ( Mens erger je niet) van Eric Berne.

afbeelding van Noom28

Celestijnse belofte

T fijne is, als ie je goed bevalt, zijn er nog opvolgers van dat boek ook die ook erg fijn lezen Glimlach .. Hoop dat je er van mag genieten Glimlach

afbeelding van mrpither

Re:

Citaat:

Bestaan er nog wel gewoon leuke, spontane vrouwen die echt ergens voor kunnen gaan zonder waarbij ik eerst een muur steen voor steen te moeten afbreken, en de ene issue na de andere te vinden along te way?

Natuurlijk bestaan die, maar ze zullen waarschijnlijk niet aan jou eisenlijstje voldoen.....

afbeelding van mrmusicman

@ mrpither

Ik heb geen eisen lijstje, wel net zoals iedereen een lijstje met voorkeuren, maar dat lijstje die we allemaal maken slaat nergens op, want uit eindelijk is het toch altijd maar de klik die het bepaald.
Iemand kan nog zo geweldig zijn en helemaal je lijstje compleet maken, maar al de klik er niet is, dan heb je er dus niks aan, been there en done that.

Mijn grootste voorkeuren beschrijven iemand die gewoon lekker in haar vel zit, zichzelf niet verwaarloosd, en gewoon een lief zachtaardig karakter heeft, gevoel voor humor, gevoel voor liefde. Gewoon in 1 woord leuk.

afbeelding van eenzame_jongen

daten

Ze zijn er wel ergens, al heb ik me twijfels over datingsites.
Het beste is om te gaan stappen en kom je een leuke tegen dan kun je kijken wat ervan komt. Dan heb je tenminste directe contact en weet je meer waar je staat aan hun reactie, gedrag en houding. Zit ook weer in die fase om iemand leuk te vinden, misschien met vrienden het weekend uit en heb je ook een "wingman"die je helpt. Je bent niet te oud om nieuwe liefde te vinden dat gebeurt vanzelf.