De dag na onze afspraak

afbeelding van Mirtee

Tja, hoe ik zal ik het zeggen?
Het komt er op neer dat hij nu niet ja tegen me kan zeggen, omdat hij niet weet wat hij precies voelt, maar wel bijna zeker weet dat hij terug gaat komen op zijn beslissing.

Geen stap verder dus eigenlijk. Alles wat hij zegt heeft een maar. Ik hou van je en ik wil bij je zijn, maar.... Ik weet niet goed wat ik voel dus nu kan het niet, maar...

Alles is een maar. Voor mij natuurlijk heel verwarrend. We hebben nu in ieder geval afgesproken 6 weken helemaal geen contact te hebben. Elkaars nummer verwijderd, helemaal niks. Ik heb zijn nummer opgeschreven en deze in een envelop gedaan met daarop de datum dat we weer contact zullen hebben.
Hierbij heb ik wel een soort brief naar mezelf geschreven met daarin dat ik goed moet nadenken of ik dat wel wil. Want ondanks de mega grote liefde die ik voor hem voel, moet ik me wel heel goed bedenken of ik bij iemand wil zijn die nu niet zeker is over zijn gevoel naar mij toe.
Het is heel lastig. We willen elkaar eigenlijk niet loslaten en we willen niet uit elkaars leven, maar ik weet dat als hij in mijn leven blijft, ik er nooit over heen ga komen.

En toch als hij dan zegt: Ik weet eigenlijk zeker dat ik er op terug ga komen, maar wil dit niet zeggen om je geen valse hoop te geven, want ik kan niks beloven.
Dat is echt niet tof. Waarom zegt hij het dan? En hoe kan je denken dat je terug gaat komen op je beslissing, maar het toch niet doen dan? Het is echt heel verwarrend. Daarom nu 6 weken helemaal niks. Ik hoop dat hij zich daaraan houd. Want vlak na de breuk heb ik ook gezegd dat ik geen contact wilde en dat ik wel contact op zou nemen als ik daar aan toe was. En toch nam hij contact op. Hij zegt dat hij mijn nummer verwijderd heeft, dat heb ik hem gevraagd. Dus ik ben benieuwd. De komende 6 weken zijn in ieder geval voor mij. Om voor mezelf ook uit te zoeken of ik dit eigenlijk allemaal wel wil.
Verstand en gevoel gaan echt niet samen.

afbeelding van waterman

Hoi Mirtee

Ik denk dat je verstandig bezig bent. Probeer dat vast te houden, hoe verwarrend alles ook is....

Citaat:

En toch als hij dan zegt: Ik weet eigenlijk zeker dat ik er op terug ga komen, maar wil dit niet zeggen om je geen valse hoop te geven, want ik kan niks beloven.
Dat is echt niet tof. Waarom zegt hij het dan?

Dit zijn inderdaad heel vervelende zinnetjes..... Maar let op, he, wat zijn hier de feiten? Dat hij weg is, dat hij geen aanstalten maakt om terug te komen, en dat hij je kruimels voorhoudt. Misschien, heel misschien... En dat geeft jou valse hoop. Valse hoop, want nergens op gebaseerd. Niet op feiten in ieder geval. Let op zijn acties, en minder op zijn woorden. Actions speak louder than words.

Heeeeeeeeeel veel sterkte!!! Hou jezelf op de been!
Waterman

afbeelding van Mirtee

@waterman

Ja, dat is misschien waarom het allemaal nog verwarrender is. Het contact wat we afgelopen week hebben gehad is allemaal vanuit hem gekomen. HIJ belde als eerste. Toen heb ik 2 dagen later teruggebeld met dat ik het niet eerlijk van hem vond om die verwarring bij mij te zaaien. En vervolgens heeft HIJ mij weer een berichtje gestuurd met: ik moest aan je denken en ik wou je appen. Vervolgens stuurde HIJ een bericht hoe het gegaan was bij de psycholoog, belde daar later zelfs over. Afgelopen vrijdag appte HIJ mij, om te vragen hoe laat en waar we af zouden spreken. En belde HIJ vrijdag avond in principe alleen om te vragen of het uurtje later kon.
Hij heeft het contact met mij gezocht, ik niet met hem. En ik heb hem gezegd dat hij niet zo met mijn gevoelens moet spelen, want alles wat hij zegt is dubbel. En toch blijft hij het doen. En ik weet dondersgoed dat ik er niet in moet trappen, maar toch doe ik het. Omdat ik gewoon teveel van hem hou en eigenlijk alles in me schreeuwt dat ik bij hem wil zijn. Dit is letterlijk hartverscheurend.

afbeelding van waterman

Hoi Mirtee

Hou dat in de gaten, he......... dit is een spelletje wat jij niet mee moet spelen. Absoluut niet!!!

Citaat:

En ik weet dondersgoed dat ik er niet in moet trappen, maar toch doe ik het.

En je weet dondersgoed dat je er niet in moet trappen...... en daarom doe je het ook niet meer! Zo moet je dat zinnetje zeggen Knipoog

HEEEEEEL VEEL STERKTE!!!! Wees je eigen beste vriendin!
Waterman

afbeelding van 2BME

acties

Let op zijn acties, en minder op zijn woorden. Actions speak louder than words.

ok ….dit zijn de acties……en meteen ook de feiten…..:
-HIJ belde als eerste.
-heeft HIJ mij weer een berichtje gestuurd
-Vervolgens stuurde HIJ een bericht
-belde daar later zelfs over
-Afgelopen vrijdag appte HIJ mij,
-En belde HIJ vrijdag avond in principe alleen om te vragen of

nou,hoe luid spreken deze acties dan,watertje ?? ik stel jou maar de vraag ….ipv mirte zelf…..omdat je zo te zien….weer perfekt weet…. hoe je de acties v iemands ex moet vertalen…..en dat mirte meer moet letten op acties…..en minder op woorden……..want t zijn de acties die spreken…..
ook dat hij dr kruimels aan t voorhouden is…..ja ? hoe blijkt dat….?....kruimels voor houden klinkt zo…..voor bedacht en alleen uit zn eigen belang gedaan…..hoe weet jij dat dit zo is….?...behoorlijk zware aan klacht over dr ex doe je ff hier……....wat als dr ex t NIET doel bewust doet….maar zelf nu ook ff goed in de war is…..en t moeilijk heeft met….heel graag bij mirte willen zijn……maar ook……ff niet weten of dat wel goed is nu…..ff niet goed weten…..waar die zelf staat…..hoe nu verder….waar naar toe…..kan ie ff geen toezeggingen doen……en dan…..zonder dat die gozer dr weet v heeft…..zit dr dus ergens n kereltje op n forum…..kent m niet…..maar loopt wel ff dingen voor m in te vullen……zn ex vriendin n richting op te sturen.....dat ze niet in zn spelletjes moet trappen.....we hebben n paranormale in ons midden.....klote voor die gozer....

afbeelding van Vonkietjuh

Heey Mirtee, Stiekem lees ik

Heey Mirtee,

Stiekem lees ik graag je blogs en keek ik ook echt uit naar hoe je afspraak verlopen zou zijn. Bij mij is er nog steeds iets in me dat hoopt dat hij me zou bellen met dat hij me mist en dat we afspreken. Helaas lees ik bij jou de realiteit, dat dit niet het beste is wat je kan overkomen. Ik hoop echt dat het bij jullie nog goedkomt! Volg je hart en kijk wat je echt wilt

afbeelding van MagicOfLove

Oppassen hier....


"Het is heel lastig. We willen elkaar eigenlijk niet loslaten en we willen niet uit elkaars leven, maar ik weet dat als hij in mijn leven blijft, ik er nooit over heen ga komen."

Hier kan ik je wel raad mee geven. Ik maak momenteel hetzelfde mee met mijn ex na 3 jaar geen contact te hebben gehad. Zij wilt mij in haar leven, ze zegt zelfs letterlijk dat zij wilt dat ik haar "ruimte" binnenval en dat het contact zeker MOET blijven. Na een weekend nagedacht te hebben en gepraat te hebben met mijn vrienden ben ik tot mening gekomen dat dit zeer moeilijk is. Het maakt niet uit wat de situatie is. Zolang zij in mijn leven blijft ga ik niet verder kunnen want de vlam zal altijd opnieuw worden aangewakkerd.

Wat ik probeer te vertellen is dat je moet doen waar dat jij je goed bij voelt. Denk je dat je het gaat aankunnen? By all means dan. Maar als ik het zo lees zorgt hij er gewoon over dat de deur open blijft staan. Hij zorgt dat JOUW deur open blijft staan waardoor jij waarschijnlijk hoopt. Onbewust zorgt hij ervoor dat jij niet verder kan omdat die deur nog altijd open staat. Zolang jij deze niet kan dicht gooien voor zijn neus ga je waarschijnlijk in de vicieuze cirkel blijven zitten....

Knuffels J.

afbeelding van Mirtee

Dank jullie wel!

Het klopt dat hij inderdaad even niet weet waar hij staat en hoe het verder moet etc. Ten minste, dat hij heeft tegen mij gezegd. We zitten allebei best met ons zelf in de knoop en daar moeten we sowieso eerst allebei uitkomen voordat er überhaupt iets kan/gaat gebeuren.
Hij geeft mij die 'valse' hoop niet bewust. Dat doet hij niet met opzet. Dat weet ik, ik ken hem langer dan vandaag.

De deur die nu open staat blijft denk ik sowieso deze 6 weken wel open. Maar zolang hij niet duidelijk kan zijn in wat hij wil, staat die deur wel op een kiertje. En zolang hij het niet weet , gaat de deur niet helemaal open. Ik weet van mezelf dat zolang hij niet met mij samen wil zijn, ik hem ook niet wil zien. Dat is inderdaad te pijnlijk en wakkert voor mij inderdaad het vlammetje aan. Of de deur uiteindelijk helemaal dicht gaat? Dat kan ik niet zeggen nu. Dat zal inderdaad de tijd moeten leren.
Ondanks dat ik het wachten ondertussen wel zat ben.

afbeelding van zgan

to Mirtee

CITAAT: We zitten allebei best met ons zelf in de knoop en daar moeten we sowieso eerst allebei uitkomen voordat er überhaupt iets kan/gaat gebeuren.CITAAT ENDS.

Hele mooie zelf spiegeling, van beide kanten of is het vooral jouw eigen inzicht?
Je verhaal een beetje volgend zie ik jouw persoonlijke wijsheid, objectiviteit en vooral, het gezonde verstand (lees: het juiste gevoel) de overhand houden in je beweegredenen om naar jezelf te kijken, en trouw te blijven aan jezelf.
Mijn compliment hiervoor (voor wat het waard is), in de praktijk is het in liefde soms moeilijk om juist dat overzicht te houden...

Z

afbeelding van Mirtee

@zgan

Hoi zgan,
Dankjewel voor het compliment!
Hij zit vooral met zichzelf in de knoop (dat geeft hij zelf aan) over zijn gevoel
Ik zit vooral met mezelf in de knoop over wat ik wil in het leven (buiten hem, want daar ben ik zeker over)
Ik heb in ieder geval stappen ondernomen om er bovenop te komen. En ik kan eigenlijk alleen maar hopen dat hij dat ook doet.
Ik vind het heel moeilijk om alles 'tijd' te geven. We zijn al 6 weken verder en er zit bij mij weinig beweging in. Ik hoop daarom ook dat het niet nog zwaarder gaat worden voor me.
Maarja, dat is het weer he.. de tijd zal het leren.. Ik hoop dat er snel tijdmachines uitgevonden gaan worden.

afbeelding van zgan

to Mirtee

CITAAT: Hij zit vooral met zichzelf in de knoop over zijn gevoel CITAAT ENDS.

Dat is iets, zoals je zelf ook weet, waar alleen hij iets mee kan doen, en je het dus ook bij hem dient te laten, jezelf hierin betrekken zal jou persoonlijk nog minder beweging bezorgen.
Een lastige opdracht, als je van iemand houd, om iemand daarin zijn eigen weg te laten zoeken en vinden, probeer echter voor ogen te houden dat houden van jezelf belangrijker is, of iig zou moeten zijn.

Iets zegt me dat je daar wel degelijk bewust van bent. Knipoog

CITAAT: Ik zit vooral met mezelf in de knoop over wat ik wil in het leven CITAAT ENDS.

Je staat, als ik het zo mag invullen, op een kruispunt in je leven? (of rotonde met meerdere mogelijke richtingen)
Lastig, als er dan in relatietechnisch opzicht toch een onstabiliteit heerst, die mogelijke beslissingen kan beïnvloeden, hierbij denk ik dan aan bijvoorbeeld verhuizen voor werk, andere studie, kinderen etc…

Een mogelijke ‘oplossing’ hierin zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je de meer belangrijke persoonlijke (mogelijk ‘ingrijpende’) beslissingen even op een zijspoor zet?, en jezelf het geduld te gunnen om even af te wachten wat je (ex)partner uiteindelijk gaat besluiten.

Je hebt jezelf als ik het juist interpreteer al een ruimte gegeven van 6 weken, een optie is om dit uit te breiden tav je eigen vraagstukken (leven), en geen druk op jezelf te leggen in deze, wat mogelijk (opnieuw) van invloed kan zijn op je beslissingen…

CITAAT: Ik vind het heel moeilijk om alles 'tijd' te geven. We zijn al 6 weken verder en er zit bij mij weinig beweging in. Ik hoop daarom ook dat het niet nog zwaarder gaat worden voor me. CITAAT ENDS.

Ipv de tijd als anker te zien in je proces, zou je het misschien kunnen zien als ruimte, neemt de druk wat af, en geeft meer ademruimte om zuiver te kunnen blijven kijken, voor mij persoonlijk werkt dit erg goed, sterker nog, als mijn besluitvorming onder druk plaatsvind zeg maar, ben ik geneigd de knoop sneller door te hakken (impulsief beslissen) waarbij ik er nog wel eens ‘spijt’ van heb achteraf.

Z

afbeelding van waterman

Hoi Mirtee

Citaat:

Hij geeft mij die 'valse' hoop niet bewust. Dat doet hij niet met opzet. Dat weet ik, ik ken hem langer dan vandaag.

Ik denk dat dat klopt. Ik denk dat hij niet bewust uit is om jou te pijnigen. Was dat wel zo, dan was het leven ineens een heel stuk duidelijker, immers?

Maar in dit soort zaakjes is het volgens mij belangrijk om verantwoordelijkheden helder te krijgen. En dat lukt vaak niet helemaal. Maar zijn verantwoordelijkheid is om aan jou duidelijk te maken hoe nu verder. Omdat als hij dat niet doet, hij jou valse hoop geeft. En jou laat bungelen. En dat is vervelend voor jou. Dus niet zijn kwade opzet is het probleem, maar het feit dat hij onduidelijkheid laat ontstaan. Zelfs onduidelijkheid toevoegt. Niet omdat hij vals is, maar omdat hij zelf geen duidelijkheid heeft, misschien. Maar..... is zijn verantwoordelijkheid.

Ik denk dat je er verstandig aan doet om de zes weken maar even af te wachten. Kijk maar hoe het zich ontwikkelt. Maar pas op met valse hoop. Want valse hoop is een slechte raadgever. Onrust en chaos zijn slechte raadgevers. Neem er rustig de tijd voor. Tijd is meestal een heeeeeel goede raadgever.

Een spreuk van een wijze chinees:
“Do you have the patience to wait
Till your mud settles and the water is clear?
Can you remain unmoving
Till the right action arises by itself?”

Eigenlijk is dat waar je op wacht, he.... tot de right action arises by itself...... En dat vereist tijd. Geef het die tijd. En ga ondertussen gewoon door met jouw leven. JOUW leven. Uiteindelijk draait het toch allemaal daar om.

Nogmaals veel sterkte!
Waterman

afbeelding van Pba1211

Herkenning

Hallo Mirte,

Ik las je post en kn het zelf geschreven hebben....Glimlach
Heel erg lastig inderdaad, je wilt niet iets opgeven omdat je weet dat er genoeg liefde tussen jullie bestaat.
Of dat voldoende is om opnieuw te starten, door te gaan...
Ook ik bij Bol.com gezocht naar dat ene boek met de antwoorden voor mij.....helaas ...Glimlach

Dat zou pas handig zijn....

Maar de keerzijde is dat je inderdaad zelf de keuze kunt en mag maken, als het voor jou goed voelt ,om welke reden dan ook, DOEN !

Iedereen , thuis, werk, ldvd, ze hebben allemaal het beste met je/ons voor, goede adviezen absoluut, maar jij moet er mee door. 6 weken.... Die zijn snel voorbij hoor, met de nodige afleiding al helemaal.

Zelf sta ik aan t begin van 2 maand time out, omdat ze moet ontdekken wat ze echt wil...
De ene keer hollend naar mij toe omde andere keer niet te weten wat ze wil. Ook bij mij zegt bijna iedereen niet te moeten willen wachten etc etc... Maar zij voelen niet wat ik voel en weet., je hart klopt !

Als je voelt dat je er goed aan doet gaat het je zeker lukken en bijkomend voordeel is dat je goed kunt nadenken wat JIJ wil, ook als jullie wel weer bijelkaar komen, je weet dan nog beter wat jij wel of niet wil.

Heel veel succes!