De weg naar beter

afbeelding van T16

dag 8 geen contact. Verhuizing achter de rug. Alles opgegeven, afgesloten, kwijtgeraakt. Rock bottom bereikt maar gek genoeg zie ik vanaf hier de weg wel weer.
Misschien is het soms nodig om alles kwijt te raken om vanaf daar weer alles op te bouwen. Weg uit vastgeroeste patronen. Op naar je eigen normen, waarden, dingen die voor jou belangrijk zijn in een relatie.

Hoe ik het ook wend of keer, die cruciale dingen miste wel bij mijn ex - met name hoe hij met situaties en andere personen omgaat. Liegen, bedriegen, egoistisch zijn - zijn de kenmerken die wel bij hem passen.
Zo beloofd hij je de wereld, zo verlaat hij je en bombardeert hij je met hoop, en zo is hij met de noorderzon vertrokken. Lekker een leven opbouwen met zijn vriendin en mij achterlatend. De man die zei geen dag zonder me te kunnen, de man die met me oud wilde worden, de man die me perfect vond. Diezelfde man is weg.

Maar weetje. Het doet me pijn. Ik heb verdriet. Maar ik heb mezelf, en dat pakt niemand me af. Ik heb een wereld voor kansen en heb ze altijd allemaal gepakt. I will make it on my own.

Toch vraag ik me wel af of hij nog aan me denkt. Of hij nog ooit contact zal opnemen. Of hij me mist. Of hij ooit inziet wat voor cruciale fout hij heeft gemaakt. Want eerlijk, dat heeft hij..

afbeelding van IComeFromHolland

Wat ben jij gegroeid de

Wat ben jij gegroeid de afgelopen tijd. Ik, wij zijn super trots op jou! Je bent zo sterke vrouw en als jij deze lijn door zet kom je er wél. Die positieve blik hou die vast. Of hij je mist, contact etc opneemt moet de tijd doen blijken, zou er iig niet teveel van verwachten.

afbeelding van paradijsvogel

Wat ben je sterk

Wat ben je sterk en wat verwoord je dingen goed! Inderdaad: je hebt áltijd jezelf waar je van op aan kunt en je kunt altijd opnieuw stil staan bij wat jouw waardes in het leven en in een relatie zijn. En soms is vanuit niks dingen opbouwen zo slecht nog niet, al voelt het alsnog zo hard. Het gemis wordt dan misschien niet gauw minder, maar hoe jij ertegenaan kijkt en reflecteert wel!

afbeelding van T16

@ paradijsvogel

Dankjewel voor je bemoedigende woorden. Er is inderdaad een transitie gaande. Ik kan niet zeggen dat ik over hem heen ben. Hij zit in mijn hart al verdient hij De plek niet. Ik ben nog met hem bezig maar op een andere manier. Ik zie dingen meer van een afstand en mezelf meer van dichtbij. Dit maakt dat ik elke keer op een lastig punt kan zeggen wat het me brengt als ik geen afstand van hem hou. Dat trekt me er doorheen.
Voor mij was the turning point Het moment dat ik alles kwijt raakte om me heen. Toen dacht ik, wat heb ik over. Dat was mezelf en alles waar ik ZELF keihard voor heb gewerkt. Want hoewel er veel mensen in mijn leven zijn, goede vrienden, lieve familie, moet je toch alles zelf doen. Je komt alleen, Je gaat alleen, sommige mensen bewandelen je pad langer dan anderen. Sommigen horen er thuis, sommigen niet. Zijn keuze om van mijn pad af te stappen en terug te gaan naar zijn oude pad vertelt veel over de man die hij is. Niet voldoende ruggengraat om keuzes in zijn leven te maken waar hij achter staat. Niet in staat om te breken met n verleden waar hij van zegt dat het niet bij hem past. Wel in staat om veel mensen pijn te doen en aan het lijntje te houden. Dan rijst mij de vraag, is dit n man waar ik mezelf een gezin mee zie starten. In staat om te bedriegen en te liegen. Niet in staat om sterk te zijn. Dat past toch niet zo goed eigenlijk. Ja ik ben single, ik mis het maatje, ik mis de echte liefde zoals ik daar in geloof al heb ik altijd dichter bij een sprookje gezeten daarin dan bij de werkelijkheid. Maar goed, zo ben IK en dat is oké.
Ik denk nog steeds dat hij een gruwelijke fout maakt. Maar ik denk inmiddels ook dat als ik ooit met hem verder zou gaan dat mijn gruwelijke fout zou zijn.
Soms gebeuren er dingen in het leven die pijnlijk zijn, niet eerlijk zijn, maar niemand komt ongeschonden dit leven uit. Pijn, dood en verlies zijn inherent aan het bestaan - net zoals een hele hoop goede dingen. Laat mij de les nu leren van de pijnlijke dingen, hoe ik dicht bij mezelf blijf en vast hou aan mijn grenzen, ook als dat betekent dat ik sommige mensen moet laten gaan.