Droom

afbeelding van vraagoverliefde

Afgelopen nacht weer van men ex gedroomd. Meestal weet ik niet meer wat ik heb gedroomd, alleen dit keer weet ik het tot op de minuut van nu nog precies. Ik was ergens naar onderweg en ik zag haar ineens van de achterkant. In eerste instantie wilde ik niet naar haar kijken maar deed het toch. Het was een moment van hooguit 2 seconden dat ik haar aankeek, ik schrok want toen ik dit deed keek ze ook naar mij. Haar gezicht stond stijf maar niet van boosheid of schrik maar haar ogen leken ongelukkig. Raar want soms als ik een foto van haar nu in het heden bekijk, dan lacht ze wel maar haar ogen veraden ongelukkigheid In de droom keek ze alsof ze mij niet meer herkende en tegerlijk leek het alsof ze diep van binnen hoopte dat ik iets meer men best deed voor haar (ik weet dat dit niet zo is). Alleen ik heb al vaker zo'n moment gedroomd en elke keer durf ik niks te doen en niks te zeggen. Raar want in realiteit, heb ik in het verleden juis veels te veel contact proberen te zoeken. Zo erg dat ze mij hierdoor niet wilt zien of spreken en zelfs dat zij mij hierdoor als een stalker firguur ziet. Ik weet dat ik dit niet ben maar ik heb wel heel vaak gesmst, gemaild, gehyve't en gebeld. Inmiddels heb ik al maanden geen contact proberen te zoeken en ik weet dat dit het beste is. Alleen waarom denk ik nog steeds zo vaak aan haar en waarom droom ik nog steeds van haar?

Wie kan me helpen? Wat betekent dit nou allemaal?

Voor de duidelijkheid het is al meer dan een jaar uit en we hebben al z'on 9 maanden geen contact meer.

Vraagoverliefde

afbeelding van Isaaa

@vraagoverliefde

Hallo vraagoverliefde,

Wat dit nou allemaal betekend, tja dat is altijd heel lastig te zeggen met dromen en je kunt er meestal alleen maar naar gissen. Ik heb in het begin ook heel lang heel erg over mijn ex gedroomd, soms stopte het een tijdje en dan kwam het weer terug. Gek werd ik ervan, echt gek, het bemoeilijkte het proces van over hem heenkomen omdat ik elke keer na zon droom weer helemaal in de war was, het beïnvloedde mijn hele dag daarna. Ik kan alleen maar zeggen dat dromen vaak een teken zijn van iets waar je nog heel erg mee bezig bent, in je dromen verwerk je de dingen waar je overdag mee te maken hebt gehad. En ook al is zij overdag niet meer actief in jou leven, je bent nog steeds niet over haar heen en ik spreek uit ervaring als ik zeg dat over iemand heenkomen, accepteren en doorgaan met je eigen leven echt heel erg lang kan duren. Maanden, jaar, soms wel jaren. Dat je juist in je droom het tegenovergestelde doet als je in de realiteit hebt gedaan is misschien niet heel gek, juist omdat wat je in het echt hebt gedaan haar heeft weggejaagd. Waarschijnlijk heb je spijt van de manier waarop je het hebt aangepakt en zou je het nu anders doen, minder contact zoeken dan je toen hebt gedaan. En vertaald je droom dan weer om naar het andere uiterste, dat je helemaal niet uit je woorden komt. Los van alles wat er gebeurd in je dromen is het een feit dat het niet raar is dat je zoveel over haar droomt. Je zit midden in een proces van afscheid en loslaten, daar ben je overdag(misschien onbewust)mee bezig maar ook snachts gaat je geest daarmee door.

Vertrouw er maar op dat dit overgaat en maak je niet te druk over de betekenis van je dromen. Dromen kunnen zo bizar zijn, en veel invloed hebben op de dag(en)daarna, maar het gaat allemaal over!

Sterkte,

x Isa

afbeelding van vraagoverliefde

Beste isa

Bedankt voor je reactie.
Ik was afgelopen december aan het lunchen met mijn moeder in mijn woonplaats "Den Bosch". Toen ik naar buiten keek toen liep mijn ex langs met een vriendin van haar (ze zag mij niet), terwijl zij zelf in een andere woonplaats woont. Ik wilde naar buiten rennen en op haar afstappen, alleen ik verstijfde durfde niks te doen en kreeg een zware brok in mijn keel, mijn tranen stonden op barsten. Ik geloofde de hele week dat dit een teken moest zijn en ook had ik spijt dat ik niks had gedaan. Ik weet dat dit misschien wel het beste was maar toch waarom deed ik niks, waarom vechte ik niet meer voor haar. Ik weet dat ze geen contact wil en dat het daarom ook goed was dat ik niks deed. Alleen ik weet dat ze een beetje "uit het oog uit het hart" is, dit was ook vaak ook in onze relatie, ze wilde me niet vaak zien maar als ik er was dan vondt ze het allemaal heel leuk en gezellig. Het is twee keer uitgegaan in een korte tijd. We hadden een geweldige tijd samen toen het de tweede keer weer aan was tussen ons. We hadden alles uitgepraat, we gingen uiteten, opstap met vrienden, we stoeide, we hadden sex en hadden een gezellig ontbijtje samen de volgende dag. Ik besloot om wat rustiger aan te doen maar in het eerste menings verschil maakte ze het weer uit, dit was zo'n 2 weken later. Daarom heb ik zoveel vraagtekens over haar gevoelens en gedachtengangen. Nadat het de tweede keer uit was gingen we nogsteeds uiteten en zagen elkaar nog een paar keer. Ik kon dit niet zo op deze manier en ik heb alles verpest. Ik heb haar zoveel gebeld, gesmst, gesmeekt om terug te komen, net zo vaak dat ze er gek van werd. Toen ze geen contact meer wilde, heb ik zo veel aandacht gevraagd maar ze wilde niet meer. Ik liet het een tijdje rusten en een paar maanden later maakte ik het goed met een bloemetje en een briefje. Ze mailde, dat we het als vrienden maar goed moesten maken, alleen ze had nooit tijd. Dit kwetste me zoveel want ik zag haar nooit meer! Ik was, bang, jaloers, boos en verdrietig. Ik had in haar e-mail gekeken (dacht dat ze een ander had) en kwam er achter dat ze lebisch romantische films had besteld. Ik was boos op mezelf (waarom deed ik dit), waarom heb ik dit gedaan en heb het maar eerlijk gezegd. Hierna heeft ze me voor altijd genegeert (terecht).
Dus ik kan niks anders dan verder zonder haar en ze komt nooit meer terug. Ik had het in onze relatie veel beter kunnen doen en ik had het na onze relatie veel beter kunnen doen. Ik haat mijzelf hiervoor want ik houd zo enorm veel van haar.

Groetjes,

Vraagoverliefde

afbeelding van Isaaa

@ vraagoverliefde

Beste vraagoverliefde,

Na alles wat ik heb meegemaakt en heb gevoelt kan ik zonder twijfel zeggen dat spijt in combinatie met het verlies van een grote liefde het ergste is wat ik heb doorgemaakt. Het gevoel en het idee dat de liefde door jou schuld voor altijd over is, is niet te beschrijven. Ik ging van alles naar niets, dacht ik, maar ik ging van alles naar minder en weer minder en uiteindelijk bleef ik over met niets. Van het begin tot het eind, elke keer wanneer er iets gebeurde dacht ik dat het niet erger kon maar elke keer bleek er toch nog iets te zijn wat erger was dan het gevoel daarvoor. Op het laatst wilde ik alleen nog maar terug naar de tijd toen het net over was om alles alsnog goed te maken. Toen het net over was wenste ik met alles wat ik had dat dat gevoel weg zou gaan, dacht ik dat ik het diepste zat maar achteraf bleek ik nog veel dieper te kunnen en wilde ik zelfs terug naar dat gevoel en die tijd omdat ik in mijn ogen toen nog genoeg had kunnen redden. Niet een heel opbeurend verhaal maar ik bedoel dit niet tegenover jou, niet wat jou te wachten staat maar ik bedoel hiermee te zeggen dat ik van alle gevoelens en emoties die ik 1,5 jaar heb gevoelt spijt het langst heeft geduurd en het diepst ging. Je gaat jezelf verwijten maken, je gaat het romantiseren totdat uiteindelijk in jou hoofd jij de enige boosdoener bent en alles alles jou schuld is. Dat is niet eerlijk, dat zie ik nu achteraf. Als je er middenin zit, zoals jij nu en zoals ik toen, wil je dat misschien niet geloven en lijken alle verwijten zo gegrond en lijkt echt alles jou schuld. Maar vergeet ook niet naar haar aandeel te kijken, natuurlijk is het niet goed wat jij hebt gedaan en waarschijnlijk ben je te ver gegaan, maar dat heeft ook zo zijn redenen gehad. Zij had blijkbaar ook te weinig begrip voor jou en jou gevoelens, jij kon komen wanneer zij daar zin in had en dan was het leuk en gezellig(als ik het goed begrijp). Zij bepaalde een groot deel van de relatie en zodra haar iets niet beviel stopte ze de relatie(een meningsverschil vind ik absoluut geen reden om er meteen een punt achter te zetten).
Als ik het zo hoor speelde zij ook met jou gevoelens en dacht ze veel aan zichzelf en aan wat zij relaxed vond terwijl jij heel erg gek op haar was. Dat is ook niet eerlijk, en een reactie van iemand of dat nou een goede of slechte reactie is komt nooit zomaar uit het niets. Actie - reactie Knipoog

In mijn geval heb ik ook zolang geloofd dat het mijn schuld was, achteraf gezien had ik de dingen ook anders kunnen doen maar ik heb er nu zo vreselijk veel van geleerd dat ik oprecht dankbaar ben voor de donkere tijd die ik nu achter me heb gelaten. Hij is niet veranderd, hij heeft zich afgeschermd voor alle gevoelens en pijn en heeft het daardoor nooit onder ogen gezien, heeft er nooit echt van kunnen leren en is nu nog steeds de jongen waar ik vanaf wilde, degene die zo veranderde en mij zoveel pijn en onbegrip heeft bezorgd. Het heeft heel lang geduurd maar ik kan nu uit de grond van mijn hart zeggen dat ik blij ben dat hij uit mijn leven is en dat alles mij nu gevormd heeft tot degene die ik nu ben. Je maakt een groeiproces door, probeer er alsjeblieft van te leren! Probeer jezelf in de spiegel aan te kijken en te zien waar jij de fout in bent gegaan, ga na waarom je zo reageerde en hoe je dat in het vervolg anders gaat doen. Je leert het allermeest van de dingen die je het meeste pijn hebben bezorgd, je wordt hier toe gedwongen omdat je door moet gaan, je moet blijven leven met jezelf en een nieuwe manier vinden om dit te doen. Wees niet bang om te voelen, pijn gaat altijd over, wordt altijd minder zelfs als het lijkt alsof het nooit meer overgaat. Ik ben hier het voorbeeld van, maar ook andere mensen op deze site waarmee ik contact heb, heb ik zien opkrabbelen en opnieuw doen zien geloven. Hou je vast aan de verhalen van anderen, zoek veel sociaal contact, ga nieuwe leuke dingen doen, zoek een nieuwe hobby, blijf bezig en zoek iets waar je goed in bent om zo je zelfvertrouwen weer iets op te krikken.

Ik weet zeker dat ook jij er weer komt! Veel sterkte en liefs, Isa

afbeelding van vraagoverliefde

beste isaaa

Wederom bedankt voor je reactie.
Idd soms zijn er dagen dat ik denk dat het niet alleen maar mijn schuld was en dat is ook niet zo. Alleen van het begin af aan wist ik al dat madame erg op zich zelf was gesteld, voor we wat kregen wilde ze eigenlijk geen relatie (ik wil eerst een jaar op mezelf wonen en dan een vriendje). Toch kregen we wat, we waren verliefd en ja zij ook, ik weet 100% zeker dat ze verliefd was. Soms dan kreeg ze het erg benauwd en wilde ze rustig aan doen, misschien niet eerlijk voor mij maar ik had het meer tijd kunnen geven en wat rustiger aan kunnen doen. Toch deed ik dit keer op keer niet, toen ze het de tweede keer uitmaakte noemde ze me egoistisch. Ik vroeg mezelf af wie nu eigenlijk egoistisch was, zij omdat het meer van 1 kant kwam of ik omdat ik niet goed naar haar signalen luisterde.
In onze relatie zei ze ook ik wil eerst een of twee jaar rustig aan doen en dan een stapje verder. Ik vond dit moeilijk maar na de hand dacht ik; waar ben ik nu mee bezig ik ben een jonge vent van 22. Waarom genoot ik niet gewoon van het rustig aan doen, waarom gaf ik onze "rustig aan doen relatie" niet wat meer vertrouwen? Waarom dacht ik soms dat ze vreemd ging, waarom gaf ik haar en alles niet wat meer kans?
Nu is het uit (al meer dan een jaar zelfs), wat je zegt klopt, je word gedwongen om verder te gaan en je komt er sterker uit. Ik voel me sterker, volwassener en zelfstandiger. Als ik nu een relatie zou hebben zou ik er veel beter mee om kunnen gaan, ik weet dat iedereen anders over een relatie denkt en ik zou er nu een stuk flexibeler in zijn. Rustig aan doen betekent niet dat je niet mag bellen, smsen of iets leuks voor haar mag doen maar dat je haar het gevoel geeft dat ze je niks verplicht is, dat ze kan gaan en staan waar ze wilt. Als ze 3 weken met vriendinnen op vakantie wilt gaan dan moet je haar veel plezier (oprecht) wensen en als ze de eerst komende jaren nog niet samen wil wonen dan moet je dit kunnen begrijpen en er in mee kunnen gaan.
Ik merkte met mijn ex dat als ik niet probeerde te plannen en gewoon relaxt deed, dat ze zelf belde of ik mee ging winkelen of ik zin had om naar haar te komen. Ofterwijl als ik het haar niet benauwd maakte, dan zagen we elkaar veel vaker.
Dus als iemand bindingsangst heeft kun je het beste, het van haar kant laten komen! Achja weer een les!

Groetjes,

Vraagoverliefde