En een kleine update

afbeelding van Behindereek

Hallo allemaal,

Ik hoop dat het goed gaat hier met iedereen, of althans beter:)! Als jullie niet van mijn situatie afweten kun je kijken naar mijn vorige blogs!

Sinds 1 januari geen contact meer gehad met mijn ex(klotewoord). Ik kan wel zeggen dat ik echt door een verschrikkelijk diep dal ben gegaan. Kilo's afgevallen en emmers met tranen gelaten. Ik kan oprecht zeggen dat ik aan het opkrabbelen ben. Natuurlijk mis ik haar nog heel erg en hou ik nog veel van haar.

Vorige week heeft ze mijn moeder gecontacteerd via whatsapp. Daarin gaf ze aan veel spijt te hebben dat ze lang niets heeft laten horen. Ze wist niet hoe ze met de situatie om moest gaan, nog steeds niet. Ze gaf aan tijd nodig gehad te hebben. Daardoor heeft ze wel al haar toetsen gehaald en heeft ze een leuke studio gevonden.

Mijn moeder gaf toen aan dat ze haar heel erg gemist heeft en dat ze er nog steeds niet van snapt. Ook dat het lijkt alsof ze mensen die dichtbij staan wegduwt en dat mijn moeder daar graag een keer met haar over wilt praten. Wil ze dit niet dan kan het ook een leuk luchtig gesprek zijn.

Ze gaf aan dat ze daar graag een keer in het echt over wilde praten.

Ook ben ik sinds donderdag avond weer gedeblokkeerd op whatsapp. Wat dit betekend weet ik niet. Elke dag sinds donderdag wil ik haar al appen. Maar wijselijk doe ik dit niet, hoe graag ik dit ook wil! Ze gaf aan tegen mijn moeder dat ze nog steeds niet weet hoe ze met de situatie om moet gaan. Dus lijkt er naar mijn mening nog steeds mee te zitten. Dus wil haar niet laten schrikken met contact.

Zij deblokkeert mij dus zal zij echt deze stap eerst moeten zetten denk ik.

Groetjes M.

afbeelding van Behindereek

Volgende Update

2 snelle update's achter elkaar komt ie dan!

Ik kreeg vanmiddag ineens een appje van S. He Hoe is het met je? Ik wil je wat vragen kan ik je zo even bellen?

Vervolgens hebben we denk ik ongeveer 15 a 20 minuten gebeld. Kwam erop neer dat ze me belde voor de spullen, omdat ze nu gaat verhuizen en we hadden nog wat spullen voor elkaar. Tevens wilde ze weten hoe het met mij ging. Vooral over koetjes en kalfjes gepraat. Over werk school opleiding vakantie etc etc. We hebben het totaal niet over de breuk gehad niks. Ze vond het wel weer tijd dat we konden bellen.

Vervolgens afgesproken dat ik direct daarna haar spullen kwam brengen.
Ik was redelijk zenuwachtig.
Leuke kleren aangetrokken, gel in mijn haren en een luchtje op gedaan. Zag er weer goed uit!

Vervolgens ben ik naar haar oude woning gereden. Ze zag er een beetje moe uit, slecht vond ik zelf. Haar op de knot en een trainingsbroek aan(niet gek als je aan het verhuizen bent). Ze kwam direct naar buiten met een doos in haar hand. Ik zei tegen haar kom is even hier ik wil je even een knuffel geven. Kreeg eigenlijk een half knuffeltje terug. Ze was naar mijn mening een beetje terughoudend. Is denk ik ook niet gek als je me geblokkeert hebt en ineens met de noorderzon bent vertrokken.

Was wel gewoon leuk en gezellig en hebben nog meer gepraat over koetjes en kalfjes. Hoe het ging met werk etc etc etc.
Ik mocht nog meerijden naar haar nieuwe appartementje. Deze heeft ze ook laten zien. Ze zei ook tegen mij ik vond het nu wel tijd dat we gedag konden zeggen(ze gaf meteen aan dat ze dat niet bedoelde als afscheid maar als een hallo).

Ze was wel oprecht geinteresseert in mij en hebben leuk staan kletsen. Heb haar nog aangeboden om nog meer mee te helpen en dat ze mijn nummer had. Ze gaf aan de weekenden rustig in te vullen, omdat ze druk is van school en moe is van alle ruzie met vriendinnen etc etc.

Stiekem nog aangegeven dat ik wel een pizzatje wilde bestellen maar ze wilde haar eigen pasta koken. Nou helemaal prima.
Ze gaf aan me weer te deblokkeren uit haarzelf.

Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Er was een bepaalde gereserveerdheid. Ze zag er ook echt moe en slecht uit vond ik zelf. Ze had ook weer een nieuwe ruzie met oude huisgenoten. Dit geeft mij al aan dat ze nog steeds erg met zichzelf bezig is en zoekende naar waar zij nou gelukkig van word.
Heb ook aangegeven dat ik het erg fijn vond haar weer eens te zien. Ze gaf aan dat dit zelf ook zo was.
Als afscheid gaf ik haar wederom een knuffel en een kusje schuin op haar voorhoofd.

Ik had eigenlijk liever veel meer verwacht, maar dit kan ik helemaal niet verwachten. Na 7 weken 0 contact kan ik niet verwachten dat we gelijk volgende week ergens gaan drinken. Ook kan ik nu niet verwachten dat zij helemaal leuk en lief gaat doen na 7 weken abrubt geen contact.

Positief is dat ze aangaf mij weer te deblokkeren, tevens gaat ze na haar vakantie(ze gaat volgende week met haar tante naar Aruba) met mijn moeder afspreken om gezellig eens te kletsen en het over haar te hebben.

Vond het zelf wel grappig dat ze zei: ik vond dat het wel tijd was om gedag te zeggen. Ik dacht gelijk dat ze dit bedoelde als een soort van afscheid. Maar toen zei ze gelijk direct erachteraan ik bedoelde dit als een hallo en niet als een gedag.

Ook iets grappigs. Ze gaat in de binnenstad van Den Bosch wonen. Hier kunnen bewoners parkeerkaartjes kopen voor eventueel bezoek. Toen wij aankwamen op haar nieuwe adres zei ze, ja je moet nu nog wel betalen want ik heb nog geen kaartjes. Geen idee of ik hier iets achter moet zoeken maar wilde het toch even kwijt.

Hoe ik mij nu voel? Ja fijn want het was oprecht gezellig en de deur staat weer een beetje open voor contact. Ook ben ik lichtelijk teleurgesteld want ik had natuurlijk stiekem op veel meer gehoopt. Maar nogmaals dit kan ik niet verwachten. Zij kan niet ineens keileuk gaan doen nadat ze mij ineens geblokkeert heeft. Ben benieuwd ze gaat mij ook op facebook deblokkeren.

Wat ik nu zelf ga doen? Mijn leven verder vervolgens i guess. Geen contact proberen te zoeken en het contact van haar af laten komen? Ik hoop dat er wel weer leuk contact uit voortvloeit. Maar hoe ik dat moet aanpakken geen idee?

afbeelding van torn

@Behindereek: Leuk contact

Behindereek schreef:

Ik hoop dat er wel weer leuk contact uit voortvloeit. Maar hoe ik dat moet aanpakken geen idee?

Schiet mij lek als ik er naast zit maar wat ik in je verhaal tussen de regels door denkt te zien, ben je nog niet zover om een 'leuk' contact met haar aan te gaan. Wat vrij logisch is en ook helemaal niet erg gezien het stadium waar je nog inzit...... acceptatie i.p.v aanvaarding van de relatiebreuk.

Maar eigenlijk geef je dat zelf met dit gevoel al aan:

Behindereek schreef:

Ook ben ik lichtelijk teleurgesteld want ik had natuurlijk stiekem op veel meer gehoopt.

Je verhaal gaat voornamelijk over haar. Wat zij doet, haar gevoelens, haar blokkeren/deblokkeren via Whatsapp/FB, etc,ect. Kruimeltjes van hoop zoekend in haar woorden en acties.

Pas als je daarmee stop beweeg je jezelf richting een mogelijk leuk contact waar verder geen verwachting meer aan zitten van jouw kant.

afbeelding van Dirk30

@behindereek

Ik kan Torn alleen maar gelijk geven. Ik las ook net je verhaal en het viel me ook op hoe hard je bezig bent met alles te analyzeren en je jezelf valse hoop geeft. De klap gaat hard aan komen als blijkt de hoop idd valse hoop bleek te zijn.

Geef jezelf tijd om te rouwen. Het is in het begin heel normaal om de breuk te ontkennen en denken dat alles goed komt.

Wees geen slaaf van haar doen en denken. Genees jezelf, dat kost nu in het begin van ldvd veel tijd en moeiten.

No contact lijkt mij nog altijd het beste want anders blijf je zweven tussen hoop en realiteit.

Veel sterkte.

afbeelding van Behindereek

Klopt

Jullie hebben gelijk. Er zit nog teveel emotie om normaal om te gaan met elkaar. Analyseer alles en ben nog veel met haar bezig. Gister belde ze me op. Ze zit midden in een verhuizing en vroeg mijn hulp om vanavond te helpen. Haar nicht had een hernia en al haar klasgenoten konden niet. Dus toegezegt.

Kreeg vanochtend een appje dat alles toch gelukt was. Ze zei sorry dat ik je ermee overviel en toch super bedankt.

Lastig dit. Is mark weer alleen nodig voor het verhuizen? Naja de drempel mbt contact is weer lager. Ik heb geantwoord goed om te horen. En het erbij gelaten.

Laat haar maar in haar sop gaarkoken. Geen werk. Amper vrienden. Een nieuw duur appartement. Succes

afbeelding van waterman

Hoi Behindereek

Citaat:

Laat haar maar in haar sop gaarkoken.

Ik denk dat dat inderdaad voor voorlopig even de beste houding is. Pas als jullie weer volkomen onafhankelijk van elkaar zijn (emotioneel), pas dan valt er weer te praten. Anders blijven de claims, misverstanden en onvervulde verlangens een hoofdrol spelen. Eerst volledig onafhankelijk van elkaar worden. En het gekke is dat je haar dan niet meer nodig hebt. En niet meer zo nodig hoeft te zien.......

Citaat:

Geen werk. Amper vrienden. Een nieuw duur appartement. Succes

En misschien moet je ook over dit soort dingetjes niet te lang nadenken. Haar eigen sop. Ze zoekt het zelf maar uit. Het gaat jou niet meer aan. Dus laat maar......

Succes! Blijf op je eigen benen staan! Laat haar maar in haar sop gaarkoken. En gun jezelf hetzelfde.
Waterman

afbeelding van torn

@Behindereek:lastig

Behindereek schreef:

Lastig dit.Is mark weer alleen nodig voor het verhuizen?

Kan ook zijn dat het voor haar vertrouwd voelde om jou hulp te vragen als back-up voor het geval dat nodig zou zijn.... Menselijk mechanisme als je een tijd een relatie met elkaar hebt gehad en jij je gedurende die periode opgeworpen hebt als een soort van begripvolle 'redder'......(niet sarcastisch bedoeld, is een veel voorkomende relatiedynamiek als je veel blogs goed doorleest).

Lastig wordt en blijft het zolang jij haar 'eigenaar' laat blijven van je verwerkingsproces, niet durft te gaan kiezen voor jezelf. Niet kiest voor je eigen verwerking, mee blijft gaan in de ongrijpbaarheid van haar gevoelswereld, gedrag en keuzes.

Wat leveren de momenten dat zij het contact aanhaalt jou, buiten frustraties en de bittere nasmaak van teleurstelling die je in recente reacties laat zien, op dit moment werkelijk op?

Echt durven kiezen voor jezelf zou in jouw geval misschien wel zijn om aan haar kenbaar te maken dat deze contactmomenten geen goede bijdrage levering aan je verwerking. Maar ja, moet je wel kenbaar durven maken aan je ex dat het je nog moeilijk heb met relatiebreuk en je stiekem nog hoop hebt/had dat het misschien nog wel goed komt.

Behindereek schreef:

Laat haar maar in haar sop gaarkoken. Geen werk. Amper vrienden. Een nieuw duur appartement. Succes

Dit is neem ik aan een rauwe bittere emotie gevoed door teleurstelling?

afbeelding van Behindereek

Tuurlijk zal ik vertrouwd

Tuurlijk zal ik vertrouwd voelen. Als je op dit moment bijna niemand meer hebt, dan is hulp vragen aan Mark een van de makkelijkste dingen. Ik heb het tenslotte ook tijdens het verhuizen afgelopen Zaterdag zelf aangegeven. Had het misschien ook kunnen verwachten. Kan gewoon niet zo goed begrijpen waarom je eerst 7 weken lang iemand volledig blokkeert. En vervolgens degene contacteert alsof er vrij weinig aan de hand is of we even spullen kunnen omruilen. En vervolgens 2 dagen later opbelt of ik wil helpen.

Tuurlijk gaf ze ook aan dat ze rust nodig had en dit was waarschijnlijk de enige manier om dit te bewerkstelligen. Hierdoor heeft ze wel haar tentamens gehaald en is ze tot rust gekomen wat ze ook aangaf in een app naar mijn moeder.

Maar de afgelopen dagen mij enkele keren contacten enkel en alleen voor hulp? Ik zou het jammer vinden als dat de enige reden was.

Kenbaar maken dat ik er last van heb ga ik niet doen. Nu nog niet in ieder geval. Daarmee jaag ik haar weg. En ik zou wanneer het daar mogelijk voor is en daar de tijd voor is weer leuk contact met haar willen opbouwen. Dit meisje is beschadigd en heeft momenteel niet zoveel dus bij het minste en of geringste rent ze hard weg en schiet haar muur weer uit de grond.

Een rauwe bittere emotie zeg je. Ja misschien ook wel. Het liefst zou ik haar helpen. Maar nu is het tijd voor het loslaten. Ze was altijd redelijk afhankelijk van mij. Ze zal het zelf moeten doen. Vind dat moeilijk. Want heb haar anderhalf jaar lang ondersteund in allerlei zaken.

Nu ik ben weggevallen zie ik haar afglijden. 2 maanden niet meer aan het werk. Waarom vraag ik dan? Ja ik voelde me daar niet meer op mijn plek zei ze. Maarja geen inkomen en wel een duurdere studio? Lekker handig. Maar ook daar heb ik niks van gezegd. Vrienden die wegvallen. Niemand blijft meer over. En dat gun ik haar zo NIET. daarom veel medelijden. Maargoed ze moet het nu zelf doen. Voor nu in ieder geval

Ze gaat morgen op vakantie naar Aruba met haar Tante. Hoop dat ze daar tot rust komt. Ik ga haar wel een fijne vakantie sturen.

afbeelding van Dirk30

Ik merk tegenstrijdige zaken

Ik merk tegenstrijdige zaken in je verhaal. Enerzijds wil je haar niet wegduwen maar op het einde van het verhaal zeg je dat je haar moet loslaten?? Loslaten wil zeggen: " meid ik wil niets van je horen of zien, ik moet genezen". No contact dus. Als je genezen bent, kan het perfect zijn dat je haar zelfs niet meer wilt zien.

Maar ik heb de indruk dat je nog teveel ontfermt over haar. Dat zij nu maar haar leven leidt en jij het jouwe.

En jij hoopt nog steeds op een "fijn contact"?? Dat gaat er heus niet komen hoor als zij steeds rond jou begint te draaien of andersom. Er is gewoon teveel gebeurd ondertussen en alles moet nu een plaats krijgen.

Zij is jouw ex, of je het nu wil accepteren of niet. EX is de afkorting van exit.