Gedroomd

afbeelding van Dirk30

Hoi iedereen.

Nog eens een nieuwe blog van me. Gewoon om iets van me af te schrijven. Vannacht heel confronterende droom gehad. Van iets dat me soms bljft achtervolgen.
Heb gedroomd dat ik mn ex toch sms'jes stuurde. Ze antwoordde niet en mn gedrag resulteerde in een stalkinggedrag. Haar toch berichten blijven sturen. En ze kreeg een hekel aan me. Wat vooral me bijbleef in deze droom waren mn gevoelens: een gevoel van machteloosheid, een gevoel van veel verdriet. Intens veel verdriet. Dat die ene waar je van houdt niet meer van je moet hebben. Dat het allemaal zo plots 180graden was omgeslagen.
En plots.....was de droom gedaan. Ik realiseerde me dat het niet realiteit was en dat het niet zo was geeindigd. En jah, ik was daar echt blij om. Ik geef toe: ik heb soms bij momenten echt nog veel zin om een berichtje te sturen maar heb schrik om geen antwoord te krijgen of een antwoord te krijgen dat juist kwetst. Daarom luister ik naar mn verstand om het niet te doen. Omdat ongeacht het antwoord dat ik kan krijgen, positief of negatief, het tot niets leidt. Ik ben een beetje van mn stuk geslagen door de droom. Ga straks sporten om er niet teveel over hoeven na te denken.

afbeelding van waterman

Hoi Dirk

effe een dip? Effe heel veel sterkte wensen! Ga sporten, ga wat anders doen! Dat lijkt mij een heel goed plan!

Sterkte!
Waterman

afbeelding van Dirk30

Bedankt waterman. De droom

Bedankt waterman. De droom was een confrontatie jah. Sporten zal deugd doen jah.

afbeelding van waterman

Hoi Dirk

meestal ben je dan wel aan het verwerken, aan het wegwerken.... Het aantal keren dat je over haar droomt wordt minder, en zelfs het aantal keren dat je aan haar denkt wordt minder. En dat is goed. Toch?

afbeelding van Hetlevenismooi

@Dirk30

Jeetje, ja zo een droom kan heel intens aanvoelen.
Zo dichtbij en levendig dan.
Gaat ook minder worden die intensiteit als het 'virus' uit je lichaam langzaam verdwijnt.

Je schrik is groter om geen antwoord te krijgen, dan moet je het niet doen. Je verstand geeft dat jou nu zo aan. Je bent nu nog aan het verwerken en er mee bezig, misschien als het je onverschilliger laat heb je geen behoefte meer of wel, dan raakt het je niet meer zo.

Sterkte!

afbeelding van zgan

to Dirk30

Dromen, boodschappen uit je onderbewustzijn dat je ergens mee zit, of mee bezig bent, of dit nu heden, verleden of (mogelijke) toekomst visies zijn, ze hebben altijd iets te maken met je pad hier in dit (jouw) bestaan, en alle connecties die je hebt in je leven.
Ze zijn meestal onduidelijk, als het om de essentiële informatie gaat die je eruit zou kunnen halen, omdat dit onderbewust plaatsvind.

Er is heel veel geschreven over het (mogelijke) interpreteren van dromen, waarbij er zoveel invalshoeken worden gehanteerd, dat je (zoals bij zoveel beschreven onderwerpen) vaak door de bomen het bos niet meer ziet.

Een droom is inhoudelijk vaak onverklaarbaar, en er over nadenken is in mijn persoonlijke ervaring dan ook meestal niet relevant, wat je wel zou kunnen doen is hem opschrijven, voor zover je hem herinnert, en deze op een plekje leggen waarbij je hem later nog eens terug kan lezen.

In de meeste (niet alle dus) vallen de puzzelstukjes van dromen vaak dan op hun plaats, als je het gerelateerde 'onderwerp' of thema van de droom een 'goede' plek hebt kunnen geven binnen je leven, waarbij ik het dan heb over (mogelijke) acceptatie van het gebeurde, of de (in dit geval je ex partner) betreffende persoon of gebeurtenis in die droom.

Acceptatie dus, als je naar het geheel kan kijken vanuit jouw eigen perspectief, zonder dat daar nog (ver)storende emoties e/of gevoelens bij komen kijken, en de herinneringen of gedachtes eraan je mogelijk nog uit balans brengen.

Ook is het vaak in dromen zo, dat, met name als het om mensen in je directe omgeving gaat (of ging) dat er een nog een 'connectie' is met die betrokkenen, waardoor er dus nog een (spirituele) link is met die persoon, een verbinding, voortkomend vanuit en geschiedenis die van beide kanten uit, nog altijd niet volledig is verwerkt, of zou kunnen zijn.

Lang verhaal, maar ik wens dat je de essentie een beetje meekrijgt.

Samenvattend, probeer deze droom gewoon te laten, en indien de tijd daarvoor rijp is, zal je zien dat de betekenis je duidelijk wordt, wat zich soms uit in een nieuwe droom omtrent hetzelfde thema, of anderzijds tijdens een moment in het wakkere bestaan Knipoog

Z

afbeelding van Dirk30

@zgan Bedankt voor je reply.

@zgan

Bedankt voor je reply. Ik zoek helemaal niets in deze droom. Ik denk dat het gewoon iets is dat nog in mn onderbewuste nog bezig is. Ik zit de laatste tijd met een innerlijke strijd tss hart en verstand met name haar te contacteren. Hetgeen wat ik droomde was gewoon een reflectie van wat mij (on)bewust nog bezig houdt. Meer zoek ik er niet achter. Ik was alleen blij bij het wakker worden dat het maar een droom was en wij in realiteit geen ruzie hadden. Op naar de sportschool nu! Knipoog

afbeelding van crushed

Hoi Dirk

Hoi Dirk,

Ik herken het wel. Dromen over de zaken waar je bewust/onbewust mee bezig bent in je hoofd (bij mij ook over mijn ex of over werk aangezien ik een nieuwe baan moet zoeken).

Dat komt terug in je dromen en het kan een heel intens gevoel geven waar je mee wakker wordt. Het hoort er waarschijnlijk gewoon bij, een manier (van je hersens) om het te verwerken.

Wel goed om te horen dat meer mensen het zo kunnen hebben.

Ik hoop dat het sporten geholpen heeft?