Geen zekerheid

afbeelding van Moestuintje12

Hallo allemaal, als jullie mijn laatste blog gelezen hebben, weten jullie wel dat ik een nieuwe jongen ontmoet heb.. En dat er geen duidelijkheid van zijn kant komt. Na mijn laatste blog is er nog steeds geen duidelijkheid gekomen.. Ik twijfel nu om tegen hem te zeggen via whatsapp dat ik hem leuk vind en dat ik duidelijkheid van hem wil, omdat ik maar geen hoogte van hem krijg en dus niet weet wat hij wilt of denkt. Moet ik dit doen, of duw ik hem juist op deze manier van mij af? En ik vind het zo genant als hij mij vertelt dat ie mij niks vind..

afbeelding van waterman

Hoi Moestuintje

Kun je hem gewoon nog effe wat tijd geven? Kijken hoe zaakjes zich ontwikkelen? Kijken of hij naar je toe gaat trekken, of van je weg trekt? Gewoon eventjes aanzien?

afbeelding van Moestuintje12

@waterman

Ja tuurlijk.. Maar het punt is dat dit misschien al bijna 1 maand zo bezig is.. En ik duidelijkheid wil, en niet mijn energie in iets wil stoppen wat misschien tot niks lijdt.. Maar aan de andere kant, afwachten kan inderdaad ook geen kwaad, misschien dat het dan duidelijker wordt..

afbeelding van waterman

Hoi Moestuintje

Bekende spreuk, he? Knipoog

Geef het effe tijd. Tijd is een heel goede raadgever.

afbeelding van Moestuintje12

@waterman

Haha, zeker bekende spreuk.. Tijd doet wonderen inderdaad.. Dankjewel!

afbeelding van waterman

Moestuintje

Je gaat zelf de antwoorden wel vinden, hoor. Het wordt vanzelf duidelijk. Blijf gewoon je eigen leven leiden. Dat is nooit zonde van je tijd.

Liefs, veel geluk, en veel wijsheid! Daar moet je je leven toch wel mee door kunnen komen Knipoog ?
Waterman

afbeelding van Moestuintje12

@waterman

Dat is zeker waar.. Het wordt vanzelf allemaal wel duidelijk Knipoog
Liefs!

afbeelding van waterman

Moestuintje

Roos Vonk over de onzekerheid bij prille relaties.....

http://www.roosvonkblog.nl/vreugde-van-onzekerheid/

afbeelding van Moestuintje12

@waterman

Heb heel de dag niks van me laten horen. Ik vond het goed zo! Ik dacht als hij contact wilt, dan zoekt hij wel contact. En ja, net heb ik een whatsappje gekregen dat ie weer op werk zit en begon over zn mini vakantie waar die morgen heen gaat. Wat moet ik nou hier van denken? Dat het misschien toch wel wederzijds is? Ben zo bang voor valse hoop..

afbeelding van waterman

Hoi Moestuintje

Welcome to the game...... Van aantrekken en afstoten. Als jij weggaat, komt hij er achteraan. Ga jij naar hem toe, dan gaat hij weg. Een heel bekend spelletje..... Een heel vervelend spelletje. Je kunt het spelen zolang je het op kunt brengen. En als je het zat wordt, dan kan je het niet meer spelen. Want dan ben je het zat. Het probleem is dat je moet beslissen wanneer je het zat bent. En als dat zo is, dan is er maar een oplossing. Mee kappen.

Maar eigenlijk weet je dit zelf ook, he!

De afweging of je nog langer mee wilt spelen, die kan ik niet voor je maken. Die moet je zelf maken. Gebaseerd op jouw gevoel. En jouw verstand. Wat hoop je? Wat denk je? Wat voel je? Wat wil je? Moeilijke vraagjes, die ik niet kan beantwoorden.

Maar in de meeste gevallen is het verstandig om, als er onrust ontstaat, je een beetje terug te trekken. Op jezelf. En je ietsje minder van hem aan te gaan trekken. Ietsje minder, ietsje veel minder. Jij bestaat gewoon ook zonder hem, jouw leven, en jij bent veel belangrijker dan hij. En jij moet jouw weggetje vinden. En daarbij heb je hem uitgenodigd om dat weggetje mee te lopen. Bij wijze van spreken. Het is aan hem of hij dat aanneemt. Of hij dat weggetje mee gaat lopen. Helemaal, of een stukje. Maar als hij niet wil, dan nog ga jij dat weggetje. Jouw weggetje. En dan kom je wel weer anderen tegen, waarvan sommigen een stukje of helemaal meelopen. Maar meer is er niet aan te doen. Als hij niet wil, of jij het zat bent, dan is het klaar, weer......

In het Chinees kennen ze de uitdrukking van Wu Wei. Dat komt uit het Taoisme, een van die oude chinese filosofische stromingen. Soms onbegrijpelijke waarheden, soms hele diepe waarheden.

Wu wei is een grondstelling in het taoïsme dat een begrip inhoudt van weten wanneer wel te handelen (i.a.w. actief op te treden) en wanneer niet te handelen. De letterlijke betekenis van wu wei luidt: "niet handelen tegen de aard der dingen in". Een onderdeel van het paradoxale begrip wei wu wei, komt als volgt tot uitdrukking: "handelen door niet te handelen".

....

Het taoïsme is niet een filosofie van niets doen, maar wel van deelnemen aan het leven, de natuur. Het gaat om (geconcentreerd zijn op) de goede weg (Tao). "Wu wei" als onderdeel van het dagelijks leven, en de uitvoerbaarheid van "wei wu wei" zijn essentiële onderdelen van Chinese filosofie, en vooral het Taoïsme. Het uiteindelijke doel van "wu wei" is het streven naar een evenwichtige situatie en zodoende, zacht en onmerkbaar, in harmonie te geraken met het zelf, anderen, en de omgeving.
(Allemaal gekopieerd uit wikipedia, op internet is wel meer hierover te vinden)

De kunst is een evenwichtige situatie te vinden. Waarin je met jezelf in evenwicht bent. En als je het zat bent, dan is dat evenwicht er niet.

Weet je het niet, weet je niet wat je moet doen, kruip dan in je holletje. Ga na waar de onrust vandaan komt. Weet je wel wat je wilt, doe dat dan, wees dan niet bang. Zo werken dit soort dingetjes, denk ik...... Maar ook ik heb nog veel te leren Knipoog

Heel veel sterkte, heel veel liefs. En wijsheid, en geluk. En dan gewoon doorleven....
X
Waterman

afbeelding van Moestuintje12

@waterman

Gisteravond heb ik toch maar gezegd dat ik hem zie zitten en gevraagd of dat wederzijds is, omdat ik geen hoogte van hem krijg. Als antwoord kreeg ik, dat hij dat vaker gehoord heeft en dat het niet aan mij ligt. Hij wilt afspreken als ie terug is van vakantie en heeft gezegd dat hij mij ook leuk vindt..
Ik heb genoeg gedaan. Ik wacht af totdat hij terug is en dan kijk ik hoe het loopt.. Het antwoord van hem is iig niet negatief..

afbeelding van waterman

Hoi Moestuintje

Terug naar jezelf.......... Maar dat zeg je zelf ook. Je hebt genoeg gedaan. Bal ligt bij hem. Pakt hij hem op, ok, prima, stapje verder. Laat hij hem liggen, ok, prima, ook goed.

Je zegt dat je gaat wachten. Prima. Maar hou jezelf in de gaten. Als je het echt zat bent, ben je het echt zat. Weten waar jouw grenzen liggen, en wanneer ze overschreden worden. Weten wanneer je moet handelen, en weten wanneer je moet "niet-handelen".

Meissie, bij jezelf blijven. Heel dicht bij jezelf. De wijsheid zit in jou. Niet in mij of in allemaal spreukjes of in internet. De wijsheid zit in jezelf. Boor dat aan en vertrouw daarop. Lang niet altijd makkelijk, maar de enige manier om er uit te raken. Wat wil Moestuintje? Hoe wil Moestuintje het?

Heeeeeeeeeeeeeeel veel wijsheid toegewenst.
Ga effe wat anders doen. Je overbelaste hoofd wat afleiding gunnen.
Waterman

afbeelding van waterman

Hoi Moestuintje12

Waarom heet je eigenlijk Moestuintje12? Zijn er al 11 moestuintjes je voorgegaan? Gewoon nieuwsgierig, hoor, meer niet Knipoog

Waterman

afbeelding van torn

# Proactief v.s Passief

Dus je gaat je zelf nu in de #wachtstand zetten?
Afwachten of hij nu nog het initiatief gaat nemen om contact met je te zoeken? Of gaan wachten tot blijkt dat hij, en die klinkt even niet prettig, er misschien helemaal niet zo mee bezig mee is als jij aan het doen bent?

Wat kan je gebeuren als je jezelf i.p.v. passief proactief op gaat stellen? Duidelijkheid voor je zelf gaat creeren?
En dat kan zijn door hem te laten weten dat je hem leuk vindt en hem beter zou willen leren kennen. Enige wat er dan kan gebeuren is dat hij aangeeft hetzelfde te voelen of dat hij aangeeft geen interesse te hebben. Die laatste is dan even vervelend en kan als een afwijzing voelen, maar daar kom je echt wel weer overheen.

Een andere proactieve houding kan ook zijn door bij jezelf te denken: ik heb aangegeven wel eens iets met je te willen doen en daar reageer je niet op. Bekijk het lekker!!!

afbeelding van Moestuintje12

@torn

Na dit gelezen te hebben dacht ik bij mezelf "waar ben ik mee bezig". Ik heb een aantal keer laten merken dat ik hem leuk vind, en ik vond het wel goed zo. Heb heel de dag niks van me laten horen. Uiteindelijk heb ik net een berichtje gekregen van dat hij weer op werk zit en dat hij morgen eindelijk voor een paar dagen op vakantie gaat. Over de vakantie had hij al verteld, maar waarschijnlijk zij hij het er gewoon weer bij. Wat moet ik nou denken? Dat hij me toch wel ziet zitten....?

afbeelding van chelle

#denken versus voelen

moestuintje schreef:

"Wat moet ik nou denken?"

In plaats van wat jij hier nu allemaal 'van moet denken', zou ik je liever de vraag willen stellen:

wat VOEL je hier allemaal eigenlijk bij?

Kan me zo voorstellen dat je gevoel momenteel ook hardop spreekt, alleen lijkt het denken (speculeren en allerlei betekenissen proberen te verbinden aan zijn gedrag en whatsappjes) vooralsnog toch meer gehoor te krijgen. Wat voel jij hier nu allemaal werkelijk bij? En even niet gefocused op wat HIJ allemaal wel of niet (voor jou) zou kunnen voelen, maar JOUW gevoel hierin.

afbeelding van Moestuintje12

@chelle

Hmmm, ik weet zeker dat ik hem leuk vindt.. Dat sowieso. Maar ik begin het ook zat te worden hoe het allemaal gaat.. Dat ie zegt dat ie wilt afspreken en ik er vervolgens helemaal niks meer over hoor.. Zijn daden komen niet overeen met zijn woorden, en dat begin ik zat te worden.

afbeelding van chelle

@moestuintje

Dat je hem leuk vindt, dat gevoel is jou wel duidelijk, zo te lezen.

Het zit mij meer in het gevoel dat je krijgt of ervaart door hoe hij zich momenteel naar jou toe opstelt. Ben je daar content mee? Geeft jou dat 'een goed gevoel'? En dan maakt het even niet uit wat daar de reden van is, dit is jouw gevoel. Als ik je zo lees, wek je de indruk van niet. Wellicht dat gevoel eens hoorbaar laten spreken?

afbeelding van Moestuintje12

@chelle

Nee klopt.. Ik krijg er totaal geen fijn/goed/leuk gevoel bij.. Ik word er alleen maar "verdrietig" van omdat ik het gevoel krijg dat er met me wordt gespeeld.. Pffff het is zo k*t allemaal

afbeelding van torn

@Moestuintje

Moestuintje12 schreef:

Na dit gelezen te hebben dacht ik bij mezelf "waar ben ik mee bezig".

Waar je in ieder mee bezig lijkt te zijn is heel veel ruimte in je hoofd en gevoelswereld te 'verhuren' aan iemand die je net enkele weken kent. Nou is dat op zich helemaal niet verkeerd als het op een positieve manier zou zijn. Alleen in jouw situatie lijkt dat niet het geval te zijn. Volgens mij niet echt een goed startpunt om met iemand iets te willen beginnen.

Je hebt een paar keer aan hem aangegeven dat je hem leuk vindt en wel eens iets alleen met hem zou willen doen. Hij reageert niet op die signalen die jij afgeeft. Ik kan mij voorstellen dat het jou onzeker maakt. Zeker omdat jij degene bent geweest die zich kwetsbaar heeft opgesteld en op een voorzichtige manier je gevoel naar hem hebt uitgesproken. We kunnen verder hier gaan speculeren over wat de reden is dat hij doet zoals hij doet, alleen kunnen wij niet in zijn hoofd kijken. Misschien is hij verlegen, heeft hij niet dezelfde gevoelens, het kan van alles zijn.

Maar daar gaat het volgens mij niet zo om.

Chelle stelt je de vraag die ik jou, een ander en mijzelf zou hebben hebben gesteld in de situatie waar jij nu inzit:
hoe voelt dit voor jou/mij? Heb ik dit ervoor over?

En als, maar dat is mijn mening, iets niet goed voelt, je er verdrietig van voelt dan heb je de keuze om het of bespreekbaar te maken en te zien wat eruit komt. Of dan door de zure appel heen te bijten en eruit te stappen voor je eigen welzijn. Zeker als je nog maar kort geleden een verbroken relatie achter de rug hebt waar je al veel verdriet van hebt gehad.

En dan zeg ik het allemaal nog vrij neutraal en netjes.

Als je een nichtje, buurmeisje of dochter van een vriendin zou zijn geweest en die mij dit verteld zou hebben wat jij in je vorige blog hebt geschreven:

Moestuintje12 schreef:

Vorige week vroeg hij of hij langs kon komen, omdat ik alleen thuis was. Op dat moment was ik niet thuis dus vroeg ik of we in de avond wat gingen drinken. Ik kreeg pas antwoord de volgende dag, en het antwoord was heel raar..

Zou ik achter het hele verhaal aan binnensmonds gemompeld hebben: Laat 'm even een ander tuintje zoeken om in te gaan harken!!!

Btw, naast het vertellen over dat hij op vakantie gaat heeft hij hopelijk toch ook nog interesse en belangstelling voor jou getoond?

afbeelding van Moestuintje12

@torn

Gisteravond heb ik toch maar gezegd dat ik hem zie zitten en gevraagd of dat wederzijds is, omdat ik geen hoogte van hem krijg. Als antwoord kreeg ik, dat hij dat vaker gehoord heeft en dat het niet aan mij ligt. Hij wilt afspreken als ie terug is van vakantie en heeft gezegd dat hij mij ook leuk vindt..
Ik heb genoeg gedaan. Ik wacht af totdat hij terug is en dan kijk ik hoe het loopt.. Het antwoord van hem is iig niet negatief..

afbeelding van torn

@Moestuintje12

Goed van je dat je het bespreekbaar hebt gemaakt en jouw gevoel nogmaals naar hem hebt durven uitspreken. Kan zelden iets verkeerds zijn aan je gevoelens, positieve of minder prettige, bespreekbaar maken. Net zoals de meeste mensen dat ook zouden doen, dat is wat ik dan gewend ben, in andere situaties (familie vrienden, werk, etc).

Wat zolang je niet in herhaling en drama vervalt, iets heel anders is dan jezelf verlagen, vernederen of geen respect voor jezelf hebben. Ik zie dat zelf meer als opstaan voor jezelf en in contact met jezelf blijven. Knipoog

Mooi dat je het aan gedurfd hebt je wederom kwetsbaar op te stellen!!

Belangrijkste is natuurlijk dat jij er zelf een goed gevoel bij hebt en nu wat rustiger in je hoofd en gevoelswereld bent.

Probeer het hier vandaan voor zover het je lukt op je af te laten komen, te zien hoe het zich verder gaat ontwikkelen en hem niet het centrum van je Universum te maken.

Mochten er toch nog brokjes onzekerheid gaan opspelen, probeer dan bij jezelf na te gaan of die op dat moment ook daadwerkelijk iets met hem te maken hebben of dat er nog brokjes van je vorige relatiebreuk zitten die je een plek te geven hebt.