Laatste blog met betrekking tot contact met hem

afbeelding van T16

Afgelopen week contact gehad met ex. Hij was gister een stuk meer open over zijn relatie met zijn (ex)vriendin. Ik heb daar enorm gebruik van gemaakt om de situatie helder te krijgen in mijn hoofd. Afgelopen maanden heeft alles in het teken gestaan van touwtrekken. Hij die me continue hoop gaf maar toch met haar was en ik die me daar volle bak tegen verzette omdat het gewoon echt klote voelde. Ik wist nooit waar ik aan toe was.

Nu weet ik het volgende...: hij heeft antwoorden nodig. Hij zit allereerst klote in zijn vel en heeft dingen van het verleden af te sluiten, weer gelukkig te worden met zichzelf. Zichzelf te accepteren en ook blij mee te zijn. Daarvoor heeft hij nu enkele maanden therapie. Het gaat met enorm veel ups en downs.
Hij weet qua zijn huidige relatie niet welke kant het op gaat. Er is erg veel liefde van beide kanten. Ik merk dat in wat zij voor hem doet ook enorm. Ze geeft hem alle ruimte aan zichzelf te werken en dringt niet op. Hij gaat niet voor niets terug naar haar ook. Maar er zijn verschillen, verschillen in dingen die ze leuk vinden waar hij niet van weet of hij er vrede mee kan hebben in de toekomst. Daarbij komt.. hij mist enorm veel intimiteit. Ze gaan niet met elkaar naar bed, slapen apart. Het mist van beide kanten. Enerzijds te verklaren doordat wij elkaar leerde kennen en met elkaar gingen. Toen ging hij terug naar haar, veel schuldgevoel, daarna medicatie en toch een wig in je relatie gedreven.
We hebben hier lang over gepraat en gediscussieerd. Hoe veel ik namelijk van hem hou, ik kan hem niet meer toelaten als zijnde mijn man op het moment dat hij wel intiem is geweest. Dat klinkt gek omdat hij wel met haar is, dus hoezo kan ik dat dan wel aanvaarden? Dat kan ik omdat ik begrijp dat hij het ene niet afsloten had, mensen gekwetst heeft(waaronder ik) en het dan dus ook geen kans heeft. Echter.. op het moment dat hij nu intiem met haar is, en het werkt niet. Voel ik me echt super second. Daar heb ik geen zin in. Dat is mijn kei harde grens.

Ik heb vanavond ook tegen hem gezegd dat het me goed lijkt dat hij een tijd op zichzelf en zijn relatie focust en we geen contact hebben. Allereerst is dit voor mezelf. Ik heb toch continue de behoefte om te weten wanneer het eventueel klapt, daarmee maak ik mezelf gek en ben ik teveel tijd kwijt met hem. Ik kom niet verder. Andere kant komt hij daar ook geen steek mee verder want ik breng ook verdriet mee omdat hij echt wel van me houdt. Dat voel ik wel zo. Hij geeft aan dat hij wel t idee heeft dat ik zijn zielsverwant ben maar dingen gruwelijk verkeerd heeft aan gepakt en daarmee dus antwoorden moet vinden. Gister zei hij ook dat hij soms bang is zijn vriendin nu vertrekt omdat hij zoveel met zichzelf bezig is. Andere kant is hij bang mij kwijt te raken voor altijd. Maar dit is gewoon de situatie.. De antwoorden zijn nodig om af te sluiten of doorstart te maken met alles...
Hij zei dat hij pas intimiteit heeft als hij antwoorden op de verschillen heeft, voor die tijd voelt het gewoon niet goed. EN als de intimiteit er dan is, is de relatie ook voor altijd.

Dat klinkt voor mij best als fair. Ik heb het nu ook gewoon super duidelijk en helder voor mezelf. Er was geen drama, geen paniek, geen valse hoop. Gewoon twee volwassen mensen waarvan de wegen nu scheiden. Waarbij grenzen zijn aangegeven en ook is aangegeven wat er nu nodig is om door te gaan in het leven..
Wat vinden jullie hier van..

afbeelding van torn

Naief

T16 schreef:

Er is erg veel liefde van beide kanten. Ik merk dat in wat zij voor hem doet ook enorm. Ze geeft hem alle ruimte aan zichzelf te werken en dringt niet op.

Komt over als een enorm liefde- en begripvolle vrouw.Hoe transparant is tegen zijn huidige partner over jouw bestaan en zijn worstelingen en gevoelens voor jou? Hoort voor haar bij het hem alle ruimte geven om aan zichzelf te werken ook dit contact en deze gevoelens voor jou?

T16 schreef:

Hij geeft aan dat hij wel t idee heeft dat ik zijn zielsverwant ben maar dingen gruwelijk verkeerd heeft aan gepakt en daarmee dus antwoorden moet vinden. Gister zei hij ook dat hij soms bang is zijn vriendin nu vertrekt omdat hij zoveel met zichzelf bezig is. Andere kant is hij bang mij kwijt te raken voor altijd.

Laat dat nou net de uitspraken zijn waardoor bij jou het vlammetje van hoop blijft branden.......

T16 schreef:

Hij zei dat hij pas intimiteit heeft als hij antwoorden op de verschillen heeft, voor die tijd voelt het gewoon niet goed. EN als de intimiteit er dan is, is de relatie ook voor altijd.

Wat een gentleman is het toch.... Glimlach

afbeelding van T16

@ torn

Ze weet niet van mijn bestaan. Ik denk als ze alles zou weten dat ze gebroken zou zijn, en terecht. Hij werd verliefd op een ander, zette haar aan de kant. Vroeg de ander (mij) ten huwelijk en bedacht toen dat hij het misschien te makkelijk had opgegeven en was bang voor als alles uit zou komen. Dat probeert hij recht te zetten. Enerzijds omdat hij niet alles voor de eerdere relatie had gedaan, anderzijds omdat hij van haar houdt.
In hoeverre je echt van iemand houdt als je hebt gedaan wat hij deed heb ik enorme vraagtekens bij.. Maar dat kan ik ook naar mezelf extrapoleren..

Ik denk dat hij al een tijd niet lekker in zijn vel en in de relatie zat. Dat hij toen verliefd werd en alles super snel ging. Op het moment dat dingen dan definitief worden ga je je eigen gedrag onder de loep nemen, daar was natuurlijk nogal wat op aan te merken. Ik kan me ook voorstellen als je een enorme liefdevolle en begripvolle vrouw hebt dat dat knaagt.. Vandaar dat ik wel snap dat hij daar antwoorden op wil vinden om te kijken of het ECHT niet werkt of dat het een gruwelijke fout is geweest die hij gemaakt heeft. Voor haar sake hoop ik dat het werkt.. Ik heb enorm veel respect voor hoe ze het aanpakt. Hoe hij het mij altijd heeft gebracht was de relatie op, over, geen kans meer van slagen. Niets blijkt nu minder waar - wat maakt dat naast het feit dat mijn hart echt gebroken is, ik me ook enorm rot voel voor haar.

Tsja en op je woorden "wat een gentleman" wat bedoel je daar precies mee? Ik denk dat ik het als een korreltje zout moet nemen. Ik vind dat hun relatie geen enorme verschillen heeft, en als het dat wel zou hebben dan was hij niet terug gegaan. Hij heeft een wig gedreven in die relatie door zijn acties, gebruikt nu medicatie, dus niet echt verwonderlijk dat de intimiteit weg is.. Die zal dus ook wel weer terugkomen vermoed ik.....

En je hebt gelijk. Diep van binnen blijft dat vlammetje flakkeren. Ik weet het inmiddels ook niet meer. Ik heb al dertigduziend keer afstand genomen, steeds wat meer. Ik denk elke keer dat ik het weer aan kan om casual contact te hebben - blijkbaar is dat niet zo. Ik vraag elke keer toch naar de status quo. Ik moet het van mezelf nu tot eind maart gaan volhouden - is dit een realistisch of een dom plan?

afbeelding van mrpither

Re:

Waarom dringt het niet tot je door in welke situatie je je bevindt?
Ik zou me meer met jezelf bezig houden in plaats van met die slappe drol.

afbeelding van T16

@mrpither

Ik heb prima door in wat voor situatie ik zit. Ik hou me continue met mezelf bezig en probeer ook echt dingen af te sluiten. Andere zou ik toch niet het afkappen elke keer.
Ik heb alleen echt veel moeite met t afsluiten omdat er eerst elke keer hoop was.
Wat denk jij eigenlijk dat ik niet door heb, Ben ik oprecht benieuwd naar.

afbeelding van mrpither

Re:

Uit je verhalen blijkt niet dat je uitsluitend met jezelf bezig bent, er is altijd een lijntje naar hem toe.
En afkappen doe je maar 1 keer zonder termijn te stellen.
Al je handelen heeft met hoop te maken.

Wat je niet door lijkt te hebben is de volstrekt kansloze positie waar je in zit.

afbeelding van T16

@mrpither

dankjewel voor je reactie. Misschien heb je daar toch gelijk in. Ik denk elke keer dat het afkappen voor altijd is om dan een aantal weken later mezelf te overschatten, De situatie te romantiseren en dan hebben we contact. Eerste keer gaat goed en dan een oud patroon.
Ja kansloos dat heb ik wel door inmiddels. Wat wil ik nog beginnen tegenover een man die kiest voor zijn lange relatie versus zijn diepe zomer liefde. Het bleek niet makkelijk te zijn dat los te laten na zoveel hoop te hebben gehad.. Daar baal ik zelf ook enorm van..
Hoe zou jij dit aanpakken?

afbeelding van mrpither

Re:

Je moet het proces in van verwerking.
Geen contact is daarbij het belangrijkste, niet bellen, appen, mailen e.d.
Niet reageren op benadering, hoe moeilijk dat ook is.
Voor hem moet het zijn alsof je niet meer bestaat.

Wat ook kan helpen is het schrijven, met de hand, van brieven aan hem met wat je allemaal denkt en voelt. Deze brieven mag je echter nooit opsturen. Op een later tijdstip mag je ze ritueel verbranden.

Zorg in ieder geval dat je iets hebt om de moeilijke momenten door te komen.

En wat vaststaat is dat het alleen maar beter wordt, ondanks dat het nog niet zo voelt.

afbeelding van T16

@mrpither

Ja dat wat je nu zegt probeer ik nu te doen. Gewoon op mezelf en mijn leven focussen. Elke keer dat ik dit in ga wordt Het makkelijker. Eerst was de eerste week geen contact echt n hele opgave nu is het zo voorbij. Hoop dat ik het volledig kan laten gaan en nooit meer contact zoek.
Heb met mezelf afgesproken dat ik eerst week 6kg wil aankomen, studie afmaken voordat ik daar nog ooit overna denk. Eigenlijk heeft hij me echt volledig afgebroken, zucht.