Mega terugval na bijna anderhalf jaar

afbeelding van eeffie

Vannacht heb ik me leeg gehuild, wat een pijn. Alles kwam terug. Alles. Wat heeft dit getriggerd, ik weet het niet precies, al een paar dagen voelde ik me niet okee. Niet goed er was iets en gisteren had ik een afspraak met hem en we hebben even gepraat.

Hij had van de relatie met mij geleerd, ik was zijn eerste echte realtie en daarom had hij bij haar beter geweten hoe te reageren en te zijn. Dat doet nu juist zoveel pijn.

Toen wij samen waren heb ik moeten bloeden, wat was hij een moeilijke man. Hij wilde nauwelijks praten en dingen niet begrijpen. Hij loog bleek achteraf over bijna alles. Hij was zo vrij bij mij en kon doen en laten wat hij wilde, als hij maar af en toe wat leuks met me deed en met de juiste gevoelens erbij, niet als een zoutzak. Maar nee altijd bij klanten, laat weg veel blowen nooit helpen hier in huis. Toch hield ik van hem en ik weet eigenlijk niet waarvan, maar ik hield van hem. Het ging steeds minder goed omdat hij echt voor geen gram meewerkte en zelf ook veel aan zij hoofd had, we besloten aan de relatie te gaan werken. Dat liep niet zo goed hij stelde het steeds uit, ik wist niet dat hij al stiekum met haar ging.

We zouden op vacantie gaan en dan beginnen. Die vacantie wilde hij al niet want hij vindt vacanties maar niets. Leuk doen ho maar, steeds maar smssen en later terug in nederland zag ik de smssen bij toeval en ontdekte ik hun relatie. Tuurlijk werkt het dan hier niet en dat weet je toch, nee daar heeft hij een jaar over moeten doen om dat te snappen. Dezelde avond dus trok hij bij haar in. Wat werken aan de relatie als je er een ander op na houdt, hoe wil je als je verliefd bent op een ander eraan kunnen werken, tuurlijk is het daar dan leuker dan hier.

Maar dan zij, altijd negatief over mij, eerst zeggen dit wil ik niet stukmaken en toch doen. Negatief toen en tot op de dag van vandaag. Hij deed daar alles wat hij hier niet wilde en ik vroeg hem erna. Nu zegt hij dat heb ik van jou geleerd, je was mijn eerste en daar heb ik van geleerd. De eerste relatie gaat altijd stuk. Onzin denk ik dan gevoelens zitten niet aan een getal vast. Als je van mij hebt geleerd dan hjd je mij ook kunnen geven wat ik al die tijd zo graag had. Daardoor liep het toch immers stuk, je begreep maar niet wat ik verlangde namelijk af en toe iets leuks doen en dat was genoeg geweest. Maar nee je maakte me alleen verder stuk. Ik heb dat nooit gehad. Zij wel, de vrouw die het stuk maakte en nagatief over mij doet, krijgt de man waarin ik heb geinvesteerd, wat een pijn doet dat. Ze houdt ons contact tegen doet negatief over mij, maar tussen hen loopt het, dat had ik nooit verwacht. Ergens was ze net zo ondernemend en actief als ik en praatte ze ook graag en genoot ze vanhet leven met volle teugen alleen een verschil, ze is keihard. Maar het grote pijnpunt blijft dat ik heb moeten bloeden voor haar geluk, zij die mij ook pijn deed en doet. Dat gaat er bij mij niet in, ik voel zoveel onrecht en woede naar haar ik wil haar zien lijden zoals ik leed.

Als zij boos is en dat is ze vaak snapt hij het, dat heeft hij hier geleerd, als ze iets wil onder nemen doet hij het, dat heeft hij hier gvd geleerd. Ze mag wel wat meer respect hebben naar mij. Zij verdiend dit niet. Ze heeft het nb zelf meegemaakt en nooit heeft ze een keer gezegd we hebben haar je ex wel veel pijn gedaan. Nooit.
Hij wordt op een andere manier gestraft, hij kan niet echt van iemand houden, hij zegt nog gevoelens voor me te hebben, maar ook voor haar. Zij heeft een koophuis en een tweede auto, privileges die hij hier niet had. Verder speelt mee dat ze ook blowt en dat maakt dat ze niet praten, alleen over werk. Een ding wel ze is van ondernemende vrouw een blowende couch patato geworden. Ja wellicht is het een lege relatie en blijkbaar zijn ze daar happy mee toch had ik het allemaal graag anders gezien.

Wat ik al een jaar lang dacht, je hebt van me gehouden, ex, waarschijnlijk doe je dat nog, maar daar heb je meer dan hier aan privileges, dus blijf je daar. Je hebt van me geleerd en dat geef je weg aan de vrouw die mij pijn deed, de vrouw die nb nog zei dat je ex maar zelfmoord pleegt. Die vrouw geeft je wat je mij had moeten geven. Je kan dat nog niet zien, of voelen maar dat komt want ooit krijg je heel veel spijt. Maar zij wel, zij is ouder en heeft meer meegemaakt, zij zou beter moeten weten. Ik wil haar geen geluk wensen, zij niet.

Nu ga je ieder jaar 3 tot 4 weken op vacantie dat heb je ook geleerd van mij zeg je, ja okee mijn winst is dat je bijna nooit meer liegt tegen me en nog wel tegen haar. Misschien heb jij je straf al. Maar zij lijkt nu zo gelukkig en ik vindt dat ik dat nu verdien op wat voor manier ook en niet zij.

God doe er eens wat aan, zoalng heb ik al verdriet en dat wil ik niet meer. Ik wil dat het beter gaat in mijn leven en ik wil haar toch zien lijden, pas dan heb ik rust. Ik heb anderhalf jaar moeten lijden om dit alles en zij huppelt vrolijk rond, nee laat haar als ze het dan niet begrijpt eens voelen wat voor pijn ze me aandeed.

Eeffie

afbeelding van Steffie01

Oe dat klinkt naar...een

Oe dat klinkt naar...een hoop boosheid. Maar ik kan het zeker wel begrijpen, want ik weet dat ik dat gevoel ook heb en nog meer ga krijgen (zie eventueel blog hij wordt steeds meer en meer verliefd). Mijn ex wilde ook nooit echt praten, nooit dingen samen ondernemen etc. En nu...hij is 1 en al energiebonk en ging gelijk met haar naar een romantisch oort aan de zee, all inclusive, terwijl hij met mij alleen het liefste de ganze dag wilde vissen!!!! aaargh...tja het plaatje werd alleen maar nog mooier toen ik achter kwam dat haar beide ouders ook nog eens directeur zijn, op een mooie plek in een stad waar hij sinds zijn nieuwe werk verliefd op is. En uh...dat meisje is ook nog eens lief. It sucks!!! Maar sterkte, zoals zo vele ook tegen mij zeggen: "je verdient wel beter, en meer geluk alleen jouw geluk moet (helaas) later komen!!"

afbeelding van eeffie

Here I am, tuurlijk ben ik

Here I am, tuurlijk ben ik boos op hem, tuurlijk weet ik dat ik met een andere man veel gelukkiger kan worden, daar gaat het niet om. Het gaat geheel om de manier waarop ik heb moeten bloeden voor het geluk van een vrouw, die me pijn deed en doet en zelf gelukkig is met de man waar ik nog heel wat mee af te ronden had.

En waar ik ondanks mijn boosheid van hou, als ik hem zie, zie ik kwetsbaarheid en dat gebroken lieve joch diep darbinnen. Dan merk ik dat ik nog alles aan hem mooi vindt, dus ja ik hou van hem maar houden van betekent niet altijd dat je ook oud wilt worden met zo iemand, dat zal nooit gaan.

Mijn pijnpunt is dat ik haar wil zien lijden, zodat ze begrijpt wat ze gedaan heeft nu komt ze er wel heel makkelijk mee weg. Weet je ik heb nooit een relatie stuk gemaakt en altijd heel veel respect gehad voor exen hoe moeilijk ze ook deden tegen me vriend want ik begreep ze.....maar al te goed. Sterker nog enkele ex-en van relaties van mij zie ik zelfs nog, dus..........
Eeffie

afbeelding van Cornelia

Lieve Eeffie,

Ik kan heel goed begrijpen dat het je pijn doet dat je ex alles wat hij geleerd heeft uit jullie relatie nu toepast in zijn nieuwe relatie. Dat zijn nieuwe vriendin krijgt wat jij altijd verlangde maar niet kreeg. Maar als ik het goed lees, is het al anderhalf jaar uit tussen jullie. Ldvd kan heel lang duren, en ook na jaren kun je nog terugdenken aan een oude liefde en kan het pijn doen. Soms denk ik ook terug aan jaren geleden, en dan denk ik vaak 'Had ik toen maar geweten wat ik nu weet...'

Maar zo zit het leven nu eenmaal in elkaar: je leeft, maakt fouten, maakt dingen mee, je leert eruit en evolueert. Je wordt ouder en wijzer en gaat dingen inzien over jezelf en anderen. Je groeit! Dat is volgens mij ook de bedoeling van alle verdriet en tegenslagen die een mens kunnen treffen. Afzien, lijden, verlies, rouwen, verwerken, eruit leren en proberen je weg verder te zetten met de opgedane ervaring en kennis. Dat is wat je ex nu doet. En voor jou is dat pijnlijk.

Maar hoe ben jij ge?ɬ´volueerd sindsdien? Heb je erover nagedacht? Ben je gegroeid? Heb je nieuwe paden gekozen? Heb je je verdriet verwerkt en bij jezelf gedacht: De volgende keer ga ik het anders doen? Ik heb zo het gevoel dat je in je verdriet bent blijven hangen, waardoor je wat verbitterd geworden bent. Dit is geen verwijt hoor, het is maar wat ik meen op te maken uit je verhaal.

Verbittering maakt een mens kapot. Verbittering houdt je tegen om zelf te groeien en er beter uit te komen. Ik weet het, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer het los te laten. Het heeft ook totaal geen zin om op een of andere manier van genoegdoening en wraak te zitten wachten. Dat doen we allemaal wel in het begin na een breuk. Maar uiteindelijk heb je er NIKS aan.

Stel je eens de volgende vraag: Zal het jou gelukkiger maken als de nieuwe vriendin van je ex ongelukkig is? Of als je ex ongelukkig is? Ok?ɬ©, dan is in jouw ogen gerechtigheid geschied. Ze zijn gestraft voor het verdriet dat ze jou aangedaan hebben. Maar schiet je daar iets mee op? Ga je daarna lachend door het leven huppelen? Ga je DAN PAS zelf verder kunnen met je leven?

Ik denk dat het Kitty's spreuk is: Happiness is the best revenge! (En waarom zou je eigenlijk wraak willen?) Misschien moet je het op een ander manier bekijken, zo van: 'Kijk, dat heeft hij van mij geleerd...' En meteen erna: 'En nu ga ik verder met wat IK geleerd heb! Ik zoek mijn EIGEN geluk wel!' En dat kan ook betekenen dat je leert gelukkig te zijn in je eentje, dat je probeert je verbittering achter je te laten om opnieuw open te staan voor nieuwe ervaringen, een nieuwe liefde misschien, als de tijd gekomen is. Maar daarvoor moet je hart weer 'vrij' zijn. Vrij van wrok en wraakgevoelens. Anders draag je die toch maar over op de volgende man die je pad kruist.

Ik heb de wijsheid niet in pacht, hoor, Eeffie, maar zo denk ik erover.

Veel sterkte nog!
C.

afbeelding van Freespirit

Hoi Eeffie en Cornelia

Een GEWELDIG stuk tekst..niks aan toe te voegen, helemaal mee eens!
Eeffie,ik vind dit w?ɬ®l een stukje wijsheid, al beweert Cornelia anders Glimlach

FreeSpirit

Ik ben slechts jou in een andere vorm...

afbeelding van pino

Hoi hoi eeffie Ik snap hoe

Hoi hoi eeffie

Ik snap hoe je je voelt, ik voel precies hetzelfde: ik was voor mijn ex ook zijn eerste liefde, en hij vond het echt pech hebben dat ik niet later op zijn pad kwam, en hij zei dat hij nu weet wat hij geleerd heeft...dat kan hij nu toepassen bij zijn nieuwe vriendin.

Mijn situatie is heel anders maar wat dat leren betreft, tja dat doet pijn dat datgene wat hij geleerd heeft niet meer op je kan toepassen, maar bij een nieuwe relatie. Ik snap je hoe je je voelt, en ik heb het ook hier erg moeilijk mee...Onthou wel wat jij dan ook geleerd hebt, en pas die toe op het moment dat de tijd rijp is.

Dat heb ik (nog) niet kunnen doen, maar ik hoop dat het lukt. Klinkt niet erg bemoedigend voor jou maar bedoel het alleen maar goed.
Ik leef je met je mee.

Veel liefs, pino

afbeelding van Dearest

Hey Eeffie, Wat een

Hey Eeffie,
Wat een boosheid! Ik snap je wel. Ik heb het nu ook.
Maar dan hoop ik dat mn ex ongelukkig word, dat hij hard wordt gedumpt zodat hij voelt wat ik voelde. Hij was ook niet altijd gemakkelijk hoor. Hij rookte veel, ging steeds meer roken. Werd stil, chagrijnig. Durfde niet echt over zn gevoelens te praten, soms verlegen en onzeker. Maar zodra hij bij mij met een probleem kwam kon ik hem zelfvertrouwen inblazen. En dat merkte je, hij werd dan enthousiast en vrolijk. Dat is de echte hij. Nu loopt hij mee met anderen: roken, veel drank enz. Triest. Ik bedoel: je moet gwn jezelf kunnen zijn en hij wilt zich heel macho voordoen. Terwijl hij diep van binnen net als ik ben. Aardig, lief, stiekem dol op dieren. Enthousiast, maar volgens mij durft hij niet zn enthousiasme te uiten bij veel mensen, bang dat ze hem raar vinden. Bij mij kon hij dat wel.
Maarja, het had niet zo mogen zijn.
Ook ik kamp met het idee: hij was me niet waard maar toch hou ik nog van hem. Loslaten is moeilijk. Maar ik merk nu ook dat ik er steeds meer vrede mee krijg. Ik krijg steeds meer andere dingen waarop ik me ga richten. Ik heb er weer dingen uitgeleerd, hij was mijn 1e serieuze liefde. Maar ik weet zeker dat hij er ook weer uit heeft geleerd. Het is moeilijk om te zien dat hij dat weer aanpast op een nieuwe liefde, en dat je dan denkt: dat kon je ook bij mij doen? Zodat het weer goed werd tussen ons? Laat het zoals het is.
Ook ik kan nog niemand anders in mn leven zien. Maar het komt allemaal weer goed! Dat merk ik ook. Treur nog steeds wel om hem, maar als steeds minder.
Liefs,
Dearest...

afbeelding van Ikke78

Lieve Eeffie, Ik begrijp je

Lieve Eeffie,

Ik begrijp je wel heel goed hoor, je boosheid, je woede en je wraakzuchtige gevoelens. Maar dat zijn nu juist de emoties waardoor jij zo in het verleden blijft hangen, blijft hangen aan hem en haar.
Het lijkt wel alsof je eigen leven bijna stil staat en je meer naar hem en haar kijkt dan dat je je op jezelf richt. STOP DAARMEE!

Je gunt haar niets, wil haar zien lijden om hetgeen wat ze jou heeft afgenomen en hoe ze met je om is gegaan? Fuck the bitch lieve Eeffie, het zegt meer over haar dan over jou. Zie je niet dat JIJ nu nog altijd diegene bent die aan het lijden is, en ZIJ niet??? Want zo is het he!! Jij zit nog altijd te wachten tot het fout loopt tussen hen. Wat denk je Eeffie, dat wanneer hij haar verlaat dat jij je dan ineens weer helemaal happy zal voelen en vrede met alles hebt???? Daar geloof ik namelijk niets van!
Daarnaast kun je wel zo vreselijk boos op haar zijn, maar was hij niet degene die verantwoordelijkheden naar jou toe had omdat hij een relatie met jou had en niet zij?
Van hem slik je dit allemaal maar en alle boosheid gaat naar haar toe! Dat is niet fair denk ik..... in mijn beleving niet.

Als je dan toch die boosheid hebt en er maar niet van afkomt, waarom gebruik je die niet even naar jezelf. Bijvoorbeeld door even boos te worden op haar en hem, dat ze NU NOG ALTIJD JOU LEVEN BEINVLOEDEN. Boos dat jij nog steeds verdriet hebt van hen en jij daar ongelukkig onder bent! Boos op jezelf....
Ik zou bijvoorbeeld die boosheid anders gebruiken. En inzien dat die stomme bitch en hufter zelfs NU NOG mijn leven beinvloeden, mijn humeur, mijn geluk. En dat ik ze dat niet meer gun. Die boosheid op een ander spoor zetten.
Zeg tegen jezelf STOP!

Kop op lieve Eeffie, ik weet dat je dit kunt. Maar je moet het wel willen he. En volgens mij wil je niet loslaten...... Je zit vastgeroest in die wrok... Zie in dat die wrok jou stil laat staan, dat je er NIETS maar dan ook NIETS mee bereikt dan alleen maar ongeluk voor JOU!

Laat die kracht en boosheid zien op een andere manier Eef, en laat ze de t**** krijgen en laat ze los!

JE KUNT HET!!!

Liefs Lin

afbeelding van Ikke78

Lieve Eeffie

Als je ooit gemene mensen tegenkomt in je leven,
Denk dan dat ze vergelijkbaar met schuurpapier zijn.
Ze schaven en schuren je totdat het pijn doet,
Maar uiteindelijk wordt jij er mooi en glad van.
Zij zijn het echter die kaal, lelijk en versleten achterblijven.....